KANUN
ECZACILAR VE ECZANELER HAKKINDA KANUN İLE UYUŞTURUCU MADDELERİN MURAKABESİ HAKKINDA KANUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN
Kanun No. 6308 Kabul Tarihi: 17/5/2012
MADDE 1 – 18/12/1953 tarihli ve 6197 sayılı Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Kanunun 1 inci maddesi aÅŸağıdaki ÅŸekilde deÄŸiÅŸtirilmiÅŸtir.
“MADDE 1 - Eczacılık; hastalıkların teÅŸhis ve tedavisi ile hastalıklardan korunmada kullanılan tabii ve sentetik kaynaklı ilaç hammaddelerinden deÄŸiÅŸik farmasötik tipte ilaçların hazırlanması ve hastaya sunulması; ilacın analizlerinin yapılması, farmakolojik etkisinin devamlılığı, emniyeti, etkinliÄŸi ve maliyeti bakımından gözetimi; ilaçla ilgili standardizasyon ve kalite güvenliÄŸinin saÄŸlanması ve ilaç kullanımına baÄŸlı sorunlar hakkında hastaların bilgilendirilmesi ve çıkan sorunların bildiriminin yapılmasına iliÅŸkin faaliyetleri yürüten saÄŸlık hizmetidir. . MarblePort Türkiye'nin DoÄŸal Yapı TaÅŸları Maden Ve Mermer Portalı
Eczane açmak ve iÅŸletmek ile ecza deposu mesul müdürlüÄŸü yapmak için eczacı olmak ÅŸarttır. Eczacı; ilaç üretim tesisi, kozmetik imalathanesi, ilaç Ar-Ge merkezi gibi müesseseleri açabilir veya bu tür resmî ya da özel müesseselerde mesul müdürlük yapabilir.”
MADDE 2 – 6197 sayılı Kanunun 5 inci maddesi aÅŸağıdaki ÅŸekilde deÄŸiÅŸtirilmiÅŸtir.
“MADDE 5 - Serbest eczaneler, eczacılık yapma hakkını haiz bir eczacının sahip ve mesul müdürlüÄŸünde yönetmelikte belirlenen belgelerle il saÄŸlık müdürlüÄŸünce düzenlenmiÅŸ ve valilikçe onaylanmış bir ruhsatname ile açılır. Ruhsatname konusunda meydana gelecek sorunların çözüm yeri Türkiye Ä°laç ve Tıbbî Cihaz Kurumudur.
Eczane açmak, devretmek veya baÅŸka bir yere nakletmek isteyen eczacılar, bulunduÄŸu ilin saÄŸlık müdürlüÄŸüne dilekçe ile baÅŸvurur. Eczane açmak isteyenlerin belgelerinin tam olması hâlinde ruhsatname düzenlenir. Düzenlenen ruhsatnameler SaÄŸlık Bakanlığına, Türkiye Ä°laç ve Tıbbî Cihaz Kurumuna ve Türk Eczacıları BirliÄŸine bildirilir. Eczaneler için belediyeden ayrıca bir iÅŸ yeri ruhsatı alınması ve belediyeye harç ödenmesi gerekmez.
Serbest eczane sayıları, ilçe sınırları içindeki nüfusa göre en az üç bin beÅŸ yüz kiÅŸiye bir eczane olacak ÅŸekilde düzenlenir. Hiç eczanesi olmayan yerleÅŸim birimlerinde nüfus kriterine bakılmaksızın bir eczanenin açılmasına müsaade edilir. Ancak bu ÅŸekilde açılan eczanelerin baÅŸka yerlere naklinde nüfus kriteri iÅŸletilir. Eczanelerin aynı ilçe içerisindeki nakillerinde nüfusa göre eczane açılması kriteri uygulanmaz.
DoÄŸal afet ve mücbir sebep nedeniyle nüfus azalması hâlinde o yerleÅŸim yerinde bulunan eczanelerin naklinde nüfusa göre eczane açılması kriteri uygulanmaz. Bu hâlin tespit ve ilanı SaÄŸlık Bakanlığınca yapılır.
Eczane açılmasına iliÅŸkin kriterler belirlenirken ilçelerin sosyoekonomik geliÅŸmiÅŸlik sıralamasına göre sınıflandırma yapılır. Bu sınıflandırmaya göre ilçelere ilçe katsayısı verilir. Eczacılara, o ilçede mesleki faaliyetlerini sürdürdükleri yıl sayısı ile ilçe katsayısının çarpımı kadar hizmet puanı verilir. Eczacı birden fazla ilçede çalışmış ise hizmet puanları toplanır. Hizmet puanı hesaplanırken ilçe katsayısı, doktora yapmış olanlar için dörtte bir oranında artırılarak uygulanır. Eczacılara, meslekte geçirilen toplam yıl sayısı ile eczacının hizmet puanı çarpımı sonucu tespit edilen yerleÅŸtirme puanı verilir.
Nüfus kriterlerine göre eczane açılabilecek yerler, her yıl en az iki kez olmak üzere SaÄŸlık Bakanlığınca ilan edilir. Ä°lan edilen yerlere müracaat eden adaylardan yerleÅŸtirme puanı en yüksek olanlar eczane açma hakkı kazanır. YerleÅŸtirme puanının eÅŸit olması hâlinde kura çekilir.
Eczanesini devretmiÅŸ bir eczacı yeni bir eczane açmak istediÄŸinde yerleÅŸtirme puanı yarı oranında düÅŸürülür. . MarblePort Türkiye'nin DoÄŸal Yapı TaÅŸları Maden Ve Mermer Portalı
Serbest eczanelerde, reçete sayısı ve/veya ciro gibi kriterlere göre belirlenen sayıda ikinci eczacı çalıştırılması zorunludur.
Serbest eczane açmak veya serbest eczanelerde mesul müdür olarak çalışmak isteyen bir eczacı, en az bir yıl müddetle hizmet sözleÅŸmesine baÄŸlı olarak mesul müdür eczacı ile birlikte serbest eczanelerde yardımcı eczacı olarak çalışmak zorundadır. Hastane eczanelerinde veya ikinci eczacı olarak serbest eczanelerde en az bir yıl süre ile çalışanlar, yardımcı eczacı olarak çalışma ÅŸartını yerine getirmiÅŸ sayılır. Yardımcı eczacıların, il saÄŸlık müdürlüÄŸü ve/veya bölge eczacı odalarının denetimlerinde üç kez eczanede görevi başında mazeretsiz olarak bulunmadığının tespiti hâlinde çalışma süresi kabul edilmez.
Yardımcı eczacılara asgari ücretin bir buçuk katından, ikinci eczacılara da asgari ücretin üç katından aÅŸağı olmamak üzere taraflarca belirlenecek ücret ödenir. Yardımcı eczacı ve ikinci eczacı çalıştırılması ile ilgili usul ve esaslar Türk Eczacıları BirliÄŸinin görüÅŸü alınarak SaÄŸlık Bakanlığınca belirlenir.”
MADDE 3 – 6197 sayılı Kanunun 6 ncı maddesine aÅŸağıdaki fıkra eklenmiÅŸtir.
“Muvazaalı olarak eczane açıldığının tespiti hâlinde, ruhsatname iptal edilir ve eczacı beÅŸ yıl süreyle eczane açamaz. Muvazaanın eczacılar arasında yapılmış olması hâlinde, eczane açma yasağı hepsi hakkında uygulanır.”
MADDE 4 – 6197 sayılı Kanunun 17 nci maddesi aÅŸağıdaki ÅŸekilde deÄŸiÅŸtirilmiÅŸtir.
“MADDE 17 - Eczane sahip ve mesul müdürü iken askerlik hizmetini yapmak üzere silah altına alınanlar askerlik hizmeti süresince; yüksek lisans veya doktora eÄŸitimi alacaklar bu eÄŸitim süresince; milletvekili, belediye baÅŸkanı, Türk Eczacıları BirliÄŸi BaÅŸkanlık Divanı üyeleri bu görevleri devam ettiÄŸi müddetçe eczaneye bir mesul müdür atar.
Türk Eczacıları BirliÄŸi BaÅŸkanlık Divanı üyelerinin eczanelerine atanacak mesul müdürün maaÅŸ ve kanuni giderleri, Türk Eczacıları BirliÄŸi bütçesinden ödenir.”
MADDE 5 – 6197 sayılı Kanunun 26 ncı maddesi aÅŸağıdaki ÅŸekilde deÄŸiÅŸtirilmiÅŸtir.
“MADDE 26 - Eczanelerde günlük reçetelerin kaydı, SaÄŸlık Bakanlığınca belirlenen usullere göre tutulur.”
MADDE 6 – 6197 sayılı Kanunun 28 inci maddesi aÅŸağıdaki ÅŸekilde deÄŸiÅŸtirilmiÅŸtir.
“MADDE 28 - BeÅŸerî ilaçlar, SaÄŸlık Bakanlığından ruhsatlı geleneksel bitkisel tıbbi ürünler; SaÄŸlık Bakanlığının iznine tabi olan homeopatik tıbbi ürünler, enteral beslenme ürünleri dâhil özel tıbbi amaçlı diyet gıdalar ve özel tıbbi amaçlı bebek mamaları münhasıran eczanede satılır.
Ä°lgili bakanlıktan izin, ruhsat veya fiyat alınarak üretilen veya ithal edilen gıda takviyeleri, eczacılık ve ziraatta kullanılan ilaç, kimyevi madde ve diÄŸer saÄŸlık ürünleri, veteriner biyolojik ürünler hariç veteriner tıbbi ürünleri, kozmetik ürünler, kapsamı SaÄŸlık Bakanlığınca belirlenen tıbbi malzemeler, anne sütü ve beslenme yetersizliÄŸinde kullanılan çocuk mamaları ile eriÅŸkinlerin metabolizma bozukluklarında kullanılan tüm destekleyici ürünler ve Türk Eczacıları BirliÄŸi tarafından çıkarılan bilimsel yayınlar eczanelerde satılabilir.”
MADDE 7 – 6197 sayılı Kanunun 35 inci maddesi aÅŸağıdaki ÅŸekilde deÄŸiÅŸtirilmiÅŸtir.
“MADDE 35 - Eczanenin hizmet verdiÄŸi saatlerde mesul müdür eczacı, varsa ikinci eczacı ve yardımcı eczacılar, görevi başında bilfiil bulunmak mecburiyetindedir.
Hastalık ve sair mazeretlerle eczanesinden yirmi dört saatten fazla süreyle ayrılmak zorunda kalan eczacı veya mesul müdür keyfiyeti il saÄŸlık müdürlüÄŸüne bir yazı ile bildirir. Ayrılış müddeti on beÅŸ güne kadar devam edecekse eczaneye varsa ikinci eczacı, yoksa il saÄŸlık müdürlüÄŸüne bildirilmek koÅŸulu ile eczanesi bulunmayan bir eczacı, yoksa mahallin serbest tabibi muvafakatleri alınarak nezaret eder. Ayrılış müddeti on beÅŸ günü aÅŸtığı takdirde eczaneye mesul müdür tayini zorunludur. Aksi takdirde eczane kapatılır. Åžu kadar ki, birden fazla sayıda eczane bulunan yerlerde eczacının talebi ile iki yılı geçmemek üzere eczane kapalı tutulabilir.”
MADDE 8 – 6197 sayılı Kanunun 38 inci maddesi ile 12/6/1933 tarihli ve 2313 sayılı UyuÅŸturucu Maddelerin Murakabesi Hakkında Kanunun 18 inci maddesi yürürlükten kaldırılmıştır.
6197 sayılı Kanunun 40 ıncı maddesinin birinci fıkrasındaki “1 inci maddede sayılı yerleri” ibaresi “eczane” olarak deÄŸiÅŸtirilmiÅŸtir.
MADDE 9 – 6197 sayılı Kanuna aÅŸağıdaki geçici maddeler eklenmiÅŸtir. . MarblePort Türkiye'nin DoÄŸal Yapı TaÅŸları Maden Ve Mermer Portalı
“GEÇÄ°CÄ° MADDE 3 - Bu maddenin yürürlüÄŸe girdiÄŸi takvim yılında eczacılık yapma hakkını haiz eczacılar ile eczacılık fakültelerinde okumakta olan ve okumaya hak kazanmış bulunanlar hakkında, bir defaya mahsus olmak üzere nüfusa göre eczane açılmasına ve nakline dair sınırlamalara ve yardımcı eczacı olarak çalışma zorunluluÄŸuna iliÅŸkin hükümler uygulanmaz. Bu kimseler, sahip ve mesul müdürlüÄŸünü yaptıkları eczaneleri bir sefere mahsus olmak üzere devredebilirler.
Bu maddenin yürürlüÄŸe girdiÄŸi tarihte serbest eczanesi bulunan eczacılar, bir defaya mahsus olmak üzere herhangi bir kısıtlamaya tabi olmaksızın eczanesini bulunduÄŸu ilçe dışına nakledebilir ve devredebilir.
GEÇÄ°CÄ° MADDE 4 - Bu Kanunun uygulanmasına iliÅŸkin yönetmelik, Kanunun yürürlüÄŸe girmesinden itibaren altı ay içinde SaÄŸlık Bakanlığınca hazırlanarak yürürlüÄŸe konulur.”
MADDE 10 – Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüÄŸe girer.
MADDE 11 – Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.
30/5/2012
GENEL KÃœLTÃœR
- AZ YAKITLA ÇOK YOL GİTMEK İÇİN
- TEK BİR ÇİVİSİ OLMAYAN 800 YILLIK CAMİ
- ETÄ°YOPYA ORTADAN Ä°KÄ°YE AYRILIYOR
- BUĞDAY FİLİZİ VE ÇİMİ, KANI TEMİZLİYOR, KANSERDEN KORUYOR
- DOÄžALGAZI GÃœVENLÄ° VE TASARRUFLU KULLANMAK
- TÜRKÇENİZİ DÜZELTİN
- AYASOFYA MÄ°MARÄ°SÄ° VE MALZEMESÄ° BÃœYÃœK DEPREMLERE DAYANIKLI
- 3250 SENELÄ°K HÄ°TÄ°T BARAJI
- NÃœFUS CÃœZDANI KAYBOLUNCA NE YAPMALI
- OTOMOBÄ°LDE YAKIT NASIL TÃœKETÄ°LÄ°YOR
- ÇAYIN FAYDALARI
- TASARRUFUN PÃœF NOKTALARI
- DÜNYANIN ÜÇÜNCÜ EN BÜYÜK CAMİSİ
- 6002 SAYILI DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI KURULUŞ VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN
- DÜNYANIN EN BÜYÜK KÜREME TEKERLİ EKSKAVATÖRÜ
- Ä°LK CEP TELEFONU
- 6082 SAYILI YÜKSEK ÖĞRENİM KREDİ VE YURTLAR KURUMU KANUNU VE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN
- BÄ°LGÄ°SAYARI KULLANIRKEN NASIL OTURMALI
- YAPI MÜTEAHHİTLERİNİN KAYITLARI İLE ŞANTİYE ŞEFLERİ VE YETKİ BELGELİ USTALAR HAKKINDA YÖNETMELİK
- HİZMET ALIMI İHALELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK
- 6087 SAYILI HÂKİMLER VE SAVCILAR YÜKSEK KURULU KANUNU (II)
- 6099 SAYILI TEBLİGAT KANUNU VE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN
- TELEFONUNUZ SUYA DÜŞERSE NE YAPMALI?
- 6094 SAYILI YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARININ ELEKTRİK ENERJİSİ ÜRETİMİ AMAÇLI KULLANIMINA İLİŞKİN KANUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN
- ELEKTRONİK İHALE UYGULAMA YÖNETMELİĞİ
- 6114 SAYILI ÖSYM ÖLÇME, SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ BAŞKANLIĞININ TEŞKİLAT VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN 11-21 MADDELER
- 6170 SAYILI TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGELERİ KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN
- 6172 SAYILI SULAMA BÄ°RLÄ°KLERÄ° KANUNU
- DANIŞMANLIK HİZMET ALIMI İHALELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK
- MAL ALIMI İHALELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK 43-56 MADDELER
- HİZMET ALIMI İHALELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK
- 6216 SAYILI ANAYASA MAHKEMESÄ°NÄ°N KURULUÅžU VE YARGILAMA USULLERÄ° HAKKINDA KANUN 45-77 MADDELER VE LÄ°STELER
- 6218 SAYILI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI TEŞKİLATI KANUNU İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN
- 6222 SAYILI SPORDA ŞİDDET VE DÜZENSİZLİĞİN ÖNLENMESİNE DAİR KANUN
- 6225 SAYILI KANUN'UN EKLERÄ°
- AMBALAJ ATIKLARININ KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ 6-8 BÖLÜMLER
- TIBBİ LABORATUVARLAR YÖNETMELİĞİ 8-9 BÖLÜMLER
- KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUK YÖNETMELİĞİ
- ÖZÜRLÜLERİN DEVLET MEMURLUĞUNA ALINMA ŞARTLARI İLE YAPILACAK MERKEZİ SINAV VE KURA USULÜ HAKKINDA YÖNETMELİK
- ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK UZMANLIĞI YÖNETMELİĞİ
- GENEL SAĞLIK SİGORTASI KAPSAMINDA GELİR TESPİTİ, TESCİL VE İZLEME SÜRECİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK
- FRANSA KRALI DEVLETİ, NEREDEN YÖNETİRDİ? İŞTE SİZE AVRUPA TARİHİNDEN ÖRNEKLER.
- EMNİYET HİZMETLERİ SINIFI MENSUPLARI ATAMA VE YER DEĞİŞTİRME YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK
- NÜKLEER TESİSLERİN VE NÜKLEER MADDELERİN FİZİKSEL KORUNMASI YÖNETMELİĞİ 31-44 MADDELER
- 6308 SAYILI ECZACILAR VE ECZANELER HAKKINDA KANUN İLE UYUŞTURUCU MADDELERİN MURAKABESİ HAKKINDA KANUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN
- 6361 SAYILI FİNANSAL KİRALAMA, FAKTORİNG VE FİNANSMAN ŞİRKETLERİ KANUNU 40-54 MADDELER
- 6502 SAYILI TÃœKETÄ°CÄ°NÄ°N KORUNMASI HAKKINDA KANUN 64-88 MADDELER
- 6585 SAYILI PERAKENDE TÄ°CARETÄ°N DÃœZENLENMESÄ° HAKKINDA KANUN
- TÃœRKÄ°YEDE KULLANILAN Ä°LK BÄ°LGÄ°SAYAR
- TARİHE MEYDAN OKUYAN DEV AĞAÇ
- ELEKTRONÄ°K HABERLEÅžME SEKTÖRÜNDE TÜKETÄ°CÄ° HAKLARI YÖNETMELİĞİ
- 6008 SAYILI KANUN
- KANSERE KARÅžI EVDE MAYALANMIÅž YOÄžURT
- 6083 SAYILI TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜÄžÜ TEÅžKÄ°LAT VE GÖREVLERÄ° HAKKINDA KANUN
- 6087 SAYILI HÂKÄ°MLER VE SAVCILAR YÜKSEK KURULU KANUNU
- MİLLETVEKİLLERİNİN İLLERE GÖRE DAĞILIMI
- ANKARA SEÇÄ°M ÇEVRELERÄ°
- Ä°STANBUL SEÇÄ°M ÇEVRELERÄ°
- 6217 SAYILI YARGI HİZMETLERİNİN HIZLANDIRILMASI AMACIYLA BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN
- Ä°ZMÄ°R SEÇÄ°M ÇEVRELERÄ°
- 6114 SAYILI "ÖSYM" ÖLÇME, SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ BAŞKANLIĞININ TEŞKİLAT VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN 1-10 MADDELER
- 6171 SAYILI SULAMA ALANLARINDA ARAZİ DÜZENLENMESİNE DAİR TARIM REFORMU KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA İLİŞKİN KANUN
- MAL ALIMI İHALELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK 1-42 MADDELER
- 6191 SAYILI SÖZLEÅžMELÄ° ERBAÅž VE ER KANUNU 1-9 MADDELER
- 6191 SAYILI SÖZLEÅžMELÄ° ERBAÅž VE ER KANUNU 10-12 MADDELER (YAÅž KARARIYLA Ä°LİŞİKLERÄ° KESÄ°LENLER HAKKINDAKÄ° GEÇÄ°CÄ° 32. MADDE)
- 6216 SAYILI ANAYASA MAHKEMESÄ°NÄ°N KURULUÅžU VE YARGILAMA USULLERÄ° HAKKINDA KANUN 1-44 MADDELER
- 6225 SAYILI BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLÄ°K YAPILMASINA DAÄ°R KANUN
- AMBALAJ ATIKLARININ KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ 1-5 BÖLÜMLER
- TIBBİ LABORATUVARLAR YÖNETMELİĞİ 1-7 BÖLÜMLER
- ENERJİ KAYNAKLARININ VE ENERJİNİN KULLANIMINDA VERİMLİLİĞİN ARTIRILMASINA DAİR YÖNETMELİK (1-10 MADDELER)
- ENERJİ KAYNAKLARININ VE ENERJİNİN KULLANIMINDA VERİMLİLİĞİN ARTIRILMASINA DAİR YÖNETMELİK (11-31 MADDELER)
- ENERJİ KAYNAKLARININ VE ENERJİNİN KULLANIMINDA VERİMLİLİĞİN ARTIRILMASINA DAİR YÖNETMELİK (32-39 MADDELER)
- ENERJİ KAYNAKLARININ VE ENERJİNİN KULLANIMINDA VERİMLİLİĞİN ARTIRILMASINA DAİR YÖNETMELİK (1-3 EKLER)
- ENERJİ KAYNAKLARININ VE ENERJİNİN KULLANIMINDA VERİMLİLİĞİN ARTIRILMASINA DAİR YÖNETMELİK 4-5 EKLER
- YÜZME HAVUZLARININ TABİ OLACAĞI SAĞLIK ESASLARI VE ŞARTLARI HAKKINDA YÖNETMELİK
- YÜZME HAVUZLARININ TABİ OLACAĞI SAĞLIK ESASLARI VE ŞARTLARI HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK
- 6283 SAYILI SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TAM METİNİ
- 6284 SAYILI AÄ°LENÄ°N KORUNMASI VE KADINA KARÅžI ŞİDDETÄ°N ÖNLENMESÄ°NE DAÄ°R KANUN'UN TAM METNÄ°
- MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ (1-35) MADDELER
- MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ (36-72) MADDELER
- KARAYOLLARI TRAFİK YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK (1-20) MADDELER
- KARAYOLLARI TRAFİK YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK (21-29) MADDELER
- 6287 SAYILI Ä°LKÖÄžRETÄ°M VE EĞİTÄ°M KANUNU Ä°LE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLÄ°K YAPILMASINA DAÄ°R KANUN
- 6288 SAYILI KATMA DEĞER VERGİSİ KANUNU İLE BAZI YATIRIM VE HİZMETLERİN YAP-İŞLET-DEVRET MODELİ ÇERÇEVESİNDE YAPTIRILMASI HAKKINDA KANUNDA VE KAMU İHALE KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN
- 6289 SAYILI KAMU GÖREVLÄ°LERÄ° SENDÄ°KALARI KANUNUNDA DEĞİŞİKLÄ°K YAPILMASINA DAÄ°R KANUN TAM METNÄ°
- 6290 SAYILI ADLÄ° SÄ°CÄ°L KANUNU Ä°LE SPORDA ŞİDDET VE DÜZENSÄ°ZLİĞİN ÖNLENMESÄ°NE DAÄ°R KANUNDA DEĞİŞİKLÄ°K YAPILMASI HAKKINDA KANUN TAM METNÄ°
- 6291 SAYILI CEZA VE GÜVENLÄ°K TEDBÄ°RLERÄ°NÄ°N Ä°NFAZI HAKKINDA KANUN Ä°LE DENETÄ°MLÄ° SERBESTLÄ°K VE YARDIM MERKEZLERÄ° Ä°LE KORUMA KURULLARI KANUNUNDA DEĞİŞİKLÄ°K YAPILMASINA DAÄ°R KANUN TAM METNÄ°
- 6291 SAYILI KANUN'UN EKLERÄ°
- 35 METRE UZUNLUÄžUNDA 30 TON AÄžIRLIÄžINDA DÄ°NOZOR FOSÄ°LÄ°
- 6292 SAYILI ORMAN KÖYLÜLERİNİN KALKINMALARININ DESTEKLENMESİ VE HAZİNE ADINA ORMAN SINIRLARI DIŞINA ÇIKARILAN YERLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ İLE HAZİNEYE AİT TARIM ARAZİLERİNİN SATIŞI HAKKINDA KANUN TAM METNİ (1-8 MADDELER)
- 6292 SAYILI ORMAN KÖYLÜLERİNİN KALKINMALARININ DESTEKLENMESİ VE HAZİNE ADINA ORMAN SINIRLARI DIŞINA ÇIKARILAN YERLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ İLE HAZİNEYE AİT TARIM ARAZİLERİNİN SATIŞI HAKKINDA KANUN TAM METNİ (9-16 MADDELER)
- KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN SORUMLULUĞU ALTINDA BULUNAN OTOYOLLAR İLE ERİŞME KONTROLÜNÜN UYGULANDIĞI KARAYOLLARINDA GEÇİŞ ÜCRETLERİNİN BELİRLENMESİ VE UYGULANMASINA İLİŞKİN YÖNETMELİK
- ATIK ELEKTRİKLİ VE ELEKTRONİK EŞYALARIN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ TAM METİN
- ATIK ELEKTRİKLİ VE ELEKTRONİK EŞYALARIN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ, EKLER
- NÜKLEER TESİSLERİN VE NÜKLEER MADDELERİN FİZİKSEL KORUNMASI YÖNETMELİĞİ 1-30 MADDELER
- KARAYOLLARI TRAFİK YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK (25 MAYIS)
- 6306 SAYILI AFET RÄ°SKÄ° ALTINDAKÄ° ALANLARIN DÖNÜÅžTÜRÜLMESÄ° HAKKINDA KANUN (1-9 MADDELER)
- 6306 SAYILI AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUN (10-25 MADDELER)
- 6318 SAYILI ASKERLİK KANUNU İLE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN (1-50 MADDELER)
- 6318 SAYILI ASKERLİK KANUNU İLE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN (51-81 MADDELER)
- ELEKTRONİK HABERLEŞME SEKTÖRÜNDE ACİL YARDIM ÇAĞRI HİZMETLERİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK
- 6322 SAYILI AMME ALACAKLARININ TAHSİL USULÜ HAKKINDA KANUN İLE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TAM METNİ
- YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI HAKKINDA KARAR 1-20 MADDELER
- YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI HAKKINDA KARAR 21-32 MADDELER VE EKLER
- YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI HAKKINDA KARARIN UYGULANMASINA Ä°LÄ°ÅžKÄ°N TEBLÄ°Äž, TEÅžVÄ°K BELGESÄ° MÜRACAAT FORMLARI VE KILAVUZU YAYIMLANDI
- 6325 SAYILI HUKUK UYUÅžMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK KANUNU, TAM METNÄ°
- 6327 SAYILI BÄ°REYSEL EMEKLÄ°LÄ°K TASARRUF VE YATIRIM SÄ°STEMÄ° KANUNU Ä°LE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLÄ°K YAPILMASINA DAÄ°R KANUN 51-71 MADDELER
- 6352 SAYILI KANUN TAM METNÄ° 1-70 MADDELER
- 6352 SAYILI KANUN TAM METNÄ° 71-107 MADDELER
- 6337 SAYILI TÜRK AKREDİTASYON KURUMU KURULUŞ VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TAM METNİ
- 200 MÄ°LYON YILLIK BÄ°TKÄ° FOSÄ°LÄ° BULUNDU
- AÄ°LE HEKÄ°MLİĞİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİ 1-27 MADDELER
- AİLE HEKİMLİĞİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİ 28-42 MADDELER VE EK
- 6413 SAYILI TÜRK SÄ°LAHLI KUVVETLERÄ° DÄ°SÄ°PLÄ°N KANUNU 1-35 MADDELER
- 6413 SAYILI TÜRK SÄ°LAHLI KUVVETLERÄ° DÄ°SÄ°PLÄ°N KANUNU 36-51 MADDELER
- YAPI MALZEMELERÄ° YÖNETMELİĞİ 37-61 MADDELER
- LÄ°SANSLI HARÄ°TA KADASTRO MÜHENDÄ°SLERÄ° VE BÜROLARI HAKKINDA YÖNETMELÄ°K
- KÜLTÜR VARLIKLARI Ä°HALE YÖNETMELİĞİ 9-45 MADDELER
- YAPI MALZEMELERÄ° YÖNETMELİĞİ EKLER
- YAPI Ä°ÅžLERÄ°NDE Ä°Åž SAÄžLIÄžI VE GÜVENLİĞİ YÖNETMELİĞİ
- YAPI Ä°ÅžLERÄ°NDE Ä°Åž SAÄžLIÄžI VE GÜVENLİĞİ YÖNETMELİĞİ EKLER (1-4)
- YAPI Ä°ÅžLERÄ°NDE Ä°Åž SAÄžLIÄžI VE GÜVENLİĞİ YÖNETMELİĞİ EKLER (4 -YAPI ALANLARINDAKÄ° ÖZEL ASGARÄ° ÅžARTLAR)
- TEHLÄ°KELÄ° MADDELERÄ°N KARAYOLUYLA TAÅžINMASI HAKKINDA YÖNETMELÄ°K (1-27 MADDELER)
- TEHLÄ°KELÄ° MADDELERÄ°N KARAYOLUYLA TAÅžINMASI HAKKINDA YÖNETMELÄ°K (28-44 MADDELER)
- 6502 SAYILI TÃœKETÄ°CÄ°NÄ°N KORUNMASI HAKKINDA KANUN 1-39 MADDELER
- 6502 SAYILI TÜKETÄ°CÄ°NÄ°N KORUNMASI HAKKINDA KANUN 40-63 MADDELER
- 6518 SAYILI AÄ°LE VE SOSYAL POLÄ°TÄ°KALAR BAKANLIÄžININ TEÅžKÄ°LAT VE GÖREVLERÄ° HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME Ä°LE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLÄ°K YAPILMASINA DAÄ°R KANUN 1-45 MADDELER
- 6518 SAYILI AÄ°LE VE SOSYAL POLÄ°TÄ°KALAR BAKANLIÄžININ TEÅžKÄ°LAT VE GÖREVLERÄ° HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME Ä°LE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLÄ°K YAPILMASINA DAÄ°R KANUN 46-89 MADDELER
- 6518 SAYILI AÄ°LE VE SOSYAL POLÄ°TÄ°KALAR BAKANLIÄžININ TEÅžKÄ°LAT VE GÖREVLERÄ° HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME Ä°LE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLÄ°K YAPILMASINA DAÄ°R KANUN 90-126 MADDELER
- KARAYOLLARI TRAFÄ°K YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLÄ°K YAPILMASINA DAÄ°R YÖNETMELÄ°K 19/02/2014
- 6519 SAYILI ASKERLÄ°K KANUNU Ä°LE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLÄ°K YAPILMASINA DAÄ°R KANUN
- 6524 SAYILI (HSYK HAKKINDA) BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN
- 6537 SAYILI TOPRAK KORUMA VE ARAZİ KULLANIMI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN
- MADEN YÖNETMELİĞİ 1-17 MADDELER
- TÃœRKLER'Ä°N DEV PÄ°RAMÄ°TLERÄ°
- TÃœRK PÄ°RAMÄ°TLERÄ°NDE AY YILDIZ VE TÃœRK BAÅžI MOTÄ°FLER
- KAYGAN ZEMİNDE ARAÇ KULLANMANIN SIRRI
- BU BÄ°TKÄ° TAM 13.000 YAÅžINDA!
- DOĞA'NIN MUCİZESİ : "YAVRUSUNU KORUYAN KARAÇAM"
- 6091 SAYILI 2011 YILI MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE KANUNU (DEVAMI)
- 6111 SAYILI TORBA YASA 1-11 MADDELER
- 6111 SAYILI TORBA YASA 12-16 MADDELER
- 6111 SAYILI TORBA YASA 17. MADDE
- 6111 SAYILI TORBA YASA 18-51 MADDELER
- 6111 SAYILI TORBA YASA 52-100 MADDELER
- 6111 SAYILI TORBA YASA 101-148 MADDELER
- 6111 SAYILI TORBA YASA 149-177 MADDELER
- 6111 SAYILI TORBA YASA 178-210 MADDELER
- 6111 SAYILI TORBA YASA 211-216 MADDELER