Ãœye Ol
Ãœye GiriÅŸi
Webmail | Hizmetlerimiz | Yardım Konuları | Faydalı Linkler | Şifremi Unuttum? | Yeni Üyelik
Marbleport'a HoÅŸgeldiniz
Anasayfam YapAna Sayfam Yap Favorilerime ekleSık Kullanılanlara Ekle
  Site içi Arama:
Madencilik Kültürü

6172 SAYILI SULAMA BÄ°RLÄ°KLERÄ° KANUNU

SULAMA BÄ°RLÄ°KLERÄ° KANUNU
Kanun No. 6172   Kabul Tarihi: 8/3/2011      
BÄ°RÄ°NCÄ° BÖLÜM
Amaç, Kapsam ve Tanımlar
Amaç ve kapsam
MADDE 1-(1) Bu Kanunun amacı; ülkenin su varlık ve kaynaklarının rasyonel kullanımı maksadıyla umumi sulardan faydalanmak üzere Devlet Su Ä°ÅŸleri Genel MüdürlüÄŸü tarafından inÅŸa edilmiÅŸ veya halen inÅŸa edilmekte olan ya da inÅŸa edilmesi planlanan sulama tesislerini gayelerine uygun ÅŸekilde kullanmak, iÅŸletmek, Devlet Su Ä°ÅŸleri Genel MüdürlüÄŸünün onayını almak suretiyle iÅŸlettirmek, bu tesislerin bakım, onarım ve yönetim sorumluluÄŸunu yürütmek, tesisi geliÅŸtirmeye yönelik yeni projeler yapmak, yaptırmak veya tesisi yenilemekle görevli sulama birliklerinin kuruluÅŸu, organlar ile görev ve yetkilerini düzenlemektir.
(2) Sulama birlikleri kamu tüzel kiÅŸiliÄŸine sahip olup, bu Kanunda hüküm bulunmayan hallerde özel hukuk hükümlerine tabidir.
Tanımlar
MADDE 2- (1) Bu Kanunun uygulanmasında;
a) Bakan: DSÄ°’nin baÄŸlı olduÄŸu Bakanı,
b) Bakanlık: DSÄ°’nin baÄŸlı olduÄŸu Bakanlığı,
c) Birlik: Sulama birliÄŸini,
ç) Birlik ana statüsü: Çerçeve ana statüye uygun olarak kurucular kurulu tarafından hazırlanarak Bakanlıkça onaylanan metni,
d) Çerçeve ana statü: Sulama birliklerinde seçim usulü, bütçe, borçlanma, borçların ödenmesine iliÅŸkin esaslar, alacakların tahsili, tarifeler, harcama usulü, yatırım programı, personel istihdamı, tasfiye ve benzeri hususların düzenlendiÄŸi, Devlet Planlama TeÅŸkilatı MüsteÅŸarlığının baÄŸlı olduÄŸu Bakanlık ile Ä°çiÅŸleri, Maliye ve Tarım ve KöyiÅŸleri Bakanlıklarının görüÅŸü alınarak Bakanlık tarafından hazırlanan metni,
e) Devir: DSÄ° tarafından inÅŸa edilmiÅŸ veya halen inÅŸa edilmekte olan ya da inÅŸa edilmesi planlanan sulama maksatlı tesislerin iÅŸletme, bakım, onarım ve yönetim sorumluluÄŸunun, DSÄ° ve birlik arasında imzalanan sözleÅŸme hükümleri uyarınca birliklere devredilmesini,
f) DSÄ°: Devlet Su Ä°ÅŸleri Genel MüdürlüÄŸünü,
g) Görev alanı: DSÄ°’ce belirlenen ve suyun kullanım maksadına göre, proje alanı içerisinde kalan sulama alanlarını,
ÄŸ) Kurucular kurulu: Tüzel kiÅŸilik kazanabilmek için hazırlanarak Bakanlığa gönderilen birlik ana statüsünü imzalayan kiÅŸilerden oluÅŸan ve ilk yönetim kurulunun seçilmesiyle görevi sona eren kurulu,
h) Katılım payı: Su kullanıcılarının birliÄŸe ilk katılımlarında, kurucular kurulu veya birlik meclisi tarafından, birlik ana statüsünde belirlenen ÅŸartlar dahilinde, arazinin her bir dekarı için belirlenen ve bir defaya mahsus olmak üzere alınan payı,
ı) Ortak tesis: Birlik tarafından devralınan sulama tesisine hizmet eden fakat devir kapsamı dışında kalan ve DSÄ°’ce iÅŸletilen tesisleri,
i) Su kullanıcısı: Görev alanında sulama yapan veya yapacak olan gerçek ya da tüzel kiÅŸiyi,
j) Su kullanım hizmet bedeli: Su kullanıcılarına suyun ulaÅŸtırılması, birliÄŸin tüzel kiÅŸilik kazanmasından önce görev alanı içinde açılmış olan yeraltı suyu kuyuları ile yapılanlar da dâhil olmak üzere sulamadan dönen fazla suyun uzaklaÅŸtırılması, birliÄŸin sorumluluÄŸundaki sulama tesisinin mütemmim cüzü olan servis yolları için birlikçe yapılan yönetim, bakım ve onarım, yatırım geri ödeme, finansman, personel, mal ve hizmet alım ve enerji kullanım giderleri gibi her türlü gideri karşılayacak ÅŸekilde birlik meclisince belirlenen ve su kullanıcılarından tahsil edilen tutarı,
k) Tesis: Umumi sulardan faydalanmak üzere geliÅŸtirilmiÅŸ, sulama maksadıyla inÅŸa edilen su yapılarını veya tesisleri,
1) Üst yönetici: BirliÄŸin iÅŸletme ve bakım hizmetlerini yürüten, birlik yönetimince atanmış teknik personeli,
m) YerleÅŸim birimi: 3/7/2005 tarihli ve 5393 sayılı Belediye Kanununa göre belediye teÅŸkilatı ya da 18/3/1924 tarihli ve 442 sayılı Köy Kanununa göre köy tüzel kiÅŸiliÄŸi oluÅŸmuÅŸ yerleÅŸim yeri ile 10/7/2004 tarihli ve 5216 sayılı BüyükÅŸehir Belediyesi Kanununa göre büyükÅŸehir belediyesi sınırları dahilinde olup belde belediye ve köy tüzel kiÅŸiliÄŸini kaybetmesi sonucu mahalleye dönüÅŸen ancak halen tarımsal faaliyetlerini devam ettiren yerleÅŸim yerlerini,
ifade eder.
 
Ä°KÄ°NCÄ° BÖLÜM
KuruluÅŸ
BirliÄŸin görev alanı ve çalışma konuları
MADDE 3- (1) Birliklere devredilen tesislerin hizmet alanı, birliklerin görev alanı olup sınırları, kapsamı ve ismi DSÄ° tarafından belirlenir.
(2) Bir görev alanı içerisinde aynı amaçla birden fazla birlik kurulamaz.
(3) Birlik, devraldığı tesislerin iÅŸletme, bakım, onarım ve yönetim sorumluluÄŸunu çerçeve ana statüde ve devir sözleÅŸmesinde yer alan esaslara uygun olarak yürütür.
(4) BirliÄŸin çalışma konuları ÅŸunlardır:
a) Görev alanı içerisinde yer alan tesislerin iÅŸletme, bakım, onarım, yönetim ve yenileme hizmetlerini usul ve esaslarına uygun olarak yapmak.
b) Katılım payını, su kullanım hizmet bedelini ve uygulanan cezaları tahsil etmek.
c) Devraldığı tesislerin yatırım bedellerini geri ödemek.
ç) Devraldığı tesisi DSÄ°’nin onayını almak suretiyle geliÅŸtirmek, bu tesis ile ilgili yeni projeler yapmak veya yaptırmak.
d) Görev alanı içerisinde su miktarına baÄŸlı olarak ekilecek bitki desenini Tarım ve KöyiÅŸleri Bakanlığının ilgili birimleri ile iÅŸbirliÄŸi yaparak planlamak.
e) Görev alanı içerisinde öngörülen üretim hedeflerinin gerçekleÅŸmesine katkıda bulunmak üzere gerekli tedbirleri almak.
f) Sulama ve diÄŸer tarımsal konularda faaliyet gösteren kurumlarla iÅŸbirliÄŸi yaparak araÅŸtırma, geliÅŸtirme ve eÄŸitim çalışmalarında bulunmak.
g) Amaç ve görevleri ile ilgili konularda ulusal ve uluslararası geliÅŸmeleri takip etmek.
ÄŸ) Ortak tesisler için DSÄ°’ce sarf olunan iÅŸletme ve bakım masraflarından kendi payına düÅŸen miktarı ödemek.
BirliÄŸin tüzel kiÅŸilik kazanması ve birliÄŸe üyelik
MADDE 4-(1) Birlik; tek yerleÅŸim biriminden oluÅŸan birlikler hariç olmak üzere, görev alanı içinde bulunan her yerleÅŸim biriminden; üçüncü dereceye kadar hısım olmayan ve her yerleÅŸim biriminden en az birer kiÅŸi ve toplamda beÅŸ kiÅŸiden az olmamak üzere su kullanıcılarının imzaladığı birlik ana statüsünün, DSÄ°’nin de görüÅŸü alınmak suretiyle Bakanlıkça onaylanması sonucu tüzel kiÅŸilik kazanır.
(2) BirliÄŸin hizmeti, mahalli müÅŸterek ihtiyaç niteliÄŸinde olup birlik, 3 üncü maddede yer alan çalışma konuları ve devir sözleÅŸmesinde belirtilen esaslar çerçevesinde, DSÄ°’nin sahip olduÄŸu görev ve yetkilere sahiptir.
(3) BirliÄŸe üyelik kaydı, birlik meclisinin teÅŸekkülüne kadar kurucular kurulu tarafından yapılır.
(4) Ä°lk birlik meclisi seçimlerinin yapılabilmesi için, birliÄŸin tüzel kiÅŸilik kazanmasından itibaren bir yıl içinde en az onsekiz üyelik kaydının tamamlanmış olması ÅŸarttır. Bu süre içinde, öngörülen sayıda üyelik kaydının gerçekleÅŸtirilememesi durumunda kurucular kurulu, birliÄŸin tüzel kiÅŸiliÄŸini sona erdirmek üzere Bakanlığa baÅŸvurmak zorundadır.
(5) Ä°lk üyelik kaydı sırasında bir defaya mahsus olmak üzere katılım payı tahsil edilir. Katılım payı, birlikler için Bakanlar Kurulu kararı ile yürürlüÄŸe konulan yılı sulama ve kurutma tesisleri iÅŸletme ve bakım ücret tarifelerinde dekar başına tespit edilen en düÅŸük ücret tarifesinden aÅŸağı olamaz.
(6) Kurucular kurulunun çalışma usul ve esasları, üyelik kaydının nasıl yapılacağı, katılım payının tahsili ve öngörülen sayıda üyelik kaydının gerçekleÅŸtirilememesi sebebiyle tüzel kiÅŸiliÄŸin sona erdirilmesi durumunda katılım paylarının, o zamana kadar yapılan masraflar düÅŸüldükten sonra iadesine iliÅŸkin hususlar birlik ana statüsünde belirlenir.
(7) Birlik görev alanında yer alan her su kullanıcısı gerçek ve tüzel kiÅŸi o birliÄŸe üye olma hakkına sahiptir.
(8) Birlik üyelerinin hakları ÅŸunlardır:
a) Birlik meclisi toplantılarını izlemek.
b) BirliÄŸe olan borçlarını, su kullanım hizmet bedelini ve cezalarını ödemiÅŸ olmak ÅŸartıyla  birlik üyesi seçmek ve meclis üyesi seçilmek.
c) BirliÄŸin saÄŸladığı her türlü hizmetten faydalanmak.
ç) Birlik faaliyetleri ile ilgili bilgi istemek.
(9) Birlik üyelerinin yükümlülükleri ÅŸunlardır:
a) Birlik tarafından tahakkuk ettirilen su kullanım hizmet bedelini ve borçlarını düzenli olarak ödemek.
b) Birlik tarafından su yetersizliÄŸine baÄŸlı olarak yapılan ekim planlamasına uymak, sulama planlaması ve su dağıtım ve münavebe programlarına katılmak.
c) Arazisi üzerinde yer alan sulama tesisini korumak, kiÅŸisel kusurlarından dolayı meydana gelen zararları gidermek, aksi takdirde bu zararları gidermek için birliÄŸin yapacağı her türlü harcamayı birliÄŸe ödemek.
ç) BirliÄŸin sorumluluÄŸunda olan tesisler ile kullanılan her türlü ekipmana zarar vermemek, zarar verilmesi durumunda bu zararı tazmin etmek.
d) BirliÄŸin çalışma konuları ile ilgili olarak istediÄŸi her türlü bilgiyi zamanında ve eksiksiz olarak vermek.
e) BirliÄŸin sorumluluÄŸunda olan tesisler üzerinde yapılan iÅŸletme, bakım ve onarım çalışmaları için arazisine girilmesine izin vermek.
(10) Birlik üyeliÄŸinden çıkarılma ÅŸartları ÅŸunlardır:
a) Su kullanıcısı olma vasfını kaybetmek.
b) Birlik ana statüsüne veya birlik meclisi ve yönetim kurulu kararlarına aykırı davranmak.
(11) Su kullanıcısı olma vasfını kaybedenleri birlik üyeliÄŸinden çıkarmaya yönetim kurulu; diÄŸer nedenlerle birlik üyeliÄŸinden çıkarmaya yönetim kurulunun teklifi üzerine birlik meclisi yetkilidir.
(12) Yönetim kurulu veya birlik meclisi tarafından verilen üyelikten çıkarma kararları, kararın alınmasından itibaren otuz gün içerisinde yönetim kurulu tarafından ilgilisine bildirilir. Yönetim kurulu veya birlik meclisi tarafından birlik üyeliÄŸinden çıkarılanlar, bu kararın tebliÄŸinden itibaren kırkbeÅŸ gün içinde birlik meclisine itiraz edebilir. Ä°tirazlar ilk birlik meclisi toplantısında sonuçlandırılır ve otuz gün içerisinde ilgilisine bildirilir. Bu kararlara karşı yargıya baÅŸvurma hakkı saklıdır.
 
ÜÇÜNCÜ BÖLÜM
Birlik Organları ile Görev ve Yetkiler
Birlik organları
MADDE 5-(1) Birliğin organları şunlardır:
a) Birlik meclisi.
b) Yönetim kurulu.
c) Denetim kurulu.
ç) BaÅŸkanlık.
Birlik meclisine üyelik ÅŸartları, seçilme esasları, görev ve yetkileri
MADDE 6- (1) Birlik meclisine üyelik ÅŸartları ÅŸunlardır:
a) Kamu hizmetlerinden kısıtlı olmamak.
b) 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiÅŸ olsa bile; kasten iÅŸlenen bir suçtan dolayı beÅŸ yıl veya daha fazla süreyle ya da Devletin güvenliÄŸine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin iÅŸleyiÅŸine karşı suçlar, zimmet, irtikap, rüÅŸvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı deÄŸerini aklama, kaçakçılık, vergi kaçakçılığı veya haksız mal edinme suçlarından hapis cezasına mahkûm olmamak.
c) Onsekiz yaşını tamamlamış olmak.
ç) Birlik görev alanı içinde mülk sahibi olmak ya da araziyi fiilen kullanmak üzere en az beÅŸ yıl süre için kiralamış olmak.
d) Seçim tarihi itibarıyla en az iki yıl süreyle su kullanıcısı olmak.
(2) Mülk sahibi ve araziyi kiralayan aynı anda aynı arazi için birlik meclisine üye olamaz. Birlik görev alanı içindeki birden fazla yerleÅŸim biriminde arazisi bulunan ya da araziyi kiralamış olanlar, söz konusu arazilerin bulunduÄŸu yerleÅŸim birimlerinin yalnız birinden meclis üyeliÄŸine aday olabilir.
(3) Birlik meclisi, birliÄŸe üye su kullanıcıları tarafından seçilen üyelerden oluÅŸur. Birlik meclisi üye sayısı, birlik ana statüsünde belirtilir.
(4) Birlik  meclisi üyelerinin yerleÅŸim birimlerine göre dağılımı, her yerleÅŸim biriminden en az iki temsilci olmak üzere birlik imkanları ile sulanan toplam arazinin her yerleÅŸim biriminde sulanan toplam araziye oranlanması suretiyle bulunur.
(5) Birlik meclisi üyelerinin yerleÅŸim birimlerine göre dağılımı görev alanı ve tapu kayıtları gözönünde bulundurularak DSÄ° bölge müdürlüÄŸü kayıtları esas alınmak suretiyle tespit edilir.
(6) Birlik meclisi üyeliÄŸi seçimlerinde kullanılacak oy sayısı, birlik görev alanı içindeki iÅŸletmeye açılmış toplam sulama alanının aynı alan içindeki ortalama parsel büyüklüÄŸüne bölünmesiyle tespit edilir. Her birlik üyesi, sulama alanındaki arazisinin ortalama parsel büyüklüÄŸüne bölünmesiyle bulunacak sayıda oy hakkına sahiptir. Ancak oy hakkı beÅŸi geçemez. Hesaplama sonucu bulunacak küsuratlı deÄŸer yarıma eÅŸit ve büyükse bir yukarısına tamamlanır. Birlik meclisi üyeliÄŸi seçiminde oy kullanacak su kullanıcılarına ait liste birlik merkezinin bulunduÄŸu yerin seçim kurulu tarafından seçim tarihinden üç ay önce ilan edilir. Listelere yapılan itirazlar seçim kurulu tarafından karara baÄŸlanır.
(7) Birlik meclisi üyeleri dört yıl için seçilir.
(8) Birlik meclisi üyeliÄŸi seçimi, birlik merkezinin bulunduÄŸu yerin seçim kurulu tarafından yapılır.
(9) Seçim gizli oy, açık tasnif usulüyle yapılır. Seçimle ilgili diÄŸer hususlar çerçeve ana statü ile belirlenir.
(10) Birlik meclisi her yıl iki defa birlik merkezinin bulunduÄŸu yerde olaÄŸan olarak toplanır. Toplantıda üye tam sayısının salt çoÄŸunluÄŸunun bulunması gerekir. Nisap saÄŸlanamadığı takdirde toplantı yedi gün sonraya tehir edilir ve bu toplantıda nisap aranmaz.
(11) Birlik meclisi, baÅŸkanın veya üyelerin üçte birinin yazılı isteÄŸi üzerine olaÄŸanüstü toplanır. OlaÄŸanüstü toplantının nisabı, olaÄŸan toplantıda olduÄŸu gibidir.
(12) Birlik meclisinde kararlar, toplantıya katılanların salt çoÄŸunluÄŸu ile alınır. Ancak birliÄŸin iç ve dış kaynaklı kredi kullanması, sulama ücretinin tespiti, cezaların tayini ve katılım payının belirlenmesine ait kararlarda birlik meclisi üye tam sayısının üçte ikisinin oyu aranır.
(13) Birlik meclisinin toplantı ve çalışma usul ve esasları çerçeve ana statüde belirlenir.
(14) Birlik üyeleri, birlik meclisi kararının kanun, birlik ana statüsü ve sunulan hizmetin gereklerine aykırı olduÄŸu iddiasıyla, toplantıyı takip eden otuz gün içinde birlik merkezinin bulunduÄŸu yerdeki mahkemeye baÅŸvurabilir.
(15) Birlik meclisinin görev ve yetkileri ÅŸunlardır:
a) BaÅŸkanı seçmek.
b) Yönetim ve denetim kurullarının asıl ve yedek üyelerini seçmek.
c) Yönetim ve denetim kurulunu denetlemek ve ibra etmek.
ç) Bütçe ve çalışma programını tespit, tetkik, kabul ya da reddetmek.
d) Tesislerden birliğin kuruluş gayesine uygun olanların devralınmasına karar vermek.
e) BirliÄŸin iÅŸlerinin yürütülmesi için çalıştırılması gereken personelle ilgili politikaları tespit etmek ve çalıştırılacak personelle sözleÅŸme akdi yapmak için baÅŸkana yetki vermek, yönetim kurulu üyelerine brüt asgari ücretin yüzde ellisini ve baÅŸkana brüt asgari ücretin üç katını geçmemek üzere aylık olarak ödenecek huzur hakları ile denetim kurulu üyelerine brüt asgari ücreti geçmemek üzere yılda bir kez ödenecek huzur haklarını tespit etmek.
f) Birlik adına yapılacak sözleÅŸme esaslarını tespit etmek, araç, gereç ve iÅŸ makinesi temini veya satın alınması, iÅŸletme, bakım ve onarım hizmetleri ve yeni tesis ve rehabilitasyon çalışmaları ile diÄŸer iÅŸlerin ihaleyle üçüncü kiÅŸilere yaptırılmasına karar vermek ve bu hususlarda yönetim kuruluna sözleÅŸme yapma yetkisi vermek.
g) BirliÄŸin sulama hizmetinin gerektirdiÄŸi yatırım, bakım ve onarım giderleri için borç kullanımına karar vermek.
ÄŸ) Birlik ana statüsünde, Bakanlığın görüÅŸüne uygun olarak deÄŸiÅŸiklik yapmak.
h) BirliÄŸin feshine, üye tam sayısının üçte ikisinin oyu ile karar vermek.
ı) BirliÄŸin faaliyetleri ve birlik çalışanlarının koordinasyonuyla ilgili düzenlemeleri yapmak, ceza tarifelerini tasdik etmek, su kullanım hizmet bedelini Bakanlar Kurulu kararı ile yürürlüÄŸe konulan yılı sulama ve kurutma tesisleri iÅŸletme ve bakım ücret tarifelerinde dekar başına tespit edilen en düÅŸük ücret tarifesinden aÅŸağı olmamak üzere belirlemek.
i) Gözlemcilerin hazırladıkları raporlar ile teklif ve tavsiyeleri görüÅŸmek.
Yönetim kurulu üyelerinin seçilme esasları, görev ve yetkileri
MADDE 7- (1) Yönetim kurulu, birlik meclisi üyeleri tarafından gizli oy, açık tasnif usulüyle kendi aralarından seçilen dört asıl üye ile baÅŸkandan oluÅŸur. Ayrıca dört yedek üye seçilir.
(2) Yönetim kurulu üyelerinin görev süresi iki yıldır.
(3) Yönetim kurulu, üye tam sayısının salt çoÄŸunluÄŸu ile toplanır ve katılanların salt çoÄŸunluÄŸu ile karar verir. Oyların eÅŸit olması halinde baÅŸkanın oyu yönünde karar alınmış sayılır.
(4) Yönetim kurulu toplantılarının gündeminin belirlenmesi ve çalışmasına iliÅŸkin usul ve esaslar birlik ana statüsü ile düzenlenir.
(5) Yönetim kurulunun görev ve yetkileri ÅŸunlardır:
a) BirliÄŸe üye kaydını yapmak.
b) Kanun, tüzük, yönetmelik, birlik ana statüsü ve ilgili mevzuatla verilen görevleri yapmak, yetkileri kullanmak ve birliÄŸi yönetmek.
c) Bütçe, kesin hesap ve bunlara ait raporları hazırlamak ve su kullanım hizmet bedeli ve ceza tarifelerini birlik meclisinin onayına sunmak.
ç) Harcama kalemleri arasında aktarma yapmak.
d) Birlik meclisi tarafından kullanılmasına karar verilen iç ve dış kaynaklı kredinin temini için bankalar ve ilgili kuruluÅŸlar nezdinde görüÅŸmeler yapmak üzere baÅŸkana yetki vermek.
e) Artırma-eksiltme şartnameleri ile ihale ve satın alma kararlarını incelemek ve tasdik etmek.
f) Birlik meclisi kararlarına uygun olarak birlik çalışma alanına giren konularla ilgili kamu kuruluÅŸları ile birlik adına yapılan sözleÅŸmeleri karara baÄŸlamak.
g) Birlik yönetmelik taslaklarını ve birlik ana statüsü deÄŸiÅŸiklik taslaklarını hazırlamak ve birlik meclisinin onayına sunmak.
ÄŸ) Katılım paylarını, su kullanım hizmet bedeli ve para cezalarını üyelerden tahsil etmek, birliÄŸin alacaklarının takibini zamanında yapmak.
h) (ÄŸ) bendine göre tahsil edilen tutarların, cazibeli sulama tesislerini devralan birliklerde en az % 30’unu, pompajlı sulama tesislerini devralan birliklerde en az % 15’ini, yatırım geri ödemeleri ile bakım ve onarım iÅŸlerinde kullanmak; devralınan sulama tesisinin bir bölümünün cazibeli, bir bölümünün pompajlı olması durumunda, cazibeli ve pompajlı alanı gözönüne alarak yatırım geri ödemeleri ile bakım ve onarım payını % 15 ila % 30 arasında belirleyip uygulamak.
ı) Tamamen ya da kısmen pompajlı sulama tesislerini devralan birliklerde, (h) bendinde belirtilen paylar dışında kalmak ve bir önceki yıl sulamada kullanılan toplam enerji bedelinden aÅŸağı olmamak kaydıyla, bütçede uygulama yılı içinde kullanılacak enerji bedelinin ödenmesini saÄŸlayacak ödeneÄŸi tefrik etmek.
i) Ä°htiyaç duyulması halinde birlik meclisi kararıyla bütçede bakım, onarım ve yenileme iÅŸlerine ödenek aktarmak.
(6) BeÅŸinci fıkranın (h) bendinde belirtilen paylar anılan bentte yer alan maksatlar dışında hiçbir ÅŸekilde kullanılamaz. Yılı içinde kullanılmayan bu paylar aynı amaçla kullanılmak üzere bir sonraki yıla devredilir.
Denetim kurulu üyelerinin seçilme esasları, görev ve yetkileri
MADDE 8- (1) Denetim kurulu, birlik meclisi tarafından kendi üyeleri veya birliÄŸe kayıtlı su kullanıcıları arasından seçilen üç asıl ve üç yedek üyeden oluÅŸur. Denetim kurulu üyelerinin, çerçeve ana statüde belirlenen ÅŸartları haiz olması ÅŸarttır.
(2) Denetim kurulu üyelerinin görev süresi iki yıldır.
(3) Denetim kurulunun görev ve yetkileri ÅŸunlardır:
a) BaÅŸkan ve yönetim kurulunun görevlerini mevzuata uygun olarak yürütüp yürütmediÄŸini birlik meclisi adına denetleyerek rapor hazırlamak ve birlik meclisine sunmak.
b) Oy hakkı olmaksızın yönetim kurulu toplantılarına katılmak.
c) Gerekli görülmesi halinde, hazırlanan raporların bir suretini ilgili kurum veya kuruluÅŸa sunmak.
BaÅŸkanın seçilme esasları, görev ve yetkileri
MADDE 9- (1) BaÅŸkan, birlik meclisinin üyeleri arasından birlik meclisi tarafından seçilir.
(2) BaÅŸkanın görev süresi dört yıldır.
(3) BaÅŸkanın görev ve yetkileri ÅŸunlardır:
a) Resmi merciler ve üçüncü ÅŸahıslar nezdinde birliÄŸi temsil etmek veya yetki verdiÄŸi kiÅŸilere temsil ettirmek.
b) Bütçe tasarısını ve çalışma programını birlik meclisine ve ilgili makamlara sunmak ve bütçeyi uygulamak.
c) Birlik meclisi ve yönetim kurulu kararlarını uygulamak, sonuçlarını izlemek ve deÄŸerlendirmek.
ç) Birlik meclisi veya yönetim kurulu kararlarını gerektirmeyen konularda, birlik ana statüsü ve ilgili mevzuatın verdiÄŸi yetkiler çerçevesinde gerekli kararları alıp uygulamak.
d) Birlik bütçesinin tahsilat ve ödeme amirliÄŸini yapmak ve gerektiÄŸinde bu yetkilerini istihdam edilen en üst yöneticiye devretmek.
e) Birlik meclisi kararları gereÄŸince yapılan her türlü satın alma ve ihale iÅŸlerini bir komisyon marifetiyle yürütmek ve yönetim kurulunun onayıyla sonuçlandırmak.
f) Birlik gelirlerinin tahsilatının yapılmasını takip etmek, birliğin hak ve menfaatlerini izleyip korumak.
g) Birlik meclisini ve yönetim kurulunu toplantıya çağırmak.
ÄŸ) BirliÄŸin yıllık çalışma programını uygulamak.
h) Yönetim kurulunun görüÅŸünü de alarak birlikle ilgili konularda birlik meclisine teklifte bulunmak.
ı) Birlik adına şartsız bağışları kabul etmek.
i) BirliÄŸin taşınır ve taşınmaz varlığını yönetmek.
j) Birlik adına tahsil edilen paraları birlik meclisince belirlenen oranlarda yatırım geri ödemeleri, bakım ve onarım iÅŸleri ile diÄŸer iÅŸletme ve personel giderlerinde kullanmak.
k) DiÄŸer iÅŸletme ve personel giderleri payından, ihtiyaç duyulması halinde birlik meclisi kararıyla bakım, onarım, yenileme ve geniÅŸletme iÅŸlerinde kullanmak.
l) Herhangi bir sebeple görevinin başında bulunmadığı durumlarda yönetim kurulu veya birlik meclisi üyelerinden birini baÅŸkanvekili olarak tayin etmek.
m) Birlik meclisi kararlarına uygun olarak gerekli personeli istihdam etmek.
n) Birlik meclisi tarafından kullanılmasına karar verilen iç ve dış kaynaklı kredinin temini için bankalar ve ilgili kuruluÅŸlar nezdinde görüÅŸmeler yapmak.
o) Bu Kanun ve ilgili diÄŸer mevzuatın verdiÄŸi görev ve yetkileri kullanmak.
(4) BaÅŸkan, birlik meclisi ve yönetim kurulunun baÅŸkanıdır.
(5) BaÅŸkanvekili, baÅŸkanın herhangi bir sebeple görevinin başında bulunmadığı durumlarda, baÅŸkanın görev ve yetkilerini kullanır.
(6) Birlik organlarını oluÅŸturan üyelerin, bu Kanunun 6 ncı maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (b) bentlerindeki gerekçelerle hüküm giyerek seçilme yeterliliklerini kaybetmeleri durumunda; bahse konu üyeler için meclis tarafından kalan süreyi tamamlamak üzere yeni baÅŸkan, yönetim veya denetim kurulu üyesi seçilir. Ancak, bu durumda boÅŸalan meclis üyeliÄŸi için seçim yapılamaz.
 
DÖRDÜNCÜ BÖLÜM
Mali Hükümler
Birlik bütçesi
MADDE 10- (1) BirliÄŸin çalışma programına uygun olarak hazırlanan bütçe, birliÄŸin mali yıl ve izleyen iki yıl içindeki gelir ve gider tahminlerini gösterir. Bütçe ile gelirlerin toplanması ve harcamaların yapılmasına izin verilir. Bütçeye ayrıntılı harcama programları ile finansman programları eklenir. Mali yıl takvim yılıdır. Bütçe dışı harcama yapılamaz. BaÅŸkan bütçe ödeneklerinin verimli, tutumlu ve yerinde harcanmasından sorumludur. Bütçelerde gelir ve gider denkliÄŸinin saÄŸlanması esastır. Birlik meclisince kabul edilen bütçe, ilgili DSÄ° bölge müdürünün onayı ile yürürlüÄŸe girer. Birlikçe yapılan borçlanma tutarı ve borç anapara ödemeleri, bütçe gelir ve gider hesaplarıyla iliÅŸkilendirilmeksizin ilgili hesaplarda izlenir. Ancak borçlanma giderleri, faiz ödemeleri ve faiz gelirleri bütçe gelir ve gider hesaplarında izlenir. BirliÄŸin borç stok tutarı, DSÄ°’nin izni alınmak suretiyle yapılan büyük çaplı yenileme iÅŸleri borçlanmaları hariç, en son kesinleÅŸmiÅŸ bütçe gelirleri toplamını aÅŸamaz.
(2) Birliklerin, devraldığı tesislerin iÅŸletme, bakım, onarım ve yönetimi ile ilgili çalışmalarında kâr gayesi güdülemez.
(3) Birliklerin, devraldığı tesislerin iÅŸletme, bakım, onarım ve yönetimi için su kullanıcılarına tahakkuk ettirilen ve tahsil edilen ücretlerle, yine bu maksatla her ne ad altında olursa olsun toplanan su kullanım hizmet bedeli, ceza, bağış ve diÄŸer gelirlerin tamamı, iÅŸletme, bakım, onarım ve yönetim sorumluluÄŸu devralınan tesis için sarf edilir.
BirliÄŸin gelir ve giderleri
MADDE 11-(1) Birliğin gelirleri şunlardır:
a) Katılım payı.
b) Su kullanım hizmet bedeli.
c) Her türlü yardım ve bağışlar.
ç) Yatırım bedellerine iliÅŸkin geri ödeme katkı payı.
d) Birlik ana statüsüne aykırı hareket edenlerden alınan idari para cezaları.
e) Alım, satım, kira, faiz ve benzerlerinden doğan gelirler.
f) DiÄŸer gelirler.
(2) Birliğin giderleri şunlardır:
a) Kanunlar ve birlik ana statüsü ile birliÄŸe verilen görev ve hizmetleri karşılamak için yapılan harcamalar.
b) Personele ödenen aylık, ücret, harcırah ve huzur hakkı ile organlarının seçilmiÅŸ üyelerine ödenen, harcırah, huzur hakkı ve hizmete iliÅŸkin eÄŸitim harcamaları.
c) Birlik meclisi kararı, ilam ve sözleÅŸmelere dayanan harcamalar ve borçlar.
ç) Yatırım ve proje giderleri.
d) Makine, malzeme, ekipman ve gerekli diÄŸer teçhizat için yapılan harcamalar.
e) Tesislere iliÅŸkin taahhüt edilen borçlara ve devraldığı tesislerin yatırım bedellerine iliÅŸkin geri ödemeler.
f) DiÄŸer giderler.
Ceza hükümleri
MADDE 12- (1) Hazırlanan su dağıtım planında belirtilen zaman veya süre dışında sulama yapan birlik üyelerine suladığı her dekar arazi başına su kullanım hizmet bedelinin, birlik üyesi olmayanlara ise suladığı her dekar arazi başına 19 uncu maddeye göre belirlenen su kullanım hizmet bedelinin iki katına kadar; tekrarı halinde her defasında ayrı ayrı olmak üzere dört katına kadar yönetim kurulu kararıyla idari para cezası verilir.
(2) Sulama beyannamesi vermeden ya da eksik beyanname ile sulama yapan birlik üyelerine, suladığı her dekar arazi başına su kullanım hizmet bedelinin iki katına kadar; birlik üyesi olmayanlara suladığı her dekar arazi başına 19 uncu maddeye göre belirlenen su kullanım hizmet bedelinin iki katına kadar yönetim kurulu kararıyla idari para cezası verilir.
(3) Bu Kanuna göre verilen idari para cezaları tebliÄŸinden itibaren bir ay içerisinde birliÄŸe ödenir.
Alacakların tahsili
MADDE 13-(1) Birlikler, 11 inci maddenin birinci fıkrasında yer alan gelirlerini, birlik ana statüsünde belirtilen usul ve esaslara uygun olarak tahsil eder.
(2) Birlikler 9/6/1932 tarihli ve 2004 sayılı Ä°cra ve Ä°flas Kanunu hükümlerine göre alacaklarının tahsili yoluna baÅŸvurur.
(3) BaÅŸkan ve yönetim kurulu üyeleri, birliÄŸin birinci fıkrada belirtilen gelirleriyle ilgili iÅŸlemleri zamanında ve tam olarak yapmaktan; ayrıca, gerekli tedbirleri almaktan müÅŸtereken ve müteselsilen sorumludur. Birlik alacaklarının tahsili için gerekli iÅŸlemleri zamanında ve tam olarak yapmayan baÅŸkan ve yönetim kurulu üyeleri kendi dönemlerinde oluÅŸan zarardan ÅŸahsen sorumlu tutulur.
 
BEŞİNCÄ° BÖLÜM
ÇeÅŸitli ve Son Hükümler
Personel istihdamı
MADDE 14-(1) BirliÄŸin amacına uygun idari, teknik ve yardımcı teknik personel 22/5/2003 tarihli ve 4857 sayılı Ä°ÅŸ Kanunu hükümlerine göre çalıştırılır. Çalıştırılan personelin iÅŸvereni birliktir.
(2) Birliklerde istihdam edilecek teknik personel; sulama iÅŸletmeciliÄŸinin gerektirdiÄŸi amaca yönelik eÄŸitimin verildiÄŸi fakülte veya yüksekokul mezunları arasından çerçeve ana statüde belirlenen esaslar dahilinde seçilir.
(3) BirliÄŸin toplam personel giderleri, gerçekleÅŸen en son yıl bütçe gelirlerinin her takvim yılı başından geçerli olmak üzere o yıl için 4/1/1961 tarihli ve 213 sayılı Vergi Usul Kanununun mükerrer 298 inci maddesi hükümleri uyarınca tespit ve ilan edilen yeniden deÄŸerleme oranı ile çarpımı sonucu bulunan miktarın % 30'unu aÅŸamaz. Bu oran ihtiyaç olması halinde birliÄŸin talebi üzerine Bakan onayı ile % 40’a kadar artırılabilir. Yıl içerisinde aylık ve ücretlerde beklenmedik bir artışın meydana gelmesi sonucu personel giderlerinin söz konusu oranları aÅŸması durumunda; cari yıl ve izleyen yıllarda personel giderleri bu oranların altına ininceye kadar yeni personel alımı yapılamaz. Yeni personel alımı sebebiyle bu oranın aşılması halinde oluÅŸan kamu zararı, zararın oluÅŸtuÄŸu tarihten itibaren hesaplanarak kanuni faiziyle birlikte baÅŸkandan tahsil edilir.
(4) Birlikler, 10/2/1954 tarihli ve 6245 sayılı Harcırah Kanunu hükümlerine tabidir.
(5) Birliklerde istihdam edilen en üst yöneticinin görevine son verilebilmesi için DSÄ° bölge müdürünün uygun görüÅŸünün alınması zorunludur.
(6) Birlik organlarına seçilmiÅŸ olmak, 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel SaÄŸlık Sigortası Kanunu kapsamında zorunlu sigortalılık iliÅŸkisi kurulmasını gerektirmez ve bunlara ödenen huzur hakkı tutarları prime esas kazanca dâhil edilmez.
Birliklerin yap-iÅŸlet-devret modeline iÅŸtiraki
MADDE 15-(1) Birlikler, DSÄ° tarafından 8/6/1994 tarihli ve 3996 sayılı Bazı Yatırım ve Hizmetlerin Yap-Ä°ÅŸlet-Devret Modeli Çerçevesinde Yaptırılması Hakkında Kanun uyarınca yapılan tesislerin iÅŸletme ve bakım hizmetlerinin yürütülmesi hususunda, görevlendirilen ÅŸirketle müstakilen veya DSÄ° ile birlikte müÅŸtereken sözleÅŸme imzalamaya yetkilidir.
Siyaset yapma yasağı
MADDE 16- (1) Birlikler siyasetle uğraşamaz, siyasi partilere her ne suretle olursa olsun yardım yapamaz ve bunlardan yardım kabul edemez.
Gözlemciler
MADDE 17- (1) Birlik meclisi toplantılarına, tesislerin amacına uygun bir biçimde iÅŸletme, bakım, onarım, yönetim ve kullanımına iliÅŸkin olarak teklif ve tavsiyede bulunma ve bu konularda teknik denetleme yetkilerini haiz, DSÄ° tarafından görevlendirilen gözlemciler katılır.
(2) Gözlemcilerin hazırladıkları raporlar ile teklif ve tavsiyelerin, birlik meclisinin gündemine alınarak görüÅŸülmesi saÄŸlanır.
(3) Gözlemciler, birlik meclisi toplantısına katıldıktan sonra birlik faaliyetlerine ve toplantıda görüÅŸülen konulara ait raporunu onbeÅŸ gün içinde denetim yetkisi olan kuruma ve baÅŸkanlığa iletir.
(4) Birlik faaliyetleriyle ilgili Tarım ve KöyiÅŸleri Bakanlığının görev alanında bulunan konularda, teklif ve tavsiyelerde bulunmakla sınırlı yetkileri haiz bir gözlemci birlik meclisi toplantılarına katılmak üzere söz konusu Bakanlık tarafından görevlendirilebilir.
(5) Gözlemcilerin oy hakkı yoktur.
Denetim ve birlik mallarının durumu
MADDE 18-(1) Birliklerin idari ve mali denetimi, her yıl valiler tarafından yapılır veya yaptırılır. BirliÄŸin idari ve mali denetimini yapmak üzere vali tarafından, vali yardımcısının baÅŸkanlığında; defterdar, tarım il müdürü, DSÄ° bölge müdürü ve il mahalli idareler müdürü veya bunların görevlendirecekleri temsilcilerden oluÅŸan bir denetim komisyonu kurulur.
(2) Denetim komisyonu raporu, valilik tarafından kamuoyunun bilgisine sunulur.
(3) Komisyon tarafından yapılan denetim sonucu tespit edilen kamu zararı tahsil edilmek üzere sorumlulara tebliÄŸ edilir. Tebligattan itibaren otuz gün içinde ödemenin yapılmaması veya tespit edilen kamu zararına sorumlular tarafından itiraz edilmesi durumunda dosya hakkında karar verilmek üzere vali tarafından Sayıştaya gönderilir. Sayıştay kararının kesinleÅŸmesinden sonra kamu zararı sorumlular tarafından otuz gün içinde birlik hesabına yatırılır. Tespit edilen kamu zararı, sorumlular tarafından otuz gün içinde yatırılmaması halinde 2004 sayılı Kanun hükümlerine göre tahsil edilir.
(4) Birlikler, Bakanlığın idari ve teknik denetimine tabidir.
(5) Birlikler, Sayıştay tarafından doğrudan denetlenebilir.
(6) Birlikler hesaplarını ihtiyaç halinde sermaye piyasasında bağımsız denetimle yetkili kuruluÅŸlar listesinde yer alan bağımsız denetim kuruluÅŸlarına denetlettirebilir.
(7) BirliÄŸin devraldığı sulama tesisi ve bütünleyici parçaları Devlet malı olup, bunlara zarar verenler hakkında 5237 sayılı Kanunun Devlet malına zarar verme ile ilgili ceza hükümleri tatbik olunur.
Birlik üyesi olmayan su kullanıcılarının durumu
MADDE 19- (1) BirliÄŸin görev alanında bulunan tesisten istifade eden su kullanıcıları, birlik üyesi olmasalar dahi, bu Kanunda ve birlik ana statüsünde öngörülen esaslar çerçevesinde, sulama iÅŸletme faaliyetlerine iliÅŸkin olarak alınan kararlara diÄŸer birlik üyeleri gibi uymaya ve yükümlülüklerini zamanında yerine getirmeye mecburdur. Üye olmayan su kullanıcılarının sulamadan faydalanmayla ilgili hakları kısıtlanamaz. Ancak, mali mükellefiyetleri birlik meclisi kararı ile iki katına kadar artırılabilir.
Birlik tüzel kiÅŸiliÄŸinin sona ermesi
MADDE 20- (1) BirliÄŸin amacına ulaÅŸamayacağının ya da birlik meclisinin 6 ncı maddede belirtilen sayıda toplantı yapmadığının Bakanlıkça tespit edilmesi durumunda birlik Bakan onayı ile feshedilir.
(2) Birlik meclisi, üye tam sayısının üçte iki çoÄŸunluÄŸunun kararı ile birliÄŸi feshedebilir.
(3) BirliÄŸin tasfiyesi yönetim kurulu tarafından yürütülür. Tasfiyenin usul ve esasları çerçeve ana statü ile düzenlenir.
(4) BirliÄŸin kurulamaması veya feshedilmesi hallerinde, hizmetlerin aksamaması için, sulama faaliyetlerini DSÄ° kendi imkanları ile yapar veya yıllara sari olarak hizmet alımı yoluyla yaptırabilir.
DeÄŸiÅŸtirilen, yürürlükten kaldırılan ve uygulanmayacak hükümler
MADDE 21-(1) Birlik, 5/1/1961 tarihli ve 237 sayılı Taşıt Kanunu hükümlerine tabi deÄŸildir.
(2) 26/5/2005 tarihli ve 5355 sayılı Mahalli Ä°dare Birlikleri Kanununun 19 uncu maddesi yürürlükten kaldırılmıştır.
(3) 24/4/1969 tarihli ve 1163 sayılı Kooperatifler Kanununun 77 nci maddesinin birinci fıkrasına aÅŸağıdaki cümle eklenmiÅŸtir.
“Sulama Birlikleri Kanunu ile 29/6/2004 tarihli ve 5200 sayılı Tarımsal Üretici Birlikleri Kanununa göre kurulmuÅŸ birlik ve merkez birlikleri de Türkiye Milli Kooperatifler BirliÄŸine üye olabilirler.”
Mevcut birlikler
GEÇÄ°CÄ° MADDE 1- (1) Bu Kanunun yürürlüÄŸe girdiÄŸi tarihte 26/5/2005 tarihli ve 5355 sayılı Mahalli Ä°dare Birlikleri Kanununa göre kurulmuÅŸ olan sulama birlikleri onsekiz ay içinde durumlarını bu Kanuna uygun hale getirmek zorundadır. Aksi takdirde bu birliklerin tüzel kiÅŸiliÄŸi kendiliÄŸinden sona erer ve bu birlikler valinin görevlendireceÄŸi vali yardımcısı baÅŸkanlığında; defterdarlık, tarım il müdürlüÄŸü,  DSÄ°  bölge  müdürlüÄŸü  ve il mahalli idareler müdürlüÄŸü yetkililerinden oluÅŸan tasfiye komisyonu tarafından en geç iki ay içinde tasfiye edilir. BirliÄŸin tüm hak, alacak, borç ve 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi olmayan personeli ile birliÄŸe ait taşınır ve taşınmazlar bu Kanuna istinaden kurulan yeni birliÄŸe devrolunur.
(2) KurulmuÅŸ olan sulama birliklerinde 657 sayılı Kanuna tabi olarak çalışan personel, bu Kanunun yürürlüÄŸe girdiÄŸi tarihten itibaren bir yıl içinde Devlet Personel BaÅŸkanlığınca tespit edilecek ihtiyaca göre kadroları ile mükteseplerine uygun olarak diÄŸer kamu kurum ve kuruluÅŸlarına devredilir.
(3) Bu Kanunun yürürlüÄŸe girdiÄŸi tarihten önce kurulmuÅŸ olan birliklerde sözleÅŸmeli personel statüsünde çalışanlar, mevcut statüleri ile istihdam edilmeye devam olunur. Birlikler, Kanunun yürürlüÄŸe girdiÄŸi tarihten itibaren mevcut statüleri devam edenler dışında yeni sözleÅŸmeli personel istihdam edemezler.
(4) Bakanlık DSÄ°’nin teklifi üzerine birliklerin, bu maddeye göre yeniden kurulmaları sırasında görev alanlarında deÄŸiÅŸiklik yapmaya yetkilidir.
Yürürlük
MADDE 22-(1) Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüÄŸe girer.
Yürütme
MADDE 23- (1) Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.
 
 Kaynak:tbmm.gov.tr

 
 
 

GENEL KÃœLTÃœR