Ãœye Ol
Ãœye GiriÅŸi
Webmail | Hizmetlerimiz | Yardım Konuları | Faydalı Linkler | Şifremi Unuttum? | Yeni Üyelik
Marbleport'a HoÅŸgeldiniz
Anasayfam YapAna Sayfam Yap Favorilerime ekleSık Kullanılanlara Ekle
  Site içi Arama:

DÜNYA'NIN EN YÜKSEK 3. BARAJI OLAN YUSUFELİ BARAJI İÇİN İMZALAR ATILDI

16:59:30 22.11.2012

Dünya’nın 3. yüksek barajı olan Yusufeli Barajı ve HES Ä°nÅŸaatının Yapım Ä°ÅŸi SözleÅŸmesi Ä°mzalandı.

DSÄ° Genel MüdürlüÄŸü tarafından Çoruh Nehri üzerinde inÅŸa edilecek kendi kategorisinde Dünya’nın 3. yüksek barajı olan Yusufeli Barajı ve HES Ä°nÅŸaatının Yapım Ä°ÅŸi SözleÅŸmesinin Ä°mza Merasimi Orman ve Su Ä°ÅŸleri Bakanı Sayın Prof. Dr. Veysel EROÄžLU’nun, Bakan Yardımcımız Sayın Nurettin AKMAN’ın, MüsteÅŸarımız Sayın Prof. Dr. Lütfi AKCA’nın, MüsteÅŸar Yardımcılarımızın, Milletvekillerimizin, Genel Müdürümüz Sayın Akif ÖZKALDI’nın, Bakanlığa baÄŸlı kurum ve kuruluÅŸların yetkililerinin, Konsorsiyum yetkililerinin, basın mensupları ve çok sayıda DSÄ° personelinin katılımıyla gerçekleÅŸtirildi.

Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santrali Projesi; DoÄŸu Karadeniz Bölgesi’nde, Artvin’in 70 Km güney batısında Çoruh Nehri üzerinde yer almaktadır. Çoruh Havzası üzerinde inÅŸa edilecek en büyük baraj olacak Yusufeli Barajı ve HES, aynı zamanda çift eÄŸrilikli beton kemer kategorisinde Dünya’nın 3. yüksek baraj olacaktır. YüksekliÄŸi talvegden 220, temelden 270m olan barajın toplam depolama hacmi ise yaklaşık 2.2 milyar m3’dür. Baraj gövdesinde yaklaşık 2.9 milyon m3 beton kullanılacaktır. Kurulu gücü 540 megawatt (MW) olan santralle yılda 1,817 milyar kilowatt – saat (kWh) hidroelektrik enerji üretilecektir. 5 senede kendini amorti edecek baraj çerçevesinde 86 km yol inÅŸa edilecektir. Ayrıca 750 bin kiÅŸinin elektrik enerjisi ihtiyacı karşılanacaktır. Yusufeli Barajı’nın inÅŸaatında kullanılacak malzeme ile; 150 m2 büyüklüÄŸünde 45 000 konutun inÅŸası mümkün olacaktır.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel EROĞLU

Sözlerine bugünün heyecan verici bir gün olduÄŸunu belirterek baÅŸlayan EROÄžLU “ Türkiye’nin en büyük barajlarından birinin imza merasimini gerçekleÅŸtiriyoruz. Bir baÅŸka sevincim de bu dev barajın Türk Müteahhitlerce gerçekleÅŸtiriliyor olmasıdır. Tamamen yerli sermaye ile inÅŸa ediyoruz. Ülkemiz müteahhitleri ile gurur duymalıdır. Kendimiz güvenirsek yapamayacağımız hiçbir ÅŸey yoktur.”dedi.

Ülkemizin su kaynaklarını deÄŸerlendirmesi gerektiÄŸini ifade eden EROÄžLU “ Biz bu barajlara keyif olsun diye yapmıyoruz. Su kaynakları sınırlı, Ülkemizde derelerin debisi yazın çok düÅŸüyor, bazı derelerimiz kuruyor. O zaman bizim enerji ihtiyacımızı karşılamak, sulama suyu, içme suyu temininde sıkıntı yaÅŸamamak adına suyu biriktirmemiz lazım. Bunun adı baraj ve gölettir. Barajlara göletlere karşı çıkmak bu ülkenin coÄŸrafyası hakkında yeterli bilgiye sahip olmamak demektir. Hidroelektrik enerji konusu da son derece hassas olmamız gereken bir husutur. Ülkemiz enerjide maalesef dışa bağımlı. Cari açığımızın önemli bir kısmı enerji ithalatındandır. 65 milyar dolar para ödeyeceÄŸiz enerjiye. Bunu önlemenin yolu ise yerli ve temiz enerji kaynaklarını harekete geçirmek ve enerji çeÅŸitliliÄŸi saÄŸlamaktır. Bunu yapmamız ÅŸarttır. Hidroelektrik enerji Ülkemizdeki enerjinin sigortasıdır.” diye konuÅŸtu.

DSÄ°’nin Ülkemize çok büyük tesisler kazandırdığını ifade eden EROÄžLU “ DSÄ° Dicle-Fırat Havzası’nda Karkamış, Atatürk, Keban, Karakaya, Bilecik barajını tamamlamış, Ülkemizin hizmetine sunmuÅŸtur. Çoruh Havzası’nda da önemli çalışmalar yapılmaktadır. Muratlı, Borçka barajları hizmete alınmış, 12.12.2012 tarihinde ise 249 m yüksekliÄŸindeki Deriner Barajı hizmete alınacaktır. Bütün hedefimiz Ülkemizdeki hidroelektrik potansiyelin tamamını hayata geçirmektir. Özel sektörümüzün de devreye girmesi ile Ülkemizdeki bu potansiyelden faydalanacağız. Özel sektör 1 600 adet projeye talip. Bunların kurulu gücü 30 000 MW olup, üretimleri 120 milyar kWh’yi aşıyor. Bunlar tamamlanırsa Ülkemiz bambaÅŸka bir Ülke haline gelir. Bizim yapacağımız ÅŸey; yerli, temiz enerji kaynaklarını desteklemektir. Bunu yapmamız ÅŸarttır.”dedi.

Yusufeli Barajı ile alakalı da konuÅŸan EROÄžLU “Tesisin kurulu gücü 540 MW (3 × 180 MW) olup, yıllık elektrik üretimi mevcut durumda 1 817 GWh / yıl’dır. Dünya’nın en yüksek 3. Barajı olacak ve ülkemiz ekonomisine yılda 330 milyon TL katkı saÄŸlayacaktır. Barajın inÅŸa süresi boyunca ortalama 1 000 kiÅŸi istihdam edilecektir. Baraj kendini 5 yıl içinde amorti edecektir. 5 senede kendini amorti etmesi zaten bu projenin büyüklüÄŸünü açıklamaya yeter. Bu projeyi yaparken çevreyi koruyarak inÅŸa edeceÄŸiz. Ä°ÅŸçi teminini o bölgeden yapacağız. Yusufeli için ne yapılması gerekiyorsa yapacağız. En güzel ilçeyi inÅŸa edeceÄŸiz. Kimsenin ÅŸüphesi olmasın bundan.”diye konuÅŸtu.

EROÄžLU konuÅŸmasını “ Bu projeyi yapacak Konsorsiyuma teÅŸekkür ediyor, 3 vardiya çalışılmasını istiyorum. Çevreye zarar vermemek bizim için vazgeçilmez. Zamanından daha önce tamamlanmasını istiyorum. Proje ÅŸimdiden Ülkemize hayırlı olsun. Böylesi dev bir barajın imza merasimini gerçekleÅŸtirmekten dolayı gururluyum. DSÄ°’nin çalışkan personeline de sonsuz teÅŸekkürler sunuyorum.” diyerek tamamladı.

DSÄ° Genel Müdürü Akif ÖZKALDI

KonuÅŸmasına Yusufeli Barajı ve HES ile alakalı bilgi vererek baÅŸlayan ÖZKALDI “Bugün burada sözleÅŸmesini imzalayacağımız Yusufeli Barajı ve Hidroelektrik Santrali Projesi; DoÄŸu Karadeniz Bölgesi’nde, Artvin’in 70 Km güney batısında Çoruh Nehri üzerinde yer almaktadır. Tesisin kurulu gücü 540 MW (3 × 180 MW) olup, yıllık elektrik üretimi mevcut durumda 1 817 GWh / yıl’dır. Toplam depolama hacmi ise yaklaşık 2.2 milyar m3’dür. Bu rakam Ankara’nın 6 yılda tükettiÄŸi suya eÅŸittir. ( Ankara’nın 1 günlük su tüketimi 1 milyon m3’tür) Yusufeli Barajı, Ülkemizin en hızlı akan nehri üzerinde inÅŸa edilecek en büyük baraj olacaktır. “Mühendislik harikası” olarak da ifade edebileceÄŸimiz bu baraj aynı zamanda kendi kategorisinde Dünya’nın en yüksek 3. Barajı olacak ve ülkemiz ekonomisine yılda 330 milyon TL katkı saÄŸlayacaktır. Barajın inÅŸa süresi boyunca ortalama 1 000 kiÅŸi istihdam edilecektir. Baraj kendini 5 yıl içinde amorti edecektir. Çoruh Nehri Üzerinde daha önceki yıllarda Sayın BaÅŸbakanımızın da teÅŸrifleriyle Muratlı TBMM 85. Yıl Barajı ve HES’in daha sonra ise Borçka Barajı ve HES’in açılışlarını yapmıştık, 12 Aralık 2012 tarihinde ise gene BaÅŸbakanımızın himayelerinde Dünya’nın 6. Büyük barajı olan Deriner Barajı ve HES’i hizmete alacağız.”dedi.

Yusufeli Barajı Yeniden YerleÅŸim Eylem Planı ile alakalı da bilgi veren ÖZKALDI “ Bir hususu daha belirtmeden geçemeyeceÄŸim. Yusufeli Barajı ile alakalı yeniden yerleÅŸim konusu uzun zamandır gündemde olan ve bizim de son derece hassas olduÄŸumuz bir konuydu. DSÄ° olarak hiçbir vatandaşımızın maÄŸduriyet yaÅŸamasını istemeyiz. Ä°ÅŸte bu bakımdan Yeniden YerleÅŸim Eylem Planına göre yeni Yusufeli Ä°lçesinin yerleÅŸim yerinin, ilçe merkezinde yaÅŸayan 911 hane ve ayrıca 65 adet köy muhtarı ile yapılan anket neticesinde Yansıtıcılar-Sakut Deresi Mevki olmasına karar verilmiÅŸtir. Yeni Yusufeli Ä°lçesinde yeniden yerleÅŸim çalışmaları için 21.03.2008 tarihinde TOKÄ° BaÅŸkanlığı, mülga Afet Ä°ÅŸleri Genel MüdürlüÄŸü ve Genel MüdürlüÄŸümüzce üçlü protokol imzalanmış ve protokol hükümlerine göre Genel MüdürlüÄŸümüzce yeniden yerleÅŸim bütçesi oluÅŸturulmuÅŸ ve 2011 yılı ödeneÄŸi olan 45 173 000 TL ödenek TOKÄ° BaÅŸkanlığına aktarılmıştır. VatandaÅŸlarımızın hiçbir ÅŸüphesi olmasın. Eskisinden çok daha güzel konutlar ve yaÅŸam alanları inÅŸa edilecektir.”diye konuÅŸtu.

Çoruh Nehri Havzası’nda devam eden projeler ile alakalı olarak da bilgi veren ÖZKALDI “4628 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu ile özel sektörün su kullanım hakkı anlaÅŸmaları yolu açıldıktan sonra gelen proje teklifleri ile Çoruh Havzasında; 10 adedi ana kolda, 2 adeti Berta kolunda, 2 adeti Oltu kolunda, 1 adeti Barhal kolunda olmak üzere toplam 15 adet baraj ve 166 adet Nehir tipi HES planlanmıştır. Bu projelerin toplam kurulu gücü 5 165 MW, yıllık enerji üretimi ise 16,08 milyar KWh’tir. Bu rakam 2011 yılında Türkiye’de üretilen toplam enerjinin (230 Milyar KWh) % 7 ’si, Hidroelektrik enerjinin ise (52,3 Milyar KWh) % 29’dur. Azımsanmayacak derecede büyük bir enerji katkısı saÄŸlayacak bu projelerin tamamlanmasının, Ülkemize her alanda büyük katkısı olacağını düÅŸünmekteyim.”dedi.

ÖZKALDI sözlerini “Ülkemizin 2023 vizyonuna yakışan bu ve buna benzer dev projelerde bizlere büyük destek veren, BaÅŸbakanımız Sayın Recep Tayyip ERDOÄžAN’a, Orman ve Su Ä°ÅŸleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel EROÄžLU’na, Bakanlarımıza, bu zor projeyi yürüten yüklenici firmalara ÅŸükranlarımı sunuyor, bu projenin Ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyor, saygılar sunuyorum.”diyerek bitirdi.

Limak Yönetim Kurulu BaÅŸkanı Nihat ÖZDEMÄ°R

Konsorsiyum adına bir konuÅŸma yapan ÖZDEMÄ°R “ Bugün çok büyük mutluluk yaşıyorum. Böylesine dev bir barajı Ülkemize kazandırmanın mutluluÄŸunu yaşıyorum. Konsorsiyum ortakları olarak DSÄ°’nin en küçük iÅŸlerini alarak çıktığımız bu yolda bugün ciddi mesafe kat etmiÅŸ olmanın sevinci içindeyim. Enerji piyasasının özelleÅŸtirilmesi ile beraber birçok barajı hizmete aldık, almaya da devam edeceÄŸiz. Konsorsiyum olarak enerji üretiminde önemli bir aktör haline geldik. Bizi bu noktalara getiren güç DSÄ°’dir. Bu çatı bize çok ÅŸey kattı. DSÄ° bu Ülkenin gurur kaynaklarından biridir. Bugüne geldiÄŸimizde ise Dünya’nın ve Ülkemizin sayılı barajlarından birini yapmak için buradayız. Nereden nereye. Türk müteahhitleri son yıllarda büyük aÅŸama kaydetti. Bu barajı da inÅŸallah zamanından önce tamamlayacağız. Kazasız, belasız bu dev barajı bitirmek bize nasip olsun. Bu projede emeÄŸi geçen herkese teÅŸekkürlerimi sunuyorum.”dedi.

KonuÅŸmaların ardından Orman ve Su Ä°ÅŸleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel EROÄžLU’nun, Bakan Yardımcımız Sayın Nurettin AKMAN’ın, MüsteÅŸarımız Sayın Prof. Dr. Lütfi AKCA’nın, MüsteÅŸar Yardımcılarımızın, Milletvekillerimizin, Genel Müdürümüz Sayın Akif ÖZKALDI’nın katılımıyla Yusufeli Barajı Ve Hes”Ä°n Yapım Ä°ÅŸi SözleÅŸmesi Ä°mza Merasimi gerçekleÅŸtirildi.

Ä°mza merasiminin ardından ise Bakanlığa baÄŸlı kuruluÅŸların Genel Müdürlerinin de katılımıyla “Bakanlık Koordinasyon Toplantısı” gerçekleÅŸtirildi.

Basın MüÅŸavirliÄŸi

22.11.2012

 Kaynak:http://www.dsi.gov.tr/

 

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

MADEN KANUNUNDA DEGISIKLIK ONAYLANDI

ELEKTRiK PiYASASI KANUNU iLE BAZI KANUNLARDA DEGiSiKLiK YAPILMASINA DAiR KANUN   Kanun No. 7257                                &

MADEN KANUNUNDA DEGISIKLIK YASALASTI BORCU YOKTUR VE HAPIS CEZASI DETAYI

MADEN YASASINDA DEGISIKLIK KABUL EDILDI Enerji alaninda düzenlemeler içeren Elektrik Piyasasi Kanunu ile Bazi Kanunlarda Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek, yasalasti. Kanunla maden arama ve isletme ruhsatlarinin verilmesi, bir

MAPEG 73 ADET MADEN SAHASINI Ä°HALE EDÄ°LMEK ?ZERE ARAMALARA A?ACAK LÄ°STELER Ä°?Ä°N TIKLAYINIZ

Resmi Gazetede yayımlanan? MAPEG duyurusu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel M?d?rl?ğ?nden: Konu: İhale İlanı 6592 sayılı Kanunla Değişik 3213 sayılı Maden Kanununun h?k?mleri uyarınca hukuki durumları sona eren 73 adet maden sahası ihale ed

99 ADET MADEN SAHASI Ä°HALE EDÄ°LECEK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol Ä°ÅŸleri Genel MüdürlüÄŸünden ilan edildi 6592 sayılı Kanunla DeÄŸiÅŸik 3213 sayılı Maden Kanununun hükümleri uyarınca hukuki durumları sona eren 99 adet maden sahası ihale edilmek üzere Maden Ka

MAPEG MADEN RUHSATLARI Ä°HALE EDECEK MADEN SAHALARININ LÄ°STESÄ° Ä°ÇÄ°N TIKLAYINIZ 

MADEN VE PETROL Ä°ÅžLERÄ° GENEL MÜDÜRLÜÄžÜ RESMÄ° GAZETE'DE 766 MADEN SAHASININ Ä°HALE EDÄ°LECEĞİNÄ° DUYURDU. 6592 Sayılı Kanunla DeÄŸiÅŸik 3213 Sayılı Maden Kanununun hükümleri uyarınca hukuki durumları sona eren 766 adet maden sahası ihale edilmek &uum

MAPEG YENÄ° MADEN RUHSATLARI Ä°HALE LÄ°STELERÄ° YAYIMLADI 

  431 ADET MADEN SAHASI Ä°HALE EDÄ°LMEK ÜZERE ARAMALARA AÇILACAKTIR 6592 Sayılı Kanunla DeÄŸiÅŸik 3213 Sayılı Maden Kanununun hükümleri uyarınca hukuki durumları sona eren 431 adet maden sahası ihale edilmek üzere Maden Kanununun 30.maddesine g

MADEN RUHSATLARINDA BORCU YOKTUR BELGESÄ° Ä°STENMEYECEK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın Madencilik Sektörüne Kovid-19 esteÄŸinin ardından Mapeg Genel MüdürlüÄŸü sayfasından ayrıntılar hakkında yeni duyuru yayımlandı. 22/03/2020 tarihinde Sayın Bakanımız’a arz ettiÄŸimiz Madencilik se

MADENCÄ°LÄ°K SEKTÖRÜNE KOVÄ°D-19 DESTEĞİ DEVLET HAKKI, RUHSAT BEDEL ÖDEMELERÄ° ARALIK AYINA ERTELENDÄ°

Bakanlığın duyurusunda Nisan ayı evrakları, projeler 30 Eylül 2020 tarihine kadar uzatıldı. Devlet hakkı, ruhsat bedellerini ödeme süreleri ise 28 Aralık 2020 tarihine kadar ertelendi. Aynı duyuru kapsamında deprem bölgelerinde etkilenen ruhsat sahipleri d

MAPEG YÜZLERCE MADEN RUHSATINA CEZA KESTÄ°

MAPEG YÜZLERCE RUHSATA CEZA KESTÄ° Resmi Gazete'de yayımlanan ilan . Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol Ä°ÅŸleri Genel MüdürlüÄŸünden: 3213 sayılı Maden Kanununun ÇeÅŸitli Maddeleri gereÄŸi aÅŸağıda ili, sicil numarası ve sahibi

MAPEG MADEN Ä°HALELERÄ°NÄ° CORONA-19 NEDENÄ°YLE ERTELEDÄ°

Maden ve Petrol Ä°ÅŸleri Genel MüdürlüÄŸü yapmış olduÄŸu duyuruda: COVÄ°D-19 virüs salgınını önleme amaçlı, ülkemizde genelinde alınan önlemler nedeniyle; 171. ihale grubu ihale tarihi 20.03.2020 tarih ve sonrasında olanlar ile 160. ihale gru

(TENMAK) TÜRKÄ°YE ENERJÄ°, NÜKLEER ve MADEN ARAÅžTIRMA KURUMU KURULDU

28 Mart 2020 Tarihli ve 31082 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Bazı CumhurbaÅŸkanlığı Kararnamelerinde DeÄŸiÅŸiklik Yapılmasına Dair CumhurbaÅŸkanlığı Kararnamesi (Kararname Numarası: 57) Kararname ile özel bütçeli (TENMAK) TÜRKÄ°YE ENERJÄ°, NÜKLEER ve MA

KREDİ KARTI FAİZ ORANLARI DÜŞTÜ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasından: KREDÄ° KARTI Ä°ÅžLEMLERÄ°NDE UYGULANACAK AZAMÄ° FAÄ°Z ORANLARI HAKKINDA TEBLÄ°Äž (SAYI: 2016/8)’DE DEĞİŞİKLÄ°K YAPILMASINA DAÄ°R TEBLÄ°Äž (SAYI: 2020/10) MADDE 1 – 12/11/2016 tarihli ve 29886 sayılı Resmî Gaz

MADENCÄ°LÄ°K SEKTÖRÜ MÜCBÄ°R SEBEP HALÄ°NDEN FAYDALANACAK.

GELÄ°R Ä°DARESÄ° BAÅžKANLIÄžI DUYURU YAYIMLADI. Koronavirüs Salgınından Etkilenmeleri Nedeniyle Beyanları Uzatılarak Ödemeleri Ertelenen Mükellefler Hakkında Duyuru Çin Halk Cumhuriyeti’nin Vuhan kentinde ortaya çıkan ve birçok ülkeye ya

SAYIN BAKANIMIZ FATÄ°H DÖNMEZ MADENCÄ°LÄ°K SEKTÖRÜ EKONOMÄ°K PAKETTEN FAYDALANMAK Ä°STÄ°YOR

Sayın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız  Fatih Dönmez, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının Türkiye'de yayılmasını en aza indirmek ve vatandaÅŸların günlük hayatlarını kolaylaÅŸtıracak iÅŸlemleri hayata geçirmek için ilgili b&uu

MAPEG 7 ADET MADEN SAHASINI UÇ ÜRÜN ÜRETÄ°MÄ°NE YÖNELÄ°K TESÄ°S KURULMASI ÅžARTI Ä°LE Ä°HALE EDÄ°LECEK

7 ADET MADEN SAHASI UÇ ÜRÜN ÜRETÄ°MÄ°NE YÖNELÄ°K TESÄ°S KURULMASI ÅžARTI Ä°LE Ä°HALE EDÄ°LECEKTÄ°R Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol Ä°ÅŸleri Genel MüdürlüÄŸünden: 3213 Sayılı Maden Kanunu hükümleri uyarınca hukuk

MAPEG 89 ADET MADEN SAHASI ARAMALARA AÇILMAK ÜZERE Ä°HALE EDECEK SAHA KOORDÄ°NATLARI Ä°ÇÄ°N TIKLAYIN

89 ADET MADEN SAHASI ARAMALARA AÇILMAK ÜZERE Ä°HALE EDÄ°LECEKTÄ°R Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol Ä°ÅŸleri Genel MüdürlüÄŸünden: 6592 Sayılı Kanunla DeÄŸiÅŸik 3213 Sayılı Maden Kanununun hükümleri uyarınca hukuki durumları so

Ä°NTERNET ÜZERÄ°NDEN MADEN RUHSAT BAÅžVURU Ä°ÅžLEMLERÄ°NDE DANIÅžABÄ°LÄ°RSÄ°NÄ°Z

KORONA VÄ°RÜSE KARÅžI ALINMAKTA OLAN TEDBÄ°RLER KAPSAMINDA MAPEG DUYURU YAYIMLADI MAPEG 17.03.2020 tarihli duyurusu; Koronavirüse karşı alınmakta olan tedbirler kapsamında, personelimizin ve siz deÄŸerli ziyaretçilerimizin saÄŸlığını koruyabilmek adına

MAPEG 284 ADET MADEN SAHASI ARAMALARA AÇILMAK ÜZERE Ä°KÄ°NCÄ° DEFA Ä°HALE EDECEK

284 ADET MADEN SAHASI ARAMALARA AÇILMAK ÜZERE Ä°KÄ°NCÄ° DEFA Ä°HALE EDÄ°LECEKTÄ°R Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol Ä°ÅŸleri Genel MüdürlüÄŸünden: 6592 Sayılı Kanunla DeÄŸiÅŸik 3213 Sayılı Maden Kanununun hükümleri uyarınca hukuk

491 ADET MADEN SAHASI DAHA Ä°HALE EDÄ°LECEK 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol Ä°ÅŸleri Genel MüdürlüÄŸü tarafından 13 Åžubat 2020 Tarihli ve 31038 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan  ilana göre:   6592 Sayılı Kanunla DeÄŸiÅŸik 3213 Sayılı Maden Kanununun hükümle

MAPEG SÖZLEÅžMELÄ° MÜHENDÄ°SLER ALACAK

Maden ve Petrol Ä°ÅŸleri Genel MüdürlüÄŸüne, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına ve 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüÄŸe konulan SözleÅŸmeli Personel ÇalÄ

383 MADEN SAHASI 5 AYRI DUYURU Ä°LE Ä°HALEYE ÇIKARILDI

MAPEG 305 maden sahasını ikinci defa olmak üzere , 52 ve 22 maden sahasını ayrı listeler halinde  ilk defa ihaleye çıkardı.   3 adet küçük alan maden sahası ise mücavirinde bulunan ruhsat sahipleri arasında ihale edilecek. Aydın-Ä°zmir ill

MAPEG JEOLOJÄ°, MADEN, JEOFÄ°ZÄ°K VE PETROL MÜHENDÄ°SLERÄ° ALACAK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol Ä°ÅŸleri Genel MüdürlüÄŸünden:   MADEN VE PETROL UZMAN YARDIMCILIÄžI GÄ°RÄ°Åž SINAV Ä°LANI   Maden ve Petrol Ä°ÅŸleri Genel MüdürlüÄŸüne, Genel Ä°dare Hizmetleri Sınıfından 8 inci v

TKÄ° ÅžIRNAK'TA BULUNAN ASFALTÄ°T SAHASINI Ä°HALE Ä°LE DEVREDECEK

ASFALTÄ°T SAHASI RUHSAT DEVRÄ° Ä°LE Ä°HALE EDÄ°LECEKTÄ°R Türkiye Kömür Ä°ÅŸletmeleri Kurumu Genel MüdürlüÄŸünden: Sicil 87179 ruhsat numaralı asfaltit sahasının iÅŸletme hakkının sözleÅŸmede belirlenen bedel karşılığında ruhsat devri ile ihale edi

320 ADET MADEN SAHASI Ä°KÄ°NCÄ° DEFA Ä°HALE EDÄ°LECEK

MADEN SAHALARI ARAMALARA AÇILMAK ÜZERE Ä°KÄ°NCÄ° DEFA Ä°HALE EDÄ°LECEKTÄ°R  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol Ä°ÅŸleri Genel MüdürlüÄŸünden   Resmi Gazete'de yapılan ilanda  " 6592 Sayılı Kanunla DeÄŸiÅŸik 321

35 MADEN SAHASI Ä°HALE EDÄ°LECEK

MAPEG  Resmi Gazetede yayımlanan ilana göre 35 maden ruhsatını ihale edilecek. daha önce ilan edilip iptal edilen 1102 ruhsat sahası hakkında henüz bir bilgi verilmemektedir.  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünden: "6592 Sayılı

MADENLERDE Ä°DARÄ° PARA CEZALARI MAHKEMELÄ°K OLUYOR. HUKUK DANIÅžMANLARIMIZ HÄ°ZMETÄ°NÄ°ZDE.

MarblePort’tan Madencilik Sektörüne yeni hizmet. Mühendislik hizmeleri yanında Hukuk MüÅŸavirlerimiz de sizlerin hizmetinde. MAPEG tarafından maden ruhsatlarına verilen para cezaları maden ruhsatlarının düÅŸmesine kadar gidiyor. Hemen her sektöre

MAPEG 1102 SAHANIN Ä°HALESÄ°NÄ° ERTELEDÄ°

Maden ve Petrol Ä°ÅŸleri Genel MüdürlüÄŸü 08/08/2019 tarihinde Resmi Gazete'de Yayımlanan Ä°hale  duyurusunda belirtilen 1102 sahanın ihalesini erteledi. Mapeg resmi sitesi  www.mapeg.gov.tr de yapılan açıklamada, sebepleri belirtilmeden, ileri bir tarihe

MAPEG 1102 MADEN RUHSATI Ä°HALE EDÄ°LECEK. RESMÄ° GAZETE'DE YAYIMLANDI

MAPEG maden sahalarını ihale ediyor. Resmi Gazete'de Yayımlandı. 1102 ADET MADEN SAHASI Ä°HALE EDÄ°LMEK ÜZERE ARAMALARA AÇILACAKTIR Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol Ä°ÅŸleri Genel MüdürlüÄŸünden: 6592 Sayılı Kanunla DeÄŸiÅŸik 3213 S

MAPEG GENEL MÜDÜRLÜÄžÜNE CEVAT GENÇ ATANDI. MÄ°THAT CANSIZ GÖREVDEN ALINDI. Profesör Doktor Åžeref Kalaycı bakan yardımcılığına getirildi.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan atamalar yaptı.  CumhurbaÅŸkanlığı Kararnamesi ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mithat Cansız görevden alınarak, yerine Profesör Doktor Åžeref Kalaycı getirildi.   Söz konusu Karara göre, 

7176 SAYILI KANUN İLE MADEN KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILDI

7176 Sayılı BAZI KANUNLAR Ä°LE 635 SAYILI KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMEDE DEĞİŞİKLÄ°K YAPILMASINA DAÄ°R KANUN'un  Resmi Gazete'de yayımlanan 7-14 maddeleri Maden Kanunu ile  ilgili. Ä°lgili Maddeler. MADDE 7 – 4/6/1985 tarihli ve 3213 sayılı Maden Kanun
Tüm Haberler | Haber Arşivi