
Hızlı Link
- MADENCİLİK İLE İLGİLİ KANUN VE YÖNETMELİKLER
- MADEN - MERMER RUHSATI NASIL ALINIR?
- SATILIK VEYA RÖDEVANSLA MADEN, MERMER, TAŞ OCAĞI RUHSATLARI
- TÜRKİYE DE MERMERCİLİĞİN TARİHİ
- TARİHTE DOĞAL TAŞ VE TAŞLARIN DİLİ
- HEYKEL VE HEYKELCİLİĞİN TARİHİ
- DEPREM
- DEMİRİN TARİHÇESİ
- CEVHER ZENGİNLEŞTİRME
- PATLAYICI MADDE ATEŞLEYİCİ YETERLİLİK BELGESİ
- GENEL KÜLTÜR
- MADENCİLİK İLE İLGİLİ KAYNAKLAR VE KAYNAK LİNKLERİ
- SERAMİK
- ABD'YE İHRACAT
HİKAYELER TECRÜBELER
6082 SAYILI YÜKSEK ÖĞRENİM KREDİ VE YURTLAR KURUMU KANUNU VE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN

Kanun No. 6082 Kabul Tarihi: 25/11/2010
MADDE 1 –21/6/1927 tarihli ve 1111 sayılıAskerlik Kanununun 77 nci maddesine aÅŸağıdaki fıkra eklenmiÅŸtir.
“Muvazzaflık hizmeti esnasında anne, baba, kardeÅŸ, eÅŸveya çocuÄŸu vefat eden erbaÅŸve erlere, talepleri üzerine asgari tugay/alay ve eÅŸidi (Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığıile Deniz/Hava Kuvvetleri Komutanlıklarında eÅŸidi) birlik komutanlığının onayıile birinci fıkrada yazılıizinlere ek olarak 10 gün izin verilir. Bu izin süresi muvazzaflık hizmetinden sayılır.”
MADDE 2 –16/8/1961 tarihli ve 351 sayılıYüksek ÖÄŸrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Kanununun 1 inci maddesinin ikinci fıkrasıaÅŸağıdaki ÅŸekilde deÄŸiÅŸtirilmiÅŸtir.
"Yüksek ÖÄŸrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu BaÅŸbakanlığa baÄŸlıdır. BaÅŸbakan Kurumun yönetimi ile ilgili yetkilerini gerekli gördüÄŸütakdirde bir bakan aracılığıile kullanabilir."
MADDE 3 –351 sayılıKanunun 2 nci maddesinde yer alan “Kurumun amacı;”ibaresinden sonra gelmek üzere “yurt içinde ve dışında”ibaresi eklenmiÅŸtir.
MADDE 4 –351 sayılıKanunun 4 üncümaddesi baÅŸlığıile birlikte aÅŸağıdaki ÅŸekilde deÄŸiÅŸtirilmiÅŸtir.
"Genel Kurul ve görevleri
MADDE 4 –Genel Kurul; BaÅŸbakan veya Kurumun baÄŸlıolduÄŸu Bakan, Milli EÄŸitim BakanlığıMüsteÅŸarı, Talim ve Terbiye Kurulu BaÅŸkanıve YükseköÄŸretim Genel Müdürü, Yüksek ÖÄŸrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürüve Genel Müdür Yardımcıları, Maliye, İçiÅŸleri, Bayındırlık ve İskanve SaÄŸlık Bakanlıklarından, Devlet Planlama TeÅŸkilatıile Hazine MüsteÅŸarlıklarından ve YükseköÄŸretim Kurulu BaÅŸkanlığından birer temsilci, üniversite rektörleri veya görevlendirecekleri birer öÄŸretim üyesi, Vakıflar Genel Müdürü, Gençlik ve Spor Genel Müdürü, Kızılay Genel BaÅŸkanıveya görevlendirecekleri birer temsilci ile yönetmeliÄŸe göre tespit edilecek dört öÄŸrenci temsilcisinden oluÅŸur.
Başbakan veya Kurumun bağlıolduğu Bakan, Genel Kurulun tabii başkanıdır.
Genel Kurul, iki yılda bir baÅŸkanın daveti üzerine kasım veya aralık aylarıiçinde toplanarak gündemdeki iÅŸleri görüÅŸür. Genel Kurulun toplantıyeter sayısıüye tamsayısının salt çoÄŸunluÄŸudur. İlk toplantıda çoÄŸunluk saÄŸlanamazsa iki hafta sonra yapılacak ikinci toplantıda çoÄŸunluk aranmaz. Kararlar toplantıya katılanların salt çoÄŸunluÄŸu ile alınır. Genel Kurul, BaÅŸbakan veya Kurumun baÄŸlıolduÄŸu Bakan tarafından olaÄŸanüstütoplantıya çaÄŸrılabilir.
Genel Kurulun görevleri ÅŸunlardır:
a) Yüksek ÖÄŸrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunun faaliyetleri ile ilgili konularıgörüÅŸmek, genel politika ve uygulamaya iliÅŸkin ilkeler konusunda görüÅŸbildirmek,
b) Seçimle gelen Yönetim Kurulu asil ve yedek üyelerini seçmek."
MADDE 5 –351 sayılıKanunun 7 nci maddesi baÅŸlığıile birlikte aÅŸağıdaki ÅŸekilde deÄŸiÅŸtirilmiÅŸtir.
"Yönetim Kurulu ve görevleri
MADDE 7 –Yönetim Kurulu; BaÅŸbakan veya Kurumun baÄŸlıolduÄŸu Bakan ve Maliye Bakanıtarafından belirlenecek en az daire baÅŸkanıdüzeyinde birer üye, Yüksek ÖÄŸrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü, Genel Kurulca Genel Kurul üyeleri arasından seçilecek; iki rektör veya öÄŸretim üyesi, bir öÄŸrenci temsilcisi ve bir diÄŸer kurum temsilcisi olmak üzere yedi üyeden oluÅŸur.
Seçimle gelen üyelerin her biri için birer yedek üye seçilir.
Yönetim Kurulu üyeleri kendi üyeleri arasından bir baÅŸkan seçer ve ayda en az bir kere toplanır.
Yönetim Kurulu üyelerinin görev süresi iki yıldır. Süresi sona eren üyelerin yeniden seçilmeleri veya görevlendirilmeleri mümkündür.
İstifa, emeklilik, baÅŸka bir göreve atanma gibi sebeplerle asli görevlerinden ayrılan veya özürsüz olarak yılda dört defa toplantıya katılmayan Yönetim Kurulu üyelerinin Yönetim Kurulu üyeliÄŸi sona erer.
Seçimle gelen Yönetim Kurulu üyesinin görev süresinin herhangi bir nedenle iki yıldan önce sona ermesi halinde, kalan süreyi tamamlamak üzere yerine yedeÄŸi görev yapar. DiÄŸer üyelerin görevlerinin sona ermesi halinde ise, ilgili bakanlık tarafından bir ay içinde belirlenecek yeni üye, eski üyenin kalan görev süresi kadar görevini yapar.
Yönetim Kurulu baÅŸkan ve üyelerine her ay için (20000) gösterge rakamının memur maaÅŸkatsayısıile çarpımısonucu bulunacak miktarda huzur hakkıödenir. Memuriyet mahalli dışından Yönetim Kurulu üyeliklerine görevlendirilenlere de 10/2/1954 tarihli ve 6245 sayılıHarcırah Kanunu hükümlerine göre ayrıca harcırah ödenir.
Yönetim Kurulunun görevleri ÅŸunlardır:
a) Yurt yapımıve geliÅŸtirilmesine ait Genel Müdürlükçe teklif edilen yatırım projelerini incelemek ve görüÅŸbildirmek,
b) Burs/kredi verilecek ve yurtlarda barınacak öÄŸrencilerin deÄŸerlendirilmesine iliÅŸkin kıstaslarıbelirlemek,
c) Yönetmelik taslaklarınıinceleyip, BaÅŸbakan veya Kurumun baÄŸlıolduÄŸu Bakan onayına sunmak üzere karara baÄŸlamak,
ç) Yüksek ÖÄŸrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu adına taşınmaz satın alınması, satılması, yaptırılması, trampa yapılması, irtifak hakkıve benzeri ayni nitelikteki hakların tesis edilmesi, beÅŸyıla kadar taşınmaz kiralanması, kiraya verilmesi; binaların yurt binası, tesis, kreÅŸve benzeri hizmet ve sosyal amaçlara tahsis edilmesi hususlarında yapılan teklifleri incelemek ve karara baÄŸlamak,
d) Kanun ve yönetmelik ile verilen görevleri yapmak.
Yönetim Kurulu, sınırlarınıve süresini açıkça belirtmek ÅŸartıyla yetkilerinden bir kısmınıGenel Müdüre devredebilir.
Yönetim Kurulunun çalışma usul ve esaslarıyönetmelikle düzenlenir."
MADDE 6 –351 sayılıKanunun 11 inci maddesine aÅŸağıdaki fıkra eklenmiÅŸtir.
“Genel MüdürlüÄŸün yurtdışında kuracağıyurtlarla ilgili görevleri yerine getirmek üzere, Genel Müdürlükçe önerilen personel, 7/7/2010 tarihli ve 6004 sayılıDışiÅŸleri Bakanlığının KuruluÅŸve Görevleri Hakkında Kanunun 10 uncu maddesinin altıncıfıkrasına göre uzman müÅŸavir olarak atanır.”
MADDE 7 –351 sayılıKanunun 14 üncümaddesinde yer alan “memleket içinde”ibaresi çıkarılmıştır.
MADDE 8 –351 sayılıKanunun 16 ncı maddesinin ikinci, üçüncüve beÅŸinci fıkralarıaÅŸağıdaki ÅŸekilde deÄŸiÅŸtirilmiÅŸve sekizinci fıkrasına aÅŸağıdaki cümle eklenmiÅŸtir.
“ÖÄŸrenci, borcunu öÄŸrenim gördüÄŸüöÄŸretim kurumunun normal öÄŸrenim süresinin bitiminden itibaren iki yıl (öÄŸrencinin lisansüstüeÄŸitim yapmasıhalinde dört yıl) sonra baÅŸlamak üzere, kredi aldığıkadar sürede ve aylık dönemler halinde Kuruma ödemek zorundadır.
Borçlunun, Kuruma müracaatıesnasında; Sosyal Güvenlik Kurumu veya sosyal güvenlik kuruluÅŸu niteliÄŸindeki baÅŸka kuruluÅŸlarla iliÅŸkisinin bulunmamasıhalinde, ilgilinin talebi ile borcunu ödemesi kredi alma süresinin bitiminden itibaren endeks uygulanmak sureti ile ve birer yıllık sürelerle Kurumca uzatılır.”
“SaÄŸlık sebepleri dışında kendi isteÄŸi ile öÄŸretim kurumunu bırakan veya herhangi bir sebeple öÄŸretim kurumundan çıkarılan öÄŸrenciler öÄŸretim kurumu ile iliÅŸiÄŸinin kesildiÄŸi tarihten itibaren iki yıl sonra baÅŸlamak üzere kredi aldığıkadar sürede ve aylık dönemler halinde Kuruma ödemek zorundadır.”
“Ancak yurtdışında öÄŸrenim gören öÄŸrencilerden kefil veya diÄŸer teminatlar alınır.”
MADDE 9 –351 sayılıKanunun 20 nci maddesine aÅŸağıdaki fıkralar eklenmiÅŸtir.
"Yüksek ÖÄŸrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunca gerekli görülen hallerde hizmet binası, yurt binasıve tesisleri, 2/3/1984 tarihli ve 2985 sayılıToplu Konut Kanununun ek 1 inci maddesinin (m) bendine göre yaptırılabilir.
Yapılmasının gerekli olduÄŸuna Yüksek Planlama Kurulu tarafından karar verilen yurt binası ve tesisleri; Kurumca belirlenecek proje ve temel standartlar çerçevesinde, mülkiyeti kendisine, Kuruma ya da Hazineye ait olup Kuruma tahsis edilen taşınmazların üzerinde ihale ile belirlenecek gerçek veya özel hukuk tüzel kiÅŸilerine kırkdokuz yılı geçmemek ÅŸartıyla belirli süre ve bedel üzerinden kiralama karşılığı yaptırılabilir.
Bu amaçla, üzerinde bina ve tesis yapılacak Hazineye ait taşınmazların üzerinde Kurumun talebi üzerine Maliye Bakanlığınca, Kuruma ait taşınmazların üzerinde ise Kurumca gerçek veya özel hukuk tüzel kiÅŸileri lehine kırkdokuz yılıgeçmemek ÅŸartıyla kira süresi kadar bedelsiz olarak bağımsız ve sürekli nitelikli üst hakkıtesis edilebilir. Bu taşınmazların tapu kütüÄŸüne; üst hakkına konu taşınmazların üst hakkısüresince amacıdışında kullanılamayacağına, Maliye Bakanlığıve BaÅŸbakanlık veya Kurumun baÄŸlıolduÄŸu Bakanlıktan izin alınmaksızın devredilemeyeceÄŸine dair ÅŸerh konulur.
Kira bedeli ve kiralama süresinin tespitinde; taşınmazın gerçek veya özel hukuk tüzel kiÅŸilerine ait olup olmadığı, Kuruma veya Hazineye ait taşınmazlar üzerinde bedelsiz olarak üst hakkıtesis edilip edilmediÄŸi, yatırımın maliyeti, kiralama konusu taşınmazın ve üzerindeki tesislerin bir kısmının veya tamamının iÅŸletilmesinin kiralayana verilip verilmeyeceÄŸi hususlarıdikkate alınır.
Bu ÅŸekilde yapılacak kiralama iÅŸlemlerine ait kira bedelleri Kurumun bütçesinden ödenir.
Bu maddenin yedinci fıkrasıkapsamında yapılacak yatırımlarla ilgili olarak otuzaltı aylık süreyi geçmemek ve sözleÅŸmede belirlenecek inÅŸaat yapım süresi ile sınırlıolmak kaydıyla, Kurum ile gerçek veya özel hukuk tüzel kiÅŸileri arasında yapılacak her türlüiÅŸve iÅŸlemler ile düzenlenecek kağıtlar, 1/7/1964 tarihli ve 488 sayılıDamga Vergisi Kanununa göre alınan damga vergisi ile 2/7/1964 tarihli ve 492 sayılıHarçlar Kanunu uyarınca alınan harçlardan müstesnadır.
Bu maddenin yedinci fıkrasıkapsamında yapılacak ihalelerde 4/1/2002 tarihli ve 4734 sayılıKamu İhale Kanununda belirtilen ihale usullerinden biri uygulanır.
Bu maddenin yedinci fıkrasıkapsamında yapılacak ihalelere iliÅŸkin esas ve usuller; gerçek veya özel hukuk tüzel kiÅŸilerinde aranılacak nitelikler, sözleÅŸmelerin kapsamıve diÄŸer hususlar BaÅŸbakanlık veya Kurumun baÄŸlıolduÄŸu Bakanlık, Maliye Bakanlığıile Devlet Planlama TeÅŸkilatıve Hazine MüsteÅŸarlıklarıtarafından müÅŸtereken hazırlanarak Bakanlar Kurulu kararıile yürürlüÄŸe konulur."
MADDE 10 –351 sayılıKanunun 41 inci maddesinin sonuna “ve haczedilemez”ibaresi eklenmiÅŸtir.
MADDE 11 –Yüksek ÖÄŸrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel MüdürlüÄŸünün merkez teÅŸkilatında kullanılan ekli (1) sayılılistede yer alan kadrolar iptal edilmiÅŸ, merkez ve taÅŸra teÅŸkilatlarında kullanılmak üzere ekli (2) ve (3) sayılılistelerde yer alan kadrolar ihdas edilerek 13/12/1983 tarihli ve 190 sayılıGenel Kadro ve UsulüHakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin eki (I) sayılıcetvelin ilgili bölümüne eklenmiÅŸtir.
MADDE 12 –351 sayılıKanunun 5, 6, 8, 13 ve 43 üncümaddeleri ile 30/4/1992 tarihli ve 3797 sayılıMilli EÄŸitim Bakanlığının TeÅŸkilat ve Görevleri Hakkında Kanunun 55 inci maddesinin (b) bendi yürürlükten kaldırılmıştır.
MADDE 13 –351 sayılıKanuna aÅŸağıdaki ek madde eklenmiÅŸtir.
"EK MADDE 1 –Bu Kanun ve Yüksek ÖÄŸrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunun iÅŸve iÅŸlemlerine iliÅŸkin diÄŸer mevzuatta Milli EÄŸitim Bakanlığına yapılmışolan atıflar BaÅŸbakanlığa veya Kurumun baÄŸlıolduÄŸu Bakanlığa; Milli EÄŸitim Bakanına yapılmışolan atıflar ise, BaÅŸbakana veya Kurumun baÄŸlıolduÄŸu Bakana yapılmışsayılır."
MADDE 14 –351 sayılıKanuna aÅŸağıdaki geçici maddeler eklenmiÅŸtir.
"GEÇİCİMADDE 5 –Bu Kanunun yürürlüÄŸe girmesinden itibaren en geçdört ay içerisinde Genel Kurul olaÄŸanüstütoplanır. Bu toplantıda, bu Kanuna göre Yönetim Kurulunun teÅŸkili saÄŸlanır. Bu ÅŸekilde oluÅŸan Yönetim Kurulu ilk olaÄŸan Genel Kurula kadar görevine devam eder. OlaÄŸanüstüGenel Kurul toplantısınıtakip eden iki yıl sonraki Kasım veya Aralık aylarıiçerisinde ilk OlaÄŸan Genel Kurul Toplantısıyapılır.
Bu Kanuna göre teÅŸkil edecek Yönetim Kurulu ilk toplantısınıyapıncaya kadar mevcut Yönetim Kurulu görevine devam eder.
GEÇİCİMADDE 6 –Bu Kanunun yürürlüÄŸe girdiÄŸi tarihte kredi almakta olanlar ile kredi borcunu ödeme zamanıhenüz baÅŸlamamışolanlar, bu borçlarınıkredi aldıklarısürede, kredi ödeme zamanıbaÅŸlayıp borçtaksitlerini aksatmadan düzenli olarak ödemekte olanlar ise bakiye borçlarınıkalan taksit süresinin iki katısürede öderler.”
MADDE 15 –28/3/1983 tarihli ve 2809 sayılıYükseköÄŸretim KurumlarıTeÅŸkilatıKanununa aÅŸağıdaki ek maddeler eklenmiÅŸtir.
"Åžifa Üniversitesi
EK MADDE 133 –İzmir'de Türkiye Tabipler Vakfıtarafından 2547 sayılıYükseköÄŸretim Kanununun vakıf yükseköÄŸretim kurumlarına iliÅŸkin hükümlerine tabi olmak üzere, kamu tüzel kiÅŸiliÄŸine sahip Åžifa Üniversitesi adıyla bir vakıf üniversitesi kurulmuÅŸtur.
Bu Üniversite, RektörlüÄŸe baÄŸlıolarak;
a) Tıp Fakültesinden,
b) DiÅŸHekimliÄŸi Fakültesinden,
c) SaÄŸlık Bilimleri Fakültesinden,
ç) SaÄŸlık Bilimleri Enstitüsünden,
oluÅŸur.
Avrasya Üniversitesi
EK MADDE 134 –Trabzon'da Maçka İmar EÄŸitim Kültür ve Sosyal Hizmet Vakfıtarafından 2547 sayılıYükseköÄŸretim Kanununun vakıf yükseköÄŸretim kurumlarına iliÅŸkin hükümlerine tabi olmak üzere, kamu tüzel kiÅŸiliÄŸine sahip Avrasya Üniversitesi adıyla bir vakıf üniversitesi kurulmuÅŸtur.
Bu Üniversite, RektörlüÄŸe baÄŸlıolarak;
a) Fen-Edebiyat Fakültesinden,
b) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden,
c) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinden,
ç) YabancıDiller Yüksekokulundan,
d) Sosyal Bilimler Enstitüsünden,
e) Fen Bilimleri Enstitüsünden,
oluÅŸur."
MADDE 16 –24/11/1994 tarihli ve 4046 sayılıÖzelleÅŸtirme UygulamalarıHakkında Kanunun 2 nci maddesinin (i) bendinde yer alan “ile mahalli idarelere”ibaresi “ile kamu tüzel kiÅŸiliÄŸine sahip eÄŸitim kurumlarıve mahalli idarelere”ÅŸeklinde deÄŸiÅŸtirilmiÅŸtir.
MADDE 17 –3/3/2004 tarihli ve 5102 sayılıYüksek ÖÄŸrenim ÖÄŸrencilerine Burs Kredi Verilmesine İliÅŸkin Kanunun 1 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “yurt içinde”ibaresinden sonra gelmek üzere “ve dışında”ibaresi eklenmiÅŸtir.
MADDE 18 –5102 sayılıKanunun 2 nci maddesine aÅŸağıdaki fıkra eklenmiÅŸtir.
“Yurtdışında yüksek öÄŸrenim gören Türk vatandaşıöÄŸrencilere, ikinci fıkrada belirtilen kurum ve kuruluÅŸlarca burs, kredi verilmemesi halinde, Yüksek ÖÄŸrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunca burs veya kredi verilebilir.”
MADDE 19 –8/2/2007 tarihli ve 5580 sayılıÖzel ÖÄŸretim KurumlarıKanununun 3 üncümaddesine aÅŸağıdaki fıkra eklenmiÅŸtir.
“10/7/2004tarihli ve 5216 sayılıBüyükÅŸehir Belediyesi Kanununun 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (d) bendi, 3/7/2005 tarihli ve 5393 sayılıBelediye Kanununun 15 inci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi ile 22/2/2005 tarihli ve 5302 sayılıİl Özel İdaresi Kanununun 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde belirtilen izin veya ruhsatlar, bu Kanun kapsamındaki özel öÄŸretim kurumlarınıkapsamaz. Özel öÄŸretim kurumlarımevzuatına uygun olmak kaydıyla iÅŸyeri açma ve çalışma ruhsatıBakanlıkça verilir. Bakanlık bu yetkisini valiliklere devredebilir.”
MADDE 20 –4/5/2007 tarihli ve 5648 sayılıTarım ve Kırsal KalkınmayıDestekleme Kurumu KuruluÅŸve Görevleri Hakkında Kanunun 14 üncümaddesinin dördüncüfıkrasında geçen “31/12/2010”tarihi “31/12/2012”olarak deÄŸiÅŸtirilmiÅŸtir.
MADDE 21 –Bu Kanun yayımıtarihinde yürürlüÄŸe girer.
MADDE 22 –Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.
9/12/2010
(1) SAYILI LİSTE | ||||||||
KURUMU:T.C. BAÅžBAKANLIK YÜKSEK ÖÄžRENİM KREDİ VE YURTLAR KURUMU GENEL MÜDÜRLÜÄžÜ | ||||||||
TEŞKİLAT :MERKEZ | ||||||||
İPTAL EDİLEN KADROLAR | ||||||||
SINIFI | UNVANI | DERECESİ | SERBEST KADRO ADEDİ | TOPLAM ADEDİ | ||||
GİH | PERSONEL VE EĞİTİM DAİRESİ BAŞKANI | 1 | 1 | 1 | ||||
GİH | BİLGİ İŞLEM MÜDÜRÜ | 1 | 1 | 1 | ||||
TOPLAM | 2 | 2 | ||||||
(2) SAYILI LİSTE
KURUMU :T.C. BAÅžBAKANLIK YÜKSEK ÖÄžRENİM KREDİ VE YURTLAR KURUMU GENEL MÜDÜRLÜÄžÜ
TEŞKİLAT: MERKEZ
İHDAS EDİLEN KADROLAR
SINIFI | UNVANI | DERECESİ | SERBEST KADRO ADEDİ | TOPLAM ADEDİ |
GİH | DIŞ İLİŞKİLER DAİRESİ BAŞKANI | 1 | 1 | 1 |
GİH | İNSAN KAYNAKLARI DAİRESİ BAŞKANI | 1 | 1 | 1 |
GİH | İNŞAAT EMLAK DAİRESİ BAŞKANI | 1 | 1 | 1 |
GİH | EĞİTİM DAİRESİ BAŞKANI | 1 | 1 | 1 |
GİH | BİLGİ TEKNOLOJİLERİ DAİRESİ BAŞKANI | 1 | 1 | 1 |
GİH | ÅžUBE MÜDÜRÜ | 1 | 8 | 8 |
GİH | ŞEF | 3 | 15 | 15 |
GİH | UZMAN | 1 | 5 | 5 |
GİH | PROGRAMCI | 7 | 4 | 4 |
GİH | BİLGİSAYAR İŞLETMENİ | 7 | 13 | 13 |
GİH | VERİ HAZIRLAMA VE KONTROL İŞLETMENİ | 7 | 90 | 90 |
THS | MÜHENDİS | 6 | 13 | 13 |
THS | MATEMATİKÇİ | 6 | 1 | 1 |
YHS | DAÄžITICI | 6 | 3 | 3 |
TOPLAM | 157 | 157 |
(3) SAYILI LİSTE
İHDAS EDİLEN KADROLAR
KURUMU :T.C BAÅžBAKANLIK YÜKSEK ÖÄžRENİM KREDİ VE YURTLAR KURUMU GENEL MÜDÜRLÜÄžÜ
TEŞKİLAT: TAŞRA
SINIFI | UNVANI | DERECESİ | SERBEST KADRO ADEDİ | TUTULAN KADRO ADEDİ | TOPLAM |
GİH | YURT MÜDÜRÜ | 1 | 11 | 11 | |
GİH | YURT MÜDÜRÜ | 2 | 10 | 10 | |
GİH | YURT MÜDÜR YARDIMCISI | 1 | 20 | 20 | |
GİH | YURT MÜDÜR YARDIMCISI | 2 | 25 | 25 | |
GİH | YURT MÜDÜR YARDIMCISI | 3 | 25 | 25 | |
GİH | YURT MÜDÜR YARDIMCISI | 4 | 10 | 10 | |
GİH | YURT YÖNETİM MEMURU | 5 | 50 | 50 | |
GİH | YURT YÖNETİM MEMURU | 6 | 100 | 100 | |
GİH | YURT YÖNETİM MEMURU | 7 | 300 | 300 | |
GİH | YURT YÖNETİM MEMURU | 8 | 250 | 250 | |
GİH | YURT YÖNETİM MEMURU | 9 | 100 | 100 | |
GİH | SANTRAL MEMURU | 5 | 15 | 15 | |
GİH | SANTRAL MEMURU | 6 | 15 | 15 | |
GİH | SANTRAL MEMURU | 7 | 15 | 15 | |
GİH | SANTRAL MEMURU | 8 | 15 | 15 | |
GİH | SANTRAL MEMURU | 9 | 40 | 40 | |
GİH | SANTRAL MEMURU | 10 | 40 | 40 | |
GİH | ÅžOFÖR | 6 | 20 | 20 | |
GİH | ÅžOFÖR | 7 | 20 | 20 | |
GİH | ÅžOFÖR | 8 | 20 | 20 | |
GİH | BİLGİSAYAR İŞLETMENİ | 3 | 2 | 2 | |
GİH | BİLGİSAYAR İŞLETMENİ | 4 | 2 | 2 | |
GİH | BİLGİSAYAR İŞLETMENİ | 5 | 5 | 5 | |
GİH | BİLGİSAYAR İŞLETMENİ | 6 | 16 | 16 | |
GİH | VERİ HAZ. KONT. İŞL. | 3 | 10 | 10 | |
GİH | VERİ HAZ. KONT. İŞL. | 4 | 10 | 10 | |
GİH | VERİ HAZ. KONT. İŞL. | 5 | 20 | 20 | |
GİH | VERİ HAZ. KONT. İŞL. | 6 | 20 | 20 | |
GİH | VERİ HAZ. KONT. İŞL. | 7 | 10 | 10 | |
GİH | VERİ HAZ. KONT. İŞL. | 8 | 10 | 10 | |
GİH | VERİ HAZ. KONT. İŞL. | 9 | 40 | 40 | |
SHS | PSİKOLOG | 7 | 6 | 6 | |
SHS | SOSYAL ÇALIÅžMACI | 7 | 80 | 80 | |
SHS | DİYETİSYEN | 7 | 21 | 21 | |
YHS | TEKNİSYEN YARDIMCISI | 7 | 10 | 10 | |
YHS | TEKNİSYEN YARDIMCISI | 8 | 15 | 15 | |
YHS | TEKNİSYEN YARDIMCISI | 9 | 25 | 25 | |
YHS | TEKNİSYEN YARDIMCISI | 10 | 50 | 50 | |
TOPLAM | 1453 |