Ana Sayfa
Yardım
Ara
Giriş Yap
Ziyaretçi
.Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Marbleport Forum
>
Genel
>
Güncel Olaylar
>
YABANCI SERMAYE İLE KALKINMAK
Sayfa: [
1
]
« önceki
sonraki »
Yazdır
Gönderen
Konu: YABANCI SERMAYE İLE KALKINMAK (Okunma Sayısı 186 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Turksstone
Yeni Üye
YABANCI SERMAYE İLE KALKINMAK
«
:
02 Ocak 2010, 13:38:31 »
Akaryakıta elektriğe yapılan her zam üretime darbe oluyor.Bu yılada yeni darbelerle girdik.Her zammın üretim maliyetini arttırdığını hepimiz biliyoruz. Ocakta maliyet artıyor, ocaktan fabrikaya nakliyede maliyet artiyor, fabrikada maliyet artıyor,işçi servislerinde maliyet artıyor,fabrikadan tüketiciye gümrüğe nakliye maliyeti artiyor.Bir konteyner yükleyecekseniz göze almak mecburiyetinde olduğunuz trafik cezası artıyor.gümrük yükleme maliyetleri artıyor .
Sonrada mermerinizi kamuya bile satamıyorsunuz Çin malları daha ucuz diye .Üretim yapamazsanız Maden işleri genel müdürlüğü projede beyan ettiğiniz miktar üzerin den , üretim yapamasanızda devlet hakkını yatırmanızı sağlıyor. bu şartlarda üç sene üretim yapamazsanız milyonlar gömdügünüz ocağınız elinizden gidiyor.işçileri çıkarıyorsunuz. sanki global ve yerel krizlerin sorumluları madenciler gibi. sonra bir Çin firması gelip ihaleden o sahayı alıyor. GÖTÜRÜYOR MADENİ MERMERİ ÜLKESİNDE İŞLİYOR böylece yabancı sermaye ile kalkınmış oluyoruz MU ACABA ?
«
Son Düzenleme: 03 Ocak 2010, 19:35:17 Gönderen: admin
»
garip
Yeni Üye
Ynt: YABANCI SERMAYE İLE KALKINMAK
«
Yanıtla #1 :
16 Ocak 2010, 20:42:23 »
Yabancı sermaye Batman da petrol sahası kiraladı Batman a faydasını bu haberde okuyun
http://www.marbleport.com/guncelhaberler/batmanda-petrol-fskryor-ama-koyluye-faydas-yok-1048.html
Hani Türkiye 'de petrol yoktu ?
«
Son Düzenleme: 19 Ocak 2010, 17:08:04 Gönderen: admin
»
Turksstone
Yeni Üye
Ynt: YABANCI SERMAYE İLE KALKINMAK
«
Yanıtla #2 :
19 Ocak 2010, 18:10:14 »
Yerli sermayeye daha çok teşvik verilerek . Katma değerde ülkemizin daha fazla kazanması sağlanmalı. Madenciliği kanunlarla yönetmeliklerle engellemek yerine kanun ve yönetmeliklerle koruma altına almak lazım. Kutlamalarda kullanılan havayi fişeklerin gürültü ve hava kirliliği eğlence olduğu için dikkate alınmazken . Bir mermer sahasında çalışacak 1 kamyonun , loderin ve 2 tel kesmenin çevreye vereceği zarar hesaplanarak mermerciliğn önüne geçilmeye çalışılıyor.
Sormak lazım Ankara armutuna Ankara balı nerede ?. Sebebi mermercilermi,? İstanbulun ormanlarına ne oldu.İstanbulun altında birçok maden yatıyor.
Yanliş şehirleşmeye gelince kimsenin sesi çıkmıyor.
Tarım arazileri , ağaçlık alanlar turizme ayrılırıken, konut alanına çevrilirken, orman sahasına yabancı sermaye olduğu için araba fabrikası açılmasına izin verilirken , belediyelerin 30 tonluk araçları yollarda gezerken kimse görmüyor. Yabancıya serbest yerliye yasak . Batman haberinde ki araziye yayılan petrol yerine, mermer ocağından su (kuyu yerine) araziye deşarj edilse çevre il müdürlüğünden ceza yer.
Sayfa: [
1
]
Yazdır
« önceki
sonraki »
Gitmek istediğiniz yer:
Gitmek istediğiniz yer:
-----------------------------
Genel
-----------------------------
=> Sohbet Odası