DSİ, JEOLOJİ, MADEN, HARİTA VE DİĞER ALANLARDA MÜHENDİSLER ALACAK

07:19:05 30.09.2014
Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünden:
Kurumumuzun merkez ve taşra teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/A maddesine göre istihdam edilmek üzere;
Aşağıda il, unvan ve sayıları belirtilen toplam 136 (yüz otuz altı) adet Mühendis kadrosuna, 2014 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı sonucunda KPSS P3 puan türünden asgari 70 puana sahip olanlar arasından, “07/9/2014 tarih ve 29112 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan DSİ Mühendislik Atama ve Sınav Yönetmeliği” çerçevesinde yapılacak sözlü sınav neticesinde atama yapılacaktır.
1 - ATAMA YAPILACAK İL, KADRO ADEDİ VE MEZUNİYET ŞARTI
A) Elektrik Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği
Sıra No | Atama Yapılacak İl | Atama Yapılacak Mühendis Kadrosu |
1 | ARTVİN | 1 |
2 | SİVAS | 1 |
TOPLAM | 2 |
Son müracaat tarihi itibarıyla fakültelerin veya denkliği Yükseköğretim Kurulunca onaylanmışyurt içi veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının Elektrik Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümlerinden mezun olma şartı aranacaktır.
B) Harita Mühendisliği
Sıra No | Atama Yapılacak İl | Atama Yapılacak Mühendis Kadrosu |
1 | AYDIN | 1 |
2 | ARTVİN | 2 |
3 | BALIKESİR | 1 |
4 | BARTIN | 1 |
5 | BATMAN | 1 |
6 | EDİRNE | 2 |
7 | ERZİNCAN | 1 |
8 | ERZURUM | 1 |
9 | ESKİŞEHİR | 1 |
10 | HATAY | 1 |
11 | KAHRAMANMARAŞ | 1 |
12 | KARS | 2 |
13 | MANİSA | 1 |
14 | TUNCELİ | 1 |
TOPLAM | 17 |
Son müracaat tarihi itibarıyla fakültelerin veya denkliği Yükseköğretim Kurulunca onaylanmışyurt içi veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının Harita Mühendisliği bölümlerinden mezun olma şartı aranacaktır.
C) Jeoloji Mühendisliği
Sıra No | Atama Yapılacak İl | Atama Yapılacak Mühendis Kadrosu |
1 | ERZURUM | 2 |
2 | AFYONKARAHİSAR | 1 |
3 | ARTVİN | 1 |
4 | BATMAN | 1 |
5 | ISPARTA | 1 |
6 | KAHRAMANMARAŞ | 1 |
7 | KAHRAMANMARAŞ (AFŞİN) | 1 |
8 | KARS | 1 |
9 | KASTAMONU | 1 |
10 | KAYSERİ | 1 |
11 | TRABZON | 1 |
12 | VAN | 1 |
TOPLAM | 13 |
Son müracaat tarihi itibarıyla fakültelerin veya denkliği Yükseköğretim Kurulunca onaylanmışyurt içi veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının Jeoloji Mühendisliği bölümlerinden mezun olma şartı aranacaktır.
Ç) Jeofizik Mühendisliği
Sıra No | Atama Yapılacak İl | Atama Yapılacak Mühendis Kadrosu |
1 | EDİRNE | 1 |
2 | KARS | 1 |
TOPLAM | 2 |
Son müracaat tarihi itibarıyla fakültelerin veya denkliği Yükseköğretim Kurulunca onaylanmış yurt içi veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının Jeofizik Mühendisliği bölümlerinden mezun olma şartıaranacaktır. . MarblePort Türkiye'nin Doğal Yapı Taşları Maden Ve Mermer Portalı .
D) Maden Mühendisliği
Sıra No | Atama Yapılacak İl | Atama Yapılacak Mühendis Kadrosu |
1 | EDİRNE | 1 |
2 | ERZURUM | 1 |
3 | KONYA | 1 |
TOPLAM | 3 |
Son müracaat tarihi itibarıyla fakültelerin veya denkliği Yükseköğretim Kurulunca onaylanmışyurt içi veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının Maden Mühendisliği bölümlerinden mezun olma şartı aranacaktır. . MarblePort Türkiye'nin Doğal Yapı Taşları Maden Ve Mermer Portalı .
E) Makina Mühendisliği
Sıra No | Atama Yapılacak İl | Atama Yapılacak Mühendis Kadrosu |
1 | KARABÜK | 1 |
2 | KARS | 2 |
3 | KASTAMONU | 1 |
4 | ŞANLIURFA | 1 |
5 | ŞANLIURFA (VİRANŞEHİR) | 1 |
6 | VAN | 2 |
TOPLAM | 8 |
Son müracaat tarihi itibarıyla fakültelerin veya denkliği Yükseköğretim Kurulunca onaylanmışyurt içi veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının Makina Mühendisliği bölümlerinden mezun olma şartı aranacaktır.
F) Ziraat Mühendisliği
Sıra No | Atama Yapılacak İl | Atama Yapılacak Mühendis Kadrosu |
1 | KAYSERİ | 1 |
2 | AYDIN | 1 |
3 | BALIKESİR | 1 |
4 | ŞANLIURFA | 1 |
5 | TRABZON | 1 |
TOPLAM | 5 |
Son müracaat tarihi itibarıyla fakültelerin veya denkliği Yükseköğretim Kurulunca onaylanmışyurt içi veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının Ziraat Mühendisliği bölümlerinden mezun olma şartı aranacaktır.
G) İnşaat Mühendisliği
Sıra No | Atama Yapılacak İl | Atama Yapılacak Mühendis Kadrosu | Sıra No | Atama Yapılacak İl | Atama Yapılacak Mühendis Kadrosu |
1 | ADANA | 1 | 27 | KAHRAMANMARAŞ | 1 |
2 | AFYONKARAHİSAR | 1 | 28 | KAHRAMANMARAŞ (AFŞİN) | 1 |
3 | AĞRI | 1 | 29 | KARABÜK | 1 |
4 | ANKARA (MERKEZ) | 8 | 30 | KARS | 5 |
5 | ANTALYA (ELMALI) | 1 | 31 | KASTAMONU | 4 |
6 | ANTALYA (FİNİKE) | 1 | 32 | KAYSERİ | 1 |
7 | ARTVİN | 1 | 33 | KAYSERİ(YAHYALI) | 1 |
8 | AYDIN | 4 | 34 | KONYA | 2 |
9 | BALIKESİR | 2 | 35 | KÜTAHYA | 1 |
10 | BAYBURT | 2 | 36 | MANİSA | 2 |
11 | BİLECİK | 1 | 37 | MERSİN | 1 |
12 | BİTLİS | 1 | 38 | MERSİN (SİLİFKE) | 1 |
13 | BURDUR | 1 | 39 | MUĞLA | 1 |
14 | BURSA | 3 | 40 | MUŞ | 2 |
15 | ÇANKIRI | 1 | 41 | SAKARYA | 1 |
16 | ÇORUM | 1 | 42 | SİİRT | 2 |
17 | DİYARBAKIR | 1 | 43 | SİNOP | 1 |
18 | EDİRNE | 1 | 44 | SİVAS | 3 |
19 | EDİRNE (İPSALA) | 1 | 45 | ŞANLIURFA | 1 |
20 | ERZURUM | 2 | 46 | ŞANLIURFA (VİRANŞEHİR) | 1 |
21 | ESKİŞEHİR | 2 | 47 | TRABZON | 1 |
22 | GÜMÜŞHANE | 1 | 48 | TUNCELİ | 1 |
23 | HAKKÂRİ | 1 | 49 | UŞAK | 1 |
24 | HATAY | 1 | 50 | VAN | 4 |
25 | ISPARTA | 2 | 51 | YOZGAT | 1 |
26 | İZMİR | 1 | 52 | ZONGULDAK | 1 |
TOPLAM | 85 |
Son müracaat tarihi itibarıyla fakültelerin veya denkliği Yükseköğretim Kurulunca onaylanmışyurt içi veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun olma şartı aranacaktır.
2 - ADAYLARDA ARANILAN ŞARTLAR
a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartlarıtaşımak,
b) 2014 yılıKamu Personeli Seçme Sınavı sonucunda KPSS P3 puan türünden asgari 70 puana sahip olmak.
c) Yurdun her yerinde ve arazi şartlarında görev yapabilecek sağlık şartlarını taşımak.
3 - BAŞVURU YERİ VE ŞEKLİ
Başvurular, elektronik ortamda http://personelalimi.dsi.gov.tr adresinde yer alan Devlet Suİşleri Sınav Başvuru Formu’nun doldurulması suretiyle yapılacaktır. Sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylar başvuru formunu imzalıolarak Genel Müdürlüğe göndereceklerinden birçıktıalınması zorunludur.
Her aday en fazla 10 adet tercihte bulunacaktır. . MarblePort Türkiye'nin Doğal Yapı Taşları Maden Ve Mermer Portalı .
Başvurular sadece elektronik ortamda yapılacağından şahsen veya posta ile yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.
4 - BAŞVURU TARİHİ
Başvurular; 01 Ekim 2014 tarihinde başlayacak, 10 Ekim 2014 tarihinde de sona erecektir.
5 -BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ
Başvuruda bulunan ve başvurusu kabul edilen adaylar arasından en yüksek KPSSP3 puanından başlamak üzere atama yapılacak kadro sayısının üç katı kadar aday (son sıradaki adayla eşit puan alanlar dâhil) sözlü sınava girmeye hak kazanacaktır.
6 - SINAV TARİHİ VE YERİ
Sözlü sınava çağrılacak adayların; ad ve soyadları, sınav yeri, sınav tarihi ve saati ile ilgili bilgiler 13 Ekim 2014 tarihinde www.dsi.gov.tr adresinde ilan edilecektir. Ayrıca adaylara yazılı bildirimde bulunulmayacaktır.
7 - GİRİŞSINAVI İÇİN GEREKLİ BELGELER
Sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylar başvuruda bulunurken çıktısınıaldıkları Devlet Su İşleri Sınav Başvuru Formunu imzalı olarak aşağıdaki belgelerle birlikte en geç 17 Ekim 2014 tarihinde Genel Müdürlük Personel ve Eğitim Dairesi Başkanlığı’nda olacak şekilde posta ile (iadeli taahhütlü olarak) gönderecek veya Genel Müdürlük Personel ve Eğitim Dairesi Başkanlığı’na elden teslim edeceklerdir.
a) Diploma veya mezuniyet belgesinin aslı veya onaylı örneği (eğitimini yurtdışında tamamlamış olanlar için diploma denklik belgesinin aslı veya onaylı örneği),
b) KPSS sonuç belgesinin bilgisayar çıktısı,
c) Üç adet vesikalık fotoğraf.
Belgelerin posta ile gönderilmesi halinde, postadaki gecikmeler veya benzeri sebeplerle 17Ekim 2014 tarihi mesai bitiminden sonra Genel Müdürlük kayıtlarına geçen başvurular dikkate alınmayacaktır.
8 - GİRİŞSINAVI KONULARI
Giriş sınavısözlü/uygulamalı olarak yapılacak olup sınavda adaylar;
a) Mesleki alan bilgisi ve Genel Müdürlüğün faaliyet alanları,
b) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü,
c) Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu,
ç) Genel yetenek ve genel kültür düzeyi,
d) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı, esas alınarak toplam yüz puan üzerinden değerlendirilecektir. Sözlü sınavda yüz üzerinden en az yetmiş puan alanlar başarılı sayılır.
9 -DEĞERLENDİRME
Sınav Komisyonun her bir üyesi tarafından verilen puanlar ayrı ayrı tutanağa geçirilir ve üyelerin yüz tam puan üzerinden verdikleri notların aritmetik ortalaması alınarak adayın sözlü sınav puanı tespit edilir.
Adayların, sözlü sınav puanı ile KPSSP3 puanının aritmetik ortalaması esas alınarak belirlenen başarı puanına göre nihai başarı listesi hazırlanır. Asıl ve yedek listelerde sıralama yapılırken, adayların başarı puanının eşit olması halinde, sözlü sınav puanı yüksek olan adaya, sözlü sınav puanının eşit olması durumunda ise KPSSP3 puanı yüksek olan adaya öncelik tanınır.
Giriş sınavısonuçları, başarı puanı en yüksek adaydan başlanmak suretiyle başarı puanına göre sıraya konularak, atama yapılacak kadro sayısı kadar asıl ve yedek listeler belirlenecektir.
GirişSınavında başarılı olup göreve başlamayanlar ile göreve başlayanlardan çeşitli sebeplerle ayrılanların yerine sınav sonuçlarının ilan edildiği tarihten itibaren altı ay süreyle Giriş Sınavı yedek listesindeki başarı sırası dikkate alınarak atama yapılır.
10 - SINAV SONUÇLARININ DUYURULMASI VE İTİRAZ
Başarılistesi www.dsi.gov.tr adresinde ilan edilecek olup ayrıca kişilere de yazılıtebligat yapılacaktır.
Adaylar, başarı listesinin ilan edilmesinden itibaren beş gün içinde Sınav Komisyonuna yazılı olarak itiraz edebilirler. İtirazlar, Sınav Komisyonunca itiraz süresinin bitiminden itibaren yedi iş günü içinde incelenerek karara bağlanıp sonuç, adaya yazılı olarak bildirilir.
11 - DİĞER HUSUSLAR
Asıl listede yer alanlardan atama işlemlerinin yapılması için kendilerine bildirilen süre içinde geçerli bir mazereti olmadığı halde başvurmayanlar ile gerekli şartlarıtaşımadığı sonradan anlaşılanların atama işlemleri yapılmayacaktır.
Atama yapılması için kendilerine bildirilen süre içinde mazeretsiz olarak başvurmayan veya ataması yapıldığı halde süresi içinde göreve başlamayan adaylar için sınav sonuçları kazanılmış hak sayılmaz.
Kendilerine yapılacak bildirimde belirtilen süre içerisinde başvuruda bulunmayanlar, atama işleminden sarfınazar edenler, atamaları iptal edilenler ile memurluğa alınmaşartlarından herhangi birini taşımadığının anlaşılması üzerine atamasıyapılmayanların yerlerine yedek listedeki adaylar sırasıyla ve aynı esaslara göre atanacaktır. . MarblePort Türkiye'nin Doğal Yapı Taşları Maden Ve Mermer Portalı .
Atanılan yerde beş yıl süreyle çalışılması zorunludur.
Sınavıkazananlardan, Giriş Sınavı Başvuru Formunda gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin, sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmayacağı gibi, bu şekilde atamaları yapılmış olsa dahi bu atamalar iptal edilecektir ve hiçbir hak talebi söz konusu olmayacaktır. Ayrıca gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenler hakkında Türk Ceza Kanununun ilgili hükümleri uygulanmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır.
İlan olunur.
Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünden:
DEVLET SU İŞLERİGENEL MÜDÜRLÜĞÜ MÜHENDİS ALIMI DÜZELTME İLANI
30 Eylül 2014 tarihli ve 29135 sayılı Resmi Gazete’deyayımlanan Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Mühendis alımı ilanımızın girişbölümü, 1 numaralı “Atama Yapılacak İl, Kadro Adedi ve Mezuniyet Şartı” nda yer alan (B) ve (C) bentleri, 3 numaralı Başvuru yeri ve şekli, 4 numaralı “Başvuru Tarihi”, 6 numaralı “Sınav Tarihi ve Yeri”, 7 numaralı “Giriş Sınavı İçin Gerekli Belgeler”, 8 numaralı “Giriş SınavıKonuları” ile 9 numaralı “Değerlendirme” bölümleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
Kurumumuzun merkez ve taşra teşkilatında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/A maddesine göre istihdam edilmek üzere;
Aşağıda il, unvan ve sayıları belirtilen toplam 135 (yüz otuz beş)adet Mühendis kadrosuna, 2014 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı sonucunda KPSS P3 puan türünden asgari 70 puana sahip olanlar arasından, “07/9/2014 tarih ve 29112 sayılıResmi Gazete’de yayımlanan DSİ Mühendislik Atama ve Sınav Yönetmeliği” çerçevesinde yapılacak sözlü sınav (uygulamalı mülakat) neticesinde atama yapılacaktır.
1 - ATAMA YAPILACAK İL, KADRO ADEDİ VE MEZUNİYET ŞARTI
B) Harita Mühendisliği veya Jeodezi ve FotogrametriMühendisliği veya
GeomatikMühendisliği
Sıra No | Atama Yapılacak İl | Atama Yapılacak Mühendis Kadrosu |
1 | AYDIN | 1 |
2 | ARTVİN | 2 |
3 | BALIKESİR | 1 |
4 | BARTIN | 1 |
5 | BATMAN | 1 |
6 | EDİRNE | 2 |
7 | ERZİNCAN | 1 |
8 | ERZURUM | 1 |
9 | ESKİŞEHİR | 1 |
10 | HATAY | 1 |
11 | KAHRAMANMARAŞ | 1 |
12 | KARS | 2 |
13 | MANİSA | 1 |
14 | TUNCELİ | 1 |
TOPLAM | 17 |
Son müracaat tarihi itibarıyla fakültelerin veya denkliği Yükseköğretim Kurulunca onaylanmışyurt içi veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının Harita Mühendisliği veya Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği veya Geomatik Mühendisliği bölümlerinden mezun olma şartıaranacaktır.
C) Jeoloji Mühendisliği veya Hidrojeoloji Mühendisliği
Sıra No | Atama Yapılacak İl | Atama Yapılacak Mühendis Kadrosu |
1 | ERZURUM | 2 |
2 | AFYONKARAHİSAR | 1 |
3 | ARTVİN | 1 |
4 | BATMAN | 1 |
5 | ISPARTA | 1 |
6 | KAHRAMANMARAŞ | 1 |
7 | KAHRAMANMARAŞ (AFŞİN) | 1 |
8 | KARS | 1 |
9 | KASTAMONU | 1 |
10 | KAYSERİ | 1 |
11 | TRABZON | 1 |
12 | VAN | 1 |
TOPLAM | 13 |
Son müracaat tarihi itibarıyla fakültelerin veya denkliği Yükseköğretim Kurulunca onaylanmışyurt içi veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının Jeoloji Mühendisliği veya Hidrojeoloji Mühendisliği bölümlerinden mezun olma şartı aranacaktır.
3 - BAŞVURU YERİ VE ŞEKLİ
Başvurular, elektronik ortamda http://personelalimi.dsi.gov.tr adresinde yer alan Devlet Suİşleri Sınav Başvuru Formu’ nun doldurulmasısuretiyle yapılacaktır. Sözlü sınava (uygulamalı mülakata) girmeye hak kazanan adaylar başvuru formunu imzalı olarak Genel Müdürlüğe göndereceklerinden bir çıktı alınması zorunludur.
4 - BAŞVURU TARİHİ
Başvurular; 01 Ekim 2014 tarihinde başlayacak, 20 Ekim 2014 tarihinde de sona erecektir.
5 -BAŞVURULARIN DEĞERLENDİRİLMESİ
Başvuruda bulunan ve başvurusu kabul edilen adaylar arasından en yüksek KPSSP3 puanından başlamak üzere atama yapılacak kadro sayısının üç katı kadar aday (son sıradaki adayla eşit puan alanlar dâhil) sözlü sınava (uygulamalı mülakata) girmeye hak kazanacaktır.
6 - SINAV TARİHİ VE YERİ
Sözlü sınava (uygulamalı mülakata) çağrılacak adayların; ad ve soyadları, sınav yeri, sınav tarihi ve saati ile ilgili bilgiler 23 Ekim 2014 tarihinde www.dsi.gov.tradresinde ilan edilecektir. Ayrıca adaylara yazılı bildirimde bulunulmayacaktır.
7 - GİRİŞSINAVI İÇİN GEREKLİ BELGELER
Sözlü sınava (uygulamalı mülakata) girmeye hak kazanan adaylar başvuruda bulunurken çıktısını aldıkları Devlet Su İşleri Sınav Başvuru Formunu imzalıolarak aşağıdaki belgelerle birlikte en geç 03 Kasım 2014 tarihinde Genel Müdürlük Personel ve Eğitim Dairesi Başkanlığı’nda olacak şekilde posta ile (iadeli taahhütlü olarak)gönderecek veya Genel Müdürlük Personel ve Eğitim Dairesi Başkanlığı’na elden teslim edeceklerdir.
a) Diploma veya mezuniyet belgesinin aslı veya onaylı örneği (eğitimini yurtdışında tamamlamış olanlar için diploma denklik belgesinin aslı veya onaylı örneği),
b) KPSS sonuç belgesinin bilgisayar çıktısı,
c) Üç adet vesikalık fotoğraf.
Belgelerin posta ile gönderilmesi halinde, postadaki gecikmeler veya benzeri sebeplerle03Kasım 2014 tarihi mesai bitiminden sonra Genel Müdürlük kayıtlarına geçen başvurular dikkate alınmayacaktır.
8 - GİRİŞSINAVI KONULARI
Giriş sınavısözlü/uygulamalı olarak yapılacak olup sınavda adaylar;
a) Mesleki alan bilgisi ve Genel Müdürlüğün faaliyet alanları,
b) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü,
c) Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu,
ç) Genel yetenek ve genel kültür düzeyi,
d) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı,
esasalınarak toplam yüz puan üzerinden değerlendirilecektir. Sözlü sınavda (uygulamalı mülakatta) yüz üzerinden en az yetmiş puan alanlar başarılı sayılır.
9 -DEĞERLENDİRME
Sınav Komisyonun her bir üyesi tarafından verilen puanlar ayrı ayrı tutanağa geçirilir ve üyelerin yüz tam puan üzerinden verdikleri notların aritmetik ortalaması alınarak adayın sözlü sınav (uygulamalı mülakat) puanı tespit edilir.
Adayların, sözlü sınav (uygulamalı mülakat) puanı ile KPSSP3 puanının aritmetik ortalamasıesas alınarak belirlenen başarı puanına göre nihai başarı listesi hazırlanır. Asıl ve yedek listelerde sıralama yapılırken, adayların başarı puanının eşit olması halinde, sözlü sınav (uygulamalı mülakat) puanı yüksek olan adaya, sözlü sınav (uygulamalı mülakat)puanının eşit olması durumunda ise KPSSP3 puanı yüksek olan adaya öncelik tanınır.
NOT: 30.09.2014 tarih ve 29135 sayılı Resmi Gazete’nin 92 ila 96 sayfalarında yayınlanan ilanda belirtilen süre içerisinde yapılmış olan tüm başvurular geçerli olup değerlendirmeye alınacaktır.
İlanen duyurulur.

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler
The page cannot be foundThe page you are looking for might have been removed, had its name changed, or is temporarily unavailable.Please try the following:
HTTP Error 404 - File or directory not found.
|