25 Mayıs 2012 Tarihli ve 28303 Sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Yönetmelik:
İçiÅŸleri Bakanlığından:
KARAYOLLARI TRAFİK YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK
MADDE 1 – 18/7/1997 tarihli ve 23053 sayılı mükerrer Resmî Gazete’de yayımlanan Karayolları Trafik YönetmeliÄŸinin 46 ncı maddesi aÅŸağıdaki ÅŸekilde deÄŸiÅŸtirilmiÅŸtir.
“MADDE 46 – "A" Geçici Trafik Belgesi Düzenleme Yetki Belgesi (Ek:10-B); prototip veya yol testi yapılacak araçlar için imalatçı veya ithalatçı firmalar, otomotiv konusunda araÅŸtırma yapan araÅŸtırma kurum veya kuruluÅŸları veya teknik hizmetler kuruluÅŸlarına; fabrika, depo, gümrük satış yeri, teÅŸhir yeri, bayi ve benzeri gibi yerler arasında sürülecek araçlar ile gösterisi yapılacak araçlar için imalatçı veya ithalatçı firmalar, bu firmaların yetki verdiÄŸi araç satıcılığı yapan bayiler ile taşıma iÅŸleri organizatörlüÄŸü yapanlara; yurt dışından satın alınan veya yurt dışına satılan araçların karayollarında sürülerek götürülmesi veya getirilmesi için UlaÅŸtırma, Denizcilik ve HaberleÅŸme Bakanlığından uluslararası ve yurtiçi taşıma iÅŸleri organizatörlüÄŸü yetki belgesi almış olan gerçek ve tüzel kiÅŸilere bir yıl süre ile verilen belgedir.
"A" Geçici Trafik Belgesi Düzenleme Yetki Belgesinde birden fazla plaka verilemez. Ancak, firmalar birden fazla yetki belgesi için müracaat edebilirler.
Prototip veya yol testi için kullanılacaklara "T", birinci fıkrada belirtilen yerler arasında sürülecekler ile gösterisi yapılacaklara "G" harf grubu bulunan plakalar verilir.
"A" Geçici Trafik Belgesi Düzenleme Yetki Belgesi’ne istinaden düzenlenen "A" Geçici Trafik Belgesi (Ek:10-C) ve bu belge ile kullanılan "G" plakanın geçerlilik süresi; aynı il sınırları içerisinde yirmidört saat, ÅŸehirlerarası ve uluslararası yollarda aracın götürüleceÄŸi yerin uzaklığına göre en fazla altı gündür. Bu plakalı araçların "A" Geçici Trafik Belgesinde belirtilen güzergâh dışında kullanılması ve bu araçlarla yük ve yolcu taşınması yasaktır.
"A" Geçici Trafik Belgesi Düzenleme Yetki Belgesi’ne istinaden düzenlenen "A" Geçici Trafik Belgesi ve bu belge ile kullanılan "T" plakalı araçlar, "A" Geçici Trafik Belgesinde belirtilen süre içerisinde ülke genelinde herhangi bir yer kısıtlamasına tabi olmaksızın kullanılabilirler.
"G" ve "T" plakalar için kullanılan "A" Geçici Trafik Belgesi, "A" Geçici Trafik Belgesi Düzenleme Yetki Belgesi bulunan firmalarca iki suret olarak düzenlenir. Bir sureti üç yıl süre ile saklanır. Bu belgeler yetkililerce her zaman denetlenebilir.
Bu belge ve plakalar, "A" Geçici Trafik Belgesi Düzenleme Yetki Belgesinin ilgili firmaca onaylanmış fotokopisi ile birlikte geçerlidir.
"A" Geçici Trafik Belgesi Düzenleme Yetki Belgesinin süresi sonunda yeniden talep edilmesi halinde, önceden verilmiÅŸ yetki belgesi ile plakaların iadesi zorunludur. Süresi biten yetki belgesi ile önceden tahsis edilmiÅŸ plakalar iade edilmedikçe yenisi verilmez.
"A" Geçici Trafik Belgesi Düzenleme Yetki Belgesine istinaden verilecek "G" ve "T" plakalar 8000-9999 arasındaki rakamlardan oluÅŸur. "G" plakalar karton kâğıttan da olabilir.
"A" Geçici Trafik Belgesi Düzenleme Yetki Belgesi müracaatı, ilgilinin ticari faaliyetini sürdürdüÄŸü yerdeki tescil kuruluÅŸuna yapılır.
Müracaat sırasında;
a) Her türlü hukuki ve mali sorumluluÄŸu kabul ettiklerini ve yetki belgesini hangi amaçla kullanacaklarını belirten dilekçe,
b) Her araç için cinslerine göre plakaya baÄŸlı olarak yaptırılmış zorunlu mali sorumluluk sigortası,
c) Harç makbuzu,
ç) Taşıma iÅŸleri organizatörlüÄŸü yapanlar için UlaÅŸtırma, Denizcilik ve HaberleÅŸme Bakanlığından alınmış ilgili yetki belgesi,
d) Prototip veya tip onayı olmayan, yol testi yapılacak imal, ithal ve ihraç araçlar için tanıtım numaralarından bağımsız olarak Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından alınmış izin belgesi (Tip onayı olması halinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından izin ÅŸartı aranmaz.),
e) İthal araçlar için garanti belgesi,
ibraz edilir.
Prototip veya yol testi amacıyla "T" plakası verilen araçlar yüklü olarak da test edilebilirler. Ancak, hiçbir ÅŸekilde taşıma sınırı üstünde yükleme yapamazlar. GerektiÄŸinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından izin alınmak ÅŸartıyla teknik açıdan müsaade edilen yükle yüklenebilir. Bu gibi araçlarda, sürücünün dışında gereÄŸi kadar ek sürücü ve uzman bulunabilir.
"A" Geçici Trafik Belgesi Düzenleme Yetki Belgesi ile geçici trafik belgelerinin düzenlenmesine iliÅŸkin usul ve esaslar İçiÅŸleri Bakanlığınca belirlenir.”
MADDE 2 – Aynı YönetmeliÄŸin 49 uncu maddesi aÅŸağıdaki ÅŸekilde deÄŸiÅŸtirilmiÅŸtir.
“MADDE 49 – “D” Geçici Trafik Belgesi, yurt dışından satın alınan veya yurtdışına satılan araçların karayollarında sürülerek götürülmesi veya getirilmesi için trafik tescil kuruluÅŸlarınca verilen belgedir.
Bu belge isteklilere, dilekçelerinde; her türlü hukuki ve mali sorumluluÄŸu kabul ettiklerini beyan etmeleri, araçların cins ve sayılarını, niteliklerini ve götürülüp getirileceÄŸi ülkeyi belirtmeleri ÅŸartıyla otuz gün süre ile verilir.
Yurtdışından getirilecek veya yurtdışına götürülecek araçlar için verilecek dilekçeye her araç için olmak üzere;
a) Proforma fatura örneÄŸi veya sahiplik belgesi,
b) Zorunlu mali sorumluluk sigortası,
c) Harç makbuzu,
eklenir.
“D” Geçici Trafik Belgesi verilen araçlarla, yük ve yolcu getirilmesi mümkündür. . MarblePort Türkiye'nin DoÄŸal Yapı TaÅŸları Maden Ve Mermer Portalı
Yurtdışından getirilecek araçlar için verilen geçici belge ve plakalar, araçlara bulundukları ülkede getirileceÄŸi gün takılır ve yurda geliÅŸlerinde herhangi bir trafik tescil kuruluÅŸuna iade edilir.
Yurtdışına götürülecek araçlar için verilen geçici belge ve plakalar ise karayoluna çıkarılacakları zaman araçlara takılır ve aracın ihraç edilen ülkeye tesliminde sökülüp ilgililerce iptal edilir.”
MADDE 3 – Aynı YönetmeliÄŸin 50 nci maddesi aÅŸağıdaki ÅŸekilde deÄŸiÅŸtirilmiÅŸtir.
“MADDE 50 – “E” Geçici Trafik Belgesi, Türkiye’ye kati olarak ithal edilmek üzere getirilen araçlar ile asıl ikametgâhı yabancı memleketlerde olan Türk ve yabancı seyyahlar haricinde kalan ve resmi veya özel sektörlerde çalışmak üzere gelen ecnebi kiÅŸilere ve ilim adamlarına ait araçlara gümrüklerce, yabancı plakalarının sökülmesini müteakip, giriÅŸ iÅŸlemleri yapılacak gümrüÄŸe kadar kullanılmak üzere mali mesuliyet sigortası yaptırılmış olmak ve harcı ödenmek ÅŸartıyla altı gün süreyle verilen belgedir. . MarblePort Türkiye'nin DoÄŸal Yapı TaÅŸları Maden Ve Mermer Portalı
Ülkemizden transit geçecek olup geçici plaka ve yol belgesinin süresi bitmiÅŸ ya da süresi ülkemizi geçmeye yetmeyecek olan araçlara giriÅŸ iÅŸlemi yapan gümrüklerce, çıkış iÅŸlemleri yapılacak olan gümrüÄŸe teslim edilmek üzere zorunlu mali mesuliyet sigortası yaptırılmış olmak ve harcı ödenmek ÅŸartıyla “E” Geçici Trafik Belgesi verilir.”
MADDE 4 – Aynı YönetmeliÄŸin 58 inci maddesinin üçüncü fıkrasının (b) bendi aÅŸağıdaki ÅŸekilde deÄŸiÅŸtirilmiÅŸtir.
“b) Kamu kurum veya kuruluÅŸlarınca kullanılan araçlara ilgili bakanlığın, haklarında koruma kararı bulunanların kullanımındaki araçlara ise ilgililerin yazılı talebi üzerine güvenlik gerekçesiyle İçiÅŸleri Bakanlığının onayıyla sivil plaka tahsisi yapılabilir.”
MADDE 5 – Aynı YönetmeliÄŸin 80 inci maddesi aÅŸağıdaki ÅŸekilde deÄŸiÅŸtirilmiÅŸtir.
“MADDE 80 – Uluslararası sürücü belgesi, sınıflarına uyan araçların sürülebilmesi için, ikili veya çok taraflı anlaÅŸmalar uyarınca, bir yıl süre ile verilen ve verildiÄŸi ülke dışındaki ülkeler için geçerli olan sürücü belgesidir.
Uluslararası sürücü belgeleri, uluslararası sözleÅŸmeler dikkate alınarak İçiÅŸleri Bakanlığınca yetkilendirilen gerçek veya tüzel kiÅŸilerce verilir.
Uluslararası sürücü belgelerinin verilmesi ile yetkilendirilenlerin yetki ve sorumluluklarına iliÅŸkin usul ve esaslar Emniyet Genel MüdürlüÄŸünce belirlenerek ilgili tarafla protokol yapılır.”
MADDE 6 – Aynı YönetmeliÄŸin 161 inci maddesinin üçüncü fıkrası aÅŸağıdaki ÅŸekilde deÄŸiÅŸtirilmiÅŸtir.
“Tutanakların düzenlenmesine ve yapılacak diÄŸer iÅŸlemlere ait uygulamalar, 6/4/2011 tarihli ve 27897 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Karayolları Trafik Kanunu Hükümleri GereÄŸince Uygulanan İdari Para Cezalarının Tahsilinde ve Takibinde Uygulanacak Usul ve Esaslar ile Kullanılacak Alındılar, Tutanaklar ve Defterler Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre yapılır.”
MADDE 7 – Aynı YönetmeliÄŸin 166 ncı maddesinin üçüncü fıkrası aÅŸağıdaki ÅŸekilde deÄŸiÅŸtirilmiÅŸtir.
“Araçların tescil plakasına göre düzenlenen tutanaklar, Karayolları Trafik Kanunu Hükümleri GereÄŸince Uygulanan İdari Para Cezalarının Tahsilinde ve Takibinde Uygulanacak Usul ve Esaslar ile Kullanılacak Alındılar, Tutanaklar ve Defterler Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre takip ve tahsil edilir.” . MarblePort Türkiye'nin DoÄŸal Yapı TaÅŸları Maden Ve Mermer Portalı
MADDE 8 – Aynı YönetmeliÄŸin 180 inci maddesinde yer alan “18.06.1985 tarihinde yürürlüÄŸe giren” ibaresi, “16/6/1985 tarihli ve 18786 sayılı mükerrer Resmî Gazete’de yayımlanan” olarak deÄŸiÅŸtirilmiÅŸtir.
MADDE 9 – Aynı YönetmeliÄŸe aÅŸağıdaki geçici madde eklenmiÅŸtir.
“GEÇİCİ MADDE 8 – Uluslararası sürücü belgelerinin verilmesi konusunda İçiÅŸleri Bakanlığınca yetkilendirme yapılıncaya kadar, 80 inci maddenin deÄŸiÅŸiklikten önceki hali uygulanır.”
MADDE 10 – Aynı YönetmeliÄŸin 182 nci maddesi aÅŸağıdaki ÅŸekilde deÄŸiÅŸtirilmiÅŸtir.
“MADDE 182 – Bu Yönetmelik hükümlerini İçiÅŸleri, Çevre ve Åžehircilik ile UlaÅŸtırma, Denizcilik ve HaberleÅŸme Bakanları birlikte yürütür.”
MADDE 11 – Aynı YönetmeliÄŸin ekinde yer alan 4 sayılı cetvelin “İl saÄŸlık müdürlüÄŸünce yürütülecek yetkilendirme iÅŸlemi” baÅŸlıklı bölümünün birinci fıkrasının (b) bendi aÅŸağıdaki ÅŸekilde deÄŸiÅŸtirilmiÅŸtir.
“b) Merkezde çalışacak kiÅŸinin psikolog unvanını (Fakültelerin 4 yıllık psikoloji bölümü mezunları) taşıdığını belgeleyen diplomanın il saÄŸlık müdürlüÄŸünce tasdikli örneÄŸi (Merkezde çalışacak psikologların birden çok olması durumunda her biri için ayrı belge istenir.),”
MADDE 12 – Aynı YönetmeliÄŸin ekinde yer alan Ek-48’in baÅŸlığı “OKUL GEÇİDİ GÖREVLİSİ TRAFİK KURAL İHLALİ TESPİT TUTANAÄžI” olarak deÄŸiÅŸtirilmiÅŸtir.
MADDE 13 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüÄŸe girer.
MADDE 14 – Bu Yönetmelik hükümlerini İçiÅŸleri, Çevre ve Åžehircilik ile UlaÅŸtırma, Denizcilik ve HaberleÅŸme Bakanları birlikte yürütür.
GENEL KÜLTÜR
- AZ YAKITLA ÇOK YOL GİTMEK İÇİN
- TEK BİR ÇİVİSİ OLMAYAN 800 YILLIK CAMİ
- ETİYOPYA ORTADAN İKİYE AYRILIYOR
- BUĞDAY FİLİZİ VE ÇİMİ, KANI TEMİZLİYOR, KANSERDEN KORUYOR
- DOĞALGAZI GÜVENLİ VE TASARRUFLU KULLANMAK
- TÜRKÇENİZİ DÜZELTİN
- AYASOFYA MİMARİSİ VE MALZEMESİ BÜYÜK DEPREMLERE DAYANIKLI
- 3250 SENELİK HİTİT BARAJI
- NÜFUS CÜZDANI KAYBOLUNCA NE YAPMALI
- OTOMOBİLDE YAKIT NASIL TÜKETİLİYOR
- ÇAYIN FAYDALARI
- TASARRUFUN PÜF NOKTALARI
- DÜNYANIN ÜÇÜNCÜ EN BÜYÜK CAMİSİ
- 6002 SAYILI DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI KURULUŞ VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN
- DÜNYANIN EN BÜYÜK KÜREME TEKERLİ EKSKAVATÖRÜ
- İLK CEP TELEFONU
- 6082 SAYILI YÜKSEK ÖĞRENİM KREDİ VE YURTLAR KURUMU KANUNU VE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN
- BİLGİSAYARI KULLANIRKEN NASIL OTURMALI
- YAPI MÜTEAHHİTLERİNİN KAYITLARI İLE ŞANTİYE ŞEFLERİ VE YETKİ BELGELİ USTALAR HAKKINDA YÖNETMELİK
- HİZMET ALIMI İHALELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK
- 6087 SAYILI HÂKİMLER VE SAVCILAR YÜKSEK KURULU KANUNU (II)
- 6099 SAYILI TEBLİGAT KANUNU VE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN
- TELEFONUNUZ SUYA DÜŞERSE NE YAPMALI?
- 6094 SAYILI YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARININ ELEKTRİK ENERJİSİ ÜRETİMİ AMAÇLI KULLANIMINA İLİŞKİN KANUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN
- ELEKTRONİK İHALE UYGULAMA YÖNETMELİĞİ
- 6114 SAYILI ÖSYM ÖLÇME, SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ BAŞKANLIĞININ TEŞKİLAT VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN 11-21 MADDELER
- 6170 SAYILI TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGELERİ KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN
- 6172 SAYILI SULAMA BİRLİKLERİ KANUNU
- DANIŞMANLIK HİZMET ALIMI İHALELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK
- MAL ALIMI İHALELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK 43-56 MADDELER
- HİZMET ALIMI İHALELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK
- 6216 SAYILI ANAYASA MAHKEMESİNİN KURULUŞU VE YARGILAMA USULLERİ HAKKINDA KANUN 45-77 MADDELER VE LİSTELER
- 6218 SAYILI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI TEŞKİLATI KANUNU İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN
- 6222 SAYILI SPORDA ŞİDDET VE DÜZENSİZLİĞİN ÖNLENMESİNE DAİR KANUN
- 6225 SAYILI KANUN'UN EKLERİ
- AMBALAJ ATIKLARININ KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ 6-8 BÖLÜMLER
- TIBBİ LABORATUVARLAR YÖNETMELİĞİ 8-9 BÖLÜMLER
- KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUK YÖNETMELİĞİ
- ÖZÜRLÜLERİN DEVLET MEMURLUĞUNA ALINMA ŞARTLARI İLE YAPILACAK MERKEZİ SINAV VE KURA USULÜ HAKKINDA YÖNETMELİK
- ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK UZMANLIĞI YÖNETMELİĞİ
- GENEL SAĞLIK SİGORTASI KAPSAMINDA GELİR TESPİTİ, TESCİL VE İZLEME SÜRECİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK
- FRANSA KRALI DEVLETİ, NEREDEN YÖNETİRDİ? İŞTE SİZE AVRUPA TARİHİNDEN ÖRNEKLER.
- EMNİYET HİZMETLERİ SINIFI MENSUPLARI ATAMA VE YER DEĞİŞTİRME YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK
- NÜKLEER TESİSLERİN VE NÜKLEER MADDELERİN FİZİKSEL KORUNMASI YÖNETMELİĞİ 31-44 MADDELER
- 6308 SAYILI ECZACILAR VE ECZANELER HAKKINDA KANUN İLE UYUŞTURUCU MADDELERİN MURAKABESİ HAKKINDA KANUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN
- 6361 SAYILI FİNANSAL KİRALAMA, FAKTORİNG VE FİNANSMAN ŞİRKETLERİ KANUNU 40-54 MADDELER
- 6502 SAYILI TÜKETİCİNİN KORUNMASI HAKKINDA KANUN 64-88 MADDELER
- 6585 SAYILI PERAKENDE TİCARETİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN
- TÜRKİYEDE KULLANILAN İLK BİLGİSAYAR
- TARİHE MEYDAN OKUYAN DEV AĞAÇ
- ELEKTRONİK HABERLEÅžME SEKTÖRÜNDE TÜKETİCİ HAKLARI YÖNETMELİĞİ
- 6008 SAYILI KANUN
- KANSERE KARÅžI EVDE MAYALANMIÅž YOÄžURT
- 6083 SAYILI TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜÄžÜ TEÅžKİLAT VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN
- 6087 SAYILI HÂKİMLER VE SAVCILAR YÜKSEK KURULU KANUNU
- MİLLETVEKİLLERİNİN İLLERE GÖRE DAĞILIMI
- ANKARA SEÇİM ÇEVRELERİ
- İSTANBUL SEÇİM ÇEVRELERİ
- 6217 SAYILI YARGI HİZMETLERİNİN HIZLANDIRILMASI AMACIYLA BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN
- İZMİR SEÇİM ÇEVRELERİ
- 6114 SAYILI "ÖSYM" ÖLÇME, SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ BAŞKANLIĞININ TEŞKİLAT VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN 1-10 MADDELER
- 6171 SAYILI SULAMA ALANLARINDA ARAZİ DÜZENLENMESİNE DAİR TARIM REFORMU KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA İLİŞKİN KANUN
- MAL ALIMI İHALELERİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK 1-42 MADDELER
- 6191 SAYILI SÖZLEÅžMELİ ERBAÅž VE ER KANUNU 1-9 MADDELER
- 6191 SAYILI SÖZLEÅžMELİ ERBAÅž VE ER KANUNU 10-12 MADDELER (YAÅž KARARIYLA İLİŞİKLERİ KESİLENLER HAKKINDAKİ GEÇİCİ 32. MADDE)
- 6216 SAYILI ANAYASA MAHKEMESİNİN KURULUŞU VE YARGILAMA USULLERİ HAKKINDA KANUN 1-44 MADDELER
- 6225 SAYILI BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN
- AMBALAJ ATIKLARININ KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ 1-5 BÖLÜMLER
- TIBBİ LABORATUVARLAR YÖNETMELİĞİ 1-7 BÖLÜMLER
- ENERJİ KAYNAKLARININ VE ENERJİNİN KULLANIMINDA VERİMLİLİĞİN ARTIRILMASINA DAİR YÖNETMELİK (1-10 MADDELER)
- ENERJİ KAYNAKLARININ VE ENERJİNİN KULLANIMINDA VERİMLİLİĞİN ARTIRILMASINA DAİR YÖNETMELİK (11-31 MADDELER)
- ENERJİ KAYNAKLARININ VE ENERJİNİN KULLANIMINDA VERİMLİLİĞİN ARTIRILMASINA DAİR YÖNETMELİK (32-39 MADDELER)
- ENERJİ KAYNAKLARININ VE ENERJİNİN KULLANIMINDA VERİMLİLİĞİN ARTIRILMASINA DAİR YÖNETMELİK (1-3 EKLER)
- ENERJİ KAYNAKLARININ VE ENERJİNİN KULLANIMINDA VERİMLİLİĞİN ARTIRILMASINA DAİR YÖNETMELİK 4-5 EKLER
- YÜZME HAVUZLARININ TABİ OLACAĞI SAĞLIK ESASLARI VE ŞARTLARI HAKKINDA YÖNETMELİK
- YÜZME HAVUZLARININ TABİ OLACAĞI SAĞLIK ESASLARI VE ŞARTLARI HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK
- 6283 SAYILI SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TAM METİNİ
- 6284 SAYILI AİLENİN KORUNMASI VE KADINA KARÅžI ŞİDDETİN ÖNLENMESİNE DAİR KANUN'UN TAM METNİ
- MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ (1-35) MADDELER
- MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ (36-72) MADDELER
- KARAYOLLARI TRAFİK YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK (1-20) MADDELER
- KARAYOLLARI TRAFİK YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK (21-29) MADDELER
- 6287 SAYILI İLKÖÄžRETİM VE EĞİTİM KANUNU İLE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN
- 6288 SAYILI KATMA DEĞER VERGİSİ KANUNU İLE BAZI YATIRIM VE HİZMETLERİN YAP-İŞLET-DEVRET MODELİ ÇERÇEVESİNDE YAPTIRILMASI HAKKINDA KANUNDA VE KAMU İHALE KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN
- 6289 SAYILI KAMU GÖREVLİLERİ SENDİKALARI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TAM METNİ
- 6290 SAYILI ADLİ SİCİL KANUNU İLE SPORDA ŞİDDET VE DÜZENSİZLİĞİN ÖNLENMESİNE DAİR KANUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN TAM METNİ
- 6291 SAYILI CEZA VE GÜVENLİK TEDBİRLERİNİN İNFAZI HAKKINDA KANUN İLE DENETİMLİ SERBESTLİK VE YARDIM MERKEZLERİ İLE KORUMA KURULLARI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TAM METNİ
- 6291 SAYILI KANUN'UN EKLERİ
- 35 METRE UZUNLUĞUNDA 30 TON AĞIRLIĞINDA DİNOZOR FOSİLİ
- 6292 SAYILI ORMAN KÖYLÜLERİNİN KALKINMALARININ DESTEKLENMESİ VE HAZİNE ADINA ORMAN SINIRLARI DIŞINA ÇIKARILAN YERLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ İLE HAZİNEYE AİT TARIM ARAZİLERİNİN SATIŞI HAKKINDA KANUN TAM METNİ (1-8 MADDELER)
- 6292 SAYILI ORMAN KÖYLÜLERİNİN KALKINMALARININ DESTEKLENMESİ VE HAZİNE ADINA ORMAN SINIRLARI DIŞINA ÇIKARILAN YERLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ İLE HAZİNEYE AİT TARIM ARAZİLERİNİN SATIŞI HAKKINDA KANUN TAM METNİ (9-16 MADDELER)
- KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN SORUMLULUĞU ALTINDA BULUNAN OTOYOLLAR İLE ERİŞME KONTROLÜNÜN UYGULANDIĞI KARAYOLLARINDA GEÇİŞ ÜCRETLERİNİN BELİRLENMESİ VE UYGULANMASINA İLİŞKİN YÖNETMELİK
- ATIK ELEKTRİKLİ VE ELEKTRONİK EŞYALARIN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ TAM METİN
- ATIK ELEKTRİKLİ VE ELEKTRONİK EŞYALARIN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ, EKLER
- NÜKLEER TESİSLERİN VE NÜKLEER MADDELERİN FİZİKSEL KORUNMASI YÖNETMELİĞİ 1-30 MADDELER
- KARAYOLLARI TRAFİK YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK (25 MAYIS)
- 6306 SAYILI AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜÅžTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUN (1-9 MADDELER)
- 6306 SAYILI AFET RİSKİ ALTINDAKİ ALANLARIN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ HAKKINDA KANUN (10-25 MADDELER)
- 6318 SAYILI ASKERLİK KANUNU İLE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN (1-50 MADDELER)
- 6318 SAYILI ASKERLİK KANUNU İLE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN (51-81 MADDELER)
- ELEKTRONİK HABERLEŞME SEKTÖRÜNDE ACİL YARDIM ÇAĞRI HİZMETLERİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK
- 6322 SAYILI AMME ALACAKLARININ TAHSİL USULÜ HAKKINDA KANUN İLE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TAM METNİ
- YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI HAKKINDA KARAR 1-20 MADDELER
- YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI HAKKINDA KARAR 21-32 MADDELER VE EKLER
- YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI HAKKINDA KARARIN UYGULANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ, TEÅžVİK BELGESİ MÜRACAAT FORMLARI VE KILAVUZU YAYIMLANDI
- 6325 SAYILI HUKUK UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCULUK KANUNU, TAM METNİ
- 6327 SAYILI BİREYSEL EMEKLİLİK TASARRUF VE YATIRIM SİSTEMİ KANUNU İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN 51-71 MADDELER
- 6352 SAYILI KANUN TAM METNİ 1-70 MADDELER
- 6352 SAYILI KANUN TAM METNİ 71-107 MADDELER
- 6337 SAYILI TÜRK AKREDİTASYON KURUMU KURULUŞ VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TAM METNİ
- 200 MİLYON YILLIK BİTKİ FOSİLİ BULUNDU
- AİLE HEKİMLİĞİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİ 1-27 MADDELER
- AİLE HEKİMLİĞİ UYGULAMA YÖNETMELİĞİ 28-42 MADDELER VE EK
- 6413 SAYILI TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ DİSİPLİN KANUNU 1-35 MADDELER
- 6413 SAYILI TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ DİSİPLİN KANUNU 36-51 MADDELER
- YAPI MALZEMELERİ YÖNETMELİĞİ 37-61 MADDELER
- LİSANSLI HARİTA KADASTRO MÜHENDİSLERİ VE BÜROLARI HAKKINDA YÖNETMELİK
- KÜLTÜR VARLIKLARI İHALE YÖNETMELİĞİ 9-45 MADDELER
- YAPI MALZEMELERİ YÖNETMELİĞİ EKLER
- YAPI İŞLERİNDE İŞ SAÄžLIÄžI VE GÜVENLİĞİ YÖNETMELİĞİ
- YAPI İŞLERİNDE İŞ SAÄžLIÄžI VE GÜVENLİĞİ YÖNETMELİĞİ EKLER (1-4)
- YAPI İŞLERİNDE İŞ SAÄžLIÄžI VE GÜVENLİĞİ YÖNETMELİĞİ EKLER (4 -YAPI ALANLARINDAKİ ÖZEL ASGARİ ÅžARTLAR)
- TEHLİKELİ MADDELERİN KARAYOLUYLA TAÅžINMASI HAKKINDA YÖNETMELİK (1-27 MADDELER)
- TEHLİKELİ MADDELERİN KARAYOLUYLA TAÅžINMASI HAKKINDA YÖNETMELİK (28-44 MADDELER)
- 6502 SAYILI TÜKETİCİNİN KORUNMASI HAKKINDA KANUN 1-39 MADDELER
- 6502 SAYILI TÜKETİCİNİN KORUNMASI HAKKINDA KANUN 40-63 MADDELER
- 6518 SAYILI AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIÄžININ TEÅžKİLAT VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN 1-45 MADDELER
- 6518 SAYILI AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIÄžININ TEÅžKİLAT VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN 46-89 MADDELER
- 6518 SAYILI AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIÄžININ TEÅžKİLAT VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN HÜKMÜNDE KARARNAME İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN 90-126 MADDELER
- KARAYOLLARI TRAFİK YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK 19/02/2014
- 6519 SAYILI ASKERLİK KANUNU İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN
- 6524 SAYILI (HSYK HAKKINDA) BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN
- 6537 SAYILI TOPRAK KORUMA VE ARAZİ KULLANIMI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN
- MADEN YÖNETMELİĞİ 1-17 MADDELER
- TÜRKLER'İN DEV PİRAMİTLERİ
- TÜRK PİRAMİTLERİNDE AY YILDIZ VE TÜRK BAŞI MOTİFLER
- KAYGAN ZEMİNDE ARAÇ KULLANMANIN SIRRI
- BU BİTKİ TAM 13.000 YAŞINDA!
- DOĞA'NIN MUCİZESİ : "YAVRUSUNU KORUYAN KARAÇAM"
- 6091 SAYILI 2011 YILI MERKEZİ YÖNETİM BÜTÇE KANUNU (DEVAMI)
- 6111 SAYILI TORBA YASA 1-11 MADDELER
- 6111 SAYILI TORBA YASA 12-16 MADDELER
- 6111 SAYILI TORBA YASA 17. MADDE
- 6111 SAYILI TORBA YASA 18-51 MADDELER
- 6111 SAYILI TORBA YASA 52-100 MADDELER
- 6111 SAYILI TORBA YASA 101-148 MADDELER
- 6111 SAYILI TORBA YASA 149-177 MADDELER
- 6111 SAYILI TORBA YASA 178-210 MADDELER
- 6111 SAYILI TORBA YASA 211-216 MADDELER