Ãœye Ol
Ãœye GiriÅŸi
Webmail | Hizmetlerimiz | Yardım Konuları | Faydalı Linkler | Şifremi Unuttum? | Yeni Üyelik
Marbleport'a HoÅŸgeldiniz
Anasayfam YapAna Sayfam Yap Favorilerime ekleSık Kullanılanlara Ekle
  Site içi Arama:

BÄ°REYSEL EMEKLÄ°LÄ°K SÄ°STEMÄ° HAKKINDA YÖNETMELÄ°K YAYIMLANDI

10:42:00 09.11.2012

BaÅŸbakanlık (Hazine MüsteÅŸarlığı)’tan:

BÄ°REYSEL EMEKLÄ°LÄ°K SÄ°STEMÄ° HAKKINDA YÖNETMELÄ°K

BÄ°RÄ°NCÄ° BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Amaç ve kapsam

MADDE 1 – (1) Bu YönetmeliÄŸin amacı, kiÅŸilerin bireysel emeklilik sistemine girmesine, emeklilik sözleÅŸmesinin düzenlenmesinden sona ermesine kadar geçen süreçte emeklilik sözleÅŸmesine taraf olanların hak ve yükümlülüklerine ve bireysel emeklilik sisteminin iÅŸleyiÅŸine iliÅŸkin esas ve usulleri düzenlemektir .

Dayanak

MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik 28/3/2001 tarihli ve 4632 sayılı Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanununa dayanılarak hazırlanmıştır.

Tanımlar

MADDE 3 – (1) Bu Yönetmelikte geçen;

a) Birikim: Devlet katkısı ve buna iliÅŸkin getiriler hariç, katılımcının bireysel emeklilik hesabında bulunan toplam tutarı,

b) Devlet katkısı: 4632 sayılı Kanunun ek 1 inci maddesine göre Devlet tarafından katılımcının bireysel emeklilik hesabına ödenen tutarı,

c) Devlet katkısı hesabı: Münhasıran devlet katkısı ve getirilerinin izlendiÄŸi, katılımcının bireysel emeklilik hesabı kapsamındaki alt hesabı,

ç) Emeklilik gözetim merkezi: MüsteÅŸarlıkça emeklilik gözetim merkezi olarak görevlendirilen tüzel kiÅŸiyi,

d) Emeklilik planı: Emeklilik sözleÅŸmesinin uygulama biçimini belirleyen teknik esasları,

e) Fon: Emeklilik yatırım fonunu,

f) GiriÅŸ bilgi formu: Bireysel emeklilik sisteminin iÅŸleyiÅŸine iliÅŸkin önemli hususlar hakkında katılımcıya veya sponsor kuruluÅŸa bilgi vermek için hazırlanan ve içeriÄŸi MüsteÅŸarlıkça belirlenen formu,

g) Kanun: 4632 sayılı Bireysel Emeklilik Tasarruf ve Yatırım Sistemi Kanununu,

ÄŸ) Katılımcı: Emeklilik sözleÅŸmesine göre ad ve hesabına ÅŸirket nezdinde bireysel emeklilik hesabı açılan fiil ehliyetine sahip gerçek kiÅŸiyi,

h) Katkı payı: Emeklilik sözleÅŸmesine göre ÅŸirkete ödenen, giriÅŸ aidatı hariç, tasarrufa yönelik tutarı,

ı) Kurul: Sermaye Piyasası Kurulunu,

i) MüsteÅŸarlık: Hazine MüsteÅŸarlığını,

j) Sponsor kuruluÅŸ: Bir iÅŸveren grup emeklilik sözleÅŸmesine göre katılımcı adına katkı payı ödeyen tüzel kiÅŸiyi,

k) Åžirket: 4632 sayılı Kanuna göre kurulmuÅŸ emeklilik ÅŸirketini,

l) Teklif formu: Emeklilik planına, plan kapsamında sunulan fonlara, yapılan kesintilere, katkı payı tutarına, emeklilik sözleÅŸmesinin taraflarına ve katılımcının yatırım tercihlerine iliÅŸkin hususlar ile benzeri bilgileri içeren formu

ifade eder.

Ä°KÄ°NCÄ° BÖLÜM

Emeklilik SözleÅŸmesi ve Bireysel Emeklilik Sistemine GiriÅŸ

Emeklilik sözleÅŸmesi ve tarafları

MADDE 4 – (1) Emeklilik sözleÅŸmesi, ÅŸirket nezdinde bireysel emeklilik hesabı açılması, hesaba katkı payı ödenmesi, ödenen katkı paylarının tercih edilen fonlarda yatırıma yönlendirilmesi ve hesapta biriken paraların hak sahiplerine ödenmesine iliÅŸkin esas ve usuller ile tarafların bu kapsamdaki diÄŸer hak ve yükümlülüklerini düzenleyen sözleÅŸmedir. Emeklilik sözleÅŸmesi bireysel veya grup emeklilik sözleÅŸmesi olarak yapılabilir. Grup emeklilik sözleÅŸmesi, gruba baÄŸlı bireysel veya iÅŸveren grup emeklilik sözleÅŸmesi olarak düzenlenir.

(2) Bireysel emeklilik sözleÅŸmesi, bireysel emeklilik planına baÄŸlı olarak düzenlenen ve ÅŸirket ile katılımcının taraf olarak yer aldığı emeklilik sözleÅŸmesidir. . MarblePort Türkiye'nin DoÄŸal Yapı TaÅŸları Maden Ve Mermer Portalı

(3) Gruba baÄŸlı bireysel emeklilik sözleÅŸmesi, bir grup emeklilik planına baÄŸlı olarak düzenlenen ve ÅŸirket ile katılımcının taraf olarak yer aldığı emeklilik sözleÅŸmesidir.

(4) Ä°ÅŸveren grup emeklilik sözleÅŸmesi, bir istihdam iliÅŸkisine dayalı olarak veya katılımcı lehine bir sponsor kuruluÅŸ ile ÅŸirket arasında imzalanan ve katılımcı adına sponsor kuruluÅŸ tarafından katkı payı ödenen emeklilik sözleÅŸmesidir.

Bilgilendirme, teklif ve sözleÅŸmenin düzenlenmesi

MADDE 5 – (1) Åžirket, bireysel emeklilik sistemine girmek isteyenlere, sisteme girme kararını etkileyebilecek hususlar hakkında bilgi verir; dürüstlük ilkeleri çerçevesinde, emeklilik sözleÅŸmesinin müzakeresi ve düzenlenmesi sırasında katılımcıya veya varsa sponsor kuruluÅŸa sistemin iÅŸleyiÅŸine iliÅŸkin teknik konularda yardımcı olur, tarafların hak ve yükümlülüklerine iliÅŸkin gerekli her türlü bilgiyi saÄŸlar, yanıltıcı her türlü hâl ve davranıştan kaçınır.

(2) Åžirket, kiÅŸinin emekliliÄŸe yönelik beklentilerine, gelir düzeyine ve yaşına uygun bir emeklilik planı teklifi sunar. Fon dağılımı kiÅŸinin tercihine göre belirlenir. Herhangi bir tercihte bulunmayan kiÅŸilerin birikimleri, portföy sınırlamaları Kurulun görüÅŸü alınarak MüsteÅŸarlıkça belirlenen standart fonlarda yatırıma yönlendirilir.

(3) Katılımcı, giriÅŸ bilgi formunu ve teklif formunu usulüne uygun olarak doldurup imzalar. Ä°mzalı formların birer örneÄŸi derhal katılımcıya verilir. Åžirket, teklif formunu ve giriÅŸ bilgi formunu katılımcı bazında muhafaza eder.

(4) Ä°ÅŸveren grup emeklilik sözleÅŸmesinde, giriÅŸ bilgi formu ve teklif formu sponsor kuruluÅŸ tarafından doldurulup imzalanır; sponsor kuruluÅŸça tüm katılımcılar için ortak bir fon veya fon dağılımı belirlenebilir.

(5) Åžirket, mesafeli satış yoluyla düzenlediÄŸi sözleÅŸmeler dahil tüm emeklilik sözleÅŸmeleriyle ilgili olarak mevzuatta belirtilen bilgilendirmenin usulüne uygun olarak yapıldığını ispatla yükümlüdür.

(6) Emeklilik sözleÅŸmesinin akdedilmesine aracılık edecek kiÅŸilerin, geçerli bir bireysel emeklilik aracılığı lisansının bulunması zorunludur.

Mesafeli satış yoluyla sözleÅŸme düzenlenmesi

MADDE 6 – (1) Ä°ÅŸveren grup emeklilik sözleÅŸmesi hariç, emeklilik sözleÅŸmesi, karşı karşıya gelinmeksizin ÅŸirketin Ä°nternet sitesi veya çaÄŸrı merkezi yahut ÅŸirketçe yetkilendirilen çaÄŸrı merkezi aracılığıyla düzenlenebilir.

(2) Mesafeli satışta ÅŸirket, kiÅŸiyi 5 inci madde hükümlerine uygun ÅŸekilde bilgilendirir ve uygun bir emeklilik planı teklifi sunar. Katılımcı, emeklilik sözleÅŸmesine, emeklilik planına ve sisteme iliÅŸkin gerekli bilgilerin kendisine verildiÄŸini teyit ederek teklifi çaÄŸrı merkezi veya elektronik imza aracılığıyla onaylar ve bu ÅŸekilde emeklilik sözleÅŸmesi akdedilmiÅŸ olur. Onay iÅŸlemi gerçekleÅŸmemiÅŸ tekliflere dayanılarak düzenlenen sözleÅŸmeler yürürlüÄŸe girmez ve ÅŸirketçe bunlar için hiçbir tahsilat yapılamaz. Åžirket, onay iÅŸlemini müteakip beÅŸ iÅŸ günü içinde giriÅŸ bilgi formunu ve teklif formunu katılımcının tercihi doÄŸrultusunda tanımlı elektronik posta adresine veya faksına yahut posta adresine gönderir.

(3) MüsteÅŸarlıkça uygun görülmeyen emeklilik planları ve fonlar mesafeli satışa konu edilemez.

SözleÅŸmenin yürürlüÄŸe girmesi ve cayma hakkı

MADDE 7 – (1) Emeklilik sözleÅŸmesi, ÅŸirket tarafından reddedilmediÄŸi takdirde, varsa blokaj süresinin tamamlanmasını müteakip, katkı payı olarak yapılan ilk ödemenin ÅŸirket hesaplarına nakden intikal ettiÄŸi tarihte yürürlüÄŸe girer. Teklifin ÅŸirket tarafından reddedilmesi halinde, verilen ödeme talimatları iptal ettirilir ve varsa yapılan tüm ödemeler hiçbir kesinti yapılmadan beÅŸ iÅŸ günü içinde ödeyene iade edilir.

(2) Katılımcı, teklif formunun imzalanmasını veya teklifin onaylanmasını müteakip altmış gün içinde cayma hakkına sahiptir. Cayma halinde durum, katılımcı tarafından ÅŸirketin çaÄŸrı merkezine veya faksla yahut postayla ÅŸirkete bildirilir. Cayma bildiriminin ÅŸirkete ulaÅŸmasını müteakip verilen ödeme talimatları iptal ettirilir ve yapılan tüm ödemeler, fon toplam gider kesintisi haricinde hiçbir kesinti yapılmadan, varsa yatırım gelirleriyle birlikte on iÅŸ günü içinde ödeyene iade edilir.

(3) Katılımcının sisteme giriÅŸ tarihi, yürürlükte bulunan sözleÅŸmeleri arasında, sisteme giriÅŸ tarihi açısından en eski tarihli sözleÅŸme dikkate alınarak belirlenir. Ä°ÅŸveren grup emeklilik sözleÅŸmesinde, gruba sonradan dahil olan ve baÅŸka bir emeklilik sözleÅŸmesi bulunmayan katılımcının sisteme giriÅŸ tarihi, ilgili grup emeklilik planına göre katılımcı ad ve hesabına katkı payı olarak yapılan ilk ödemenin ÅŸirket hesaplarına nakden intikal ettiÄŸi tarihtir.

(4) Åžirket, emeklilik sözleÅŸmesini, sözleÅŸmenin yürürlüÄŸe girdiÄŸi tarihten itibaren on iÅŸ günü içinde katılımcının veya varsa sponsor kuruluÅŸun tercihi doÄŸrultusunda elektronik ortamda veya matbu halde katılımcıya yahut varsa sponsor kuruluÅŸa gönderir. Ä°ÅŸveren grup emeklilik sözleÅŸmesinde ÅŸirket, iÅŸveren grup emeklilik sertifikasını, sertifikanın yürürlüÄŸe girdiÄŸi tarihten itibaren on iÅŸ günü içinde sponsor kuruluÅŸun tercihi doÄŸrultusunda elektronik ortamda veya matbu halde katılımcıya gönderir. Ä°ÅŸveren grup emeklilik sertifikası, grup emeklilik planının genel esasları ile sistemin iÅŸleyiÅŸine iliÅŸkin temel bilgileri içerir. Åžirket, emeklilik sözleÅŸmesinin ve iÅŸveren grup emeklilik sertifikasının belirtilen süre içinde ve usulüne uygun olarak gönderildiÄŸini ispatla yükümlüdür .

Emeklilik planı

MADDE 8 – (1) Emeklilik planı, plan kapsamında katılımcıya sunulan fonlara, giriÅŸ aidatına, yönetim gider kesintilerine ve fon toplam gider kesintilerine dair bilgileri, bunlara iliÅŸkin hesaplamaları ve emeklilik sözleÅŸmesinin uygulanmasına dair diÄŸer teknik esasları içerir. Emeklilik planı, bireysel emeklilik planı veya grup emeklilik planı olarak düzenlenebilir.

(2) MüsteÅŸarlık, emeklilik planında mevzuata aykırı bulunan veya katılımcının ve varsa sponsor kuruluÅŸun hak ve menfaatlerinin korunması açısından uygulanmasında sakınca görülen hususların deÄŸiÅŸtirilmesini isteyebilir; emeklilik planına ek olarak, harcama ve kârlılık analizleri ile benzeri diÄŸer bilgilerin MüsteÅŸarlığa gönderilmesini talep edebilir. . MarblePort Türkiye'nin DoÄŸal Yapı TaÅŸları Maden Ve Mermer Portalı

(3) Emeklilik planları emeklilik gözetim merkezi nezdinde iÅŸletilen elektronik plan tanımlama (e-plan) sisteminde kayıt altına alınır.

Katkı payının yatırıma yönlendirilmesi

MADDE 9 – (1) Katkı payı, ÅŸirket hesaplarına nakden intikalini takip eden en geç ikinci iÅŸ gününde katılımcı veya varsa sponsor kuruluÅŸ tarafından belirlenen fonlar için gerekli talimatlar verilerek yatırıma yönlendirilir.

(2) Åžirket hesaplarına intikal etmekle birlikte, kime ait olduÄŸu tespit edilemeyen ödemeler, intikal tarihini müteakip iki iÅŸ günü içinde kaynağına iade edilir.

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

Emeklilik SözleÅŸmesi Taraflarının Hakları ve Yükümlülükleri

Fon dağılımı değişikliği

MADDE 10 – (1) Bireysel emeklilik hesabındaki birikimin ve ödenen katkı paylarının fonlar arasındaki dağılım oranları veya tutarları, bir yılda azami altı kez deÄŸiÅŸtirilebilir. Bu yöndeki deÄŸiÅŸiklik talebi, ÅŸirkete yazılı olarak veya ÅŸirketin çaÄŸrı merkezinden yahut ÅŸirketin internet sitesinde katılımcı adına oluÅŸturulan güvenli sayfadan yapılır. Åžirket deÄŸiÅŸiklik talebini, talebin ulaÅŸtığı tarihi müteakip iki iÅŸ günü içinde gerekli talimatları vermek suretiyle gerçekleÅŸtirir.

(2) Åžirket, fon dağılımı deÄŸiÅŸikliÄŸi iÅŸleminde, alışı yapılacak fonların alım talimatı tarihlerini, satışı yapılacak fonların nakde dönüÅŸtürülme sürelerini dikkate alarak belirler. Åžirket, katkı paylarının fonlar arasında paylaÅŸtırılması sırasında ortaya çıkan artık deÄŸeri en aza indirmek üzere gerekli tedbirleri alır.

Emeklilik planı değişikliği

MADDE 11 – (1) Emeklilik planı bir yılda azami dört kez deÄŸiÅŸtirilebilir. Bu yöndeki deÄŸiÅŸiklik talebi, ÅŸirkete yazılı olarak veya ÅŸirketin çaÄŸrı merkezinden yahut ÅŸirketin internet sitesinde katılımcı adına oluÅŸturulan güvenli sayfadan yapılır. Åžirketin uygun görmesi halinde yeni emeklilik planına, plan deÄŸiÅŸiklik talebinin ÅŸirkete ulaÅŸmasını müteakip on iÅŸ günü içinde geçiÅŸ yapılır ve tadil edilen emeklilik sözleÅŸmesi on iÅŸ günü içinde katılımcıya veya varsa sponsor kuruluÅŸa, tercihleri doÄŸrultusunda elektronik ortamda veya matbu halde gönderilir. Ä°ÅŸveren grup emeklilik sözleÅŸmesinde ise gruba dahil olan katılımcılara tadil edilen iÅŸveren grup emeklilik sertifikası gönderilir.

Birikimin aktarımı

MADDE 12 – (1) Bir ÅŸirketle, baÅŸka ÅŸirketten aktarımla düzenlenenler hariç, akdedilmiÅŸ bir emeklilik sözleÅŸmesi kapsamındaki birikimin baÅŸka bir ÅŸirkete aktarılabilmesi için sözleÅŸmenin, yürürlük tarihinden itibaren en az iki yıl süreyle ÅŸirkette kalması gerekir. BaÅŸka ÅŸirketten aktarımla düzenlenmiÅŸ sözleÅŸmenin tekrar aktarıma konu olabilmesi için ise ilgili ÅŸirkette en az bir yıl kalması gerekir. Aktarım, birikimin ve devlet katkısı hesabına iliÅŸkin tutarın tamamını kapsayacak ÅŸekilde yapılır. 19 uncu maddeye göre yapılan transfer yoluyla aktarımlarda bu fıkra hükmü uygulanmaz.

(2) Aktarım talebi, 13 üncü madde hükümlerine göre katılımcı veya sponsor kuruluÅŸ tarafından yapılır.

(3) Åžirket, aktarım amacıyla kendisine baÅŸvuruda bulunan katılımcının veya sponsor kuruluÅŸun tanımlı elektronik posta adresine veya faksına, bunlar yoksa posta adresine beÅŸ iÅŸ günü içinde hesap özetini, aktarım bilgi formunu ve aktarım talep formunu gönderir. Åžirket, isteyen katılımcının veya sponsor kuruluÅŸun hesap özetini, aktarım bilgi formunu ve aktarım talep formunu, ÅŸirketin internet sitesinde kendi adına oluÅŸturulan güvenli sayfadan alabilmesi için gerekli düzenlemeyi yapar. Katılımcı veya sponsor kuruluÅŸ, hesap özetiyle birlikte aktarım yapılacak ÅŸirkete baÅŸvurur. Aktarım yapılacak ÅŸirket, talebi uygun bulması halinde bir plan önerir ve planda öngörülen kesintilere iliÅŸkin bilgi verir. Katılımcı veya sponsor kuruluÅŸ, ilgili planı tercih etmesi durumunda, aktarım iÅŸlemi için düzenlenmiÅŸ teklif formunu doldurarak imzalar.

(4) Katılımcı veya sponsor kuruluÅŸ imzaladığı aktarım talep formunu faks veya posta ile aktarım yapacak ÅŸirkete gönderir. Katılımcının hesabına henüz intikal etmemiÅŸ devlet katkısı bulunması halinde, bu tutarlara iliÅŸkin olarak bireysel emeklilik sisteminde devlet katkısı hakkındaki mevzuat hükümleri uygulanır. Aktarım talep formunun ÅŸirkete ulaÅŸtığı tarihten itibaren on iÅŸ günü içinde birikim, devlet katkısı hesabına iliÅŸkin tutarlarla birlikte aktarım yapılacak ÅŸirkete aktarılır. Katılımcının bireysel emeklilik hesabına iliÅŸkin bilgi ve belgeler eÅŸ zamanlı olarak elektronik ortamda aktarım yapılacak ÅŸirkete gönderilir. Katılımcıya ait gerekli bilgilerin eksiksiz olarak ve uygun ÅŸekilde aktarılmasından aktarım yapacak ÅŸirket sorumludur. Åžirket, satışı yapılacak fonların nakde dönüÅŸtürülme sürelerini dikkate alarak aktarım iÅŸlemini süresi içinde tamamlamak üzere gerekli tedbirleri alır.

(5) Aktarım yapılan ÅŸirketteki emeklilik sözleÅŸmesi, birikimin aktarıldığı tarihte yürürlüÄŸe girer ve yürürlüÄŸü müteakip on iÅŸ günü içinde yeni emeklilik sözleÅŸmesi katılımcının veya varsa sponsor kuruluÅŸun tercihi doÄŸrultusunda tanımlı elektronik posta adresine, faksına veya posta adresine gönderilir. Yeni emeklilik sözleÅŸmesi için giriÅŸ aidatı alınmaz. Katılımcının bireysel emeklilik sistemine giriÅŸ tarihinden kaynaklanan süreye iliÅŸkin hakları ile varsa hak kazanma sürelerine iliÅŸkin hakları aktarım yapılan ÅŸirkette aynen korunur.

(6) Åžirket, aktarım talep formunun kendisine ulaÅŸmasını müteakip iki iÅŸ günü içinde hesap özetinin bir örneÄŸini elektronik veri olarak emeklilik gözetim merkezine gönderir. Katılımcıların aktarım sürecinde doÄŸru bilgilendirildiÄŸini ve katılımcıların bilinçli tercih yaptığını teyit etmek amacıyla emeklilik gözetim merkezi tarafından kontrol aramaları yapılabilir. Bu aramaların sonuçları emeklilik gözetim merkezi tarafından MüsteÅŸarlığa raporlanır.

Hakların kullanımı

MADDE 13 – (1) Bireysel emeklilik sözleÅŸmesinde ve gruba baÄŸlı bireysel emeklilik sözleÅŸmesinde, sözleÅŸmeden doÄŸan haklar kural olarak katılımcı tarafından kullanılır. Bu sözleÅŸmelerde, sistemden ayrılma ve emeklilik hakkı hariç diÄŸer hakların katılımcı ad ve hesabına katkı payı ödeyen kiÅŸiler tarafından kullanılması kararlaÅŸtırılabilir.

(2) Ä°ÅŸveren grup emeklilik sözleÅŸmesinde, fon dağılımı deÄŸiÅŸikliÄŸi, emeklilik planı deÄŸiÅŸikliÄŸi ve birikimin aktarımı hakları, 18 inci maddeye göre belirlenen hak kazanma süresi sonuna kadar kural olarak sponsor kuruluÅŸ tarafından kullanılır. Emeklilik sözleÅŸmesinde belirtilmesi koÅŸuluyla, sponsor kuruluÅŸ, fon dağılımı deÄŸiÅŸikliÄŸi hakkının kullanımını katılımcıya devredebilir. Katılımcının kabul etmesi durumunda, bu fıkrada belirtilen haklar, hak kazanma süresi tamamlandıktan sonra da sponsor kuruluÅŸ tarafından kullanılabilir.

Katkı payının deÄŸiÅŸtirilmesi ve ödemeye ara verme

MADDE 14 – (1) Emeklilik sözleÅŸmesi süresi içinde katkı payı tutarı ve ödeme dönemi deÄŸiÅŸtirilebilir.

(2) Emeklilik sözleÅŸmesine göre ödenmesi öngörülen katkı paylarının vadesinde ödenmesi esastır. Ancak, emeklilik sözleÅŸmesi süresi içinde katkı payı ödenmesine ara verilebilir. Vadesinde ödenmeyen katkı payının ödeme tarihini müteakip üç ay içinde, ilgili hesaba herhangi bir ödeme yapılmaması durumunda, ilgili sözleÅŸmede ödemeye ara verildiÄŸi kabul edilir. Bu hüküm, bu YönetmeliÄŸin yürürlük tarihinden sonraki dönemlere ait katkı payları için uygulanır.

Sistemden ayrılma

MADDE 15 – (1) Emeklilik sözleÅŸmesini emekliliÄŸe hak kazanmadan sona erdirmesi halinde katılımcı, sona erdirilen sözleÅŸme bakımından bireysel emeklilik sistemine giriÅŸ tarihinden kaynaklanan süreye iliÅŸkin haklarını kaybeder.

(2) Åžirket, ayrılma amacı ile yapılan baÅŸvurunun kendisine ulaÅŸtığı tarihten itibaren beÅŸ iÅŸ günü içinde, ayrılma bilgi ve talep formu ile hesap özetini katılımcının tanımlı elektronik posta adresine veya faksına, bunlar yoksa posta adresine gönderir. Åžirket, isteyen katılımcının ayrılma bilgi ve talep formu ile hesap özetini ÅŸirketin internet sitesinde kendi adına oluÅŸturulan güvenli sayfadan alabilmesi için gerekli düzenlemeyi yapar. Katılımcının, ayrılma talep formunu imzalayarak faks veya posta ile ÅŸirkete göndermesi halinde, bireysel emeklilik hesabındaki birikim ve devlet katkısı hesabındaki varsa hak kazanılan tutarlar, formun ÅŸirkete ulaÅŸtığı tarihten itibaren yirmi iÅŸ günü içinde katılımcının belirttiÄŸi hesaba ödenir.

(3) Katılımcının maluliyet hali nedeniyle sistemden ayrılma talebinde bulunabilmesi için sosyal güvenlik mevzuatına göre maluliyet gelirine hak kazandığına dair belgeyi veya sosyal güvenlik mevzuatında belirlenen koÅŸullara göre maluliyet halinin oluÅŸtuÄŸunu gösteren, resmi saÄŸlık kuruluÅŸlarından alınmış bir belgeyi ÅŸirkete vermesi gerekir. Maluliyet halinin her durumda emeklilik sözleÅŸmesi yürürlüÄŸe girdikten sonra oluÅŸmuÅŸ olması ÅŸarttır.

(4) Katılımcının vefat etmesi halinde birikimleri ve varsa hak kazanılan devlet katkısı ve getirileri, 22/11/2001 tarihli ve 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu hükümleri saklı kalmak kaydıyla varsa emeklilik sözleÅŸmesinde belirtilen lehdarlara veya kanunî mirasçılarına ödenir.

(5) Bu madde kapsamında yapılacak iÅŸlemlerde, katılımcının devlet katkısı hesabındaki hak kazanılmayan tutarlara ve varsa katılımcının hesabına henüz intikal etmemiÅŸ devlet katkısına iliÅŸkin olarak bireysel emeklilik sisteminde devlet katkısı hakkındaki mevzuat hükümleri uygulanır.

EmekliliÄŸe hak kazanma ve birikimin ödenmesi

MADDE 16 – (1) Katılımcı, bireysel emeklilik sistemine giriÅŸ tarihinden itibaren en az on yıl sistemde bulunmak koÅŸuluyla 56 yaşını tamamladıktan sonra emekliliÄŸe hak kazanır.

(2) EmekliliÄŸe hak kazanan ve bireysel emeklilik hesabındaki birikimini almak isteyen katılımcı, toplu para, programlı geri ödeme ya da yıllık gelir sigortası seçeneklerinden birini seçebilir veya hesabındaki tutarı belirtilen seçenekler arasında paylaÅŸtırabilir. Åžirket, katılımcının faks veya posta aracılığıyla ÅŸirkete ilettiÄŸi yazılı tercihi doÄŸrultusunda iÅŸlem yapar.

(3) Åžirket, emekliliÄŸe hak kazanan ve birikimini almak için baÅŸvuran katılımcıyı emeklilik seçenekleri hakkında bilgilendirir ve emeklilik bilgi formunu ve hesap özetini, katılımcının tanımlı elektronik posta adresine veya faksına, bunlar yoksa posta adresine beÅŸ iÅŸ günü içinde gönderir. Emeklilik bilgi formu, sistemde kalma ve emekli olma seçeneklerine iliÅŸkin bilgiler ile örnek mali projeksiyonlarıiçerir; formda katılımcının sistemden emeklilik hakkını kullanabilmesi için tüm sözleÅŸmelerine iliÅŸkin hesaplarını birleÅŸtirmesi gerektiÄŸi belirtilir.

(4) Åžirket, emeklilik seçenekleri konusunda bilgilendirdiÄŸi katılımcının, birikiminin ve devlet katkısı hesabındaki tutarların tamamının kendisine ödenmesini talep etmesi halinde, bu talebi, talebin ÅŸirkete ulaÅŸmasından itibaren on iÅŸ günü içinde yerine getirir. Katılımcının hesabına henüz intikal etmemiÅŸ devlet katkısı bulunması halinde, bu tutarlara iliÅŸkin olarak bireysel emeklilik sisteminde devlet katkısı hakkındaki mevzuat hükümleri uygulanır.

(5) Birikimini ve devlet katkısı hesabındaki tutarları programlı geri ödeme yoluyla almak isteyen katılımcı, hazırlanacak bir program çerçevesinde hesabından kendisine aylık, üç aylık, altı aylık veya yıllık dönemlerde düzenli ödeme yapılmasını talep edebilir. Bu ÅŸekilde belirlenen ödeme dönemleri veya ödeme tutarları yılda en fazla iki kez deÄŸiÅŸtirilebilir. Katılımcının hesabında kalan tutarın tamamını istediÄŸi anda alma hakkı saklıdır. Birikimini bu ÅŸekilde almaya baÅŸlayan katılımcı, ilgili bireysel emeklilik hesabına katkı payı ödeyemez. Ancak katılımcı, hesabında kalan tutar için fon dağılımını deÄŸiÅŸtirebilir ve baÅŸka bir ÅŸirkete aktarım hakkını kullanabilir.

(6) Katılımcının aynı veya farklı ÅŸirkette birden fazla emeklilik sözleÅŸmesi bulunması halinde, katılımcının sisteme giriÅŸ tarihi, yürürlükte bulunan sözleÅŸmeleri arasından sisteme giriÅŸ tarihi açısından en eski tarihli sözleÅŸme dikkate alınarak belirlenir. Bu durumda katılımcının tüm sözleÅŸmelerinden emekliliÄŸe hak kazanması için en az birinden bu hakkı kazanması ve hesaplarını birleÅŸtirmesi gerekir.

(7) Birden fazla emeklilik sözleÅŸmesi bulunan katılımcı, emeklilik hakkını elde ettiÄŸi tarih itibarıyla yürürlükte bulunan sözleÅŸmelerinin bulunduÄŸu ÅŸirketlerden birine talepte bulunarak ve diÄŸer sözleÅŸmelerine iliÅŸkin hesaplarını talepte bulunduÄŸu ÅŸirketteki sözleÅŸmesine iliÅŸkin hesapları ile birleÅŸtirmek suretiyle emeklilik hakkını kullanır. Bu ÅŸekilde yapılan hesap birleÅŸtirme iÅŸlemlerinde 12 nci maddede belirtilen ÅŸirkette kalma süresine iliÅŸkin kısıtlamalar uygulanmaz. BaÅŸvurunun yapıldığı ÅŸirket, katılımcının hesap birleÅŸtirme iÅŸlemlerini, katılımcının diÄŸer ÅŸirketlerdeki hesaplarına iliÅŸkin olarak emeklilik gözetim merkezinden alacağı bilgiye göre yürütür.

(8) Emeklilik hakkını kullanan katılımcının, baÅŸka bir ÅŸirketten aktarımla düzenlenenler hariç, yeni bir emeklilik sözleÅŸmesi akdetmesi durumunda, bu sözleÅŸmeden emeklilik hakkını kullanabilmesi için yeni sözleÅŸmenin en az on yıl sistemde bulunması gerekir.

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM

Grup Emeklilik

Katkı paylarının takip edileceği hesaplar

MADDE 17 – (1) Sponsor kuruluÅŸ tarafından bir iÅŸveren grup emeklilik sözleÅŸmesine dayanarak çalışanlarının ad ve hesabına ödenen katkı payları ile bunların getirileri, iÅŸveren grup emeklilik sözleÅŸmesine baÄŸlı olarak açılan katılımcılara ait bireysel emeklilik hesaplarında takip edilir. Dernek, vakıf, sandık veya tüzel kiÅŸiliÄŸi haiz bir meslek kuruluÅŸu tarafından üyeleri hesabına ödenen katkı payları da iÅŸveren grup emeklilik sözleÅŸmesi kapsamında deÄŸerlendirilir. Katılımcının ödediÄŸi katkı payları ile bunların getirileri, gruba baÄŸlı bireysel emeklilik sözleÅŸmesine göre açılan bireysel emeklilik hesabında takip edilir.

(2) Ä°ÅŸveren sıfatıyla yalnızca iÅŸveren grup emeklilik sözleÅŸmesi kapsamında katkı payı ödemesi yapılabilir.

(3) Sponsor kuruluÅŸu olmayan bir grup emeklilik planına dahil olan katılımcı tarafından ödenen katkı payları ile bunların getirileri, gruba baÄŸlı bireysel emeklilik sözleÅŸmesine göre açılan bireysel emeklilik hesabında takip edilir.

Hak kazanma süresi ve hak kazanılan birikim

MADDE 18 – (1) Hak kazanma süresi, sponsor kuruluÅŸ tarafından ödenen katkı payları ile bunların getirilerinin tamamına veya bir kısmına katılımcı tarafından hak kazanılması için iÅŸveren grup emeklilik sözleÅŸmesinde belirlenen süredir. Bu süre bir yıldan az yedi yıldan fazla olamaz.

(2) Ä°ÅŸveren grup emeklilik sözleÅŸmesinde, yıllara göre uygulanacak hak kazanma oranları ek-1’deki tabloya uygun olarak belirlenir.

(3) Sponsor kuruluÅŸ tarafından bu kuruluÅŸtaki iÅŸine haklı nedenle fesih haricinde son verilmesi veya katılımcının 22/5/2003 tarihli ve 4857 sayılı Ä°ÅŸ Kanununa göre haklı nedenle iÅŸinden ayrılması veya maluliyet gibi zorunlu nedenlerle iÅŸinden ayrılması yahut sponsor kuruluÅŸun aktarım durumu hariç iÅŸveren grup emeklilik sözleÅŸmesini feshetmesi veya iflas yahut konkordato ilan etmesi halinde katılımcı, sponsor kuruluÅŸ tarafından kendi ad ve hesabına ödenen katkı payları ile bunların getirilerinin tümüne, hak kazanma süresinin tamamlanmasını beklemeksizin hak kazanır. Katılımcının vefatı halinde bu ÅŸekildeki birikim, hak kazanma süresinin tamamlanmasını beklemeksizin 22/11/2001 tarihli ve 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu hükümleri saklı kalmak kaydıyla varsa emeklilik sözleÅŸmesinde belirtilen lehdarlara veya kanunî mirasçılarına ödenir.

Hak kazanılan birikimin transfer yoluyla aktarılması ve ödenmesi

MADDE 19 – (1) Emeklilik sözleÅŸmesinde belirtilen hak kazanma süresi tamamlandıktan sonra, iÅŸveren grup emeklilik sözleÅŸmesi kapsamında sponsor kuruluÅŸ tarafından katılımcı adına katkı payı ödemesi yapılmaya devam edildiÄŸi süre zarfında, hesabında bulunan birikim katılımcının bu sözleÅŸmeye baÄŸlı hesabında kalır.

(2) Hak kazanma süresi tamamlandıktan sonra, sponsor kuruluÅŸ tarafından katılımcı adına katkı payı ödenmesine son verilmesi halinde bu birikim katılımcının hesabında kalmaya devam eder veya yazılı talebi doÄŸrultusunda katılımcının aynı veya baÅŸka bir ÅŸirkette yürürlükte olan veya yeni düzenlenen bireysel veya gruba baÄŸlı bireysel emeklilik sözleÅŸmesine transfer yoluyla aktarılabilir. Transfer yoluyla aktarım iÅŸlemlerinde, birikimle birlikte sistemde geçirilen süre bilgisi de ilgili ÅŸirkete iletilir. Katılımcının sistemden ayrılmak istemesi halinde bu ÅŸekildeki birikim kendisine ödenir.

(3) Katılımcının hak kazanma süresi tamamlanmadan sponsor kuruluÅŸtaki iÅŸinden ayrılması durumunda, sponsor kuruluÅŸ tarafından katılımcı ad ve hesabına ödenen katkı payları ve bunların getirilerinden 18 inci maddeye göre katılımcının hak ettiÄŸi tutar, katılımcının aynı veya baÅŸka bir emeklilik ÅŸirketinde mevcut bulunan veya yeni düzenlenen bireysel veya gruba baÄŸlı bireysel emeklilik sözleÅŸmesine transfer yoluyla aktarılabilir yahut doÄŸrudan katılımcıya ödenir. Katılımcı istediÄŸi takdirde, ilgili grup emeklilik planı çerçevesinde katkı payı ödediÄŸi gruba baÄŸlı bireysel emeklilik sözleÅŸmesini devam ettirebilir.

(4) 18 inci maddenin üçüncü fıkrasında belirtilen sebepler haricinde herhangi bir sebeple iÅŸten ayrılma veya grup emeklilik planından çıkarılma durumunda, katılımcı tarafından hak kazanılmayan tutarlar, sponsor kuruluÅŸa ödenir.

BEŞİNCÄ° BÖLÜM

Kesintiler

Giriş aidatı

MADDE 20 – (1) Katılımcının, bireysel emeklilik sistemine ilk defa katılması sırasında veya farklı bir ÅŸirkette ilk defa emeklilik sözleÅŸmesi akdetmesi halinde, katılımcıdan veya sponsor kuruluÅŸtan, teklifin imzalandığı veya mesafeli satışta teklifin onaylandığı tarihte geçerli aylık brüt asgari ücret tutarı dikkate alınarak bu maddede belirtilen esaslar dahilinde giriÅŸ aidatı alınabilir .

(2) GiriÅŸ aidatı peÅŸin ya da aktarım veya sistemden çıkış tarihine ertelenmiÅŸ olarak tahsil edilebilir. GiriÅŸ aidatının peÅŸin olarak alınan kısmı, teklifin imzalandığı veya onaylandığı tarihte geçerli aylık brüt asgari ücretin yüzde onunu aÅŸamaz. PeÅŸin ve ertelenmiÅŸ olarak alınan giriÅŸ aidatlarının toplamı teklifin imzalandığı veya onaylandığı tarihte geçerli aylık brüt asgari ücretin;

a) SözleÅŸmenin yürürlük tarihinden itibaren üç yıl içinde ÅŸirketten ayrılanlar için yüzde yetmiÅŸ beÅŸini,

b) SözleÅŸmenin yürürlük tarihinden itibaren üç yılını dolduran sözleÅŸmelerden altı yıldan önce ÅŸirketten ayrılanlar için yüzde ellisini,

c) SözleÅŸmenin yürürlük tarihinden itibaren altı yılını dolduran sözleÅŸmelerden on yıldan önce ÅŸirketten ayrılanlar için yüzde yirmi beÅŸini

aÅŸamaz.

(3) Emeklilik sözleÅŸmesinin yürürlük tarihinden itibaren onuncu yılını dolduranlardan, ölüm veya maluliyet nedeniyle yahut emeklilik hakkını kullanarak ayrılanlardan ertelenmiÅŸ ÅŸekildeki giriÅŸ aidatı tahsil edilemez.

(4) Giriş aidatı, katkı paylarından ayrı olarak takip ve tahsil edilir. Ancak katılımcının sistemden ayrılması veya başka bir şirkete aktarım talebinde bulunması durumunda şirket, varsa ertelenmiş giriş aidatını katılımcının bireysel emeklilik hesabındaki birikiminden indirebilir.

(5) Katılımcının aynı ÅŸirkette birden fazla bireysel emeklilik sözleÅŸmesi veya gruba baÄŸlı bireysel emeklilik sözleÅŸmesi bulunması halinde, bu sözleÅŸmelerden sadece ilki için giriÅŸ aidatı alınabilir.

(6) Katılımcının, teklifin imzalandığı veya onaylandığı tarihten sonra cayma hakkını kullanarak sözleÅŸmeyi sonlandırması halinde varsa tahsil edilmiÅŸ giriÅŸ aidatı iade edilir.

Yönetim gider kesintisi

MADDE 21 – (1) Bireysel emeklilik hesabına ödenen katkı payları üzerinden azami yüzde iki oranında yönetim gider kesintisi alınabilir. Ayrıca, 14 üncü maddeye göre ödemeye ara verilmesi halinde ara verme süresi boyunca katılımcının birikiminden, ara verilen her tam ay için iki Türk Lirasını aÅŸmayacak ÅŸekilde ek yönetim gideri kesintisi alınabilir.

(2) 14 üncü madde kapsamında bir yıldan fazla ödemeye ara verme durumunda, bireysel emeklilik hesabına iliÅŸkin olarak emeklilik gözetim merkezine ÅŸirket tarafından ödenen sabit giderler, emeklilik planında belirtilmek kaydıyla katılımcının bireysel emeklilik hesabındaki birikiminden indirilebilir.

(3) Bu maddeye göre birikimden alınacak kesintilerin hesaptaki birikimin sıfır Türk Lirasının altına düÅŸmesine yol açacağı durumlarda, bu kesintinin, birikimin bu tutarın altına düÅŸmesine yol açacak kısmı tahsil edilmez.

Fon toplam gider kesintisi ve performans kesintisi

MADDE 22 – (1) Fona iliÅŸkin giderlerin karşılanması için fondan gider kesintisi yapılabilir. Bu kapsamda yapılacak toplam kesinti, fon iÅŸletim giderine iliÅŸkin kesinti dahil, ek-2’de fon grubu bazında belirtilen azami oranları aÅŸmayacak ÅŸekilde fon içtüzüÄŸünde belirlenir. Fon içtüzüÄŸünde belirlenen günlük kesinti oranına karşılık gelen yıllık oranın aşılıp aşılmadığı ÅŸirket tarafından her takvim yılı sonunda kontrol edilir. Bu kontrol, fon içtüzüÄŸünde yer alan yıllık kesinti oranı ve o yıl için hesaplanan günlük ortalama fon net varlık deÄŸerine göre yapılır. Åžirket tarafından her dönem sonunda yapılan kontrolde fon içtüzüÄŸünde belirlenen oranların aşıldığının tespiti halinde, aÅŸan tutar ilgili dönemi takip eden beÅŸ iÅŸ günü içinde ÅŸirketçe fona iade edilir.

(2) Ek-2’deki tabloya göre II. ve III. grupta bulunan fon türleri için, karşılaÅŸtırma ölçütünün üzerindeki getiri üzerinden performans kesintisi yapılabilir. Bu kesintiyi uygulamak isteyen ÅŸirketlerin, gerekli operasyon alt yapısını kurmuÅŸ olmaları gerekir. Bu kesintinin uygulanmasına iliÅŸkin esas ve usuller MüsteÅŸarlığın uygun görüÅŸü alınarak Kurulca belirlenir.

(3) Emeklilik sözleÅŸmesine, performans kesintisi ve fon toplam gider kesintisi azami oranlarında deÄŸiÅŸen koÅŸullara göre MüsteÅŸarlıkça yapılabilecek deÄŸiÅŸikliÄŸin, deÄŸiÅŸiklik oranını aÅŸmamak üzere sözleÅŸmede belirtilen kesinti oranlarına yansıtılabileceÄŸine iliÅŸkin hüküm konulabilir.

ALTINCI BÖLÜM

DiÄŸer Hükümler

Katılımcıya verilecek bilgi, belge ve formlar

MADDE 23 – (1) GiriÅŸ aidatı, yönetim gider kesintileri, fon toplam gider kesintileri ve bunların uygulanma ÅŸekli teklif formunda ve emeklilik sözleÅŸmesinde açıkça belirtilir.

(2) Åžirket, emekliliÄŸe hak kazanılmadan asgari iki yıl önce, birikiminin mali piyasalardaki risklerden daha az etkilenmesini saÄŸlamak amacıyla katılımcının düÅŸük risk düzeyine sahip fonlara geçiÅŸini saÄŸlamak üzere katılımcıya öneride bulunur. Öneri katılımcının tanımlı elektronik posta adresine veya faksına, bunlar yoksa posta adresine gönderilir.

(3) Sponsor kuruluÅŸun ödemesi gereken bir katkı payını ödeme tarihinden itibaren otuz gün içinde ödememesi halinde, bu durum ÅŸirket tarafından, katılımcının tanımlı elektronik posta adresine veya faksına, bunlar yoksa posta adresine beÅŸ iÅŸ günü içinde bildirilir.

(4) Åžirket her hesap dönemini müteakip on iÅŸ günü içinde hesap bildirim cetveli ile birlikte emeklilik planında yer alan parametrelerdeki ve mevzuattaki önemli deÄŸiÅŸikliklere iliÅŸkin bilgi notunu katılımcının tanımlı elektronik posta adresine veya faksına, bunlar yoksa posta adresine gönderir.

(5) Katılımcıların fon tercihlerini bilinçli bir ÅŸekilde yapabilmesini teminen ÅŸirket, takvim yılının her üç aylık döneminde elektronik postayla ve kendi Ä°nternet sitesi aracılığıyla katılımcılara bilgilendirme yapar. Bu bilgilendirmede asgari olarak; yatırım araçlarına iliÅŸkin genel bilgilere, finansal piyasalardaki güncel geliÅŸmelere, sunulan fonlara iliÅŸkin yatırım ve performans bilgilerine, katılımcıların maruz kalabileceÄŸi yatırım riskine ve diÄŸer finansal risklere iliÅŸkin konulara yer verilir.

(6) MüsteÅŸarlık, bu Yönetmelikte belirtilen bilgi, belge ve formların ÅŸekil ve içeriÄŸini, gönderilme süreleri ile ÅŸeklini ve hesaplama dönemlerini deÄŸiÅŸtirmeye, gerekli gördüÄŸü hallerde bunlara ek olarak yeni bilgi, belge ve formlar istemeye yetkilidir.

SözleÅŸmelerin numaralandırılması

MADDE 24 – (1) Katılımcı, bireysel emeklilik sisteminde MüsteÅŸarlıkça belirlenen esaslar dahilinde tanımlanır. Her bir emeklilik sözleÅŸmesi, MüsteÅŸarlığın belirlediÄŸi esaslara göre verilmiÅŸ olan numarayı alır. Bu numara sözleÅŸme yürürlükte kaldığı sürece sabit kalır ve aktarım olması durumunda önceki sözleÅŸme numarası olarak aktarım yapılan ÅŸirket tarafından saklanır .

Kayıtların saklanması

MADDE 25 – (1) Katılımcının, fon dağılımı deÄŸiÅŸikliÄŸi, emeklilik planı deÄŸiÅŸikliÄŸi, birikimin aktarımı, yatırım tercihinin yönlendirilmesi ve benzeri iÅŸlemler ile ilgili olarak ÅŸirketin çaÄŸrı merkezini veya Ä°nternet sitesini kullanarak yaptığı tüm iÅŸlemler dahil olmak üzere verdiÄŸi talimatlar ÅŸirket tarafından en az beÅŸ yıl süreyle saklanır.

Fon paylarına ilişkin tedbirler

MADDE 26 – (1) Katılımcının sistemde bulunduÄŸu ay sayısı ile haciz, rehin veya iflas tarihinde geçerli brüt asgari ücret tutarının çarpımına karşılık gelen birikim tutarının üzerindeki tutar nafaka borcu alacaklılarının hakkı saklı kalmak kaydıyla haczedilebilir, rehnedilebilir ve iflas masasına dahil edilebilir. EmekliliÄŸe hak kazanan katılımcının bireysel emeklilik hesabındaki birikimi ile yaptırdığı yıllık gelir sigortası çerçevesinde kendisine maaÅŸ baÄŸlanması veya programlı geri ödeme çerçevesinde düzenli ödeme yapılması halinde, bu ÅŸekildeki ödemelerin aylık ödemeye isabet eden miktarının aylık brüt asgari ücret tutarının üzerinde kalan kısmı nafaka borcu alacaklılarının hakkı saklı kalmak kaydıyla haczedilebilir, rehnedilebilir, iflas masasına dahil edilebilir.

(2) Katılımcı olan borçlunun aynı ÅŸirkette veya farklı ÅŸirketlerde birden çok bireysel emeklilik hesabı olması halinde, haczedilemeyecek tutar, tüm hesaplardaki toplam tutar üzerinden hesaplanır.

(3) Haciz bildiriminin yapılması üzerine ÅŸirket katılımcının mevcut birikimi üzerinden ve bu maddede belirtilen hükümlere göre hesaplanan haczedilemeyecek kısım düÅŸüldükten sonra bakiyeyi, alacaÄŸa karşılık gelen kısmına kadar olmak üzere, derhal öder.

(4) Birinci ve üçüncü fıkra uyarınca yapılan iÅŸlemler ÅŸirketçe emeklilik gözetim merkezine bildirilir. Emeklilik gözetim merkezi, bildirilen iÅŸlemleri katılımcı bazında kaydeder.

(5) Ä°ÅŸveren grup emeklilik sözleÅŸmesine baÄŸlı olarak açılan bireysel emeklilik hesaplarına uygulanacak hacizlerde, emeklilik sözleÅŸmesine hak kazanma süresi koÅŸulunun konulmuÅŸ olması halinde, hak kazanma süresi sonunda katılımcının hak kazandığı birikim tutarı bu hesaplamaya dahil edilir.

(6) Bu maddede geçen hacze iliÅŸkin hükümler rehin, iflas ve ihtiyati haciz durumunda da kıyasen uygulanır. Haciz uygulamasında, alacaklar ve üçüncü ÅŸahıslar elinde haczedilen mallara dair 9/6/1932 tarihli ve 2004 sayılı Ä°cra ve Ä°flas Kanunu ve ilgili mevzuat hükümlerine göre iÅŸlem yapılır.

(7) Devlet katkısı ve getirileri haczedilemez, rehnedilemez, iflas masasına dâhil edilemez.

Yürürlükten kaldırılan yönetmelik

MADDE 27 – (1) 9/4/2008 tarihli ve 26842 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Bireysel Emeklilik Sistemi Hakkında Yönetmelik yürürlükten kaldırılmıştır .

GeçiÅŸ hükümleri

GEÇÄ°CÄ° MADDE 1 – (1) Bu YönetmeliÄŸin yürürlük tarihinden önce yürürlüÄŸe girmiÅŸ olan emeklilik sözleÅŸmeleri ve emeklilik planları için herhangi bir deÄŸiÅŸikliÄŸe gerek olmaksızın bu Yönetmelik hükümleri uygulanır. Åžirketler, mevcut emeklilik planlarında uygulayacakları deÄŸiÅŸiklikleri 1/1/2013 tarihine kadar MüsteÅŸarlığa ve emeklilik gözetim merkezine bildirmek ve planları 31/12/2013 tarihine kadar emeklilik gözetim merkezi nezdinde iÅŸletilen elektronik plan tanımlama (e-plan) sisteminde kayıt altına almak zorundadır.

(2) Bu YönetmeliÄŸin yürürlük tarihinden önce yürürlüÄŸe girmiÅŸ olan emeklilik sözleÅŸmelerinde yer alan giriÅŸ aidatına iliÅŸkin hükümler, taraflarca aksi kararlaÅŸtırılmadıkça, sözleÅŸme sona erene kadar geçerliliÄŸini korur.

(3) Ödemeye ara verilmesi durumunda yapılacak ek yönetim gider kesintisine iliÅŸkin hükümler, bu YönetmeliÄŸin yürürlük tarihinden önce yürürlüÄŸe girmiÅŸ emeklilik sözleÅŸmelerine de uygulanabilir. Ancak, uygulama baÅŸlatılmadan önce katılımcılar bu konuda ÅŸirket tarafından bilgilendirilir.

(4) Bu YönetmeliÄŸin yürürlük tarihinden önce yürürlüÄŸe giren sözleÅŸmeler için, 12 nci maddede düzenlenen aktarım öncesi ÅŸirkette geçirilmesi gereken asgari süre bir yıl olarak uygulanır. . MarblePort Türkiye'nin DoÄŸal Yapı TaÅŸları Maden Ve Mermer Portalı

(5) Bu YönetmeliÄŸin yürürlük tarihinden önce iÅŸveren grup emeklilik sözleÅŸmesine dahil olmuÅŸ katılımcılar için, bu tarihten önce geçerli mevzuata göre belirlenmiÅŸ olan hak kazanma süreleri ve oranları uygulanmaya devam edilir.

Yürürlük

MADDE 28 – (1) Bu YönetmeliÄŸin 22 nci maddesinin ikinci fıkrası 1/1/2014 tarihinde, diÄŸer hükümleri 1/1/2013 tarihinde yürürlüÄŸe girer.

Yürütme

MADDE 29 – (1) Bu Yönetmelik hükümlerini Hazine MüsteÅŸarlığının baÄŸlı olduÄŸu Bakan yürütür.

 Ekleri için tıklayınız.

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

MADEN KANUNUNDA DEGISIKLIK ONAYLANDI

ELEKTRiK PiYASASI KANUNU iLE BAZI KANUNLARDA DEGiSiKLiK YAPILMASINA DAiR KANUN   Kanun No. 7257                                &

MADEN KANUNUNDA DEGISIKLIK YASALASTI BORCU YOKTUR VE HAPIS CEZASI DETAYI

MADEN YASASINDA DEGISIKLIK KABUL EDILDI Enerji alaninda düzenlemeler içeren Elektrik Piyasasi Kanunu ile Bazi Kanunlarda Degisiklik Yapilmasina Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek, yasalasti. Kanunla maden arama ve isletme ruhsatlarinin verilmesi, bir

MAPEG 73 ADET MADEN SAHASINI Ä°HALE EDÄ°LMEK ?ZERE ARAMALARA A?ACAK LÄ°STELER Ä°?Ä°N TIKLAYINIZ

Resmi Gazetede yayımlanan? MAPEG duyurusu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel M?d?rl?ğ?nden: Konu: İhale İlanı 6592 sayılı Kanunla Değişik 3213 sayılı Maden Kanununun h?k?mleri uyarınca hukuki durumları sona eren 73 adet maden sahası ihale ed

99 ADET MADEN SAHASI Ä°HALE EDÄ°LECEK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol Ä°ÅŸleri Genel MüdürlüÄŸünden ilan edildi 6592 sayılı Kanunla DeÄŸiÅŸik 3213 sayılı Maden Kanununun hükümleri uyarınca hukuki durumları sona eren 99 adet maden sahası ihale edilmek üzere Maden Ka

MAPEG MADEN RUHSATLARI Ä°HALE EDECEK MADEN SAHALARININ LÄ°STESÄ° Ä°ÇÄ°N TIKLAYINIZ 

MADEN VE PETROL Ä°ÅžLERÄ° GENEL MÜDÜRLÜÄžÜ RESMÄ° GAZETE'DE 766 MADEN SAHASININ Ä°HALE EDÄ°LECEĞİNÄ° DUYURDU. 6592 Sayılı Kanunla DeÄŸiÅŸik 3213 Sayılı Maden Kanununun hükümleri uyarınca hukuki durumları sona eren 766 adet maden sahası ihale edilmek &uum

MAPEG YENÄ° MADEN RUHSATLARI Ä°HALE LÄ°STELERÄ° YAYIMLADI 

  431 ADET MADEN SAHASI Ä°HALE EDÄ°LMEK ÜZERE ARAMALARA AÇILACAKTIR 6592 Sayılı Kanunla DeÄŸiÅŸik 3213 Sayılı Maden Kanununun hükümleri uyarınca hukuki durumları sona eren 431 adet maden sahası ihale edilmek üzere Maden Kanununun 30.maddesine g

MADEN RUHSATLARINDA BORCU YOKTUR BELGESÄ° Ä°STENMEYECEK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın Madencilik Sektörüne Kovid-19 esteÄŸinin ardından Mapeg Genel MüdürlüÄŸü sayfasından ayrıntılar hakkında yeni duyuru yayımlandı. 22/03/2020 tarihinde Sayın Bakanımız’a arz ettiÄŸimiz Madencilik se

MADENCÄ°LÄ°K SEKTÖRÜNE KOVÄ°D-19 DESTEĞİ DEVLET HAKKI, RUHSAT BEDEL ÖDEMELERÄ° ARALIK AYINA ERTELENDÄ°

Bakanlığın duyurusunda Nisan ayı evrakları, projeler 30 Eylül 2020 tarihine kadar uzatıldı. Devlet hakkı, ruhsat bedellerini ödeme süreleri ise 28 Aralık 2020 tarihine kadar ertelendi. Aynı duyuru kapsamında deprem bölgelerinde etkilenen ruhsat sahipleri d

MAPEG YÜZLERCE MADEN RUHSATINA CEZA KESTÄ°

MAPEG YÜZLERCE RUHSATA CEZA KESTÄ° Resmi Gazete'de yayımlanan ilan . Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol Ä°ÅŸleri Genel MüdürlüÄŸünden: 3213 sayılı Maden Kanununun ÇeÅŸitli Maddeleri gereÄŸi aÅŸağıda ili, sicil numarası ve sahibi

MAPEG MADEN Ä°HALELERÄ°NÄ° CORONA-19 NEDENÄ°YLE ERTELEDÄ°

Maden ve Petrol Ä°ÅŸleri Genel MüdürlüÄŸü yapmış olduÄŸu duyuruda: COVÄ°D-19 virüs salgınını önleme amaçlı, ülkemizde genelinde alınan önlemler nedeniyle; 171. ihale grubu ihale tarihi 20.03.2020 tarih ve sonrasında olanlar ile 160. ihale gru

(TENMAK) TÜRKÄ°YE ENERJÄ°, NÜKLEER ve MADEN ARAÅžTIRMA KURUMU KURULDU

28 Mart 2020 Tarihli ve 31082 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Bazı CumhurbaÅŸkanlığı Kararnamelerinde DeÄŸiÅŸiklik Yapılmasına Dair CumhurbaÅŸkanlığı Kararnamesi (Kararname Numarası: 57) Kararname ile özel bütçeli (TENMAK) TÜRKÄ°YE ENERJÄ°, NÜKLEER ve MA

KREDİ KARTI FAİZ ORANLARI DÜŞTÜ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasından: KREDÄ° KARTI Ä°ÅžLEMLERÄ°NDE UYGULANACAK AZAMÄ° FAÄ°Z ORANLARI HAKKINDA TEBLÄ°Äž (SAYI: 2016/8)’DE DEĞİŞİKLÄ°K YAPILMASINA DAÄ°R TEBLÄ°Äž (SAYI: 2020/10) MADDE 1 – 12/11/2016 tarihli ve 29886 sayılı Resmî Gaz

MADENCÄ°LÄ°K SEKTÖRÜ MÜCBÄ°R SEBEP HALÄ°NDEN FAYDALANACAK.

GELÄ°R Ä°DARESÄ° BAÅžKANLIÄžI DUYURU YAYIMLADI. Koronavirüs Salgınından Etkilenmeleri Nedeniyle Beyanları Uzatılarak Ödemeleri Ertelenen Mükellefler Hakkında Duyuru Çin Halk Cumhuriyeti’nin Vuhan kentinde ortaya çıkan ve birçok ülkeye ya

SAYIN BAKANIMIZ FATÄ°H DÖNMEZ MADENCÄ°LÄ°K SEKTÖRÜ EKONOMÄ°K PAKETTEN FAYDALANMAK Ä°STÄ°YOR

Sayın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız  Fatih Dönmez, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının Türkiye'de yayılmasını en aza indirmek ve vatandaÅŸların günlük hayatlarını kolaylaÅŸtıracak iÅŸlemleri hayata geçirmek için ilgili b&uu

MAPEG 7 ADET MADEN SAHASINI UÇ ÜRÜN ÜRETÄ°MÄ°NE YÖNELÄ°K TESÄ°S KURULMASI ÅžARTI Ä°LE Ä°HALE EDÄ°LECEK

7 ADET MADEN SAHASI UÇ ÜRÜN ÜRETÄ°MÄ°NE YÖNELÄ°K TESÄ°S KURULMASI ÅžARTI Ä°LE Ä°HALE EDÄ°LECEKTÄ°R Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol Ä°ÅŸleri Genel MüdürlüÄŸünden: 3213 Sayılı Maden Kanunu hükümleri uyarınca hukuk

MAPEG 89 ADET MADEN SAHASI ARAMALARA AÇILMAK ÜZERE Ä°HALE EDECEK SAHA KOORDÄ°NATLARI Ä°ÇÄ°N TIKLAYIN

89 ADET MADEN SAHASI ARAMALARA AÇILMAK ÜZERE Ä°HALE EDÄ°LECEKTÄ°R Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol Ä°ÅŸleri Genel MüdürlüÄŸünden: 6592 Sayılı Kanunla DeÄŸiÅŸik 3213 Sayılı Maden Kanununun hükümleri uyarınca hukuki durumları so

Ä°NTERNET ÜZERÄ°NDEN MADEN RUHSAT BAÅžVURU Ä°ÅžLEMLERÄ°NDE DANIÅžABÄ°LÄ°RSÄ°NÄ°Z

KORONA VÄ°RÜSE KARÅžI ALINMAKTA OLAN TEDBÄ°RLER KAPSAMINDA MAPEG DUYURU YAYIMLADI MAPEG 17.03.2020 tarihli duyurusu; Koronavirüse karşı alınmakta olan tedbirler kapsamında, personelimizin ve siz deÄŸerli ziyaretçilerimizin saÄŸlığını koruyabilmek adına

MAPEG 284 ADET MADEN SAHASI ARAMALARA AÇILMAK ÜZERE Ä°KÄ°NCÄ° DEFA Ä°HALE EDECEK

284 ADET MADEN SAHASI ARAMALARA AÇILMAK ÜZERE Ä°KÄ°NCÄ° DEFA Ä°HALE EDÄ°LECEKTÄ°R Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol Ä°ÅŸleri Genel MüdürlüÄŸünden: 6592 Sayılı Kanunla DeÄŸiÅŸik 3213 Sayılı Maden Kanununun hükümleri uyarınca hukuk

491 ADET MADEN SAHASI DAHA Ä°HALE EDÄ°LECEK 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol Ä°ÅŸleri Genel MüdürlüÄŸü tarafından 13 Åžubat 2020 Tarihli ve 31038 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan  ilana göre:   6592 Sayılı Kanunla DeÄŸiÅŸik 3213 Sayılı Maden Kanununun hükümle

MAPEG SÖZLEÅžMELÄ° MÜHENDÄ°SLER ALACAK

Maden ve Petrol Ä°ÅŸleri Genel MüdürlüÄŸüne, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrasına ve 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüÄŸe konulan SözleÅŸmeli Personel ÇalÄ

383 MADEN SAHASI 5 AYRI DUYURU Ä°LE Ä°HALEYE ÇIKARILDI

MAPEG 305 maden sahasını ikinci defa olmak üzere , 52 ve 22 maden sahasını ayrı listeler halinde  ilk defa ihaleye çıkardı.   3 adet küçük alan maden sahası ise mücavirinde bulunan ruhsat sahipleri arasında ihale edilecek. Aydın-Ä°zmir ill

MAPEG JEOLOJÄ°, MADEN, JEOFÄ°ZÄ°K VE PETROL MÜHENDÄ°SLERÄ° ALACAK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol Ä°ÅŸleri Genel MüdürlüÄŸünden:   MADEN VE PETROL UZMAN YARDIMCILIÄžI GÄ°RÄ°Åž SINAV Ä°LANI   Maden ve Petrol Ä°ÅŸleri Genel MüdürlüÄŸüne, Genel Ä°dare Hizmetleri Sınıfından 8 inci v

TKÄ° ÅžIRNAK'TA BULUNAN ASFALTÄ°T SAHASINI Ä°HALE Ä°LE DEVREDECEK

ASFALTÄ°T SAHASI RUHSAT DEVRÄ° Ä°LE Ä°HALE EDÄ°LECEKTÄ°R Türkiye Kömür Ä°ÅŸletmeleri Kurumu Genel MüdürlüÄŸünden: Sicil 87179 ruhsat numaralı asfaltit sahasının iÅŸletme hakkının sözleÅŸmede belirlenen bedel karşılığında ruhsat devri ile ihale edi

320 ADET MADEN SAHASI Ä°KÄ°NCÄ° DEFA Ä°HALE EDÄ°LECEK

MADEN SAHALARI ARAMALARA AÇILMAK ÜZERE Ä°KÄ°NCÄ° DEFA Ä°HALE EDÄ°LECEKTÄ°R  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol Ä°ÅŸleri Genel MüdürlüÄŸünden   Resmi Gazete'de yapılan ilanda  " 6592 Sayılı Kanunla DeÄŸiÅŸik 321

35 MADEN SAHASI Ä°HALE EDÄ°LECEK

MAPEG  Resmi Gazetede yayımlanan ilana göre 35 maden ruhsatını ihale edilecek. daha önce ilan edilip iptal edilen 1102 ruhsat sahası hakkında henüz bir bilgi verilmemektedir.  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünden: "6592 Sayılı

MADENLERDE Ä°DARÄ° PARA CEZALARI MAHKEMELÄ°K OLUYOR. HUKUK DANIÅžMANLARIMIZ HÄ°ZMETÄ°NÄ°ZDE.

MarblePort’tan Madencilik Sektörüne yeni hizmet. Mühendislik hizmeleri yanında Hukuk MüÅŸavirlerimiz de sizlerin hizmetinde. MAPEG tarafından maden ruhsatlarına verilen para cezaları maden ruhsatlarının düÅŸmesine kadar gidiyor. Hemen her sektöre

MAPEG 1102 SAHANIN Ä°HALESÄ°NÄ° ERTELEDÄ°

Maden ve Petrol Ä°ÅŸleri Genel MüdürlüÄŸü 08/08/2019 tarihinde Resmi Gazete'de Yayımlanan Ä°hale  duyurusunda belirtilen 1102 sahanın ihalesini erteledi. Mapeg resmi sitesi  www.mapeg.gov.tr de yapılan açıklamada, sebepleri belirtilmeden, ileri bir tarihe

MAPEG 1102 MADEN RUHSATI Ä°HALE EDÄ°LECEK. RESMÄ° GAZETE'DE YAYIMLANDI

MAPEG maden sahalarını ihale ediyor. Resmi Gazete'de Yayımlandı. 1102 ADET MADEN SAHASI Ä°HALE EDÄ°LMEK ÜZERE ARAMALARA AÇILACAKTIR Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol Ä°ÅŸleri Genel MüdürlüÄŸünden: 6592 Sayılı Kanunla DeÄŸiÅŸik 3213 S

MAPEG GENEL MÜDÜRLÜÄžÜNE CEVAT GENÇ ATANDI. MÄ°THAT CANSIZ GÖREVDEN ALINDI. Profesör Doktor Åžeref Kalaycı bakan yardımcılığına getirildi.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan atamalar yaptı.  CumhurbaÅŸkanlığı Kararnamesi ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mithat Cansız görevden alınarak, yerine Profesör Doktor Åžeref Kalaycı getirildi.   Söz konusu Karara göre, 

7176 SAYILI KANUN İLE MADEN KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILDI

7176 Sayılı BAZI KANUNLAR Ä°LE 635 SAYILI KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMEDE DEĞİŞİKLÄ°K YAPILMASINA DAÄ°R KANUN'un  Resmi Gazete'de yayımlanan 7-14 maddeleri Maden Kanunu ile  ilgili. Ä°lgili Maddeler. MADDE 7 – 4/6/1985 tarihli ve 3213 sayılı Maden Kanun
Tüm Haberler | Haber Arşivi