ONUNCU BÖLÜM
Bilgi Verme YükümlülüÄŸü ve İdari Yaptırımlar
Bilgi verme yükümlülüÄŸü
MADDE 32 –(1) Kamu kurum ve kuruluÅŸlarının ve ticaret ve sanayi odası, ticaret odası veya sanayi odasına baÄŸlı olarak faaliyet gösteren, her türlü mal üretimi yapan iÅŸletmeler ile yataklı konaklama ve saÄŸlık tesisi, okul, alışveriÅŸ merkezi, yönetim hizmetleri amacıyla kullanılan ticari ve hizmet binalarının yönetimleri, her beÅŸ yılda bir, son üç yıla ait yıllık toplam enerji tüketim deÄŸerlerini, 9 uncu maddenin altıncı fıkrasının (a) ve (b) bentlerinde yer alan hükümlere göre hesaplamak suretiyle Genel MüdürlüÄŸe gönderir. Genel Müdürlük tarafından yapılan tespitlere göre enerji yöneticisi görevlendirmekle yükümlü bulunan endüstriyel iÅŸletmelerin ve binaların yönetimleri, enerji tüketimine ve enerji yönetimi uygulamalarına iliÅŸkin bilgilerini, Genel MüdürlüÄŸün internet sayfasında yayınlanan formata uygun olarak, her yıl Mart ayı sonuna kadar Genel MüdürlüÄŸe bildirir.
(2) Bu bilgilerin doÄŸruluÄŸunun tespiti amacıyla Genel MüdürlüÄŸün yerinde yapacağı denetleme ve incelemeler için talep edilen her türlü bilgi ve belgeyi vermek ve gereken ÅŸartları saÄŸlamak zorunludur.
(3) Endüstriyel alanda faaliyet gösteren iÅŸletmeler ile Kanun ve bu Yönetmelik kapsamına giren bina ve tesislerin enerji tüketimlerinin izlenmesi ve performans göstergelerinin geliÅŸtirilmesi için gerekli veri tabanı, gerektiÄŸinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Çevre ve Åžehircilik Bakanlığı, valilikler ve belediyeler ile iÅŸbirliÄŸi yapmak suretiyle, Genel Müdürlük tarafından oluÅŸturulur.
(4) Türk Silahlı Kuvvetleri, Milli Savunma Bakanlığı ve baÄŸlı kuruluÅŸları ve Milli İstihbarat TeÅŸkilatı MüsteÅŸarlığı, 9 uncu maddenin beÅŸinci fıkrası uyarınca yapacakları bildirimler kapsamında, emniyet ve güvenlik açısından verilmesi uygun görülmeyen bilgileri vermek zorunda deÄŸildir.
İdari yaptırımlar
MADDE 33 – (1) Genel Müdürlük tarafından yapılan tespit ve/veya denetimler sonucu gerçek veya tüzel kiÅŸilere Kanunun 10 uncu maddesi kapsamındaki idari yaptırımlar uygulanır.
ONBİRİNCİ BÖLÜM
ÇeÅŸitli ve Son Hükümler
Düzenleme yetkisi
MADDE 34 – (1) Genel Müdürlük, bu YönetmeliÄŸin uygulanmasını saÄŸlamak üzere her türlü alt düzenlemeyi yapmaya yetkilidir.
(2) 4, 5, 6, 11, 12, 16 ve 19 uncu maddelerinde geçen etüt, enerji yöneticisi ve etüt-proje sertifikaları, faaliyet raporu, yetkilendirme anlaÅŸması, yetki belgesi, proje desteklemeleri ile ilgili usul ve esaslar bu YönetmeliÄŸin yürürlüÄŸe girdiÄŸi tarihten itibaren altmış gün içinde Genel Müdürlükçe düzenlenir.
Koordinasyon
MADDE 35 – (1) Genel Müdürlük enerji verimliliÄŸi hizmetleri ile ilgili geliÅŸmeleri, darboÄŸazları ve çözüm önerilerini deÄŸerlendirmek üzere, yetkilendirilen üniversitelerin, meslek odalarının ve ÅŸirketlerin üst düzey temsilcilerinin katılımı ile yılda en az bir kez koordinasyon toplantısı düzenler.
İstisnalar
MADDE 36 – (1) Milli EÄŸitim Bakanlığına baÄŸlı okullar ile Türk Silahlı Kuvvetleri, Milli Savunma Bakanlığı ve baÄŸlı kuruluÅŸları ve Milli İstihbarat TeÅŸkilatı MüsteÅŸarlığı, 9 uncu maddenin birinci, ikinci, üçüncü, dördüncü ve altıncı fıkraları hükümlerinden dolayı sorumlu tutulamazlar. Türk Silahlı Kuvvetleri, Milli Savunma Bakanlığı ve baÄŸlı kuruluÅŸları ve Milli İstihbarat TeÅŸkilatı MüsteÅŸarlığı, 30 uncu maddenin ikinci fıkrası ile 32 nci maddenin birinci ve ikinci fıkrası hükümlerinden dolayı, milli güvenlik açısından uygun görülmeyen bina ve tesislerle ilgili bilgi ve belgeleri vermek zorunda deÄŸildir.
Yürürlükten kaldırılan yönetmelik
MADDE 37 – (1) 25/10/2008 tarihli ve 27035 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Enerji Kaynaklarının ve Enerjinin Kullanımında VerimliliÄŸin Artırılmasına Dair Yönetmelik yürürlükten kaldırılmıştır.
Genel müdürlüÄŸün ÅŸirketleri yetkilendirme görevi
GEÇİCİ MADDE 1 – (1) 6 ncı madde hükümleri çerçevesinde Genel MüdürlüÄŸün ÅŸirketleri yetkilendirme faaliyeti yetkilendirilmiÅŸ kurum sayısı on olana kadar devam eder.
Mevcut yetki belgelerinin ve enerji yöneticisi sertifikalarının yenilenmesi
GEÇİCİ MADDE 2 – (1) Bu YönetmeliÄŸin yürürlüÄŸe girdiÄŸi tarih itibarıyla, yetki belgesi almış olan yetkilendirilmiÅŸ kurumların A ve B sınıfı olarak verilen yetki belgeleri ile ÅŸirketlerin yetki belgeleri süreleri tamamlanıncaya kadar, yetkilendirme anlaÅŸmasındaki faaliyetleri yürütmek üzere geçerlidir. Yetki belgelerinin ve yetkilendirme anlaÅŸmalarının sürelerinin bitiminde veya daha önce yenilenebilmesi için yetkilendirilmiÅŸ kurumların 5 inci madde hükümlerine, ÅŸirketlerin ise 6 ncımadde hükümlerine uygun ÅŸekilde baÅŸvuru yapması ÅŸarttır.
(2) Kanunun ve/veya bu YönetmeliÄŸin yürürlüÄŸe girmesinden önce sanayi ve bina sektörlerine yönelik düzenlenen enerji yöneticisi eÄŸitimlerine katılan ve yapılan sınavlarda baÅŸarılı olduÄŸunu belgeleyen veya enerji yöneticisi sertifikası verilmesi için mevzuat ile belirlenen koÅŸulları saÄŸladığını belgeleyebilen, en az lisans eÄŸitimi almış kiÅŸilere, 1/1/2014 tarihine kadar baÅŸvurmaları halinde, baÅŸkaca bir koÅŸul aranmaksızın enerji yöneticisi sertifikası verilir.
(3) Sanayi ve bina sektörleri için ayrı ayrı düzenlenmiÅŸ olan enerji yöneticisi sertifikalarının en geç 1/1/2014 tarihine kadar Genel MüdürlüÄŸe baÅŸvurmak suretiyle birleÅŸtirilmesi ÅŸarttır. Bu tarihe kadar birleÅŸtirme yapılmayan sertifikalar, bu tarihten itibaren geçersiz sayılır. BirleÅŸtirmede aÅŸağıda belirtilen usul ve esaslara göre hareket edilir.
a) Sanayi ve bina sektörleri için enerji yöneticisi sertifikası sahibi kiÅŸilerin sertifikaları herhangi bir ÅŸart aranmaksızın birleÅŸtirilerek yenilenir.
b) Sanayi veya bina sektörlerinden sadece birinde enerji yöneticisi sertifikası almış olanlar için sertifika sahiplerine yazılı duyuru yapmak ve internet üzerinden ilan etmek suretiyle Genel Müdürlük yılda en az bir kez fark sınavları yapar. Bu sınavlarda yüz puan üzerinden en az yetmiÅŸ alanlar baÅŸarılı sayılır ve sertifikaları birleÅŸtirilerek yenilenir.
c) Yenileme veya fark sınavları için sertifika sahibinden herhangi bir ücret alınmaz.
Devam eden destek uygulamaları
GEÇİCİ MADDE 3 – (1) Bu YönetmeliÄŸin yürürlüÄŸe girmesinden önce, proje destekleri ve gönüllü anlaÅŸma uygulamalarına iliÅŸkin imzalanan sözleÅŸmeler ve anlaÅŸmalar sürelerinin bitimine kadar aynen geçerlidir. Bunlara yapılacak destek ödemeleri sözleÅŸmenin veya anlaÅŸmanın imzalandığı tarihte yürürlükte olan mevzuata göre hesaplanan miktarlar üzerinden yapılır.
Enerji tüketimlerinin bildirilmesi
GEÇİCİ MADDE 4 – (1) 32 nci maddenin birinci fıkrasının birinci cümlesi gereÄŸince, enerji tüketimlerine iliÅŸkin ilk bilgiler 31/3/2012 tarihine kadar Genel MüdürlüÄŸe gönderilir.
İlk enerji etütleri
GEÇİCİ MADDE 5 – (1) 10 uncu maddenin birinci fıkrasının (a) bendi ve 30 uncu maddenin birinci fıkrası kapsamında yapılacak etütlerin ilki 2013 yılı sonuna kadar, 10 uncu maddenin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında yapılacak etütlerin ilki ise 2015 yılında yapılır veya yaptırılır.
Kamu kesiminde yapılacak düzenlemeler
GEÇİCİ MADDE 6 – (1) 31 inci maddenin birinci fıkrası kapsamında belirlenen 2010 yılı birim enerji tüketimleri 2012 yılı sonuna kadar Genel MüdürlüÄŸe bildirilir. Aynı madde kapsamında belirtilen iç mevzuat düzenlemeleri ise 2012 yılı sonuna kadar yapılır.
İlk enerji yöneticilerinin görevlendirilmesi ve bildirilmesi
GEÇİCİ MADDE 7 – (1) Bu YönetmeliÄŸin yürürlüÄŸe girdiÄŸi tarih itibarıyla faal durumda olan ve 9 uncu maddenin birinci, ikinci, üçüncü ve/veya dördüncü fıkraları uyarınca enerji yöneticisi görevlendirmesi veya enerji yönetim birimi kurması gereken endüstriyel iÅŸletmelerden, binalardan ve organize sanayi bölgelerinden henüz bu yükümlülüÄŸünü yerine getirmemiÅŸ olanlar, bu yükümlülüklerini yerine getirir ve 9 uncu maddenin beÅŸinci fıkrasında belirtilen bilgileri 1/1/2012 tarihine kadar Genel MüdürlüÄŸe bildirir.
Destek uygulamalarında TS ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi-Kullanım Kılavuzu ve Åžartlar Standardı
GEÇİCİ MADDE 8 – (1) 15 inci maddenin üçüncü fıkrasının (b) bendi ile 18 inci maddenin birinci fıkrasının (a) bendinde yer alan TS ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi-Kullanım Kılavuzu ve Åžartlar Standardı belgesine sahip olma ÅŸartı 1/1/2014 tarihine kadar aranmaz.
Yürürlük
MADDE 38 – (1) Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüÄŸe girer.
Yürütme
MADDE 39 – (1) Bu Yönetmelik hükümlerini Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı yürütür.
27 Ekim 2011 PERŞEMBE RESMİ GAZETE SAYI 28097
EKLER İÇİN LÜTFEN AÅžAÄžIDAKİ LİNKLERİ TIKLAYINIZ
1-3 EKLER http://www.marbleport.com/madencilik-kulturu/268/enerji-kaynaklarinin-ve-enerjinin-kullaniminda-verimliligin-artirilmasina-dair-yonetmelik-1-3-ekleri
4-5 EKLER http://www.marbleport.com/madencilik-kulturu/269/enerji-kaynaklarinin-ve-enerjinin-kullaniminda-verimliligin-artirilmasina-dair-yonetmelik-4-5-ekler
GENEL KÜLTÜR
- AZ YAKITLA ÇOK YOL GİTMEK İÇİN
- TEK BİR ÇİVİSİ OLMAYAN 800 YILLIK CAMİ
- ETİYOPYA ORTADAN İKİYE AYRILIYOR
- BUĞDAY FİLİZİ VE ÇİMİ, KANI TEMİZLİYOR, KANSERDEN KORUYOR
- DOĞALGAZI GÜVENLİ VE TASARRUFLU KULLANMAK
- TÜRKÇENİZİ DÜZELTİN
- AYASOFYA MİMARİSİ VE MALZEMESİ BÜYÜK DEPREMLERE DAYANIKLI
- 3250 SENELİK HİTİT BARAJI
- NÜFUS CÜZDANI KAYBOLUNCA NE YAPMALI
- OTOMOBİLDE YAKIT NASIL TÜKETİLİYOR
- ÇAYIN FAYDALARI
- TASARRUFUN PÜF NOKTALARI
- DÜNYANIN ÜÇÜNCÜ EN BÜYÜK CAMİSİ
- 6002 SAYILI DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI KURULUŞ VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN
- DÜNYANIN EN BÜYÜK KÜREME TEKERLİ EKSKAVATÖRÜ
- İLK CEP TELEFONU
- 6082 SAYILI YÜKSEK ÖĞRENİM KREDİ VE YURTLAR KURUMU KANUNU VE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN
- BİLGİSAYARI KULLANIRKEN NASIL OTURMALI
- YAPI MÜTEAHHİTLERİNİN KAYITLARI İLE ŞANTİYE ŞEFLERİ VE YETKİ BELGELİ USTALAR HAKKINDA YÖNETMELİK
- HİZMET ALIMI İHALELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK
- 6087 SAYILI HÂKİMLER VE SAVCILAR YÜKSEK KURULU KANUNU (II)
- 6099 SAYILI TEBLİGAT KANUNU VE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN
- TELEFONUNUZ SUYA DÜŞERSE NE YAPMALI?
- 6094 SAYILI YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARININ ELEKTRİK ENERJİSİ ÜRETİMİ AMAÇLI KULLANIMINA İLİŞKİN KANUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN
- ELEKTRONİK İHALE UYGULAMA YÖNETMELİĞİ
- 6114 SAYILI ÖSYM ÖLÇME, SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ BAŞKANLIĞININ TEŞKİLAT VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN 11-21 MADDELER
- 6170 SAYILI TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGELERİ KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN
- 6172 SAYILI SULAMA BİRLİKLERİ KANUNU
- DANIŞMANLIK HİZMET ALIMI İHALELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK
- MAL ALIMI İHALELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK 43-56 MADDELER
- HİZMET ALIMI İHALELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK
- 6216 SAYILI ANAYASA MAHKEMESİNİN KURULUŞU VE YARGILAMA USULLERİ HAKKINDA KANUN 45-77 MADDELER VE LİSTELER
- 6218 SAYILI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI TEŞKİLATI KANUNU İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN
- 6222 SAYILI SPORDA ŞİDDET VE DÜZENSİZLİĞİN ÖNLENMESİNE DAİR KANUN
- 6225 SAYILI KANUN'UN EKLERİ
- AMBALAJ ATIKLARININ KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ 6-8 BÖLÜMLER
- TIBBİ LABORATUVARLAR YÖNETMELİĞİ 8-9 BÖLÜMLER
- KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUK YÖNETMELİĞİ
- ÖZÜRLÜLERİN DEVLET MEMURLUĞUNA ALINMA ŞARTLARI İLE YAPILACAK MERKEZİ SINAV VE KURA USULÜ HAKKINDA YÖNETMELİK
- ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK UZMANLIĞI YÖNETMELİĞİ
- GENEL SAĞLIK SİGORTASI KAPSAMINDA GELİR TESPİTİ, TESCİL VE İZLEME SÜRECİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK
- FRANSA KRALI DEVLETİ, NEREDEN YÖNETİRDİ? İŞTE SİZE AVRUPA TARİHİNDEN ÖRNEKLER.
- EMNİYET HİZMETLERİ SINIFI MENSUPLARI ATAMA VE YER DEĞİŞTİRME YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK
- NÜKLEER TESİSLERİN VE NÜKLEER MADDELERİN FİZİKSEL KORUNMASI YÖNETMELİĞİ 31-44 MADDELER
- 6308 SAYILI ECZACILAR VE ECZANELER HAKKINDA KANUN İLE UYUŞTURUCU MADDELERİN MURAKABESİ HAKKINDA KANUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN
- 6361 SAYILI FİNANSAL KİRALAMA, FAKTORİNG VE FİNANSMAN ŞİRKETLERİ KANUNU 40-54 MADDELER
- 6502 SAYILI TÜKETİCİNİN KORUNMASI HAKKINDA KANUN 64-88 MADDELER
- 6585 SAYILI PERAKENDE TİCARETİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN
- TÜRKİYEDE KULLANILAN İLK BİLGİSAYAR
- TARİHE MEYDAN OKUYAN DEV AĞAÇ
- ELEKTRONİK HABERLEÅžME SEKTÖRÜNDE TÜKETİCİ HAKLARI YÖNETMELİĞİ
- 6008 SAYILI KANUN
- KANSERE KARÅžI EVDE MAYALANMIÅž YOÄžURT
- 6083 SAYILI TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜÄžÜ TEÅžKİLAT VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN
- 6087 SAYILI HÂKİMLER VE SAVCILAR YÜKSEK KURULU KANUNU
- MİLLETVEKİLLERİNİN İLLERE GÖRE DAĞILIMI
- ANKARA SEÇİM ÇEVRELERİ
- İSTANBUL SEÇİM ÇEVRELERİ
- 6217 SAYILI YARGI HİZMETLERİNİN HIZLANDIRILMASI AMACIYLA BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN
- İZMİR SEÇİM ÇEVRELERİ
- 6114 SAYILI "ÖSYM" ÖLÇME, SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ BAŞKANLIĞININ TEŞKİLAT VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN 1-10 MADDELER
- 6171 SAYILI SULAMA ALANLARINDA ARAZİ DÜZENLENMESİNE DAİR TARIM REFORMU KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA İLİŞKİN KANUN
- MAL ALIMI İHALELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK 1-42 MADDELER
- 6191 SAYILI SÖZLEÅžMELİ ERBAÅž VE ER KANUNU 1-9 MADDELER
- 6191 SAYILI SÖZLEÅžMELİ ERBAÅž VE ER KANUNU 10-12 MADDELER (YAÅž KARARIYLA İLİŞİKLERİ KESİLENLER HAKKINDAKİ GEÇİCİ 32. MADDE)
- 6216 SAYILI ANAYASA MAHKEMESİNİN KURULUŞU VE YARGILAMA USULLERİ HAKKINDA KANUN 1-44 MADDELER
- 6225 SAYILI BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN
- AMBALAJ ATIKLARININ KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ 1-5 BÖLÜMLER
- TIBBİ LABORATUVARLAR YÖNETMELİĞİ 1-7 BÖLÜMLER
- ENERJİ KAYNAKLARININ VE ENERJİNİN KULLANIMINDA VERİMLİLİĞİN ARTIRILMASINA DAİR YÖNETMELİK (1-10 MADDELER)
- ENERJİ KAYNAKLARININ VE ENERJİNİN KULLANIMINDA VERİMLİLİĞİN ARTIRILMASINA DAİR YÖNETMELİK (11-31 MADDELER)
- ENERJİ KAYNAKLARININ VE ENERJİNİN KULLANIMINDA VERİMLİLİĞİN ARTIRILMASINA DAİR YÖNETMELİK (32-39 MADDELER)
- ENERJİ KAYNAKLARININ VE ENERJİNİN KULLANIMINDA VERİMLİLİĞİN ARTIRILMASINA DAİR YÖNETMELİK (1-3 EKLER)
- ENERJİ KAYNAKLARININ VE ENERJİNİN KULLANIMINDA VERİMLİLİĞİN ARTIRILMASINA DAİR YÖNETMELİK 4-5 EKLER
- YÜZME HAVUZLARININ TABİ OLACAĞI SAĞLIK ESASLARI VE ŞARTLARI HAKKINDA YÖNETMELİK
- YÜZME HAVUZLARININ TABİ OLACAĞI SAĞLIK ESASLARI VE ŞARTLARI HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK
- 6283 SAYILI SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TAM METİNİ
- 6284 SAYILI AİLENİN KORUNMASI VE KADINA KARÅžI ŞİDDETİN ÖNLENMESİNE DAİR KANUN'UN TAM METNİ
- MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ (1-35) MADDELER
- MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ (36-72) MADDELER
- KARAYOLLARI TRAFİK YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK (1-20) MADDELER
- KARAYOLLARI TRAFİK YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK (21-29) MADDELER
- 6287 SAYILI İLKÖÄžRETİM VE EĞİTİM KANUNU İLE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN
- 6288 SAYILI KATMA DEĞER VERGİSİ KANUNU İLE BAZI YATIRIM VE HİZMETLERİN YAP-İŞLET-DEVRET MODELİ ÇERÇEVESİNDE YAPTIRILMASI HAKKINDA KANUNDA VE KAMU İHALE KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN
- 6289 SAYILI KAMU GÖREVLİLERİ SENDİKALARI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TAM METNİ
- 6290 SAYILI ADLİ SİCİL KANUNU İLE SPORDA ŞİDDET VE DÜZENSİZLİĞİN ÖNLENMESİNE DAİR KANUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN TAM METNİ
- 6291 SAYILI CEZA VE GÜVENLİK TEDBİRLERİNİN İNFAZI HAKKINDA KANUN İLE DENETİMLİ SERBESTLİK VE YARDIM MERKEZLERİ İLE KORUMA KURULLARI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TAM METNİ
- 6291 SAYILI KANUN'UN EKLERİ
- 35 METRE UZUNLUĞUNDA 30 TON AĞIRLIĞINDA DİNOZOR FOSİLİ
- 6292 SAYILI ORMAN KÖYLÜLERİNİN KALKINMALARININ DESTEKLENMESİ VE HAZİNE ADINA ORMAN SINIRLARI DIŞINA ÇIKARILAN YERLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ İLE HAZİNEYE AİT TARIM ARAZİLERİNİN SATIŞI HAKKINDA KANUN TAM METNİ (1-8 MADDELER)
- 6292 SAYILI ORMAN KÖYLÜLERİNİN KALKINMALARININ DESTEKLENMESİ VE HAZİNE ADINA ORMAN SINIRLARI DIŞINA ÇIKARILAN YERLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ İLE HAZİNEYE AİT TARIM ARAZİLERİNİN SATIŞI HAKKINDA KANUN TAM METNİ (9-16 MADDELER)
- KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN SORUMLULUĞU ALTINDA BULUNAN OTOYOLLAR İLE ERİŞME KONTROLÜNÜN UYGULANDIĞI KARAYOLLARINDA GEÇİŞ ÜCRETLERİNİN BELİRLENMESİ VE UYGULANMASINA İLİŞKİN YÖNETMELİK
- ATIK ELEKTRİKLİ VE ELEKTRONİK EŞYALARIN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ TAM METİN
- ATIK ELEKTRİKLİ VE ELEKTRONİK EŞYALARIN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ, EKLER
- NÜKLEER TESİSLERİN VE NÜKLEER MADDELERİN FİZİKSEL KORUNMASI YÖNETMELİĞİ 1-30 MADDELER
- KARAYOLLARI TRAFİK YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK (25 MAYIS)
- 6306 SAYILI AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜÅžTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUN (1-9 MADDELER)
- 6306 SAYILI AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUN (10-25 MADDELER)
- 6318 SAYILI ASKERLİK KANUNU İLE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN (1-50 MADDELER)
- 6318 SAYILI ASKERLİK KANUNU İLE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN (51-81 MADDELER)
- ELEKTRONİK HABERLEŞME SEKTÖRÜNDE ACİL YARDIM ÇAĞRI HİZMETLERİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK
- 6322 SAYILI AMME ALACAKLARININ TAHSİL USULÜ HAKKINDA KANUN İLE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TAM METNİ
- YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI HAKKINDA KARAR 1-20 MADDELER
- YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI HAKKINDA KARAR 21-32 MADDELER VE EKLER
- YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI HAKKINDA KARARIN UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ, TEÅžVİK BELGESİ MÜRACAAT FORMLARI VE KILAVUZU YAYIMLANDI
- 6325 SAYILI HUKUK UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK KANUNU, TAM METNİ
- 6327 SAYILI BİREYSEL EMEKLİLİK TASARRUF VE YATIRIM SİSTEMİ KANUNU İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN 51-71 MADDELER
- 6352 SAYILI KANUN TAM METNİ 1-70 MADDELER
- 6352 SAYILI KANUN TAM METNİ 71-107 MADDELER
- 6337 SAYILI TÜRK AKREDİTASYON KURUMU KURULUŞ VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TAM METNİ
- 200 MİLYON YILLIK BİTKİ FOSİLİ BULUNDU
- AİLE HEKİMLİĞİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİ 1-27 MADDELER
- AİLE HEKİMLİĞİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİ 28-42 MADDELER VE EK
- 6413 SAYILI TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ DİSİPLİN KANUNU 1-35 MADDELER
- 6413 SAYILI TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ DİSİPLİN KANUNU 36-51 MADDELER
- YAPI MALZEMELERİ YÖNETMELİĞİ 37-61 MADDELER
- LİSANSLI HARİTA KADASTRO MÜHENDİSLERİ VE BÜROLARI HAKKINDA YÖNETMELİK
- KÜLTÜR VARLIKLARI İHALE YÖNETMELİĞİ 9-45 MADDELER
- YAPI MALZEMELERİ YÖNETMELİĞİ EKLER
- YAPI İŞLERİNDE İŞ SAÄžLIÄžI VE GÜVENLİĞİ YÖNETMELİĞİ
- YAPI İŞLERİNDE İŞ SAÄžLIÄžI VE GÜVENLİĞİ YÖNETMELİĞİ EKLER (1-4)
- YAPI İŞLERİNDE İŞ SAÄžLIÄžI VE GÜVENLİĞİ YÖNETMELİĞİ EKLER (4 -YAPI ALANLARINDAKİ ÖZEL ASGARİ ÅžARTLAR)
- TEHLİKELİ MADDELERİN KARAYOLUYLA TAÅžINMASI HAKKINDA YÖNETMELİK (1-27 MADDELER)
- TEHLİKELİ MADDELERİN KARAYOLUYLA TAÅžINMASI HAKKINDA YÖNETMELİK (28-44 MADDELER)
- 6502 SAYILI TÜKETİCİNİN KORUNMASI HAKKINDA KANUN 1-39 MADDELER
- 6502 SAYILI TÜKETİCİNİN KORUNMASI HAKKINDA KANUN 40-63 MADDELER
- 6518 SAYILI AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIÄžININ TEÅžKİLAT VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN 1-45 MADDELER
- 6518 SAYILI AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIÄžININ TEÅžKİLAT VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN 46-89 MADDELER
- 6518 SAYILI AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIÄžININ TEÅžKİLAT VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN 90-126 MADDELER
- KARAYOLLARI TRAFİK YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK 19/02/2014
- 6519 SAYILI ASKERLİK KANUNU İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN
- 6524 SAYILI (HSYK HAKKINDA) BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN
- 6537 SAYILI TOPRAK KORUMA VE ARAZİ KULLANIMI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN
- MADEN YÖNETMELİĞİ 1-17 MADDELER
- TÜRKLER'İN DEV PİRAMİTLERİ
- TÜRK PİRAMİTLERİNDE AY YILDIZ VE TÜRK BAŞI MOTİFLER
- KAYGAN ZEMİNDE ARAÇ KULLANMANIN SIRRI
- BU BİTKİ TAM 13.000 YAŞINDA!
- DOĞA'NIN MUCİZESİ : "YAVRUSUNU KORUYAN KARAÇAM"
- 6091 SAYILI 2011 YILI MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE KANUNU (DEVAMI)
- 6111 SAYILI TORBA YASA 1-11 MADDELER
- 6111 SAYILI TORBA YASA 12-16 MADDELER
- 6111 SAYILI TORBA YASA 17. MADDE
- 6111 SAYILI TORBA YASA 18-51 MADDELER
- 6111 SAYILI TORBA YASA 52-100 MADDELER
- 6111 SAYILI TORBA YASA 101-148 MADDELER
- 6111 SAYILI TORBA YASA 149-177 MADDELER
- 6111 SAYILI TORBA YASA 178-210 MADDELER
- 6111 SAYILI TORBA YASA 211-216 MADDELER