Ãœye Ol
Ãœye GiriÅŸi
Webmail | Hizmetlerimiz | Yardım Konuları | Faydalı Linkler | Şifremi Unuttum? | Yeni Üyelik
Marbleport'a HoÅŸgeldiniz
Anasayfam YapAna Sayfam Yap Favorilerime ekleSık Kullanılanlara Ekle
  Site içi Arama:

5995 SAYILI MADEN KANUNU YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

10:53:50 24.06.2010

10/06/2010 Tarihinde kabul edilen, bugün 24/06/2010 tarihinde   Resmi Gazetede Yayımlanan 5995 Nolu Maden Kanunu :
 

MADEN KANUNUNDA VE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN
MADDE 1 – 4/6/1985 tarihli ve 3213 sayılı Maden Kanununun 2 nci maddesinin ikinci fıkrasının (II) numaralı bendi aÅŸağıdaki ÅŸekilde deÄŸiÅŸtirilmiÅŸ; (III) numaralı bendinin sonuna “Hidrojen Sülfür (7/3/1954 tarihli ve 6326 sayılı Petrol Kanunu hükümleri mahfuz kalmak kaydıyla)” ibaresi eklenmiÅŸ; (IV) numaralı bendinin (b) alt bendine “taÅŸkömürü,” ibaresinden sonra gelmek üzere “kömüre baÄŸlı metan gazı,” ibaresi eklenmiÅŸ, alt bendin sonunda yer alan “Radyoaktif Mineraller (Uranyum, Toryum, Radyum)” ibaresi çıkarılmış ve alt bendin sonuna “Kokolit ve Sapropel (Petrol Kanunu hükümleri mahfuz kalmak kaydıyla)” ibaresi eklenmiÅŸ; fıkranın sonuna aÅŸağıdaki bent eklenmiÅŸtir. 

            “II. Grup madenler

            a) Kalsit, Dolomit, Kalker, Granit, Andezit, Bazalt gibi kayaçlardan Agrega,  mıcır veya öÄŸütülerek kullanılacak kayaçlar.

            b) Mermer, Traverten, Granit, Andezit, Bazalt gibi blok olarak üretilen taÅŸlar ile dekoratif amaçla kullanılan doÄŸal taÅŸlar.”

            “VI. Grup madenler

            Radyoaktif Mineraller ve diÄŸer radyoaktif maddeler.”

            MADDE 2 – 3213 sayılı Kanunun 3 üncü maddesinde yer alan Ä°htisaslaÅŸmış Devlet KuruluÅŸu tanımındaki “Karayolları ve Türkiye Demir ve Çelik Ä°ÅŸletmeleri Genel müdürlükleri” ibaresi “Karayolları Genel MüdürlüÄŸü ve Elektrik Üretim A.Åž.” olarak deÄŸiÅŸtirilmiÅŸ ve maddeye aÅŸağıdaki tanımlar eklenmiÅŸtir.

            “Altyapı Tesisi: Madencilik faaliyetleri için zorunlu ve temdit dahil ruhsat süresi ile sınırlı olan yol, su, haberleÅŸme, enerji nakil hattı, bant konveyör, havai hat, kuyu tesisleri, ÅŸantiye binası, yemekhane, atölye, kantar tesisleri, maden stok alanı, pasa döküm alanı, atık barajı, trafo, patlayıcı madde ve müÅŸtemilatı deposu gibi geçici yapı ve binaları.

            Geçici Tesisler: Maden ruhsatının süresine baÄŸlı olarak yapılan tesis ve altyapı tesisleri.

            Kurul: Devlet Planlama TeÅŸkilatının baÄŸlı olduÄŸu bakanın baÅŸkanlığında oluÅŸturulan, maden iÅŸletme faaliyetleri ile diÄŸer yatırımların kamu yararı açısından önceliÄŸini ve önemini tespit ederek karar veren kurulu.

            Tesis: Madencilik faaliyetleri için zorunlu olan her türlü kırma, eleme, öÄŸütme, kesme ve sayalama tesisleri ile iÅŸleme tesisi kapsamında asfalt üretim, hazır beton, yapı elemanı tesisleri, sallantılı masa, jig, konsantratör, flotasyon, liç, kalsinasyon, bioksidasyon ve benzeri cevher hazırlama ve zenginleÅŸtirme tesisleri, karıştırma, depolama, stoklama, atık kazanma ve atık bertaraf tesisleri gibi geçici üniteleri.

            Maden Arama Projesi: Arama ruhsat sahasında bir termin planı dahilinde,  ekonomik olarak iÅŸletilebilecek  bir maden  yatağı  bulabilmek için arama süresi  boyunca yapılacak olan arama faaliyetlerini ve bu faaliyetlerin gerçekleÅŸtirilmesine yönelik yatırım bilgilerini ve mali yeterliliÄŸi içeren projeyi.

            Ön Ä°nceleme Raporu: Hedef sahayı seçmenin gerekçeleri, nedenleri ve aranacak maden/madenlerin belirtildiÄŸi; mevcut bilgiler doÄŸrultusunda hazırlanmış yorum ve deÄŸerlendirmeleri içeren raporunu.

            Ön Arama Faaliyet Raporu: Ön arama döneminde maden arama projesinde belirtilen madenin yapısına göre, maden kaynağına yönelik elde edilen veriler doÄŸrultusundaki tenör/kalite tahminini içeren kaynak raporunu.

            Genel Arama Faaliyet Raporu: Genel arama döneminde madenin yapısına göre, maden arama projesinde belirtilen yöntem ve uygulamalar ile detay arama dönemine iliÅŸkin öngörülen sondaj, yarma, kuyu, galeri gibi arama faaliyetlerine ait bilgileri içeren kaynak veya rezerv raporunu.

            Detay Arama Faaliyet Raporu: Detay arama döneminde madenin yapısına göre maden arama projesinde belirtilen yöntem ve uygulamalar ile sondaj, yarma, kuyu, galeri gibi arama faaliyetlerine iliÅŸkin bilgileri ve diÄŸer belgeleri kapsayan görünür rezerv raporunu.

            Kaynak: YerkabuÄŸunda veya yerkabuÄŸunun derinliklerinde, biçim, nitelik ve nicelik olarak muhtemel ekonomik beklentilere neden olan maden veya mineral yoÄŸunlaÅŸmasını.

            Oda Sicil Belgesi: Mühendislerin odaya üyeliklerinin devam ettiÄŸine dair yılda bir kez alınan belgeyi. 

            Muhammen Bedel: I. Grup (a) bendi madenler için mülk sahibinin izni alınarak verilen ruhsatlarda veya ruhsat süre uzatım iÅŸlemlerinde madenin cinsi, rezervi ve yeri dikkate alınarak ilgili il özel idaresi tarafından belirlenen bedeli.”

            MADDE 3 – 3213 sayılı Kanunun 7 nci maddesinin birinci fıkrası aÅŸağıdaki ÅŸekilde yeniden düzenlenmiÅŸ, birinci fıkrasından sonra gelmek üzere aÅŸağıdaki fıkralar eklenmiÅŸ; mevcut ikinci fıkrasında yer alan “bu yönetmelik” ibaresi “ilgili Kanun” ÅŸeklinde deÄŸiÅŸtirilmiÅŸ; mevcut dördüncü fıkrası aÅŸağıdaki ÅŸekilde deÄŸiÅŸtirilmiÅŸ; mevcut yedinci fıkrası aÅŸağıdaki ÅŸekilde deÄŸiÅŸtirilmiÅŸ ve yedinci fıkradan sonra gelmek üzere aÅŸağıdaki fıkra eklenmiÅŸ; Anayasa Mahkemesince iptal edilen sekizinci fıkrası aÅŸağıdaki ÅŸekilde yeniden düzenlenmiÅŸ; mevcut dokuzuncu fıkrası aÅŸağıdaki ÅŸekilde deÄŸiÅŸtirilmiÅŸ ve bu dokuzuncu fıkradan sonra gelmek üzere aÅŸağıdaki fıkra eklenmiÅŸ; mevcut on birinci fıkrası aÅŸağıdaki ÅŸekilde deÄŸiÅŸtirilmiÅŸtir.

            “Madencilik faaliyetlerinin yapılması ve ruhsatlandırma iÅŸlemlerinin yürütülmesi ile ilgili olarak yeni verilecek ruhsat alanlarına maden iÅŸletme yöntemi, faaliyetin yapıldığı bölge, madenin cinsi, yapılacak yatırımın çevresel etkileri, ÅŸehirleÅŸme ve benzeri hususlar dikkate alınarak, temdit talepleri dahil ruhsat verilen alanlarda kazanılmış haklar korunmak kaydıyla, ilgili kurumların görüÅŸleri alınarak Bakanlık tarafından kısıtlama getirilebilir. Ä°lk müracaat veya ihale yolu ile yapılacak ruhsatlandırmalarda müracaatın yapılacağı alanlar diÄŸer kanunlar ile getirilen kısıtlamalar gözönüne alınarak Bakanlıkça ruhsat müracaatına kapatılabilir. Kısıtlama  gerekçesi  ortadan  kalkan alanlar ihale  yoluyla aramalara açılır. Bu Kanun dışında madencilik faaliyetleri ile ilgili olarak yapılacak her türlü kısıtlama ancak kanun ile düzenlenir.

            Özel çevre koruma bölgeleri, milli parklar, yaban hayatı koruma ve geliÅŸtirme sahaları, muhafaza ormanları, 4/4/1990 tarihli ve 3621 sayılı Kıyı Kanununa göre korunması gerekli alanlar, 1 inci derece askeri yasak bölgeler, 1/5000 ölçekli imar planı onaylanmış alanlar, 1 inci derece sit alanları ile madencilik amacı dışında tahsis edilen ve Genel Müdürlük tarafından uygun görüÅŸ verilen elektrik santralleri, organize sanayi bölgeleri, petrol, doÄŸalgaz ve jeotermal boru hatları gibi yatırım alanlarına ait koordinatlar ilgili kurumlar tarafından Genel MüdürlüÄŸe bildirilir.

            Bu alanlara yapılan ruhsat müracaatlarının hak saÄŸlaması halinde iki ay içinde harç ve teminatın yatırılmasından sonra bu alanlara iliÅŸkin ilgili kurumlardan izin alınması için müracaat sahibine bir yıl süre verilir. Bu süre içinde izin alınması durumunda Kanunun 16 ncı maddesine göre ruhsat düzenlenir, izin alınamaması halinde müracaat reddedilir. Müraacat alanının bir kısmının bahse konu alanlarla çakışması halinde, çakışan alan dışındaki serbest alana iliÅŸkin olarak iki aylık süre içinde Kanunun 16 ncı maddesine göre müracaatta bulunulması halinde ruhsat düzenlenir. Aksi halde tüm müracaat alanı bu süre sonunda müracaatlara açık hale gelir.

            Devlet ormanları içinde yapılacak maden arama ve iÅŸletme faaliyetleri ile bu faaliyetler için zorunlu ve ruhsat süresine baÄŸlı olarak yapılan geçici tesislere 31/8/1956 tarihli ve 6831 sayılı Orman Kanunu hükümlerine göre izin verilir.

            Yaban hayatı koruma ve geliÅŸtirme sahalarında maden arama ve iÅŸletme faaliyetleri ile bu faaliyetler için gerekli geçici tesislere çevresel etki deÄŸerlendirme raporunda belirlenen esaslar dahilinde izin verilir. Alınan izinler, temditler dahil ruhsat hukuku sonuna kadar devam eder.

            Uygulanan yöntem, teknoloji ve derinliÄŸe baÄŸlı olarak projesi Genel Müdürlükçe uygun bulunan yeraltı madencilik faaliyetlerinin tekabül ettiÄŸi yüzey alanı için herhangi bir izin alınmaz. Yeraltı madencilik faaliyetlerine baÄŸlı olarak gerekli olan yerüstü tesisleri veya galeri aÄŸzının isabet ettiÄŸi alan için gerekli izinlerin alınması zorunludur.

            Madencilik faaliyeti yapılan alanların, izne tabi alan olmaları halinde, ilgili olduÄŸu kanun hükümlerine göre gerekli izinlerin alınması zorunludur. Ancak, Genel Müdürlükçe iÅŸletme ruhsatı verildikten sonra, iÅŸletme ruhsat alanının diÄŸer kanunlara göre izne tabi alan haline gelmesi durumunda ilgili kanunların öngördüÄŸü yükümlülüklerin yerine getirilmesi suretiyle kazanılmış haklar korunarak faaliyetler sürdürülür. DiÄŸer kanunlara göre izne tabi alanlar, Genel MüdürlüÄŸün görüÅŸü alınarak belirlenir. 

            Kazanılmış haklar korunmak kaydıyla içme ve kullanma suyu rezervuarının maksimum su seviyesinden itibaren 1000-2000 metre mesafe geniÅŸliÄŸindeki ÅŸeritte galeri usulü patlatma yapılmaması, alıcı ortama arıtma yapılmadan doÄŸrudan su deÅŸarj edilmemesi ÅŸartıyla çevre ve insan saÄŸlığına zarar vermeyeceÄŸi bilimsel ve teknik olarak belirlenen maden arama ve iÅŸletme faaliyetleri ile altyapı tesislerine izin verilir. 2000 metreden sonraki koruma alanı içinde çevresel etki  deÄŸerlendirmesi raporuna  göre yapılması uygun bulunan  maden istihracı ve her türlü tesis yapılabilir. Ancak faaliyet sırasında alıcı ortama yapılacak deÅŸarjlarda ilgili yönetmelikte belirtilen limitlere uyulması zorunludur.

            Maden üretim faaliyetleri ile bu faaliyetlere dayalı ruhsat sahasındaki tesisler için iÅŸyeri açma ve çalışma ruhsatları il özel idareleri tarafından verilir. Bu ruhsatların verilmesi sırasında 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu hükümlerine göre belediyelerin tahsil ettiÄŸi iÅŸyeri açma izni harcı il özel idaresi tarafından tahsil edilir. Bu bedelin % 50’si ruhsatın bulunduÄŸu bölgeyle sınırlı olarak altyapı yatırımlarında kullanılmak üzere, doÄŸrudan ilgili ilçe veya ilçelerin Köylere Hizmet Götürme Birlikleri hesabına aktarılır. Bu alanların belediyelerin mücavir alanı içerisinde kalması durumunda tahsil edilen harcın % 50’si ilgili belediyenin hesabına aktarılır.”

            “Ä°mar alanları içinde kalan madencilik faaliyetleri, ilgili yerel merciden izin alınarak yapılır. Ruhsat alındıktan sonra imar alanları içine alınan maden sahalarına bu hüküm uygulanmaz. Ä°mar planı bulunmayan alanlarda yapılan veya yapılacak olan madencilik faaliyetleri ile bu faaliyetlere baÄŸlı geçici tesisler ve bunların müÅŸtemilatı için imar planı yapılmaz. Ä°ÅŸletme ruhsatları çevre düzeni ve imar planları notuna iÅŸlenir. Ä°marsız alanlarda yürütülen madencilik faaliyetleri için gerekli olan geçici tesisler ve bunların müÅŸtemilatı, inÅŸaat ve yapı kullanma iznine tabi deÄŸildir. Ancak, yapıların fen ve saÄŸlık kurallarına uygun olması ve ilgili il özel idaresine bildirilmesi zorunludur. Ä°marsız alanlarda yürütülen madencilik faaliyetleri için gerekli olan geçici tesisler ve bunların müÅŸtemilatı niteliÄŸindeki yapıların, ruhsat sahibi tarafından madencilik faaliyetinin sonlandırılmasını müteakip bir yıl içinde kaldırılması, bunlardan çevresel etki deÄŸerlendirmesi olumlu kararı alınmış olanların, çevresel etki deÄŸerlendirmesi raporunda belirtildiÄŸi ÅŸekli ile her iki alanda da yol, su, haberleÅŸme, enerji nakil hattı, bant konveyör, havai hat ve kuyu tesislerinin ilgili idarenin onayı ve talebi doÄŸrultusunda bedelsiz olarak kalmasına izin verilebilir. DiÄŸerlerinin ise süresinde yerinden kaldırılması veya çevre ile uyumlu hale getirilmesi zorunludur. Ruhsat sahibinin bu yükümlülüklerini yerine getirmemesi halinde, çevre ve insan saÄŸlığı bakımından sorumlulukları devam eder. Ruhsat sahibi tarafından yapılması gereken iÅŸlemler valilik veya ilgili idare tarafından yerine getirilerek yapılan masraflar 21/7/1953 tarihli ve 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümlerine göre tahsil edilir.”

            “Madencilik faaliyetleri ile Devlet ve il yolları, otoyollar, demir yolları, havaalanı, liman, baraj, enerji tesisleri, petrol, doÄŸalgaz, jeotermal boru hatları, su isale hatları gibi kamu yararı niteliÄŸi taşıyan yatırımların birbirlerini engellemesi, maden iÅŸletme faaliyetinin yapılamaz hale gelmesi, yatırım için baÅŸka alternatif alanların bulunamaması durumunda, madencilik faaliyeti ve yatırımla ilgili karar, Kurul tarafından verilir.

            Herhangi bir yatırım yapılmamış I. Grup madenler, mıcır, kaba inÅŸaat, baraj, gölet, liman, yol gibi yapılarda kullanılan her türlü yapı hammaddeleri için verilen ruhsatlar ile görünür rezervi belirlenmemiÅŸ diÄŸer grup maden ruhsat sahaları ile çakışan aynı yerdeki diÄŸer yatırımlara Genel Müdürlükçe izin verilir. Ruhsatlı sahalarda görünür rezervi belirlemek üzere yapılan sondaj, kuyu, galeri, desandre gibi iÅŸler için yapılan yatırımların ve maden varlığının  belgelenmesi  durumunda tespit edilen  görünür rezerv alanı dışındaki  alanlar için, diÄŸer yatırımların madencilik faaliyetlerini engellemeyeceÄŸine Genel Müdürlükçe karar verilmesi halinde diÄŸer yatırım için izin verilir. Bu alanlarda ruhsat sahibi tarafından yapılmış yatırımı etkileyen bir husus var ise bu alanla ilgili karar Kurul tarafından verilir. Ä°ÅŸletme ruhsat alanı içerisinde ancak iÅŸletme izni veya görünür rezerv alanı dışındaki bir alanda diÄŸer yatırımlara Genel Müdürlükçe izin verilebilir. Yatırımın iÅŸletme izni veya görünür rezerv alanı ile çakışması durumunda, Kurul tarafından karar verilir. Arama ruhsatı döneminde hiçbir yatırım yapılmamış ise diÄŸer yatırımlara engel teÅŸkil etmez.

            Kurul, Devlet Planlama TeÅŸkilatının baÄŸlı olduÄŸu bakanın baÅŸkanlığında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, diÄŸer yatırımcı kurum ya da kuruluÅŸun baÄŸlı olduÄŸu bakan/bakanlar ve yatırım kararına onay veren kurumun ilgili olduÄŸu bakan olmak üzere asgari üç kiÅŸiden oluÅŸur. Ancak, yatırımcı kuruluÅŸun Devlet Planlama TeÅŸkilatının baÄŸlı olduÄŸu Bakanlığa veya Bakanlığa baÄŸlı ilgili veya iliÅŸkili bir kurum ve katılımcı sayısının üçün altında olması halinde Sanayi ve Ticaret Bakanı Kurula katılır. Kurul, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı veya ilgili taraf bakanlardan herhangi birinin daveti üzerine toplanır ve kararlarını üye tamsayısının salt çoÄŸunluÄŸuyla alır. Kurul tarafından alınan karar, kamu yararı kararı yerine geçer. Kurulun sekretaryası, Genel Müdürlük tarafından yürütülür.

            Kurul tarafından verilecek kararlarda; görünür rezerv alanı ile diÄŸer yatırımın çakışması halinde öncelikle madenin makul bir sürede üretilebilme imkanının olup olmadığı,  ara ve uç ürüne yönelik madenciliÄŸe dayalı sanayi tesislerinin hammadde ihtiyacını karşılayan ruhsatlı sahalarda, tesisin hammadde ihtiyacını karşılayacak ÅŸekilde alternatif alanların bulunup bulunmadığı dikkate alınarak deÄŸerlendirme yapılır.

            Kurul tarafından gerekli görülmesi halinde hazırlatılan rapor, danışmanlık ücretleri, yolluk, gündelik ve benzeri tüm harcamalar yatırımcı tarafından karşılanır. Ayrıca, yatırımlar nedeniyle Kurul kararı ile faaliyeti kısıtlanan maden iÅŸletmecisinin yatırım giderleri, lehine karar verilen tarafça tazmin edilir.”

            “Çevresel etki deÄŸerlendirmesi ile ilgili karar, iÅŸyeri açma ve çalışma ruhsatı, mülkiyet izni olmadan veya on üçüncü fıkraya aykırı faaliyette bulunulduÄŸunun tespiti halinde ruhsat teminatı irad kaydedilerek bu alandaki faaliyet durdurulur. Bu ihlallerin üç yıl içinde üç kez yapıldığının tespiti halinde ise teminat irad kaydedilerek ruhsat iptal edilir.”

            MADDE 4 – 3213 sayılı Kanunun 9 uncu maddesinin birinci fıkrası aÅŸağıdaki ÅŸekilde deÄŸiÅŸtirilmiÅŸtir.

            “Madencilik faaliyetleri Bakanlar Kurulu tarafından belirlenen teÅŸviklerden yararlandırılır. Ancak hazır beton, asfalt ve yapı elemanları üretim tesisleri, imalat sanayi sektörü dışında madencilik faaliyeti kapsamında deÄŸerlendirilmez.” 

            MADDE 5 – 3213 sayılı Kanunun 10 uncu maddesinin ikinci fıkrasından sonra gelmek üzere aÅŸağıdaki fıkra eklenmiÅŸ; mevcut dördüncü fıkrası aÅŸağıdaki ÅŸekilde deÄŸiÅŸtirilmiÅŸ, dördüncü fıkrasından sonra gelmek üzere aÅŸağıdaki fıkra eklenmiÅŸ; mevcut altıncı fıkrası aÅŸağıdaki ÅŸekilde yeniden düzenlenmiÅŸ ve mevcut beÅŸinci fıkrasında yer alan “beÅŸ” ibaresi “üç” ÅŸeklinde deÄŸiÅŸtirilmiÅŸtir.

            “Mühendisler tarafından hazırlanan her türlü proje, arama faaliyet raporu, faaliyet bilgi formları için geçerli olduÄŸu yıla ait kayıtlı oldukları oda sicil belgesinin Genel MüdürlüÄŸe veya il özel idarelerine verilmesi zorunludur.”

            “Gerçek dışı veya yanıltıcı beyanda bulunmak suretiyle bu Kanun hükümlerinin uygulanmasını engelleyen ve haksız surette hak iktisabına sebep olan teknik elemanlar uyarılır. Gerçek dışı veya yanıltıcı beyanların üç yıl içinde tekrarı halinde teknik elemanların bu Kanun gereÄŸince yapacakları beyanlar bir yıl süreyle geçersiz sayılır. Fiilin her tekrarında hak mahrumiyeti uygulamasına devam edilir. Uygulanan uyarı ve hak mahrumiyeti, teknik elemanın baÄŸlı bulunduÄŸu mesleki teÅŸekküle bildirilir.

            Teknik nezaretçinin atandığı ruhsat sahasındaki faaliyetleri düzenli bir ÅŸekilde denetleyerek tespit ve önerilerini teknik nezaretçi defterine kaydetmesi zorunludur. Aksi takdirde teknik nezaretçi uyarılır. Ä°kinci kez aynı ruhsat ile ilgili olarak bu yükümlülüklerin yerine getirilmemesi durumunda teknik nezaretçi hakkında beÅŸinci fıkra hükümleri uygulanır. Teknik nezaretçi defterini, teknik nezaretçi ile ruhsat sahibi veya vekili imzalar. Defterin ibraz edilmemesi veya düzenli tutulmaması halinde,  ruhsat sahibine on yıl süreli iÅŸletme ruhsatları için belirlenen yıllık iÅŸletme ruhsat harcı tutarında idari para cezası uygulanır.” 

            “Bu Kanuna göre;

            a) Ruhsatın ait olduÄŸu grup dışında, üretim hakkı olmayan diÄŸer grup madenin üretilmesi ve/veya sevk edilmesi,

            b) Arama ruhsat döneminde izinsiz üretim veya verilen üretim izninden fazla üretim ve satış yapılması,

            c) Ruhsat sahibinin kamulaÅŸtırılan alanı kamulaÅŸtırma amacı dışında kullanması,

            ç) Galeri atımı yöntemi ile patlatma yapılması,

            d) Genel Müdürlükçe faaliyeti durdurulan sahalarda üretim faaliyetinde bulunulması,

            e) Ruhsat sahasında yapılan üretimlerin beyan edilmemesi,

            haksız yere hak iktisabı sayılır. Haksız yere hak iktisabına imkan veren bu hususlarla ilgili yapılmış beyanlar da gerçek dışı ve yanıltıcı beyanlar olarak kabul edilir.”

            MADDE 6 – 3213 sayılı Kanunun 12 nci maddesinin üçüncü ve beÅŸinci fıkraları aÅŸağıdaki ÅŸekilde deÄŸiÅŸtirilmiÅŸ, beÅŸinci fıkradan sonra gelmek üzere sırasıyla aÅŸağıdaki fıkralar eklenmiÅŸtir.

            “Sevk fiÅŸi olmaksızın maden sevk edildiÄŸinin, mülkî idare amirlikleri veya il özel idareleri tarafından tespit edilmesi halinde, sevk edilen madene el konulur. Söz konusu madenin ocak başı satış bedelinin beÅŸ katı tutarında idari para cezası verilir. Ruhsat sahibi tarafından sevk fiÅŸi olmaksızın maden sevk edildiÄŸinin, mülkî idare amirlikleri veya il özel idareleri tarafından tespit edilmesi halinde ise söz konusu madenin ocak başı satış bedelinin beÅŸ katı tutarında idari para cezası verilir.”

            “Ruhsatı olmadan veya baÅŸkasına ait ruhsat alanı içerisinde üretim yapıldığının tespiti halinde  faaliyetler  durdurularak  üretilen madene  mülki  idare  tarafından el konulur. Bu fiili iÅŸleyenlere, bu fıkra kapsamında üretilmiÅŸ olup el konulan ve el konulma imkanı ortadan kalkmış olan tüm madenin ocak başı satış bedelinin üç katı tutarında idari para cezası uygulanır. Ruhsat alanında ruhsat grubu dışında üretim yapıldığının tespiti halinde faaliyetler durdurularak üretilen madene mülkî idare amirliklerince el konulur. Bu fiili iÅŸleyen kiÅŸilere, bu fıkra kapsamında üretilmiÅŸ olup el konulan ve el konulma imkânı ortadan kalkmış olan tüm madenin, ocak başı satış bedelinin iki katı tutarında idari para cezası uygulanır. El konulan madenler, mülki idare amirliklerince satılarak bedeli il özel idaresi hesabına aktarılır.

            Hammadde üretim izni olmadan üretim yapıldığının ve hammaddenin kamuya ait projelerde kullanıldığının tespit edilmesi halinde faaliyetler durdurulur. Bu alanda üretilen hammadde için faaliyeti gerçekleÅŸtirene ocak başı satış bedeli kadar idari para cezası uygulanır. Hammadde üretim izin alanından üretilen hammaddenin projede belirtilen amaç dışında kullanıldığının tespit edilmesi halinde, faaliyeti gerçekleÅŸtirene amaç dışı kullanılan hammaddenin ocak başı satış bedelinin üç katı tutarında idari para cezası verilir. Yapılan üretimin projede belirtilen amaç dışında kullanımının ikinci kez tespiti halinde hammaddenin ocak başı satış bedelinin üç katı tutarında idari para cezası uygulanarak izin iptal edilir.

            Ruhsatlı, ancak üretim veya iÅŸletme izni olmadan aynı grupta üretim yapıldığının tespiti halinde, üretim faaliyetleri durdurularak teminat irad kaydedilir.”

            MADDE 7 – 3213 sayılı Kanunun 13 üncü maddesinin birinci, beÅŸinci ve yedinci fıkraları aÅŸağıdaki ÅŸekilde deÄŸiÅŸtirilmiÅŸtir.

            “Ruhsatların verilmesi için harç ve teminatın yatırılması zorunludur. Ruhsat teminatı, ruhsat aÅŸamasına ve ruhsat süresine baÄŸlı olarak hektar başına yıllık ruhsat harcının % 1’ idir. Bu oranı % 50’si oranında artırmaya veya aynı oranda eksiltmeye Bakanlar Kurulu yetkilidir. Teminat miktarı 10.000 TL’den az olamaz. Bu miktar her yıl yeniden deÄŸerleme oranı nispetinde artırılır. Arama dönemi üretim izni ve üretim için iÅŸletme izni talep edildiÄŸinde çevre ile uyum teminatı alınır. Bu teminat, özel kanunlarında belirtilen hükümler hariç yıllık iÅŸletme ruhsat harç bedeli kadar her yıl Haziran ayının son günü mesai saati bitimine kadar yatırılır. Bu teminatın süresi sonuna kadar yatırılmaması halinde ruhsat teminatı irad kaydedilir. Faaliyet sonrası sahanın çevre ile uyumlu hale getirilmesini müteakip, çevre ile uyum teminatı iade edilir.”

            “Teminatlar, bir ay içinde muhasebe birimi emanet hesabına aktarılmak üzere Bakanlığın belirlediÄŸi bankada açılacak teminat hesabına yatırılır. Bu Kanuna göre irad kaydedilen teminatlar genel bütçeye gelir kaydedilir.”

            “Bakanlık, mülki idare amirlikleri ve il özel idareleri tarafından bu Kanuna göre verilen idarî para cezaları 30/3/2005 tarihli ve 5326 sayılı Kabahatler Kanununa göre tahsil edilir. Tahakkuk eden ve ödenmeyen Devlet hakları ile ruhsat harçları 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun hükümlerine göre takip ve tahsil edilmek üzere ilgili tahsil dairesine bildirilir.”

            MADDE 8 – 3213 sayılı Kanunun 14 üncü maddesinin birinci fıkrası aÅŸağıdaki ÅŸekilde deÄŸiÅŸtirilmiÅŸ  ve  birinci  fıkradan  sonra  gelmek  üzere  aÅŸağıdaki  fıkralar  eklenmiÅŸ, mevcut altıncı fıkrası aÅŸağıdaki ÅŸekilde deÄŸiÅŸtirilmiÅŸ ve altıncı fıkradan sonra gelmek üzere aÅŸağıdaki fıkra maddeye eklenmiÅŸ, mevcut beÅŸinci fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır.

            “Devlet hakkı, ocaktan çıkarılan madenin ocak başındaki fiyatından alınır.

            Üretilen madenin hammadde olarak kullanılması veya satılması halinde, aynı pazar ortamında madenin iÅŸletmelerdeki tüvenan olarak ocak başı satışında uygulanan fiyat, ocak başı satış fiyatıdır. Bu fiyat emsallerinden az olamaz. Emsal fiyatının tespitinde bu maddenin üçüncü fıkrası esas alınır.

            Tüvenan madenin, herhangi bir zenginleÅŸtirme iÅŸlemine tabi tutulduktan veya bir prosesten geçirildikten sonra satış fiyatının oluÅŸtuÄŸu durumlarda,  ocak başı satış fiyatı, madenin ocakta üretiminden ilk satışının yapıldığı aÅŸamaya kadar oluÅŸan nakliye, zenginleÅŸtirme ve varsa farklı prosese ait kullanılan tesis ve ekipmanın amortismanı dahil giderler çıkarılarak oluÅŸan fiyattır.

            Devlet hakkı;

            a) I. Grup ve II. Grup (a) bendi madenler ile mıcır, kaba inÅŸaat, baraj, gölet, liman, yol gibi yapılarda kullanılan her türlü yapı hammaddelerinde ocak başı satış fiyatı boyutlandırılmış ve/veya yıkanmış olarak satılan fiyatı olup, bu madenlerden % 4,

            b) II. Grup (b) bendi madenlerde % 2, ancak bu madenlerin yurt içindeki kendi tesisinde iÅŸlenerek uç ürün haline getirilmesi durumunda  % 1,

            c) III. Grup ve V. Grup madenlerde % 4,

            ç) IV. Grup madenlerde % 2,  ancak Altın, GümüÅŸ ve Platin madenlerinde % 4,

            d) VI. Grup madenlerden % 4,

            oranında alınır.

            Ruhsat sahibi tarafından beyan edilen ocak başı satış fiyatı Bakanlık tarafından denetlenir ve eksik beyanlar tamamlattırılır. Hazinenin özel mülkiyetinde veya Devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan yerlerde yapılacak madencilik faaliyetlerinden Devlet hakkı % 30 fazlasıyla alınır. Devlet hakkı iÅŸletme ruhsat harç miktarından az olamaz.

            IV. Grup (c) bendi madenlerin yurt içinde ve kendi entegre tesisinde kullanılarak metal hale getirilmesi halinde ödenmesi gereken Devlet hakkının % 50’si alınmaz.

            Yeraltı iÅŸletme yöntemi ile üretim yapılması durumunda ödenmesi gereken Devlet hakkının % 50’si alınmaz.

            Altın, gümüÅŸ ve platin madenleri bu madde ile getirilen herhangi bir özel indirimden istifade edemez. Ayrıca, diÄŸer madenlerden bu madde kapsamında belirtilen özel indirimlerden istifade edenler, bu Kanunun 9 uncu maddesinin ikinci fıkrasında belirtilen teÅŸviklerden yararlanamaz.”

            “Ruhsat sahibi tarafından yatırılan Devlet hakkının % 25’i il özel idare payı olarak ruhsatın bulunduÄŸu ilin özel idaresine, % 25’i ruhsatın bulunduÄŸu bölgeyle sınırlı olarak altyapı yatırımlarında kullanılmak üzere, doÄŸrudan ilgili ilçe veya ilçelerin Köylere Hizmet Götürme Birlikleri hesabına, % 50’si de Hazine hesabına yatırılır.

            Bakanlık, Devlet hakkının, bu Kanun hükümlerine uygun ve doÄŸru bir ÅŸekilde hesap ve beyan edilmesine iliÅŸkin tüm hususları, ruhsat sahasının büyüklüÄŸü, maden grubu veya türü, iÅŸletme cirosu veya iÅŸletmenin kamuya ait olup olmaması hususlarını dikkate alarak, 3568 sayılı Kanun hükümleri çerçevesinde yeminli mali müÅŸavirlerin tasdikine tabi tutabilir. Yeminli mali müÅŸavirler yaptıkları tasdikin doÄŸru olmaması halinde, tasdikin kapsamı ile sınırlı olmak üzere, kaybına uÄŸratılan Devlet hakkından ve kesilecek cezalardan ruhsat sahibi ile birlikte müÅŸtereken ve müteselsilen sorumlu olurlar. Yeminli mali müÅŸavirlerin tasdik raporlarına iliÅŸkin usul ve esaslar Maliye Bakanlığının uygun görüÅŸü alınarak yönetmelikle belirlenir.”

            MADDE 9 – 3213 sayılı Kanunun 16 ncı maddesinin birinci, beÅŸinci ve yedinci fıkraları aÅŸağıdaki ÅŸekilde deÄŸiÅŸtirilmiÅŸ, maddeye ikinci fıkrasının son cümlesinden önce gelmek üzere aÅŸağıdaki cümle ve maddenin sonuna aÅŸağıdaki fıkra eklenmiÅŸtir.

            “I. Grup ve II. Grup (a) bendi madenler için doÄŸrudan iÅŸletme ruhsatı verilir. II. Grup (b), III. Grup, IV. Grup ve VI. Grup madenler arama ruhsatı, V. Grup madenler arama sertifikası ile aranır. Müracaatların iÅŸletme talep harcı ile yapılması zorunludur. Müracaatlarda öncelik hakkı esastır.”

            “Genel MüdürlüÄŸe, I. Grup (b) bendi madenler için 50 hektarı, II. Grup (a) bendi madenler için 100 hektarı geçmeyecek ÅŸekilde doÄŸrudan iÅŸletme ruhsatı, II. Grup (b) bendi madenler için 100, III. Grup madenler için 500, IV. Grup madenler için 2.000 ve VI. Grup madenler için 5.000 hektarı geçmeyecek ÅŸekilde arama ruhsatı, V. Grup madenler için 1.000 hektarı geçmeyecek ÅŸekilde arama sertifikası müracaatı yapılır. Ancak tamamı denizlere yapılan III., IV. ve VI.  Grup ruhsat müracaatları 50.000 hektarı geçmeyecek ÅŸekilde yapılır.”

            “Müracaatlar, 1/25.000 ölçekli topoÄŸrafik harita koordinatları esas alınarak tespit edilen noktalarla sınırlandırılmış alanlar için I. Grup (a) bendi madenler için il özel idarelerine, diÄŸer grup madenler için Genel MüdürlüÄŸe doÄŸrudan veya internet yolu ile yapılır. Talep edilen alanın müsait olan kısmı müracaat tarihinde müracaat edene bildirilir ve iki ay içinde ön inceleme raporu, arama dönemi faaliyetlerinin yerine getirilebilmesi için gerekli olan mali yeterliliÄŸi de içeren maden arama projesinin verilmesi, harç ve teminatın yatırılması halinde arama ruhsatı verilir. Harç ve teminatın yatırılmaması ve bu belgelerin tamamlanmaması durumunda bu alanlar baÅŸka bir iÅŸleme gerek kalmaksızın müracaatlara açık hale gelir.”

“Bu madenler için, özel mülkiyete tabi alanlarda mülk sahibinin izninin alınması halinde Ä°l Özel Ä°daresi tarafından belirlenen muhammen bedelin yatırılmasını müteakip üçüncü ÅŸahıslara da ruhsat verilir.”

            “Denizlerde alınan; Kokolit, Sapropel ve Hidrojen Sülfür ruhsat sahipleri, arama ruhsat yürürlülük tarihinden itibaren bir yıl içerisinde Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı veya Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığına baÄŸlı bir ÅŸirketi en az bir yönetim kurulu üyeliÄŸi ile bir denetçi üye verme ve sermaye koyma ÅŸartı aramaksızın, en az yüzde on hisse olmak kaydıyla ÅŸirketine ortak almak zorundadır.”

            MADDE 10 – 3213 sayılı Kanunun 17 nci maddesinin birinci, ikinci, üçüncü, dördüncü fıkraları aÅŸağıdaki ÅŸekilde deÄŸiÅŸtirilmiÅŸ ve ikinci fıkrasından sonra gelmek üzere aÅŸağıdaki fıkra eklenmiÅŸtir.

            “Arama ruhsatının düzenlenmesinden sonraki ilk bir yıl ön arama dönemidir. Ön arama süresi sonuna kadar, maden arama projesinde belirtilen faaliyetlerin tamamlandığını ve bu faaliyetlere iliÅŸkin yatırım harcamalarını gösteren ön arama faaliyet raporunun verilmesi zorunludur. Aksi takdirde teminat irad kaydedilerek ruhsat iptal edilir. YükümlülüÄŸünü yerine getiren ruhsat sahipleri IV. ve VI. Grup madenlerde iki yıl, diÄŸer gruplarda bir yıl olmak üzere genel arama dönemine hak saÄŸlar.

            Genel arama dönemi süresi sonuna kadar maden arama projesinde belirtilen maden kaynağına iliÅŸkin bilgiler ve bu dönemde yapılan arama faaliyetlerine iliÅŸkin yatırım harcamalarını da gösteren genel arama faaliyet raporunun verilmesi zorunludur.  Aksi takdirde teminat irad kaydedilerek ruhsat iptal edilir.

            Arama dönemleri ile ilgili proje, arama faaliyet raporları ve diÄŸer belgeler,  yapılan çalışmaların niteliÄŸi dikkate alınarak jeoloji, jeofizik, maden mühendisi veya mühendislerince hazırlanır. Bu çalışmaların niteliÄŸi ile ilgili belgeleri düzenlemeye yetkili mühendisler yönetmelikle belirlenir.

            YükümlülüÄŸünü yerine getiren ruhsat sahipleri IV. ve VI. Grup madenlerde dört yıl detay arama dönemine hak saÄŸlar. Detay arama döneminde her yıl, görünür maden rezervine iliÅŸkin bilgileri ve bu dönemde yapılan arama faaliyetlerine iliÅŸkin yatırım harcamalarını gösteren detay arama faaliyet raporunun verilmesi zorunludur.  Bu yükümlülüklerin yerine getirilmemesi ve/veya arama ruhsat süresi sonuna kadar iÅŸletme ruhsat talebinde bulunulmaması durumunda teminat irad kaydedilerek ruhsat iptal edilir. DiÄŸer gruplardaki ruhsatlarda ise genel arama dönemi sonuna kadar rezerv bilgilerini de içeren arama faaliyet raporu ile birlikte iÅŸletme projesinin verilmesi zorunludur.”

            “Arama dönemlerinin süresinden önce tamamlanması halinde dönem sonu beklenmeden sonraki aÅŸamalara geçilebilir.” 

            MADDE 11 – 3213 sayılı Kanunun 24 üncü maddesinin birinci, ikinci, üçüncü, dördüncü, on birinci ve on ikinci fıkraları aÅŸağıdaki ÅŸekilde deÄŸiÅŸtirilmiÅŸ; mevcut on ikinci fıkrasından sonra gelmek üzere aÅŸağıdaki fıkra eklenmiÅŸtir. 

            “Arama ruhsat süresi sonuna kadar, tespit edilen madenin rezerv bilgilerini de içeren 17 nci maddeye göre hazırlanmış arama faaliyet raporu ile en az bir maden mühendisi tarafından hazırlanan faaliyet sonrası iÅŸletme alanının çevre ile uyumlu hale getirilmesini de içeren, iÅŸletme projesi ve talep harcının ödendiÄŸine dair belge ile müracaatta bulunulması halinde iÅŸletme ruhsatı hakkı doÄŸar. Ancak I (b) ve II (a) bendi Grubu madenler için iÅŸletme ruhsatı talebinde iÅŸletme ruhsat teminatı ile harcının da yatırılması zorunludur.

            Projelerdeki eksiklikler, yapılan bildirimden itibaren üç ay içinde tamamlanır. Eksikliklerini verilen sürede tamamlamayanların teminatları iki katına çıkarılır ve süre üç ay daha uzatılır. Bu süre sonunda eksikliklerini tamamlamayanların talepleri kabul edilmez ve teminatları irad kaydedilir. Uygun bulunan iÅŸletme ruhsat talepleri için, ruhsat harçları ve teminatının üç ay içerisinde tamamlanması hususu talep sahibine tebliÄŸ edilir. Bu sürelerde eksikliklerini tamamlamayanların talepleri reddedilerek mevcut teminatı irad kaydedilir.

            I. Grup (a) bendi madenlerin ruhsat süresi beÅŸ yıldır. DiÄŸer grup madenlerin iÅŸletme ruhsat süresi, on yıldan az olmamak üzere projesine göre belirlenir. I. Grup (a) bendi ve diÄŸer gruplardaki ruhsatlar, sürenin bitiminden önce yeni bir projeyle uzatma talebinde bulunulması halinde ruhsat süresi uzatılabilir. I. Grup (a) bendi maden sahalarının ruhsat süresini uzatma taleplerinde; ihale yoluyla verilen ruhsatlarda ilk ihale bedelinin yeniden deÄŸerleme oranı ile belirlenen tutarı geçmeyecek, ihale yapılmadan verilen ruhsatlarda ise on yıllık iÅŸletme ruhsat harcının beÅŸ katından az olmamak kaydıyla bu bedel, Ä°l Özel Ä°daresi tarafından belirlenir. Toplam ruhsat süresi altmış yılı geçemez. Altmış yıldan sonraki sürenin uzatılmasına Bakanlar Kurulu yetkilidir.

            Arama ruhsatlı sahalara, geçici tesis alanı ile arama süresince belirlenen görünür, muhtemel ve mümkün rezerv alanı üzerinden iÅŸletme ruhsatı, geçici tesis alanı ve görünür rezerv alanına da iÅŸletme izni verilir. Arama ruhsatının diÄŸer kısımları taksir edilir. Mümkün rezerv alanlarının IV. ve VI. Grup ruhsat sahalarında beÅŸ yıl, diÄŸer grup ruhsat sahalarında üç yıl içinde görünür ve muhtemel rezerv haline getirilmeyen alanlar da taksir edilir.” 

            “Bu Kanunun 7 nci maddesine göre gerekli izinlerin alınmasından itibaren iÅŸletme izni verilir. Bu iznin verildiÄŸi tarihten itibaren bir yıllık süre içinde ruhsat sahibi madeni iÅŸletmeye almak zorundadır. Bu sürede iÅŸletmeye alınmayan ruhsat sahalarında, çalışılmayan her yıl için, projede belirtilen üretim miktarının % 10’u üzerinden Devlet hakkı alınır. Ruhsat sahibince, iÅŸletme ruhsatı yürürlük tarihinden itibaren üç yıl içinde bu Kanunun 7 nci maddesine göre alınması gerekli olan çevresel etki deÄŸerlendirmesi kararı, mülkiyet izni, iÅŸyeri açma ve çalışma ruhsatı ile Genel MüdürlüÄŸün kayıtlarına iÅŸlenmiÅŸ alanlar ile ilgili diÄŸer izinlerin alınarak Genel MüdürlüÄŸe verilmesini müteakip iÅŸletme izni düzenlenir. Yükümlülükleri yerine getirilmeyen ruhsatların teminatı irad kaydedilerek ruhsat iptal edilir. Ancak kamu kurumlarınca iÅŸletilen bor tuzu ve EreÄŸli Kömür Havzasındaki taÅŸkömürü ruhsatları için bu hüküm uygulanmaz.

            BeÅŸ yıllık sürede mücbir sebepler ve beklenmeyen haller dışında üç yıldan fazla üretim yapılmayan ruhsatlar, teminatları irad kaydedilerek iptal edilir. Bu üç yıllık süre içerisinde yapılan toplam üretimin projede beyan edilen bir yıllık üretim miktarının % 10’undan az olması halinde de bu hüküm uygulanır.

            Üretilecek madenin kullanıldığı entegre metalurji, seramik, çimento, kireç ve kimya tesisleri termik santral ve IV. Grup madenlerin zenginleÅŸtirme tesislerini beslemeye yönelik aynı tesis sahibine ait, kurulu tesislerinden uzaklığı, hangi tesislerin bu uygulamaya tabi olacağı ve diÄŸer usul ve esasları yönetmelikle belirlenen ruhsatlara on ikinci fıkra hükümleri uygulanmaz. Ancak, üretim yapılamayan her bir ruhsat için, projede belirtilen üretim miktarının % 10’u üzerinden Devlet hakkı alınır.”

            MADDE 12 – 3213 sayılı Kanunun 29 uncu maddesinin birinci fıkrasının sonuna aÅŸağıdaki cümle eklenmiÅŸtir.

“Ä°ÅŸletme projesine aykırı faaliyette bulunulması ve faaliyetlerin can ve mal güvenliÄŸi açısından tehlikeli bir durum oluÅŸturduÄŸunun tespit edilmesi halinde maden üretimine yönelik faaliyetler durdurulur.”

            MADDE 13 – 3213 sayılı Kanunun 30 uncu maddesinin ikinci fıkrasının sonuna aÅŸağıdaki cümle eklenmiÅŸtir.

“Ancak, iÅŸletme ruhsat safhasında hukuku sona eren sahalar ile Maden Tetkik ve Arama Genel MüdürlüÄŸü tarafından görünür rezervi belirlenerek Genel MüdürlüÄŸe devredilen sahalara bu hüküm uygulanmaz.”

            MADDE 14 – 3213 sayılı Kanunun 31 inci maddesinin birinci ve ikinci fıkraları aÅŸağıdaki ÅŸekilde deÄŸiÅŸtirilmiÅŸtir.

            “Maden iÅŸletme faaliyetleri, maden mühendisi nezaretinde yapılır. Yeraltı üretim yöntemiyle çalışan iÅŸletmeler ile en az onbeÅŸ iÅŸçi çalıştıran açık iÅŸletmeler asgari bir maden mühendisini daimi olarak istihdam etmek zorundadır. Teknik ve daimi nezaretçinin görev, yetki, sorumlulukları, atanma usul ve esasları, vardiyalı çalışan iÅŸletmelerde iÅŸletmenin büyüklüÄŸü ve niteliÄŸi esas alınarak her vardiyada zorunlu olarak istihdam edilecek maden mühendisi ile ruhsat sahasında görevlendirilecek teknik elemanların çalışma usul ve esasları Bakanlıkça çıkarılacak yönetmelikle belirlenir.

            Ä°ÅŸletmede daimi istihdam edilen maden mühendisi, kanun ve yönetmeliklerle belirlenen ÅŸartları taşıması kaydıyla 22/5/2003 tarihli ve 4857 sayılı Ä°ÅŸ Kanununun 81 inci maddesinde belirtilen iÅŸ güvenliÄŸi ile görevli mühendis veya teknik elemanların üstlendiÄŸi görev ve sorumluluÄŸu da yerine getirir.”

            MADDE 15 – 3213 sayılı Kanunun 32 nci maddesinin dördüncü fıkrası aÅŸağıdaki ÅŸekilde deÄŸiÅŸtirilmiÅŸtir.

            “Mücbir sebepler dışında bu süre içerisinde yukarıdaki tedbirleri almayan ruhsat sahibine üç aylık ek süre verilir. Verilen bu sürede çevre ile uyum planı çerçevesinde gerekli güvenlik ve çevresel önlemler alınmaması durumunda tedbir alınana kadar sorumluluk ruhsat sahibinin olması ÅŸartıyla, bu durum valiliÄŸe bildirilir. Çevre ile uyum çalışması için gerekli tedbirler, çevreye uyum planına uygun olarak orman arazilerinde ilgili orman idaresi, diÄŸer alanlarda il özel idareleri tarafından yerine getirilir. Orman idaresi veya il özel idaresi tarafından çevre ile uyum planına uygun olarak yapılan masraflar, ruhsat ve çevre ile uyum teminatından karşılanır. Teminatların yeterli olmaması durumunda çevre ile uyum planı çerçevesinde eksik kalan masraflar 6183 sayılı Kanuna göre ruhsat sahiplerinden tahsil edilir. Ä°lgili idare tarafından çevreye uyum planı dışında baÅŸkaca bir proje veya uygulama yapılması halinde buna iliÅŸkin masraflar, ilgili idare tarafından karşılanır ve ruhsat sahibinden herhangi bir bedel talep edilmez.”

            MADDE 16 – 3213 sayılı Kanunun 47 nci maddesinin üçüncü fıkrasından sonra gelmek üzere aÅŸağıdaki fıkralar ve son fıkrasının sonuna aÅŸağıdaki cümle eklenmiÅŸtir.

            “Maden Tetkik ve Arama Genel MüdürlüÄŸü tarafından buluculuk hakkı kazanılan IV. Grup (b) bendi ile VI. Grup maden ruhsat sahaları, arama masrafları karşılığında ihtisaslaÅŸmış Devlet kuruluÅŸlarına Bakan onayı ile devredilebilir. Devir aÅŸamasında bu Kanunun 17 nci maddesinde belirtilen süreler bu kararların uygulanması esnasında aranmaz.

             Bakanlık tarafından, ruhsat müracaatlarına kapatılan alanlar ile havza ve kuÅŸak madenciliÄŸini geliÅŸtirmek ve jeolojik yapıyı aydınlatmak için herhangi bir sebeple hükümden düÅŸmüÅŸ, terk edilmiÅŸ veya taksir edilmiÅŸ alanlarda, Bakanlıkça da gerekli görüldüÄŸü takdirde Maden Tetkik ve Arama Genel MüdürlüÄŸüne arama faaliyeti yaptırılmak gayesiyle ruhsat verilir. Ä°ÅŸletilebilecek maden varlığının belirlenmesi halinde, bu alanlardan ruhsat müracaatına kapatılan alanlardaki madenlerin iÅŸletilmesi için Bakanlar Kurulu kararı, diÄŸer alanlar için ise bu madde ve 30 uncu madde hükümlerine göre Genel Müdürlük tarafından ihale edilir.”

“MTA’nın arama ruhsatları teminattan muaftır.”

            MADDE 17 – 3213 sayılı Kanuna aÅŸağıdaki ek maddeler eklenmiÅŸtir.

            “EK MADDE 7 – Maden ruhsat sahiplerinin, ruhsat sahalarının bir kısmında veya tamamında üçüncü kiÅŸilerle yapmış oldukları rödövans sözleÅŸmelerinde, bu alanlarda yapılacak madencilik faaliyetlerinden doÄŸacak Ä°ÅŸ Kanunu, iÅŸ saÄŸlığı ve güvenliÄŸi ile ilgili idari, mali ve hukuki sorumluluklar rödövansçıya aittir. Ancak bu durum ruhsat sahibinin Maden Kanunundan doÄŸan sorumluluklarını ortadan kaldırmaz.

            EK MADDE 8 – Ruhsat sahası ile ilgili bir önceki yıla ait teknik nezaretçilik ücretinin ödendiÄŸine dair belgelerin her yıl Nisan ayı sonuna kadar Genel MüdürlüÄŸe verilmesi zorunludur. Aksi taktirde Kanunun 10 uncu maddesinde yer alan hata ve noksanlık kapsamında deÄŸerlendirilir.”

            MADDE 18 – 3213 sayılı Kanuna aÅŸağıdaki geçici maddeler eklenmiÅŸtir.

            “GEÇÄ°CÄ° MADDE 13 – Maden Tetkik ve Arama Genel MüdürlüÄŸü tarafından Genel MüdürlüÄŸe iade edilen veya bu Kanunun yürürlüÄŸe girdiÄŸi tarihten önce iade edilmiÅŸ olup ihalesi yapılmayan sahalar, talep edilmesi halinde Maden Tetkik ve Arama Genel MüdürlüÄŸüne iade edilir.

            GEÇÄ°CÄ° MADDE 14 – Maden ve mermer arama, ön iÅŸletme ruhsatları, iÅŸletme projesi verilen maden grubunda, Maden, Mermer, II., III. ve IV. Grup iÅŸletme ruhsatları ise iÅŸletme izninin bulunduÄŸu grupta ruhsatlandırılır. Ä°ÅŸletme ruhsatları, 6 ay içinde hak saÄŸladığı diÄŸer grup madenler için iÅŸletme izni talebinde bulunabilir. Aksi halde iÅŸletme izninin bulunduÄŸu maden grubu dışındaki madenlere hak saÄŸlamaz. Farklı gruplarda iÅŸletme iznine sahip iÅŸletme ruhsatları için bu gruplara ruhsat düzenlenir.

            IV. Grup arama ruhsat sahipleri VI. Grup kapsamındaki madenler için 6 ay içinde VI. Gruba intibak yaptırmak zorundadır. Aksi halde bu ruhsatlar VI. Grup madenler için hak saÄŸlamaz. Bu süre içinde yapılan VI. Grup yeni müracaatlar intibaklar ile doÄŸan haklar korunarak 6 aylık süre sonunda deÄŸerlendirilir. VI. Gruba intibak yaptıran ruhsatların IV. Grup hakları arama ruhsat süresi sonuna kadar devam eder. Arama ruhsat süresi sonunda iÅŸletme projesindeki maden grubunda ruhsatlandırılır.

            GEÇÄ°CÄ° MADDE 15 – 5177 sayılı Kanunun yürürlüÄŸe girdiÄŸi tarihten önce verilmiÅŸ olan ruhsatın talep edilen ruhsat grubu alanına taksir edilmesi, talep edilen alanda aynı gruba ait baÅŸka bir ruhsat bulunmaması ve aynı alan içinde öncelik hakkı olan diÄŸer grup ruhsat alanlarındaki faaliyetlere engel olmaması ÅŸartı ile 3213 sayılı Kanun kapsamına alınan madenler için arama, ön iÅŸletme ve iÅŸletme ruhsatlarından; mermer ruhsatları II. Grup madenler, maden ruhsatları ise I (b), III., IV., V. ve VI. Gruplardan birine hak saÄŸlar.

            GEÇÄ°CÄ° MADDE 16 – Bu Kanunun yayım tarihinden önce iÅŸletme ruhsatı yürürlüÄŸe girdiÄŸi halde iÅŸletme izni düzenlenmeyen ruhsatlar için ruhsat yürürlük tarihinden itibaren 3 yıl içinde Kanunun 7 nci maddesine göre gerekli izinlerin alınarak Genel MüdürlüÄŸe verilmesi zorunludur. Ancak bu Kanunun yayımı tarihinde 3 yıllık süresi dolmuÅŸ veya 3 yıllık sürenin dolmasına 1 yıldan az süresi kalmış ruhsatlar için söz konusu izinlerin 1 yıl içinde alınarak Genel MüdürlüÄŸe verilmesi zorunludur. Aksi takdirde bu ruhsatlar feshedilir.

            GEÇÄ°CÄ° MADDE 17 – Bu Kanunun yürürlük tarihinden önce arama ruhsatı almaya hak kazanan müracaatlar ve mevcut arama ruhsatları, arama ruhsat süresi bakımından 3213 sayılı Kanunun 17 nci maddesinin bu Kanunla deÄŸiÅŸtirilmeden önce kazanılmış haklar dikkate alınarak iÅŸlemleri yürütülür.

            Bu Kanunun yürürlük tarihinden itibaren yapılan müracaatlarda hak saÄŸlayanlardan iki ay içinde harç ve teminatını yatıranlar, ön inceleme raporu, maden arama projesi ve mali yeterlilik raporunu, yönetmelik yayımlandıktan sonraki bir ay içinde vermek zorundadır.

            GEÇÄ°CÄ° MADDE 18 –  II. Grup arama ruhsat sahipleri, II (a) Grubu madenler için iÅŸletme ruhsatı almak istemeleri halinde, bu Kanunun yürürlük tarihinden itibaren altı ay içerisinde Kanunun 24 üncü maddesine göre iÅŸletme ruhsat talebinde bulunmak zorundadır. Bu sürede iÅŸletme ruhsat talebinde bulunmayan II. Grup arama ruhsatları II (a) Grubuna hak saÄŸlamaz, II (b) Grubu maden ruhsatı olarak deÄŸerlendirilir. Ancak II (a) Grubu maden iÅŸletme ruhsatları talebi halinde II (b) Grubu madenler için hak saÄŸlar.

            GEÇÄ°CÄ° MADDE 19 –  Bu Kanunun uygulanmasını göstermek üzere hazırlanacak yönetmelikler, Kanunun yürürlüÄŸe girdiÄŸi tarihten itibaren üç ay içinde çıkarılır ve yönetmelikler yürürlüÄŸe girinceye kadar mevcut yönetmeliklerin bu Kanuna aykırı olmayan hükümlerinin uygulanmasına devam olunur.”

            MADDE 19 – 31/8/1956 tarihli ve 6831 sayılı Orman Kanununun 16 ncı maddesinin birinci fıkrası aÅŸağıdaki ÅŸekilde deÄŸiÅŸtirilmiÅŸ ve maddeye üçüncü fıkrasından sonra gelmek üzere aÅŸağıdaki fıkralar eklenmiÅŸtir.

            “Devlet ormanları içinde maden aranması ve iÅŸletilmesi ile madencilik faaliyeti için zorunlu; tesis, yol, enerji, su, haberleÅŸme ve altyapı tesislerine, fon bedelleri hariç, bedeli alınarak Çevre ve Orman Bakanlığınca izin verilir. Ancak, temditler dahil ruhsat süresince müktesep haklar korunmak kaydı ile Devlet ormanları sınırları içindeki tohum meÅŸcereleri, gen koruma alanları, muhafaza ormanları, orman içi dinlenme yerleri, endemik ve korunması gereken nadir ekosistemlerin bulunduÄŸu alanlarda maden aranması ve iÅŸletilmesi, Çevre ve Orman Bakanlığının muvafakatine baÄŸlıdır. Genel bütçe kapsamındaki kamu idarelerinin; baraj, gölet, liman ve yol gibi yapılarda dolgu amaçlı kullanacağı her türlü yapı hammaddesi üretimi için yapacağı madencilik faaliyetleri ile zorunlu tesislerinden bedel alınmaz.”

            “Madencilik faaliyetlerinin sona ermesi neticesinde idareye teslim edilen veya terk edilen doÄŸal yapısı  bozulmuÅŸ  orman alanları  rehabilite  edilir. Rehabilite  maksadı ile  bu  alanların orman yetiÅŸtirilmek üzere inÅŸaat, yıkıntı ve hafriyat atıkları ile doldurularak aÄŸaçlandırmaya hazır hale getirilmesi için büyükÅŸehir mücavir alanlarında büyükÅŸehir belediyelerine, diÄŸer yerlerde ise il ve ilçe belediyelerine bedeli karşılığında izin verilebilir.

            Maddenin uygulanması ile ilgili tanım, ÅŸekil, ÅŸart ve esaslar yönetmelikle düzenlenir.”

            MADDE 20 – 19/2/1985 tarihli ve 3154 sayılı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının TeÅŸkilat ve Görevleri Hakkında Kanuna aÅŸağıdaki ek madde ilave edilmiÅŸtir.

            “EK MADDE 2 – Bu Kanuna ekli (1) sayılı listede yer alan kadrolar ihdas edilerek 13/12/1983 tarihli ve 190 sayılı Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin eki (I) sayılı cetvelin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile ilgili bölümüne eklenmiÅŸtir.”

            MADDE 21 – 3154 sayılı Kanuna aÅŸağıdaki geçici madde ilave edilmiÅŸtir.

            “GEÇÄ°CÄ° MADDE 9 – Bu Kanun ile ihdas edilen kadrolara, 5944 sayılı 2010 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanununun 22 nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan sınırlamalara tabi olmaksızın atama yapılır.”

            MADDE 22 – Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüÄŸe girer.

            MADDE 23 – Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

23/6/2010

 Marbleport: Türkiye’nin DoÄŸal Yapı TaÅŸları Maden ve Mermer Portalı
Maden kanunu, yönetmelikler, duyurular, bakanlık, meclis, DoÄŸal Kaynaklar, mermer firmaları, maden firmaları, kobi, kosgeb, ekonomi, maden haberleri, faydalı linkler, maden ruhsatı alımı, üretim, eleman alımı, ekonomi, ithalat ihracat, liman, gümrük, iÅŸ ilanları ve daha fazlası

 

 


 

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

MADEN KANUNUNDA DEGISIKLIK ONAYLANDI

ELEKTRiK PiYASASI KANUNU iLE BAZI KANUNLARDA DEGiSiKLiK YAPILMASINA DAiR KANUN   Kanun No. 7257                                &

MADEN KANUNUNDA DEGISIKLIK YASALASTI BORCU YOKTUR VE HAPIS CEZASI DETAYI

MADEN YASASINDA DEGISIKLIK KABUL EDILDI Enerji alaninda düzenlemeler içeren Elektrik Piyasasi Kanunu ile Bazi Kanunlarda Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek, yasalasti. Kanunla maden arama ve isletme ruhsatlarinin verilmesi, bir

MAPEG 73 ADET MADEN SAHASINI Ä°HALE EDÄ°LMEK ?ZERE ARAMALARA A?ACAK LÄ°STELER Ä°?Ä°N TIKLAYINIZ

Resmi Gazetede yayımlanan? MAPEG duyurusu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel M?d?rl?ğ?nden: Konu: İhale İlanı 6592 sayılı Kanunla Değişik 3213 sayılı Maden Kanununun h?k?mleri uyarınca hukuki durumları sona eren 73 adet maden sahası ihale ed

99 ADET MADEN SAHASI Ä°HALE EDÄ°LECEK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol Ä°ÅŸleri Genel MüdürlüÄŸünden ilan edildi 6592 sayılı Kanunla DeÄŸiÅŸik 3213 sayılı Maden Kanununun hükümleri uyarınca hukuki durumları sona eren 99 adet maden sahası ihale edilmek üzere Maden Ka

MAPEG MADEN RUHSATLARI Ä°HALE EDECEK MADEN SAHALARININ LÄ°STESÄ° Ä°ÇÄ°N TIKLAYINIZ 

MADEN VE PETROL Ä°ÅžLERÄ° GENEL MÜDÜRLÜÄžÜ RESMÄ° GAZETE'DE 766 MADEN SAHASININ Ä°HALE EDÄ°LECEĞİNÄ° DUYURDU. 6592 Sayılı Kanunla DeÄŸiÅŸik 3213 Sayılı Maden Kanununun hükümleri uyarınca hukuki durumları sona eren 766 adet maden sahası ihale edilmek &uum

MAPEG YENÄ° MADEN RUHSATLARI Ä°HALE LÄ°STELERÄ° YAYIMLADI 

  431 ADET MADEN SAHASI Ä°HALE EDÄ°LMEK ÜZERE ARAMALARA AÇILACAKTIR 6592 Sayılı Kanunla DeÄŸiÅŸik 3213 Sayılı Maden Kanununun hükümleri uyarınca hukuki durumları sona eren 431 adet maden sahası ihale edilmek üzere Maden Kanununun 30.maddesine g

MADEN RUHSATLARINDA BORCU YOKTUR BELGESÄ° Ä°STENMEYECEK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın Madencilik Sektörüne Kovid-19 esteÄŸinin ardından Mapeg Genel MüdürlüÄŸü sayfasından ayrıntılar hakkında yeni duyuru yayımlandı. 22/03/2020 tarihinde Sayın Bakanımız’a arz ettiÄŸimiz Madencilik se

MADENCÄ°LÄ°K SEKTÖRÜNE KOVÄ°D-19 DESTEĞİ DEVLET HAKKI, RUHSAT BEDEL ÖDEMELERÄ° ARALIK AYINA ERTELENDÄ°

Bakanlığın duyurusunda Nisan ayı evrakları, projeler 30 Eylül 2020 tarihine kadar uzatıldı. Devlet hakkı, ruhsat bedellerini ödeme süreleri ise 28 Aralık 2020 tarihine kadar ertelendi. Aynı duyuru kapsamında deprem bölgelerinde etkilenen ruhsat sahipleri d

MAPEG YÜZLERCE MADEN RUHSATINA CEZA KESTÄ°

MAPEG YÜZLERCE RUHSATA CEZA KESTÄ° Resmi Gazete'de yayımlanan ilan . Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol Ä°ÅŸleri Genel MüdürlüÄŸünden: 3213 sayılı Maden Kanununun ÇeÅŸitli Maddeleri gereÄŸi aÅŸağıda ili, sicil numarası ve sahibi

MAPEG MADEN Ä°HALELERÄ°NÄ° CORONA-19 NEDENÄ°YLE ERTELEDÄ°

Maden ve Petrol Ä°ÅŸleri Genel MüdürlüÄŸü yapmış olduÄŸu duyuruda: COVÄ°D-19 virüs salgınını önleme amaçlı, ülkemizde genelinde alınan önlemler nedeniyle; 171. ihale grubu ihale tarihi 20.03.2020 tarih ve sonrasında olanlar ile 160. ihale gru

(TENMAK) TÜRKÄ°YE ENERJÄ°, NÜKLEER ve MADEN ARAÅžTIRMA KURUMU KURULDU

28 Mart 2020 Tarihli ve 31082 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Bazı CumhurbaÅŸkanlığı Kararnamelerinde DeÄŸiÅŸiklik Yapılmasına Dair CumhurbaÅŸkanlığı Kararnamesi (Kararname Numarası: 57) Kararname ile özel bütçeli (TENMAK) TÜRKÄ°YE ENERJÄ°, NÜKLEER ve MA

KREDİ KARTI FAİZ ORANLARI DÜŞTÜ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasından: KREDÄ° KARTI Ä°ÅžLEMLERÄ°NDE UYGULANACAK AZAMÄ° FAÄ°Z ORANLARI HAKKINDA TEBLÄ°Äž (SAYI: 2016/8)’DE DEĞİŞİKLÄ°K YAPILMASINA DAÄ°R TEBLÄ°Äž (SAYI: 2020/10) MADDE 1 – 12/11/2016 tarihli ve 29886 sayılı Resmî Gaz

MADENCÄ°LÄ°K SEKTÖRÜ MÜCBÄ°R SEBEP HALÄ°NDEN FAYDALANACAK.

GELÄ°R Ä°DARESÄ° BAÅžKANLIÄžI DUYURU YAYIMLADI. Koronavirüs Salgınından Etkilenmeleri Nedeniyle Beyanları Uzatılarak Ödemeleri Ertelenen Mükellefler Hakkında Duyuru Çin Halk Cumhuriyeti’nin Vuhan kentinde ortaya çıkan ve birçok ülkeye ya

SAYIN BAKANIMIZ FATÄ°H DÖNMEZ MADENCÄ°LÄ°K SEKTÖRÜ EKONOMÄ°K PAKETTEN FAYDALANMAK Ä°STÄ°YOR

Sayın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız  Fatih Dönmez, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının Türkiye'de yayılmasını en aza indirmek ve vatandaÅŸların günlük hayatlarını kolaylaÅŸtıracak iÅŸlemleri hayata geçirmek için ilgili b&uu

MAPEG 7 ADET MADEN SAHASINI UÇ ÜRÜN ÜRETÄ°MÄ°NE YÖNELÄ°K TESÄ°S KURULMASI ÅžARTI Ä°LE Ä°HALE EDÄ°LECEK

7 ADET MADEN SAHASI UÇ ÜRÜN ÜRETÄ°MÄ°NE YÖNELÄ°K TESÄ°S KURULMASI ÅžARTI Ä°LE Ä°HALE EDÄ°LECEKTÄ°R Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol Ä°ÅŸleri Genel MüdürlüÄŸünden: 3213 Sayılı Maden Kanunu hükümleri uyarınca hukuk

MAPEG 89 ADET MADEN SAHASI ARAMALARA AÇILMAK ÜZERE Ä°HALE EDECEK SAHA KOORDÄ°NATLARI Ä°ÇÄ°N TIKLAYIN

89 ADET MADEN SAHASI ARAMALARA AÇILMAK ÜZERE Ä°HALE EDÄ°LECEKTÄ°R Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol Ä°ÅŸleri Genel MüdürlüÄŸünden: 6592 Sayılı Kanunla DeÄŸiÅŸik 3213 Sayılı Maden Kanununun hükümleri uyarınca hukuki durumları so

Ä°NTERNET ÜZERÄ°NDEN MADEN RUHSAT BAÅžVURU Ä°ÅžLEMLERÄ°NDE DANIÅžABÄ°LÄ°RSÄ°NÄ°Z

KORONA VÄ°RÜSE KARÅžI ALINMAKTA OLAN TEDBÄ°RLER KAPSAMINDA MAPEG DUYURU YAYIMLADI MAPEG 17.03.2020 tarihli duyurusu; Koronavirüse karşı alınmakta olan tedbirler kapsamında, personelimizin ve siz deÄŸerli ziyaretçilerimizin saÄŸlığını koruyabilmek adına

MAPEG 284 ADET MADEN SAHASI ARAMALARA AÇILMAK ÜZERE Ä°KÄ°NCÄ° DEFA Ä°HALE EDECEK

284 ADET MADEN SAHASI ARAMALARA AÇILMAK ÜZERE Ä°KÄ°NCÄ° DEFA Ä°HALE EDÄ°LECEKTÄ°R Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol Ä°ÅŸleri Genel MüdürlüÄŸünden: 6592 Sayılı Kanunla DeÄŸiÅŸik 3213 Sayılı Maden Kanununun hükümleri uyarınca hukuk

491 ADET MADEN SAHASI DAHA Ä°HALE EDÄ°LECEK 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol Ä°ÅŸleri Genel MüdürlüÄŸü tarafından 13 Åžubat 2020 Tarihli ve 31038 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan  ilana göre:   6592 Sayılı Kanunla DeÄŸiÅŸik 3213 Sayılı Maden Kanununun hükümle

MAPEG SÖZLEÅžMELÄ° MÜHENDÄ°SLER ALACAK

Maden ve Petrol Ä°ÅŸleri Genel MüdürlüÄŸüne, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına ve 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüÄŸe konulan SözleÅŸmeli Personel ÇalÄ

383 MADEN SAHASI 5 AYRI DUYURU Ä°LE Ä°HALEYE ÇIKARILDI

MAPEG 305 maden sahasını ikinci defa olmak üzere , 52 ve 22 maden sahasını ayrı listeler halinde  ilk defa ihaleye çıkardı.   3 adet küçük alan maden sahası ise mücavirinde bulunan ruhsat sahipleri arasında ihale edilecek. Aydın-Ä°zmir ill

MAPEG JEOLOJÄ°, MADEN, JEOFÄ°ZÄ°K VE PETROL MÜHENDÄ°SLERÄ° ALACAK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol Ä°ÅŸleri Genel MüdürlüÄŸünden:   MADEN VE PETROL UZMAN YARDIMCILIÄžI GÄ°RÄ°Åž SINAV Ä°LANI   Maden ve Petrol Ä°ÅŸleri Genel MüdürlüÄŸüne, Genel Ä°dare Hizmetleri Sınıfından 8 inci v

TKÄ° ÅžIRNAK'TA BULUNAN ASFALTÄ°T SAHASINI Ä°HALE Ä°LE DEVREDECEK

ASFALTÄ°T SAHASI RUHSAT DEVRÄ° Ä°LE Ä°HALE EDÄ°LECEKTÄ°R Türkiye Kömür Ä°ÅŸletmeleri Kurumu Genel MüdürlüÄŸünden: Sicil 87179 ruhsat numaralı asfaltit sahasının iÅŸletme hakkının sözleÅŸmede belirlenen bedel karşılığında ruhsat devri ile ihale edi

320 ADET MADEN SAHASI Ä°KÄ°NCÄ° DEFA Ä°HALE EDÄ°LECEK

MADEN SAHALARI ARAMALARA AÇILMAK ÜZERE Ä°KÄ°NCÄ° DEFA Ä°HALE EDÄ°LECEKTÄ°R  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol Ä°ÅŸleri Genel MüdürlüÄŸünden   Resmi Gazete'de yapılan ilanda  " 6592 Sayılı Kanunla DeÄŸiÅŸik 321

35 MADEN SAHASI Ä°HALE EDÄ°LECEK

MAPEG  Resmi Gazetede yayımlanan ilana göre 35 maden ruhsatını ihale edilecek. daha önce ilan edilip iptal edilen 1102 ruhsat sahası hakkında henüz bir bilgi verilmemektedir.  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünden: "6592 Sayılı

MADENLERDE Ä°DARÄ° PARA CEZALARI MAHKEMELÄ°K OLUYOR. HUKUK DANIÅžMANLARIMIZ HÄ°ZMETÄ°NÄ°ZDE.

MarblePort’tan Madencilik Sektörüne yeni hizmet. Mühendislik hizmeleri yanında Hukuk MüÅŸavirlerimiz de sizlerin hizmetinde. MAPEG tarafından maden ruhsatlarına verilen para cezaları maden ruhsatlarının düÅŸmesine kadar gidiyor. Hemen her sektöre

MAPEG 1102 SAHANIN Ä°HALESÄ°NÄ° ERTELEDÄ°

Maden ve Petrol Ä°ÅŸleri Genel MüdürlüÄŸü 08/08/2019 tarihinde Resmi Gazete'de Yayımlanan Ä°hale  duyurusunda belirtilen 1102 sahanın ihalesini erteledi. Mapeg resmi sitesi  www.mapeg.gov.tr de yapılan açıklamada, sebepleri belirtilmeden, ileri bir tarihe

MAPEG 1102 MADEN RUHSATI Ä°HALE EDÄ°LECEK. RESMÄ° GAZETE'DE YAYIMLANDI

MAPEG maden sahalarını ihale ediyor. Resmi Gazete'de Yayımlandı. 1102 ADET MADEN SAHASI Ä°HALE EDÄ°LMEK ÜZERE ARAMALARA AÇILACAKTIR Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol Ä°ÅŸleri Genel MüdürlüÄŸünden: 6592 Sayılı Kanunla DeÄŸiÅŸik 3213 S

MAPEG GENEL MÜDÜRLÜÄžÜNE CEVAT GENÇ ATANDI. MÄ°THAT CANSIZ GÖREVDEN ALINDI. Profesör Doktor Åžeref Kalaycı bakan yardımcılığına getirildi.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan atamalar yaptı.  CumhurbaÅŸkanlığı Kararnamesi ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mithat Cansız görevden alınarak, yerine Profesör Doktor Åžeref Kalaycı getirildi.   Söz konusu Karara göre, 

7176 SAYILI KANUN İLE MADEN KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILDI

7176 Sayılı BAZI KANUNLAR Ä°LE 635 SAYILI KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMEDE DEĞİŞİKLÄ°K YAPILMASINA DAÄ°R KANUN'un  Resmi Gazete'de yayımlanan 7-14 maddeleri Maden Kanunu ile  ilgili. Ä°lgili Maddeler. MADDE 7 – 4/6/1985 tarihli ve 3213 sayılı Maden Kanun
Tüm Haberler | Haber Arşivi