Ãœye Ol
Ãœye GiriÅŸi
Webmail | Hizmetlerimiz | Yardım Konuları | Faydalı Linkler | Şifremi Unuttum? | Yeni Üyelik
Marbleport'a HoÅŸgeldiniz
Anasayfam YapAna Sayfam Yap Favorilerime ekleSık Kullanılanlara Ekle
  Site içi Arama:
Madencilik Kültürü

PANÄ°K BAÄžIÅžIKLIK SÄ°STEMÄ°NÄ° YÃœZDE 50 ZAYIFLATIR.


ÇOK ÖNEMLÄ°, LÜTFEN OKUYUN TÜRKÄ°YEM !
 
1950’li yıllarda bir Ä°ngiliz ÅŸilebi Portekiz’den aldığı Madura ÅŸaraplarını Ä°skoçya’ya götürür. Demir attığı limanda yükünü boÅŸalttıktan sonra, ÅŸilepte çalışan denizcilerden biri unutulan ÅŸarap kolisi kaldı mı diye denetlemek üzere soÄŸuk hava deposuna girer. Onun içerde olduÄŸunu fark etmeyen baÅŸka bir denizci ise, kapıyı dışardan kapatır. SoÄŸuk hava deposunda mahsur kalan denizci, var gücüyle bağırır, çelik duvarları yumruklar, ama kimseye duyuramaz sesini. Çakısıyla içerden açmaya çalışır kapıyı, mümkün deÄŸildir. BoÅŸ ÅŸilep, yeni yükünü almak üzere Portekiz’e doÄŸru yola çıkar.
 
Mahsur denizci, depoda açlıktan ölmeyecek kadar yiyecek bulur. Ama deponun dondurucu soÄŸuÄŸuna fazla dayanamayacağının bilincindedir. Kapıyı açamayan çakısıyla, çelik duvarlara kendisini bekleyen ölüm sürecini yazmaya, daha doÄŸrusu kazımaya baÅŸlar. Günbegün, adeta bilimsel bir titizlikle soÄŸuÄŸun vücuduna önce uyuÅŸturucu, sonra yavaÅŸ yavaÅŸ öldürücü etkilerini, el ve ayaklarının nasıl duyarsızlaÅŸtığını, donan burnunu ve buz gibi havanın dayanılmaz yakıcılığını anlatır...   . MarblePort Türkiye'nin DoÄŸal Yapı TaÅŸları Maden Ve Mermer Portalı .
 
Åžilep Lizbon’a demir attığında, soÄŸuk hava deposunun kapısını açan kaptan, zavallı denizcinin cesediyle karşılaşır. Duvarlara kazıdığı acılı sonunu okur ve.. kendisi de hayretten dona kalır... Çünkü soÄŸuk hava deposunun derecesi 19’dur. Ä°skoçya’ya götürdükleri Madura ÅŸarapları 18 derecede taşınmayı gerektirmiÅŸ, ÅŸilep yükünü boÅŸalttıktan sonra soÄŸutma sistemi zaten kapatılmış olup, kendi haline bırakılan deponun sıcaklığı bir derece de yükselmiÅŸtir...   . MarblePort Türkiye'nin DoÄŸal Yapı TaÅŸları Maden Ve Mermer Portalı .
 
Yani biçare denizci donarak ölmemiÅŸ, donduÄŸunu sandığı (ya da donacağına inandığı) için ölmüÅŸtür...(Kaynak: Bernard Werber, ‘Ä°zafi ve Mutlak Bilgi Ansiklopedisi’)
 
*
PaniÄŸin bağışıklık sistemini % 50 zayıflatan bir etkisi vardır. Ve zihnimiz bize inanılmaz oyunlar oynayabilir. Korku çoÄŸu zaman iyidir, sizi hayatta tutar. Lakin panik her zaman kötü sonuçlar verir. Ä°nsanın boÅŸ kaldığı, amaçsız hissettiÄŸi anlar ise zihnine en kolay yenildiÄŸi anlardır.
 
Sürekli sıkıldığınızı düÅŸünmek, haberleri takip ederek olası felaket senaryolarına kafa yormak, sosyal medyadaki komplo teorileri ve asılsız haberler ile paranoyada seviye atlamak yerine zihninizi oyalacak iÅŸler ile meÅŸgul olmayı deneyin... Günlük yaÅŸamın yoÄŸunluÄŸu yüzünden evde yarım kalan iÅŸlerinizi tamamlayın, ailenizle sohbet edin, kitap okuyun, ibadet edin.. yani sevdiÄŸiniz iÅŸlerle, hobilerinizle ilgilenin.. 
 
UNUTMAYIN! BU GÜNLER DE GEÇECEK VE ÜLKEMÄ°Z BU BADÄ°REYÄ° DE ATLATACAK, BÄ°RAZ SABIR.. AZ KALDI.. HAYDÄ° ŞİMDÄ° BUNU TÜM SEVDÄ°KLERÄ°NÄ°ZLE PAYLAÅžIN VE BAHARI BEKLEYÄ°N.. NÄ°SAN AYI GÜZELLÄ°KLERLE GELECEK Ä°NÅžALLAH 

(ALINTIDIR PORTALIMIZA WHATSAPP ÜZERÄ°NDEN GELMÄ°ÅžTÄ°R)

HÄ°KAYELER TECRÃœBELER