Ãœye Ol
Ãœye GiriÅŸi
Webmail | Hizmetlerimiz | Yardım Konuları | Faydalı Linkler | Şifremi Unuttum? | Yeni Üyelik
Marbleport'a HoÅŸgeldiniz
Anasayfam YapAna Sayfam Yap Favorilerime ekleSık Kullanılanlara Ekle
  Site içi Arama:
Madencilik Kültürü

AİLE HEKİMLİĞİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİ 28-42 MADDELER VE EK


AÄ°LE HEKÄ°MLİĞİUYGULAMA YÖNETMELİĞİ 1-27 MADDELER Ä°ÇÄ°N TIKLAYINIZ
 


ALTINCI BÖLÜM
Kullanılacak Belgeler
 

Sevk evrakı, reçete düzenlenmesi ve aile hekiminin bilgilendirilmesi

MADDE 28 (1) Aile hekimi, hastasının ikinci ve üçüncübasamak saÄŸlık hizmeti veren bir kuruluÅŸa baÅŸvurmasına gerek olup olmadığına karar verir. Gerek görülmesi halinde hastayıda bilgilendirerek sevk eder ve hastasına verilen saÄŸlık hizmetini geri bildirim vasıtasıile izler.
(2) Kurumun belirlediÄŸi usul ve esaslar çerçevesinde ve bilgi iÅŸlem altyapısıKurum tarafından oluÅŸturulmak kaydıyla; ikinci ve üçüncübasamak saÄŸlık kurum ve kuruluÅŸlarına sevk edilen veya bu kuruluÅŸlara doÄŸrudan müracaat eden kiÅŸilere verilen hizmetler, kendi aile hekimine elektronik ortamda bildirilir.
(3) Gebe ve bebek tespiti ile takipleri, aşıuygulaması, doÄŸum ve bildirimi zorunlu hastalıklar gibi durumlar ilgili aile hekimine iletilmek üzere hizmeti sunan saÄŸlık kurum ve kuruluÅŸu tarafından müdürlüÄŸe en geçbeÅŸiÅŸgünüiçerisinde bildirilir. Bu bildirimi yapmayanlar hakkında yürürlükteki mevzuat hükümlerine göre iÅŸlem tesis edilir.
(4) Birinci basamakta resmîreçete yazılmasıve kiÅŸilerin saÄŸlık durumuyla ilgili rapor tanziminde aile hekimi yetkilidir. Ancak olaÄŸanüstüdurumlar, acil durumlar ile toplum saÄŸlığınıtehdit eden ve koruyucu amaçlıilaçkullanımını(kemoproflaksi) gerektiren bulaşıcıve salgın hastalık hallerinde özel durum belirtilmek suretiyle toplum saÄŸlığımerkezi hekimleri de resmîreçete düzenleyebilirler. Bu durumda ilgili aile hekimi en kısa sürede bilgilendirilir.
(5) Ölüm belgesi, 19/1/2010 tarihli ve 27467 sayılıResmîGazete’de yayımlanan Mezarlık Yerlerinin Ä°nÅŸaasıile Cenaze Nakil ve Defin Ä°ÅŸlemleri Hakkında YönetmeliÄŸe göre düzenlenerek ilgili aile hekimi en kısa sürede bilgilendirilir.
(6) Aile hekimi, hastasınıbir üst basamaÄŸa sevk ederken ilgili forma sevk gerekçelerini, yapılan tetkik sonuçlarınıve hastanın temel saÄŸlık bilgilerini yazmak zorundadır.
(7) Hasta sevk evrakı, reçete, rapor, bildirimi zorunlu hastalıklarla ilgili formlar ve diÄŸer kullanılacak belge örnekleri Kurum tarafından belirlenir. Aile hekimince düzenlenen bu belgeler kiÅŸinin yazılıveya elektronik dosyasına kaydedilir. . MarblePort Türkiye'nin DoÄŸal Yapı TaÅŸları Maden Ve Mermer Portalı

YetkilendirilmiÅŸaile hekimleri
MADDE 29 (1) Kurum dışında birinci basamak saÄŸlık hizmeti veren; üniversiteler, askeri birlikler, hastaneler, kurum ve iÅŸyerlerinde yetkilendirilmiÅŸaile hekimliÄŸi hizmeti verilebilir. Bu kurumlarda Kurumun öngördüÄŸüeÄŸitimleri almalarışartıile herhangi bir suretle istihdam edilen hekimlerin talebi ve kurumlarının teklifi üzerine, valiliÄŸin uygun görüÅŸüve Kurumun onayıile kendi görev ve sorumluluk alanlarıyla sınırlıolmak kaydıyla, aile hekimliÄŸi yetkisi verilir. Kurumlar bu Yönetmelikteki fiziki ÅŸartlarıve teknik donanımısaÄŸlamakla yükümlüdür. YetkilendirilmiÅŸaile hekimleri Kurum tarafından belirlenen hizmete özel sözleÅŸmeyle göreve baÅŸlatılırlar. YetkilendirilmiÅŸaile hekimi, aile hekiminin yaptığıiÅŸve iÅŸlemleri yapmakla yükümlüdür. YetkilendirilmiÅŸaile hekimine de kiÅŸi kaydıyapılır.
(2) YetkilendirilmiÅŸaile hekimi, aile hekimliÄŸi görevi dışında kalan hususlarda kendi mevzuat hükümlerine tabidir.
(3) Üniversitelerin aile hekimliÄŸi anabilim dallarına ve aile hekimliÄŸi uzmanlık eÄŸitimi veren eÄŸitim ve araÅŸtırma hastaneleri aile hekimliÄŸi klinik ÅŸefliklerine kendilerinin talebi ve kurumlarının teklifi üzerine yetkilendirilmiÅŸaile hekimliÄŸi yetkisi verilir. Bu birimlerde görev yapan öÄŸretim elemanlarıkendi görev ve sorumluluk alanlarıdışında da kiÅŸi kaydıyapabilirler.
(4) YetkilendirilmiÅŸaile hekiminden hizmet alanların aile hekimi seçme hakkısaklıdır.
(5) Aile hekimliÄŸi yetkisi verilmemiÅŸolanlar, kurum ve iÅŸyerlerinde oluÅŸacak acil durumlarda hastaya gerekli ilk müdahaleyi yapar ve gerekirse hastane acil servisine sevk ederek en kısa süre içerisinde aile hekimini bilgilendirir. Sevk, reçete ve rapor gerektiren acil hallerde kiÅŸiyi bilgilendirir ve bilgilendirme notu ile birlikte aile hekimine gönderir. Bu kiÅŸilerin aile hekimlerince takip edilmesi zorunludur. . MarblePort Türkiye'nin DoÄŸal Yapı TaÅŸları Maden Ve Mermer Portalı

YEDÄ°NCÄ°BÖLÜM
Kayıtların Tutulmasıve Denetim
Tutulacak kayıtlar
MADDE 30 (1) Aile hekimlerinin kullandığıbasılıveya elektronik ortamda tutulan kayıtlar, kiÅŸilerin saÄŸlık dosyalarıile raporlar, sevk belgesi ve reçete gibi belgeler resmîkayıt ve evrak niteliÄŸindedir.
(2) KayıtlıkiÅŸi sayısı, yapılan hizmetlerin listesi, muayene edilen ve sevk edilen hasta sayısı, kodlarıile birlikte konulan teÅŸhisler, reçete içeriÄŸi, aşılama, gebe ve lohusa izlemi, bebek ve çocuk izlemi, üreme saÄŸlığıve bulaşıcıhastalıklar ile ilgili veriler ve Kurum tarafından belirlenen benzeri veriler evrak kayıt kriterlerine göre belirli aralıklarla düzenli olarak basılıveya elektronik ortamda Kuruma bildirilir.
(3) Aile hekimlerinin ve aile saÄŸlığıelemanlarının kendileri ile ilgili kayıtlarımüdürlükte tutulur.
Kayıtların tutulma şekli ve muhafazası
MADDE 31 (1) Aile hekimi kendisine kayıtlıkiÅŸilerin kiÅŸisel saÄŸlık dosyalarınıtutmakla yükümlüdür. Kayıtların güvenliÄŸi ve mahremiyeti aile hekiminin sorumluluÄŸundadır.
(2) Denetim sırasında talep edilmesi halinde, aile hekimi hasta haklarına riayet etmek suretiyle kendisine kayıtlıkiÅŸilerin dosyalarınıgöstermek zorundadır.
(3) KiÅŸi, kendisi ile ilgili tutulan kayıtların bir nüshasınıaile hekiminden talep edebilir.
(4) Aile hekimlerinin, lisans haklarıBakanlığa ait olan veya Bakanlıkça belirlenip ilan edilen, standartlara haiz bir aile hekimliÄŸi bilgi sistemi yazılımıkullanmalarışarttır.
(5) Aile hekimleri, bakmakla yükümlüolduÄŸu vatandaÅŸlara ait bilgi sisteminde tuttuÄŸu tüm verilerin ilgili mevzuatıçerçevesinde gizliliÄŸini, bütünlüÄŸünü, güvenliÄŸini ve mahremiyetini saÄŸlamakla yükümlüdür.
(6) Herhangi bir vatandaÅŸa ait kiÅŸisel veriler ile kiÅŸisel saÄŸlık verileri, müdürlük ya da Bakanlık ve Kurum haricindeki herhangi bir kayıt ortamında (bilgisayar, hard disk, cd, dvd, yazılıdoküman gibi) yüklenici firma tarafından kaydedilemez. Bu durumun tespiti halinde bu yazılımın kullanımıiptal edilir.
(7) Aile hekimliÄŸi bilgi sistemi ekranlarında hiçbir surette kiÅŸi, ürün ya da hizmet reklamına yer verilemez, hiçbir ürün ya da hizmetin satışıve satışınıteÅŸvik edici yönlendirmeler yapılamaz.
Kayıtların devri
MADDE 32 (1) BulunduÄŸu bölgeden ayrılacak olan aile hekimi kendisine kayıtlıkiÅŸilerin verilerini sorumlu olacak aile hekimine devreder. Devir teslimin yapılamadığıdurumlarda ayrılacak olan aile hekimi bu verileri bölgesindeki toplum saÄŸlığımerkezine teslim eder. Ayrılan aile hekiminin hiçbir ÅŸekilde verileri devredemediÄŸi hallerde toplum saÄŸlığımerkezi gerekli verileri temin ederek sorumlu olacak aile hekimine verir ve devir teslimi yapmayan aile hekimi ile ilgili tutanak tutarak müdürlüÄŸe bildirir.
Denetim
MADDE 33 (1) Aile saÄŸlığımerkezi, aile hekimleri ve aile saÄŸlığıelemanları, mevzuat ve sözleÅŸme hükümlerine uygunluk ile diÄŸer konularda Kurum, ilgili mülkîidare amirleri ve yerel saÄŸlık idare amirleri veya bunların görevlendireceÄŸi personelin denetimine tâbidir. Denetim yapmaya yetkili amir, ilgili mevzuat ve sözleÅŸme ÅŸartlarına aykırılığıdoÄŸrudan kendisi tespit edebileceÄŸi gibi, tespiti yapmak üzere incelemeci veya soruÅŸturmacıda görevlendirebilir. Bu denetimler Kurum tarafından belirlenen denetleme formlarıile gerçekleÅŸtirilir. Mevzuat ve sözleÅŸme ÅŸartlarına aykırılık tespit edildiÄŸi takdirde, Aile HekimliÄŸi UygulamasıKapsamında SaÄŸlık Bakanlığınca Çalıştırılan Personele Yapılacak Ödemeler ile SözleÅŸme Usul ve EsaslarıHakkında Yönetmelikte belirtilen hükümler çerçevesinde ilgililer hakkında iÅŸlem tesis edilir .
SEKÄ°ZÄ°NCÄ°BÖLÜM
Eğitim Aile SağlığıMerkezi ve Eğitim Aile Hekimliği Birimine
Ä°liÅŸkin Usul ve Esaslar
Eğitim aile sağlığımerkezi ve eğitim aile hekimliği birimi
MADDE 34 (1) Aile hekimliÄŸi saha eÄŸitimleri için aile hekimliÄŸi uzmanlık eÄŸitimi veren Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu veya Üniversite Rektörlükleri ile Kurum arasında sözleÅŸme yapılarak öngörülen nüfus kriterleri esas alınmak suretiyle eÄŸitim kurumlarıtarafından eÄŸitim aile saÄŸlığımerkezi veya eÄŸitim aile hekimliÄŸi birimi açılabilir. Bunların açılacağıyer, eÄŸitim kurumunun talebi, müdürlüÄŸün uygun görüÅŸüve Kurumun onayıile belirlenir. Birim sayılarıher bir asistan sayısıesas alınarak belirlenir ve Kurumca onaylanır. EÄŸitim kurumunda asistan sayısının fazla olmasıhalinde, müdürlüÄŸün uygun görüÅŸüve Kurumun onayıile aynıeÄŸitim kurumuna baÄŸlıbirden fazla eÄŸitim aile saÄŸlığımerkezi açabilir. . MarblePort Türkiye'nin DoÄŸal Yapı TaÅŸları Maden Ve Mermer Portalı
(2) EÄŸitim aile saÄŸlığımerkezinde; eÄŸiticinin gözetim ve koordinasyonunda, aile hekimliÄŸi uzmanlık eÄŸitimi gören bir veya birden fazla asistan tarafından aile hekimliÄŸi hizmeti verilir. Asistanların rotasyon süreleri Tıpta Uzmanlık Kurulu (TUK) kararlarına göre belirlenir.
(3) EÄŸitim aile saÄŸlığımerkezindeki asistan ve aile saÄŸlığıelemanıile ayrıca sözleÅŸme yapılmaz.
(4) EÄŸitim kurumu, ihtiyaçhalinde eÄŸitim aile saÄŸlığımerkezlerinde verilen saÄŸlık hizmetlerine yardımcıolmak amacıyla ebe, hemÅŸire, saÄŸlık memuru, tıbbi sekreter gibi ilave saÄŸlık hizmetleri personeli ile güvenlik, temizlik, kalorifer, sekretarya ve benzeri hizmetler için personel çalıştırır.
(5) BoÅŸalan veya yeni açılacak aile hekimliÄŸi birimleri eÄŸitim kurumunun talebi üzerine yerleÅŸtirme esaslarıdikkate alınmaksızın asgari altıaydan önce asistanın birimden ayrılmayacağıtaahhüdüile birlikte eÄŸitim aile hekimliÄŸi birimi olarak birinci fıkradaki usule göre eÄŸitim kurumlarına tahsis edilebilir.
(6) EÄŸitim aile saÄŸlığımerkezinin, saÄŸlık hizmetlerinin çeÅŸidine ve niteliÄŸine uygun olması, hizmeti sunan ve kullananların memnuniyetini saÄŸlaması, fonksiyonel ve yapısal olarak belirlenen asgari ÅŸartlarısaÄŸlamasıve hizmetten yararlanacakların kolayca ulaÅŸabilecekleri yerde olmasıesastır.
(7) EÄŸitim aile hekimliÄŸi birimleri çalışma bölgesi içinde olmak kaydıyla bu maddedeki hususlara baÄŸlıkalınarak eÄŸitim kurumunun teklifi, müdürlüÄŸün uygun görüÅŸüve valiliÄŸin onayıile hizmet için verilen mekân deÄŸiÅŸtirebilirler. Bu deÄŸiÅŸiklik 5 iÅŸgünüiçerisinde Kuruma bildirilir. EÄŸitim aile saÄŸlığımerkezlerine Kurum tarafından belirlenen kıstaslar çerçevesinde isim verilir .
(8) Eğitim aile sağlığımerkezi/eğitim aile hekimliği biriminde yapılan eğitimlerin hizmette aksamaya meydan vermeyecek şekilde planlanmasıve uygulanmasıgerekir.
Eğitim aile sağlığımerkezinin işletilmesi
MADDE 35 (1) EÄŸitim aile saÄŸlığımerkezi/eÄŸitim aile hekimliÄŸi biriminde verilen aile hekimliÄŸi hizmetleri, eÄŸiticinin gözetim ve koordinasyonunda verilir. EÄŸitici, eÄŸitim aile saÄŸlığımerkezinin iÅŸletilmesinden kurumu ile birlikte birinci derecede sorumlu olduÄŸu gibi bu merkezin müdürlük ile koordinasyonunu saÄŸlamakla da görevlidir.
Eğitim aile sağlığımerkezinin fiziki şartlarıve teknik donanımı
MADDE 36 (1) EÄŸitim aile saÄŸlığımerkezi/eÄŸitim aile hekimliÄŸi birimi bu Yönetmelikteki diÄŸer aile saÄŸlığımerkezleri için öngörülen fiziki ÅŸartlar ve teknik donanımlara iliÅŸkin hükümlere tabidir.
(2) Asistanlarının eÄŸitim ihtiyaçlarıiçin eÄŸitim salonu/asistan odası, eÄŸitici odası, eÄŸitim laboratuvar odasıeÄŸitim kurumunca saÄŸlanır.
(3) EÄŸitim aile saÄŸlığımerkezinin, eÄŸitim kurumunun kampüs alanıdışında planlanmasıdurumunda eÄŸitim laboratuvar odası, eÄŸitim ihtiyaçlarıiçin mikroskop, lam, lamel, santrifüj cihazıve benzeri malzemeler bulundurulur.

Çalışma saatleri, izin ve denetim
MADDE 37 (1) EÄŸitim aile saÄŸlığımerkezi/eÄŸitim aile hekimliÄŸi biriminde görev yapan asistan, eÄŸitici ve aile saÄŸlığıelemanlarıizinler, disiplin iÅŸlemleri ve kazançgetirici faaliyet yasağıbakımından asli statülerine iliÅŸkin mevzuata tabidirler.
(2) EÄŸitim aile saÄŸlığımerkezi/eÄŸitim aile hekimliÄŸi biriminde eÄŸitim kurumu tarafından eÄŸitici, asistan ve aile saÄŸlığıelemanıolarak görevlendirilen personel tam gün esasına göre çalışırlar. Mesai saatleri ve günleri, çalışma yerinin ÅŸartlarıda dikkate alınmak suretiyle çalıştığıbölgedeki kiÅŸilerin ihtiyaçlarına uygun olarak eÄŸitim kurumu tarafından belirlenir ve müdürlükçe onaylanır. Yapılacak ev ziyaretleri ve gezici/yerinde saÄŸlık hizmetleri çalışma süresine dâhil edilir. Çalışılan günler ve saatler eÄŸitim aile saÄŸlığımerkezi/eÄŸitim aile hekimliÄŸi biriminin görünür bir yerine asılarak kiÅŸilerin bilgilenmesi saÄŸlanır.
Tetkik ve tahlil iÅŸlemleri
MADDE 38 (1) EÄŸitim aile saÄŸlığımerkezi/eÄŸitim aile hekimliÄŸi biriminde kayıtlıkiÅŸiler için gereken tetkik, teÅŸhis ve görüntüleme hizmetleri eÄŸitim kurumunca verilir. EÄŸitim aile saÄŸlığımerkezlerinde laboratuvar hizmetinin verilmesi zorunlu olup müstakil olarak hizmet verilen eÄŸitim aile saÄŸlığımerkezlerinde görüntüleme hizmeti de verilebilir. EÄŸitim kurumunun talebi halinde bu hizmetler müdürlük aracılığıile de temin edilebilir.
DiÄŸer hususlar
MADDE 39 (1) EÄŸitici ve asistanlar, bu Yönetmelikteki aile hekimlerinin, eÄŸitim kurumunca görevlendirilen aile saÄŸlığıelemanlarıise bu Yönetmelikteki aile saÄŸlığıelemanlarının, yetkilerine sahip olup görev ve sorumluluklarıile yükümlüdürler.
(2) EÄŸitim aile saÄŸlığımerkezlerinde eÄŸitici, asistan ve aile saÄŸlığıelemanlarının göreve baÅŸlayışlarıve ayrılışlarıeÄŸitim kurumu sorumluluÄŸunda yapılır. Personel hareketleri bir ay öncesinden Kuruma bildirilir.
(3) EÄŸitici, asistan ve aile saÄŸlığıelemanları; hizmet kalite standartlarının yükseltilmesinin saÄŸlanmasıiçin Kurumca belirlenen birinci aÅŸama eÄŸitiminden muaftır.
DOKUZUNCU BÖLÜM
ÇeÅŸitli ve Son Hükümler
Yürürlükten kaldırılan yönetmelik
MADDE 40 (1) 25/5/2010 tarihli ve 27591 sayılıResmîGazete’de yayımlanan Aile HekimliÄŸi Uygulama YönetmeliÄŸi yürürlükten kaldırılmıştır.
(2) DiÄŸer mevzuatta, 25/5/2010 tarihli ve 27591 sayılıResmîGazete’de yayımlanan Aile HekimliÄŸi Uygulama YönetmeliÄŸine yapılmışolan atıflar bu YönetmeliÄŸe yapılmışsayılır.
Açılmışaile saÄŸlığımerkezlerinin durumu
GEÇÄ°CÄ°MADDE 1 (1) Bu YönetmeliÄŸin yürürlüÄŸe girdiÄŸi tarihte faaliyette olan aile saÄŸlığımerkezleri bina ÅŸartlarıve fizik mekânlarıbakımından 1/1/2014 tarihine kadar bu Yönetmelik ile getirilen asgari fiziki ÅŸartlara uygun hale getirilmek zorundadır. . MarblePort Türkiye'nin DoÄŸal Yapı TaÅŸları Maden Ve Mermer Portalı
Ä°dari görevden ayrılmasıuygun görülmeyenler
GEÇÄ°CÄ°MADDE 2 (1) Ä°l saÄŸlık müdürü, müdür yardımcısıve ÅŸube müdürüolarak görev yapan tabip ve uzman tabiplerden aile hekimliÄŸine baÅŸvurmalarıve yerleÅŸtirilme hakkıelde etmesine raÄŸmen idari görevlerinden ayrılmalarıBakanlıkça uygun görülmeyenler, ilde pozisyon boÅŸalmasıveya yeni pozisyon açılmasıhalinde 15 inci maddenin birinci fıkrasının (c) bendine göre yerleÅŸtirilirler.
Yürürlük
MADDE 41 (1) Bu Yönetmelik yayımıtarihinde yürürlüÄŸe girer.
Yürütme
MADDE 42 (1) Bu Yönetmelik hükümlerini SaÄŸlık Bakanıyürütür.
 
EK-1
AÄ°LE SAÄžLIÄžI MERKEZÄ° GÄ°DERÄ° OLARAK YAPILACAK KATKILARIN TESPÄ°TÄ°NDE KULLANILMAK ÜZERE AÄ°LE HEKÄ°MLİĞİ BÄ°RÄ°MÄ° GRUPLANDIRMASI
  STANDART D Grubu C Grubu B Grubu A Grubu  
1 Hasta müracaatları elektronik sıra takip sistemi ile yönlendirilmektedir.     + +  
2 Muayene odası asgari 14 m2'dir.       +  
3 Bekleme alanlarında büyüklüÄŸüne uygun LCD, plazma, LED TV ve benzeri cihazlar bulundurup saÄŸlığı geliÅŸtirici eÄŸitim amaçlı yayınlar yapılmaktadır. + + + +  
4 Tek hekimli aile saÄŸlığı merkezlerinde bekleme alanı asgari 20 m2'dir (birden fazla aile hekimi görev yapıyorsa her bir aile hekimi için 5 m2 ilave edilir). + + + +  
5 Aile saÄŸlığı merkezinde en az 10 m2'lik müstakil bir "aşılama ve bebek/çocuk izlemleri odası" oluÅŸturulmuÅŸtur (birden fazla aile hekiminin görev yaptığı aile saÄŸlığı merkezlerinde her üç hekim için bir "aşılama ve bebek/çocuk izlemleri odası" planlanır ).   + + + *
6 Gebe izlemleri ve aile planlaması hizmetlerinin yürütülmesi için en az 10 m2'lik müstakil bir oda oluÅŸturulmuÅŸtur (birden fazla aile hekiminin görev yaptığı aile saÄŸlığı merkezlerinde her üç hekim için bir "gebe izlem ve aile planlaması odası" planlanır).     + + *
7 Aile saÄŸlığı merkezinde aile planlaması için rahim içi araç uygulaması ve takibi yapılmakta ve kayıtları elektronik ortamda tutulmaktadır.     + +  
8 Kullanıma hazır bir ÅŸekilde müstakil asgari 5 m2’lik bir emzirme odası veya bölümü planlanmıştır (bu alan diÄŸer aile hekimleri ile birlikte ortak kullanılabilir). Emzirme alanında masa, oturma grubu ve bebek bakım ünitesi ile bebeÄŸi koruyucu güvenlik önlemleri (korkuluk, yükseltilmiÅŸ kenarlar ve benzerleri) bulunmaktadır.       +  
9 Aile saÄŸlığı merkezinde her üç hekim için bir adet müstakil müdahale odası planlanmıştır.       +  
10 Belgelendirmek kaydıyla her aile hekimi haftalık asgari 10 saat temizlik personeli çalıştırmaktadır. + + + +  
11 Belgelendirmek kaydıyla ebe, hemÅŸire, acil tıp teknisyeni, saÄŸlık memuru (toplum saÄŸlığı) veya tıbbi sekreterden birisi çalıştırılmaktadır (aile hekimi başına haftalık 10 saat).   + + +  
12 Belgelendirmek kaydıyla her aile hekimi için 11 nci satıra ilave olarak haftalık 10 saat ebe, hemÅŸire, acil tıp teknisyeni, saÄŸlık memuru (toplum saÄŸlığı) veya tıbbi sekreterden birisi çalıştırılmaktadır.       +  
13 Birden fazla aile hekiminin görev yaptığı aile saÄŸlığı merkezlerinde haftada asgari 14 saat esnek mesai saati uygulaması yapılmaktadır.     + +  
14 Aile saÄŸlığı merkezine ait aktif internet sayfası bulunmaktadır.       +  
15 SaÄŸlık hizmetinin verildiÄŸi yerlerde ve bekleme alanında saÄŸlık personeli ve hastalar için yeterli düzeyde el antiseptiÄŸi bulundurulmaktadır. + + + +  
16 Engelliler için düzenlenmiÅŸ tuvalet iÅŸlevsel olarak bulunmaktadır.       +  
 
(*) Tek hekimin çalıştığı aile saÄŸlığı merkezlerinde 5 ve 6 ncı satırda belirtilen odalar birlikte kullanılabilir.

GENEL KÃœLTÃœR