Ãœye Ol
Ãœye GiriÅŸi
Webmail | Hizmetlerimiz | Yardım Konuları | Faydalı Linkler | Şifremi Unuttum? | Yeni Üyelik
Marbleport'a HoÅŸgeldiniz
Anasayfam YapAna Sayfam Yap Favorilerime ekleSık Kullanılanlara Ekle
  Site içi Arama:

e- TEBLİGAT DÖNEMİ: ELEKTRONİK TEBLİGAT YÖNETMELİĞİ YAYIMLANDI

00:46:05 19.01.2013

YÖNETMELÄ°K

Adalet Bakanlığından:

ELEKTRONÄ°K TEBLÄ°GAT YÖNETMELİĞİ

BÄ°RÄ°NCÄ° BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Ä°lkeler

Amaç ve kapsam

MADDE 1 – (1) Bu YönetmeliÄŸin amacı; elektronik ortamda yapılacak tebligatlara iliÅŸkin usul ve esasları düzenlemektir  .

(2) Bu Yönetmelik, kazaî merciler, 10/12/2003 tarihli ve 5018 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanununa ekli (I) sayılı cetvelde yer alan genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri, (II) sayılı cetvelde yer alan özel bütçeli idareler, (III) sayılı cetvelde yer alan düzenleyici ve denetleyici kurumlar, (IV) sayılı cetvelde yer alan sosyal güvenlik kurumları ile il özel idareleri, belediyeler, köy hükmî ÅŸahsiyetleri, barolar ve noterler tarafından Posta ve Telgraf TeÅŸkilatı Genel MüdürlüÄŸü vasıtasıyla yapılacak elektronik tebligatları kapsar. . MarblePort Türkiye'nin DoÄŸal Yapı TaÅŸları Maden Ve Mermer Portalı

Dayanak

MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik, 11/2/1959 tarihli ve 7201 sayılı Tebligat Kanununun 7/a maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

Tanımlar

MADDE 3 – (1) Bu Yönetmelikte geçen;

a) Elektronik tebligat: Bu Yönetmelik kapsamına uygun olarak elektronik ortamda yapılan tebligatı,

b) Elektronik tebligat adresi: Muhatap ve tebligatı çıkaran merciye ait olan elektronik tebligata elveriÅŸli kayıtlı elektronik posta adresini,

c) Elektronik tebligat hizmeti: BiliÅŸim sistemleri vasıtasıyla muhatabın elektronik tebligat adresine iletilmek üzere, tebligatı çıkaran merci tarafından tebligatın gönderilmesini ve bu iletinin muhataba elektronik ortamda delillendirilerek tesliminin saÄŸlanması hizmetini,

ç) Elektronik tebligat mesajı: TebliÄŸ edilecek içerik veya diÄŸer ekli dokümanlar ile tebliÄŸ için gerekli muhatap bilgilerinden oluÅŸan tebligat mesajının tümünün tebligatı çıkaran merci tarafından güvenli elektronik imza ile imzalanmış halini,

d) Güvenli elektronik imza: 15/1/2004 tarihli ve 5070 sayılı Elektronik Ä°mza Kanununun 4 üncü maddesinde tanımlanan güvenli elektronik imzayı,

e) Hizmet sağlayıcısı: Kayıtlı elektronik posta hizmet sağlayıcısını,

f) Ä°dare: Posta ve Telgraf TeÅŸkilatı Genel MüdürlüÄŸünü,

g) Ä°ÅŸlem sertifikası: Ä°darenin veya diÄŸer hizmet saÄŸlayıcılarının hizmetlerine iliÅŸkin iÅŸlem verilerini imzalamak için kullandığı elektronik sertifikayı,

ğ) Kanun: 11/2/1959 tarihli ve 7201 sayılı Tebligat Kanununu,

h) Kayıtlı elektronik posta (KEP): Elektronik iletilerin, gönderimi ve teslimatı da dâhil olmak üzere kullanımına iliÅŸkin olarak delil saÄŸlayan, elektronik postanın nitelikli ÅŸeklini,

ı) MERSÄ°S: Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından oluÅŸturulan ve yönetilen Merkezi Sicil Kayıt Sistemini,

i) MERSİS No: MERSİS tarafından verilen tekil numarayı,

j) Muhatap: Elektronik tebligatı alan gerçek veya tüzel kiÅŸiyi,

k) Olay kaydı: Ä°dare veya diÄŸer hizmet saÄŸlayıcılar tarafından elektronik tebligat hizmetinin verilmesi esnasında meydana gelen ve mevzuat gereÄŸi kaydının tutulması zorunlu olan tüm biliÅŸim sistemi iÅŸlem kayıtlarını,

l) Tebligatı çıkaran merci: Elektronik tebligat göndermek için Ä°dare tarafından kendilerine elektronik tebligat adresi verilen bu YönetmeliÄŸin 1 inci maddesinin ikinci fıkrasında belirtilen kazaî merciler ile diÄŸer kurum ve kuruluÅŸları,

m) Zaman damgası: 5070 sayılı Kanunun 3 üncü maddesinde tanımlanan zaman damgasını,

ifade eder.

Ä°lkeler

MADDE 4 – (1) Bu YönetmeliÄŸin uygulanmasında aÅŸağıdaki ilkeler göz önüne alınır:

a) Bilgi güvenliÄŸinin saÄŸlanması.

b) Kişisel verilerin korunması.

c) Birlikte çalışabilirlik.

ç) Hizmet kalitesinin saÄŸlanması.

d) Uluslararası standartların sağlanması.

Ä°KÄ°NCÄ° BÖLÜM

Elektronik Tebligatla Ä°lgili Genel Hükümler

Elektronik tebligat hizmeti  .

MADDE 5 – (1) Elektronik ortamda tebligat yapmaya yetkili kılınmış Ä°dare, elektronik tebligat hizmetini yerine getirir.

Elektronik tebligat adresi edinme

MADDE 6 – (1) Tebligatı çıkaran merciler, elektronik tebligat adresi almak için Ä°dareye baÅŸvurur. Yapılan baÅŸvuruda, elektronik tebligat adresinin hangi birim ve personel tarafından kullanılacağı da belirtilir.

(2) Tebligatı çıkaran merciin merkezî yapıda bir biliÅŸim sistemine sahip olması, iÅŸlemlerini elektronik ortamda yapması ve talebi halinde, merci bünyesinde bulunan tüm birimler için tek bir elektronik tebligat adresi kullanılır. Elektronik tebligat gönderme iÅŸlemi tebligatı çıkaran merciin sistemi ile Ä°darenin sistemi arasında yapılacak entegrasyonla saÄŸlanır.

(3) Elektronik tebligat hizmetinden yararlanacak muhatap, elektronik tebligata elverişli kayıtlı elektronik posta adresi edinir.

(4) Gerçek kiÅŸi muhataplar, güvenli elektronik imza vasıtasıyla elektronik tebligat adresi almak için hizmet saÄŸlayıcılara baÅŸvuru yapabilir.

(5) Muhataplara ait elektronik tebligat adresleri ve bu adreslere iliÅŸkin deÄŸiÅŸiklikler, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası veya MERSÄ°S numarasıyla eÅŸleÅŸtirilmiÅŸ ÅŸekilde hizmet saÄŸlayıcılar arasında gerçekleÅŸtirilecek entegrasyon kapsamında, tebligat çıkarmaya yetkili mercilerin ve tüm hizmet saÄŸlayıcıların eriÅŸimine açık bir ÅŸekilde elektronik tebligat hizmeti alanlar listesinde tutulur. Elektronik tebligat hizmetinden isteÄŸe baÄŸlı olarak yararlananların, bu listede yer almaları muvafakatlerine baÄŸlıdır.

Elektronik tebligat hizmetinden yararlanma

MADDE 7 – (1) Anonim, limited ve sermayesi paylara bölünmüÅŸ komandit ÅŸirketlere, elektronik yolla tebligat yapılması zorunludur. Gerçek kiÅŸiler ve diÄŸer tüzel kiÅŸiler elektronik tebligattan isteÄŸe baÄŸlı olarak yararlanır.

(2) Kendilerine yalnızca elektronik yolla tebligat yapılması zorunlu olan muhatapların, tebligat çıkarmaya yetkili merciler nezdindeki iÅŸlemlerinde elektronik tebligat adreslerini bildirmeleri zorunludur.

(3) Kendilerine zorunlu olarak elektronik yolla tebligat yapılması gereken muhataplara, elektronik tebligatın zorunlu bir sebeple yapılamaması hâlinde, Kanunda belirtilen diÄŸer usullerle tebligat yapılır. Bu tebligatta ayrıca, müteakip tebligatların elektronik ortamda yapılacağı bildirilir.

(4) Kendilerine elektronik yolla tebligat yapılması isteÄŸe baÄŸlı olan muhatapların, elektronik yolla tebligat almak istemeleri halinde, tebligat çıkarmaya yetkili merciler nezdindeki iÅŸlemlerinde elektronik tebligat adresini bildirmeleri gerekir. Bu muhatapların, tebliÄŸ çıkaran merciye bildirdiÄŸi adresin elektronik tebligata elveriÅŸli olmaması halinde, bunlara, Kanunda belirtilen diÄŸer usullerle tebligat yapılır. Bu durumda gönderilecek tebligata, muhatabın bildirmiÅŸ olduÄŸu adresin, elektronik tebligata elveriÅŸli olmadığına iliÅŸkin ÅŸerh düÅŸülür. . MarblePort Türkiye'nin DoÄŸal Yapı TaÅŸları Maden Ve Mermer Portalı

Tebligatı çıkaran merci tarafından elektronik tebligatın gönderilmesi

MADDE 8 – (1) Tebligatı çıkaran merci, elektronik tebligat mesajını Ä°dare tarafından verilen elektronik tebligat adresi aracılığıyla Ä°dareye iletir.

Ä°dare tarafından elektronik tebligatın alınması ve muhataba iletilmesi  . 

MADDE 9 – (1) Kendisine elektronik tebligat mesajı ulaÅŸan Ä°dare, bu mesajı zaman damgasıyla iliÅŸkilendirerek muhatabın elektronik tebligat adresine; muhatap diÄŸer bir hizmet saÄŸlayıcıdan elektronik tebligat adresi almış ise, bu hizmet saÄŸlayıcının sunucusuna iletir. Kendisine elektronik tebligat mesajı ulaÅŸan diÄŸer hizmet saÄŸlayıcıları da bu mesajı zaman damgasıyla iliÅŸkilendirerek muhatabın elektronik tebligat adresine iletir.

(2) Ä°dare ve hizmet saÄŸlayıcılar, zaman damgası bilgisini ve mesaj özetini muhataba iletmez, sisteminde tutar.

(3) Elektronik yolla tebligat, muhatabın elektronik tebligat adresine ulaÅŸtığı tarihi izleyen beÅŸinci günün sonunda yapılmış sayılır.

(4) Hizmet saÄŸlayıcılar, muhatabın adresine elektronik tebligatın iletilip iletilmediÄŸine ve gecikme oluÅŸmuÅŸsa bu gecikmeye iliÅŸkin kayıtlar da dahil tüm süreçlerin olay kayıtlarını tutar, bu bilgileri Ä°darenin sistemi vasıtasıyla tebligatı çıkaran merciye derhal bildirir.

(5) Olay kayıtları günde en az bir defa olmak üzere zaman damgası eklenerek güvenli elektronik imzayla imzalanır ve eriÅŸilebilir ÅŸekilde arÅŸivlerde otuz yıl süreyle saklanır.

(6) Hizmet saÄŸlayıcılar, talep halinde elektronik tebligata iliÅŸkin delil kayıtlarını yetkili mercilere elektronik ortamda sunmakla ve bu amaçla oluÅŸturacağı sistemi hazır tutmakla yükümlüdür.

Muhatabın diğer usullerle bilgilendirilmesi

MADDE 10 – (1) Muhatap tarafından hizmet saÄŸlayıcıya iletiÅŸim için diÄŸer bir elektronik posta adresi bildirilmiÅŸse, elektronik tebligatın ulaÅŸtığı anda bu adrese, bilgilendirme mesajı gönderilir.

(2) Muhatap tarafından hizmet saÄŸlayıcıya iletiÅŸim için kısa mesaj alma özelliÄŸi olan telefon numarası bildirilmiÅŸse, talep halinde ve ücreti muhataba ait olmak üzere bu telefon numarasına hizmet saÄŸlayıcı tarafından elektronik tebligat bilgilendirme mesajı gönderilir.

(3) Bu madde kapsamındaki bilgilendirmelerin herhangi bir nedenle yapılamamış olması, tebligat süresini ve geçerliliÄŸini etkilemez, hizmet saÄŸlayıcının da ikinci fıkra gereÄŸince muhataptan alacağı ücretin iadesi dışında bu madde kapsamında herhangi bir sorumluluÄŸunu gerektirmez.

(4) Muhatabın bu madde kapsamında bilgilendirilmesine iliÅŸkin olay kayıtları hizmet saÄŸlayıcı tarafından tutulur   .

Hizmet sağlayıcılar tarafından kullanılacak işlem sertifikasında bulunması gerekli hususlar

MADDE 11 – (1) Ä°ÅŸlem sertifikasında, hizmet saÄŸlayıcıya ait bilgiler ve hizmet saÄŸlayıcı adına iÅŸlem yapmaya kimin yetkili olduÄŸu hususuna yer verilir.

Muhatabın elektronik tebligatı alma usulü . MarblePort Türkiye'nin DoÄŸal Yapı TaÅŸları Maden Ve Mermer Portalı

MADDE 12 – (1) Muhatap elektronik tebligat hesabına, güvenli elektronik imzasını kullanarak veya hizmet saÄŸlayıcı tarafından verilen parola ve ÅŸifre ile birlikte telefonuna kısa mesajla gelen tek kullanımlık ÅŸifre vasıtasıyla eriÅŸir.

(2) Hizmet sağlayıcı, elektronik tebligatı sadece bu tebliği almaya yetkili olan kişiye ulaştırmayı garanti eder. Tebliği almaya yetkili kişinin, kimlik doğrulaması hizmet sağlayıcı tarafından yapılır.

(3) Vekile veya kanuni temsilciye yapılacak elektronik tebligatlarda, Kanun hükümlerine uygun olarak ikinci fıkra hükümleri uyarınca iÅŸlem yapılır.

Elektronik tebligat hizmetinin kullanıma kapatılması

MADDE 13 – (1) Ä°steÄŸe baÄŸlı olarak elektronik tebligat hizmetinden yararlanan muhataplar yönünden elektronik tebligat hizmetinin kullanıma kapatılmasında, 25/8/2011 tarihli ve 28036 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Kayıtlı Elektronik Posta Sistemine Ä°liÅŸkin Usul ve Esaslar Hakkında YönetmeliÄŸin kayıtlı elektronik posta hesabının kullanıma kapatılmasına iliÅŸkin hükümleri uygulanır.

(2) Kamu kurum ve kuruluÅŸları elektronik tebligat alma hizmetinin kullanıma kapatılması baÅŸvurusunu Ä°dareye yazılı olarak iletirler. Yapılan baÅŸvuruda, elektronik tebligat adresinin hangi birim adına ve hangi yetkili personel tarafından kullanıldığı da belirtilir. . MarblePort Türkiye'nin DoÄŸal Yapı TaÅŸları Maden Ve Mermer Portalı

(3) Gerçek kiÅŸiler için, hizmetin kullanıma kapatılması baÅŸvurusu elektronik imza kullanılarak elektronik ortamda da yapılabilir.

(4) Kullanıma kapatılan elektronik tebligat adresleri, elektronik tebligat hizmeti alanlar listesinden derhal silinir ve elektronik tebligat adresinin kullanıma kapatıldığı an, zaman damgasıyla kayıt altına alınır.

(5) Kullanıma kapatılan elektronik tebligat adresine tebligat gönderimi ve alımı engellenir ancak üç ay süreyle muhatabın eriÅŸimine açık tutulur.

(6) Hizmet saÄŸlayıcı, elektronik imza kullanılarak hizmetin kullanıma kapatılması baÅŸvurusu yapıldığı hallerde derhal, fiziki baÅŸvurularda beÅŸ iÅŸ günü içinde muhatabın elektronik tebligat adresine elektronik tebligat mesajı gönderilmesini engeller.

(7) Elektronik tebligat yapılması zorunlu olan muhataplar, hizmet saÄŸlayıcılarını deÄŸiÅŸtirebilirler, ancak elektronik tebligat hizmetinin kullanıma kapatılması için baÅŸvuruda bulunamazlar. . MarblePort Türkiye'nin DoÄŸal Yapı TaÅŸları Maden Ve Mermer Portalı

(8) Ölüm, ceza infaz kurumuna girme, askerlik hizmeti gibi sebeplerle elektronik tebligat hizmetinden yararlanma imkanı ortadan kalkmış ancak tebligat çıkarmaya yetkili merciler nezdindeki iÅŸlemlerinde elektronik tebligat adresini bildirmiÅŸ olan muhatabın, elektronik tebligat adreslerinin kullanıma kapatılması veya askıya alınması iÅŸlemi ilgili kurumlar ile Ä°darenin sistemi arasında saÄŸlanacak entegrasyon çerçevesinde otomatik olarak yapılabilir. Tüzel kiÅŸiliÄŸin sona ermesi ve benzeri sebeplerle elektronik tebligat hizmetinden yararlanma imkanı ortadan kalkmış olan tüzel kiÅŸi muhatabın, elektronik tebligat adresinin kullanıma kapatılması konusunda da bu fıkra hükümleri uygulanır  .

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

Elektronik Tebligat Hizmetiyle Ä°lgili Ä°darenin ve DiÄŸer Hizmet SaÄŸlayıcıların Görev,

Yetki ve Sorumlulukları

Elektronik tebligat hizmetiyle ilgili görev, yetki ve sorumluluklar

MADDE 14 – (1) Ä°dare, Kanunun elektronik tebligata iliÅŸkin hükümlerine ve bu YönetmeliÄŸe uygun olarak tebligatı çıkaran merciler tarafından iletilen elektronik tebligatları, kayıtlı elektronik posta sistemi vasıtasıyla muhataba ulaÅŸtırır. Ancak, muhatap elektronik tebligat adresini Ä°dare dışında diÄŸer bir hizmet saÄŸlayıcıdan almış ise Ä°darenin sorumluluÄŸu, kendine ulaÅŸan elektronik tebligat mesajını zaman damgasıyla iliÅŸkilendirerek ilgili hizmet saÄŸlayıcının sunucusuna ilettiÄŸi anda sona erer.

(2) Ä°dare ve diÄŸer hizmet saÄŸlayıcılar, elektronik tebligat hizmetine iliÅŸkin olay kayıtlarını mevzuatta belirlenen süreler içinde saklamakla yükümlüdür.

(3) Mevzuatta yer alan istisnalar saklı kalmak kaydıyla tebligat içeriÄŸinin muhatap haricindeki kiÅŸilerce görülememesi için hizmet saÄŸlayıcılar ile tebligat çıkarmaya yetkili merciler tarafından gerekli tedbirler alınır.

(4) Ä°dare ve diÄŸer hizmet saÄŸlayıcılar, elektronik tebligat hizmetini yürütmek için kendilerine bildirilen verileri, elektronik tebligat hizmeti haricinde herhangi bir maksatla kullanamaz ve üçüncü kiÅŸilerle paylaÅŸamaz. Ä°dare ve diÄŸer hizmet saÄŸlayıcılar, bu verilerin güvenli bir ÅŸekilde saklanmasından münhasıran sorumlu olup, mevzuat gereÄŸince saklanmasına ihtiyaç kalmayan verileri imha eder.

(5) Elektronik tebligat hizmeti saÄŸlama sözleÅŸmesinin yapılması, verilerin üçüncü kiÅŸilere nakline muhatabın rıza göstermesi ÅŸartına baÄŸlanamaz. Elektronik ortamda tebliÄŸ edilen evrakın aslı veya içeriÄŸinin üçüncü kiÅŸilere verilmesi konusunda anlaÅŸma yapılamaz.

(6) Ä°dare ve diÄŸer hizmet saÄŸlayıcılar, elektronik tebligatları muhatabın elektronik tebligat adresine ulaÅŸtırmak üzere teslim almak, istendiÄŸinde saklama süresi içinde eriÅŸime hazır halde bulundurmakla yükümlüdür. . MarblePort Türkiye'nin DoÄŸal Yapı TaÅŸları Maden Ve Mermer Portalı

(7) Ä°dare ve diÄŸer hizmet saÄŸlayıcılar, elektronik tebligat mesajını, tebligatı çıkaran merci tarafından iletilmesi tarihinden bir gün sonra baÅŸlamak üzere iki ay süresince eriÅŸime hazır tutar. Muhatap ile hizmet saÄŸlayıcı arasında aksine bir sözleÅŸme yok ise bu sürenin sonunda elektronik tebligata konu içerik silinir.

(8) Elektronik tebligat hizmetinin yerine getirilmesi esnasında görev alan kiÅŸilerin sorumluluÄŸuyla ilgili olarak Kanun hükümleri uygulanır.

(9) Ä°dare ve diÄŸer hizmet saÄŸlayıcılar, engelli kiÅŸilerin elektronik tebligat hizmetinden yararlanabilmeleri için mümkün olan çalışmaları yapar  .

(10) Kendisine zorunlu olarak elektronik yolla tebligat yapılması gereken ancak elektronik tebligat adresi edinmeyen muhatapların MERSÄ°S’te kayıtlı olan tebligat adreslerine, elektronik tebligat adresi edinmeleri için baÅŸvuruda bulunmaları konusunda MERSÄ°S’ten sorumlu kurum tarafından bildirim yapılır.

Elektronik tebligat hizmetlerinin ücretlendirilmesi

MADDE 15 – (1) Ä°dare, bu Yönetmelikte sayılan hizmetlerin karşılığında alacağı bedele iliÅŸkin ücret tarifesini Kanun hükümleri çerçevesinde belirleyerek resmî internet sayfasında yayımlar.

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM

ÇeÅŸitli ve Son Hükümler

Uygulanacak hükümler

MADDE 16 – (1) Bu Yönetmelikte hüküm bulunmayan hallerde niteliÄŸine uygun düÅŸtüÄŸü ölçüde 25/1/2012 tarihli ve 28184 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Tebligat Kanununun Uygulanmasına Dair Yönetmelik ile Kayıtlı Elektronik Posta Sistemine Ä°liÅŸkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri uygulanır.

Yürürlük

MADDE 17 – (1) Bu YönetmeliÄŸin 7 nci maddesinin birinci fıkrasının birinci cümlesi, ikinci ve üçüncü fıkrası ile 13 üncü maddesinin yedinci fıkrası ve 14 üncü maddesinin onuncu fıkrası 19/1/2013 tarihinde, diÄŸer hükümleri yayımı tarihinde yürürlüÄŸe girer.

Yürütme

MADDE 18 – (1) Bu Yönetmelik hükümlerini Adalet Bakanı yürütür.

 

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

MADEN KANUNUNDA DEGISIKLIK ONAYLANDI

ELEKTRiK PiYASASI KANUNU iLE BAZI KANUNLARDA DEGiSiKLiK YAPILMASINA DAiR KANUN   Kanun No. 7257                                &

MADEN KANUNUNDA DEGISIKLIK YASALASTI BORCU YOKTUR VE HAPIS CEZASI DETAYI

MADEN YASASINDA DEGISIKLIK KABUL EDILDI Enerji alaninda düzenlemeler içeren Elektrik Piyasasi Kanunu ile Bazi Kanunlarda Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek, yasalasti. Kanunla maden arama ve isletme ruhsatlarinin verilmesi, bir

MAPEG 73 ADET MADEN SAHASINI Ä°HALE EDÄ°LMEK ?ZERE ARAMALARA A?ACAK LÄ°STELER Ä°?Ä°N TIKLAYINIZ

Resmi Gazetede yayımlanan? MAPEG duyurusu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel M?d?rl?ğ?nden: Konu: İhale İlanı 6592 sayılı Kanunla Değişik 3213 sayılı Maden Kanununun h?k?mleri uyarınca hukuki durumları sona eren 73 adet maden sahası ihale ed

99 ADET MADEN SAHASI Ä°HALE EDÄ°LECEK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol Ä°ÅŸleri Genel MüdürlüÄŸünden ilan edildi 6592 sayılı Kanunla DeÄŸiÅŸik 3213 sayılı Maden Kanununun hükümleri uyarınca hukuki durumları sona eren 99 adet maden sahası ihale edilmek üzere Maden Ka

MAPEG MADEN RUHSATLARI Ä°HALE EDECEK MADEN SAHALARININ LÄ°STESÄ° Ä°ÇÄ°N TIKLAYINIZ 

MADEN VE PETROL Ä°ÅžLERÄ° GENEL MÜDÜRLÜÄžÜ RESMÄ° GAZETE'DE 766 MADEN SAHASININ Ä°HALE EDÄ°LECEĞİNÄ° DUYURDU. 6592 Sayılı Kanunla DeÄŸiÅŸik 3213 Sayılı Maden Kanununun hükümleri uyarınca hukuki durumları sona eren 766 adet maden sahası ihale edilmek &uum

MAPEG YENÄ° MADEN RUHSATLARI Ä°HALE LÄ°STELERÄ° YAYIMLADI 

  431 ADET MADEN SAHASI Ä°HALE EDÄ°LMEK ÜZERE ARAMALARA AÇILACAKTIR 6592 Sayılı Kanunla DeÄŸiÅŸik 3213 Sayılı Maden Kanununun hükümleri uyarınca hukuki durumları sona eren 431 adet maden sahası ihale edilmek üzere Maden Kanununun 30.maddesine g

MADEN RUHSATLARINDA BORCU YOKTUR BELGESÄ° Ä°STENMEYECEK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın Madencilik Sektörüne Kovid-19 esteÄŸinin ardından Mapeg Genel MüdürlüÄŸü sayfasından ayrıntılar hakkında yeni duyuru yayımlandı. 22/03/2020 tarihinde Sayın Bakanımız’a arz ettiÄŸimiz Madencilik se

MADENCÄ°LÄ°K SEKTÖRÜNE KOVÄ°D-19 DESTEĞİ DEVLET HAKKI, RUHSAT BEDEL ÖDEMELERÄ° ARALIK AYINA ERTELENDÄ°

Bakanlığın duyurusunda Nisan ayı evrakları, projeler 30 Eylül 2020 tarihine kadar uzatıldı. Devlet hakkı, ruhsat bedellerini ödeme süreleri ise 28 Aralık 2020 tarihine kadar ertelendi. Aynı duyuru kapsamında deprem bölgelerinde etkilenen ruhsat sahipleri d

MAPEG YÜZLERCE MADEN RUHSATINA CEZA KESTÄ°

MAPEG YÜZLERCE RUHSATA CEZA KESTÄ° Resmi Gazete'de yayımlanan ilan . Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol Ä°ÅŸleri Genel MüdürlüÄŸünden: 3213 sayılı Maden Kanununun ÇeÅŸitli Maddeleri gereÄŸi aÅŸağıda ili, sicil numarası ve sahibi

MAPEG MADEN Ä°HALELERÄ°NÄ° CORONA-19 NEDENÄ°YLE ERTELEDÄ°

Maden ve Petrol Ä°ÅŸleri Genel MüdürlüÄŸü yapmış olduÄŸu duyuruda: COVÄ°D-19 virüs salgınını önleme amaçlı, ülkemizde genelinde alınan önlemler nedeniyle; 171. ihale grubu ihale tarihi 20.03.2020 tarih ve sonrasında olanlar ile 160. ihale gru

(TENMAK) TÜRKÄ°YE ENERJÄ°, NÜKLEER ve MADEN ARAÅžTIRMA KURUMU KURULDU

28 Mart 2020 Tarihli ve 31082 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Bazı CumhurbaÅŸkanlığı Kararnamelerinde DeÄŸiÅŸiklik Yapılmasına Dair CumhurbaÅŸkanlığı Kararnamesi (Kararname Numarası: 57) Kararname ile özel bütçeli (TENMAK) TÜRKÄ°YE ENERJÄ°, NÜKLEER ve MA

KREDİ KARTI FAİZ ORANLARI DÜŞTÜ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasından: KREDÄ° KARTI Ä°ÅžLEMLERÄ°NDE UYGULANACAK AZAMÄ° FAÄ°Z ORANLARI HAKKINDA TEBLÄ°Äž (SAYI: 2016/8)’DE DEĞİŞİKLÄ°K YAPILMASINA DAÄ°R TEBLÄ°Äž (SAYI: 2020/10) MADDE 1 – 12/11/2016 tarihli ve 29886 sayılı Resmî Gaz

MADENCÄ°LÄ°K SEKTÖRÜ MÜCBÄ°R SEBEP HALÄ°NDEN FAYDALANACAK.

GELÄ°R Ä°DARESÄ° BAÅžKANLIÄžI DUYURU YAYIMLADI. Koronavirüs Salgınından Etkilenmeleri Nedeniyle Beyanları Uzatılarak Ödemeleri Ertelenen Mükellefler Hakkında Duyuru Çin Halk Cumhuriyeti’nin Vuhan kentinde ortaya çıkan ve birçok ülkeye ya

SAYIN BAKANIMIZ FATÄ°H DÖNMEZ MADENCÄ°LÄ°K SEKTÖRÜ EKONOMÄ°K PAKETTEN FAYDALANMAK Ä°STÄ°YOR

Sayın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız  Fatih Dönmez, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının Türkiye'de yayılmasını en aza indirmek ve vatandaÅŸların günlük hayatlarını kolaylaÅŸtıracak iÅŸlemleri hayata geçirmek için ilgili b&uu

MAPEG 7 ADET MADEN SAHASINI UÇ ÜRÜN ÜRETÄ°MÄ°NE YÖNELÄ°K TESÄ°S KURULMASI ÅžARTI Ä°LE Ä°HALE EDÄ°LECEK

7 ADET MADEN SAHASI UÇ ÜRÜN ÜRETÄ°MÄ°NE YÖNELÄ°K TESÄ°S KURULMASI ÅžARTI Ä°LE Ä°HALE EDÄ°LECEKTÄ°R Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol Ä°ÅŸleri Genel MüdürlüÄŸünden: 3213 Sayılı Maden Kanunu hükümleri uyarınca hukuk

MAPEG 89 ADET MADEN SAHASI ARAMALARA AÇILMAK ÜZERE Ä°HALE EDECEK SAHA KOORDÄ°NATLARI Ä°ÇÄ°N TIKLAYIN

89 ADET MADEN SAHASI ARAMALARA AÇILMAK ÜZERE Ä°HALE EDÄ°LECEKTÄ°R Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol Ä°ÅŸleri Genel MüdürlüÄŸünden: 6592 Sayılı Kanunla DeÄŸiÅŸik 3213 Sayılı Maden Kanununun hükümleri uyarınca hukuki durumları so

Ä°NTERNET ÜZERÄ°NDEN MADEN RUHSAT BAÅžVURU Ä°ÅžLEMLERÄ°NDE DANIÅžABÄ°LÄ°RSÄ°NÄ°Z

KORONA VÄ°RÜSE KARÅžI ALINMAKTA OLAN TEDBÄ°RLER KAPSAMINDA MAPEG DUYURU YAYIMLADI MAPEG 17.03.2020 tarihli duyurusu; Koronavirüse karşı alınmakta olan tedbirler kapsamında, personelimizin ve siz deÄŸerli ziyaretçilerimizin saÄŸlığını koruyabilmek adına

MAPEG 284 ADET MADEN SAHASI ARAMALARA AÇILMAK ÜZERE Ä°KÄ°NCÄ° DEFA Ä°HALE EDECEK

284 ADET MADEN SAHASI ARAMALARA AÇILMAK ÜZERE Ä°KÄ°NCÄ° DEFA Ä°HALE EDÄ°LECEKTÄ°R Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol Ä°ÅŸleri Genel MüdürlüÄŸünden: 6592 Sayılı Kanunla DeÄŸiÅŸik 3213 Sayılı Maden Kanununun hükümleri uyarınca hukuk

491 ADET MADEN SAHASI DAHA Ä°HALE EDÄ°LECEK 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol Ä°ÅŸleri Genel MüdürlüÄŸü tarafından 13 Åžubat 2020 Tarihli ve 31038 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan  ilana göre:   6592 Sayılı Kanunla DeÄŸiÅŸik 3213 Sayılı Maden Kanununun hükümle

MAPEG SÖZLEÅžMELÄ° MÜHENDÄ°SLER ALACAK

Maden ve Petrol Ä°ÅŸleri Genel MüdürlüÄŸüne, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına ve 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüÄŸe konulan SözleÅŸmeli Personel ÇalÄ

383 MADEN SAHASI 5 AYRI DUYURU Ä°LE Ä°HALEYE ÇIKARILDI

MAPEG 305 maden sahasını ikinci defa olmak üzere , 52 ve 22 maden sahasını ayrı listeler halinde  ilk defa ihaleye çıkardı.   3 adet küçük alan maden sahası ise mücavirinde bulunan ruhsat sahipleri arasında ihale edilecek. Aydın-Ä°zmir ill

MAPEG JEOLOJÄ°, MADEN, JEOFÄ°ZÄ°K VE PETROL MÜHENDÄ°SLERÄ° ALACAK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol Ä°ÅŸleri Genel MüdürlüÄŸünden:   MADEN VE PETROL UZMAN YARDIMCILIÄžI GÄ°RÄ°Åž SINAV Ä°LANI   Maden ve Petrol Ä°ÅŸleri Genel MüdürlüÄŸüne, Genel Ä°dare Hizmetleri Sınıfından 8 inci v

TKÄ° ÅžIRNAK'TA BULUNAN ASFALTÄ°T SAHASINI Ä°HALE Ä°LE DEVREDECEK

ASFALTÄ°T SAHASI RUHSAT DEVRÄ° Ä°LE Ä°HALE EDÄ°LECEKTÄ°R Türkiye Kömür Ä°ÅŸletmeleri Kurumu Genel MüdürlüÄŸünden: Sicil 87179 ruhsat numaralı asfaltit sahasının iÅŸletme hakkının sözleÅŸmede belirlenen bedel karşılığında ruhsat devri ile ihale edi

320 ADET MADEN SAHASI Ä°KÄ°NCÄ° DEFA Ä°HALE EDÄ°LECEK

MADEN SAHALARI ARAMALARA AÇILMAK ÜZERE Ä°KÄ°NCÄ° DEFA Ä°HALE EDÄ°LECEKTÄ°R  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol Ä°ÅŸleri Genel MüdürlüÄŸünden   Resmi Gazete'de yapılan ilanda  " 6592 Sayılı Kanunla DeÄŸiÅŸik 321

35 MADEN SAHASI Ä°HALE EDÄ°LECEK

MAPEG  Resmi Gazetede yayımlanan ilana göre 35 maden ruhsatını ihale edilecek. daha önce ilan edilip iptal edilen 1102 ruhsat sahası hakkında henüz bir bilgi verilmemektedir.  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünden: "6592 Sayılı

MADENLERDE Ä°DARÄ° PARA CEZALARI MAHKEMELÄ°K OLUYOR. HUKUK DANIÅžMANLARIMIZ HÄ°ZMETÄ°NÄ°ZDE.

MarblePort’tan Madencilik Sektörüne yeni hizmet. Mühendislik hizmeleri yanında Hukuk MüÅŸavirlerimiz de sizlerin hizmetinde. MAPEG tarafından maden ruhsatlarına verilen para cezaları maden ruhsatlarının düÅŸmesine kadar gidiyor. Hemen her sektöre

MAPEG 1102 SAHANIN Ä°HALESÄ°NÄ° ERTELEDÄ°

Maden ve Petrol Ä°ÅŸleri Genel MüdürlüÄŸü 08/08/2019 tarihinde Resmi Gazete'de Yayımlanan Ä°hale  duyurusunda belirtilen 1102 sahanın ihalesini erteledi. Mapeg resmi sitesi  www.mapeg.gov.tr de yapılan açıklamada, sebepleri belirtilmeden, ileri bir tarihe

MAPEG 1102 MADEN RUHSATI Ä°HALE EDÄ°LECEK. RESMÄ° GAZETE'DE YAYIMLANDI

MAPEG maden sahalarını ihale ediyor. Resmi Gazete'de Yayımlandı. 1102 ADET MADEN SAHASI Ä°HALE EDÄ°LMEK ÜZERE ARAMALARA AÇILACAKTIR Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol Ä°ÅŸleri Genel MüdürlüÄŸünden: 6592 Sayılı Kanunla DeÄŸiÅŸik 3213 S

MAPEG GENEL MÜDÜRLÜÄžÜNE CEVAT GENÇ ATANDI. MÄ°THAT CANSIZ GÖREVDEN ALINDI. Profesör Doktor Åžeref Kalaycı bakan yardımcılığına getirildi.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan atamalar yaptı.  CumhurbaÅŸkanlığı Kararnamesi ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mithat Cansız görevden alınarak, yerine Profesör Doktor Åžeref Kalaycı getirildi.   Söz konusu Karara göre, 

7176 SAYILI KANUN İLE MADEN KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILDI

7176 Sayılı BAZI KANUNLAR Ä°LE 635 SAYILI KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMEDE DEĞİŞİKLÄ°K YAPILMASINA DAÄ°R KANUN'un  Resmi Gazete'de yayımlanan 7-14 maddeleri Maden Kanunu ile  ilgili. Ä°lgili Maddeler. MADDE 7 – 4/6/1985 tarihli ve 3213 sayılı Maden Kanun
Tüm Haberler | Haber Arşivi